Şimdi Ara

Bir türlü düzelmeyen kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce telekom ekipleri mahallede kazı yapana kadar 8mbit kullanıyordum yıllardır sorun yoktu. 16 mbit abonesiyim ama max 11 mbit destekliyordu hattım. Yüzlerce kez arıza kaydı bıraktım en sonunda klasik sorun bizde değil sizde dediler :). Ev içi kablolarımı değiştirdim yeni splitter aldım ama düzelmedi. Bu arada kopma bazen 10 gün hiç olmuyor bazen 1 dakikada bir kopuyor. Bu kopma sırasında snr margin eksilere düşüyor ya da 100 lü rakamlara çıkıyordu. En son çare elitt hizmet istedim geldiler hem ankastreden , hem ev içi prizden kontrol ettiler sorun yok hat değerlerim iyimiş. (4 mbit'e düşürmüşlerdi klasik olarak 2 aydır 4 kullanıyorum). Eleman modem kaynaklı olabilir dedi. Üstüne basa basa söyledim kesin modem mi diye evet dedi. Doğal olarak bende gittim modem aldım ( Asus n10e). Eski modemim 5 6 yıllık bir tp linkti. Neyse modemi kurdum vs her şey çok iyi hat değerleri 15-20 lere geldi. 3 gün boyunca hiç bir kopma olmadı ta ki düne kadar. Yine kopmaya başladı. Yine arıza kaydı bıraktım btk ya falan şikayet ettim bakalım ne diyecekler. Ev içi değişmeyen kablo kalmadı splittler modem kalmadı. Ekip geldi ankastreden ölçüm yaptı orda da sorun yok ama hala kopuyor. Bu arama mahallede çalışma var 2 aydır kazı yaptılar fiber döşediler, eski saha dolabının yanına üstünde fiber toplama kabini yazan yeni saha dolabı koydular ancak hala çalışmalar devam ediyor mahallenin çeşitli yerlerinde zaman zaman ekip görüyorum başka fiber toplama kabinleri falan koyuyorlar.

Hat değerlerim.

Bir türlü düzelmeyen kopma sorunu Bir türlü düzelmeyen kopma sorunu

• Sabahtan beri kopuyordu , son 1 saattir sorun yok (nazar değmesin:) ) Normalde değerlerim +2 puan daha iyiydi. Birde müşteri hizmetlerini aramaktan bıktım incesudaki telekoma gitsem bu konu ile ilgili muhattap bulabilir miyim? Port değişimi falan dilekçe oraya mı verilir. (Mamakta oturuyorum en yakın orası bildiğim kadarı ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AceVenturA -- 19 Şubat 2015; 17:56:01 >
  • Son bir kopma yaşadım. Yeni hat değerlerim resimde. Normalde olması gerekn en iyi değerlerim bunlar...

LiseliGeriGeldi Bende senin gibi düşünüyorum ama ne biçim bir kurumsa kimse bu konudan bahsetmiyor. Sizin orda çalışma var bekleyin diyende yok , Ben soruyorum bilmiyoruz diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AceVenturA

Son bir kopma yaşadım. Yeni hat değerlerim resimde. Normalde olması gerekn en iyi değerlerim bunlar...

LiseliGeriGeldi Bende senin gibi düşünüyorum ama ne biçim bir kurumsa kimse bu konudan bahsetmiyor. Sizin orda çalışma var bekleyin diyende yok , Ben soruyorum bilmiyoruz diyorlar.

Adsl moduni adsl+2 yapıp tekrar hat degerlerini yazarmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ADSL2+ seçili zaten , G992.5 adsl2+ demek.
  • Dün santralden aradılar durumu anlattım vs ne ttnette ne de evde apartmanda modemde falan sorun yok ama elektrik kaynaklı olabilir dedi. Asansörden vs elektrik kablolarının telefon kablolarına değmesinden vs. Voltaj ile alakalı olabilir dedi. Böyle bir şey duyan oldu mu hiç? Ayrıca fiber son aşamaya gelmiş yandaki apartmanın altına dolap konmuş ordan 4 5 apartman desteklenecekmiş 1 ay içinde aktif olacak dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuyu açtıktan sonra kopma yapmadı 3 gün iyiydi ama bugün yine kopmaya başladı. Belirli bir saati yok bazen bu saatlerde oluyor bazen 22 den sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AceVenturA -- 22 Şubat 2015; 15:16:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.