Şimdi Ara

bir ülke nasıl yönetilir?!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • türkiye veya daha küçük büyük farketmez büyüklüğüne göre bir ülkeyi nasıl yönetirsiniz ekonomik açıdan neler yaparsınız bunun fikir jimnastiğini yapalım hem eğlenelim hem de öğrenelim buyrun...

• Öncelikle eğitim sistemini düzenlerim hak eden insanların okumasını sağlarım liselerin ve üniversitelerin sayısını oldukça kısıtlarım o okullara gerekli teçhizatı tam teşekküllü koymam kolaylaşır örneğin 30 adet mikroskop varsa bi okulda o bölüme 30 öğrenci kontejyanı koyarım her kurumda nitelik ararım vasıfsız insanların yapabileceği fason işler barındıran fabrikalar kurarım montaj vs işleri ihraç edebileceğim ürünleri oralarda üretirim ve vasıfsız insanlar üzerinden güzel bir getiri sağlarım daha yapılabilecek çok şey varda hepsi hayalde kalıcak en önemlisi eğitim zaten o düzeldimi gerisi eninde sonunda gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Öncelikle eğitim sistemini düzenlerim hak eden insanların okumasını sağlarım liselerin ve üniversitelerin sayısını oldukça kısıtlarım o okullara gerekli teçhizatı tam teşekküllü koymam kolaylaşır örneğin 30 adet mikroskop varsa bi okulda o bölüme 30 öğrenci kontejyanı koyarım her kurumda nitelik ararım vasıfsız insanların yapabileceği fason işler barındıran fabrikalar kurarım montaj vs işleri ihraç edebileceğim ürünleri oralarda üretirim ve vasıfsız insanlar üzerinden güzel bir getiri sağlarım daha yapılabilecek çok şey varda hepsi hayalde kalıcak en önemlisi eğitim zaten o düzeldimi gerisi eninde sonunda gelir.
    hemen hemen ben de size katılıyorum ayrıca bir youtube kanalı var bu yazımı işleyen orda çok güzel anlatıyor ülke kurmak yazarsanız çıkacaktır.

peki ekonomik olarak başka fikirleriniz var mı veya diğer arkadaşlar da neler düşünüyor bu konuda ?

• rekabetci narsistik egitim sistemini tamamen kaldiririm.

merak eden ogrenmeyi isteyen ogrenir internetle ogrenir oyle ogrenir boyle ogrenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

rekabetci narsistik egitim sistemini tamamen kaldiririm.

merak eden ogrenmeyi isteyen ogrenir internetle ogrenir oyle ogrenir boyle ogrenir.
    başka fikri olan?
  • vergileri arttırırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ulkemizden yola cikarak;

Evet ilk duzeltilecek egitim ama egitim surec alan bir konu dolayisiyla kural ve ceza burda caydiricilik konusunda devreye girmeli.

Bu duzen ve ahlaksizliklar basta kesin kurallar olarak duzeltilmeli. Ahlaksizlardan kastim cinsiyetcilik degil toplumun birbirini ve sistemi dolandirmak icin elinden geleni ardina koymamasiyla ilgili.

Yere tukurmenin dahi cezaya tabi olacagi bir disiplinli kurallar duzeni olmali. Zaman gectikce zaten insan otokontrol olarak duzeliyor.

Cevreye hayvana insana kisacasi canliya daha saygili ve duzenli bir yapi olusturulmali.

Teknoloji kultur ve sanata donus yapmali. Lakin bunlar gelenekler cercevesinde ilerlemeli.

Ben degil biz kavrami dikte edilmeli. Bir kereden bir sey olmaz lafi kafalardan silinmeli ki sistemde bireyselligin bir virus gibi yayildigi asilanmali.

Insana yatirim yapilmali betona degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ülke olarak bunu haketmedik
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takayashi

Kendi ulkemizden yola cikarak;

Evet ilk duzeltilecek egitim ama egitim surec alan bir konu dolayisiyla kural ve ceza burda caydiricilik konusunda devreye girmeli.

Bu duzen ve ahlaksizliklar basta kesin kurallar olarak duzeltilmeli. Ahlaksizlardan kastim cinsiyetcilik degil toplumun birbirini ve sistemi dolandirmak icin elinden geleni ardina koymamasiyla ilgili.

Yere tukurmenin dahi cezaya tabi olacagi bir disiplinli kurallar duzeni olmali. Zaman gectikce zaten insan otokontrol olarak duzeliyor.

Cevreye hayvana insana kisacasi canliya daha saygili ve duzenli bir yapi olusturulmali.

Teknoloji kultur ve sanata donus yapmali. Lakin bunlar gelenekler cercevesinde ilerlemeli.

Ben degil biz kavrami dikte edilmeli. Bir kereden bir sey olmaz lafi kafalardan silinmeli ki sistemde bireyselligin bir virus gibi yayildigi asilanmali.

Insana yatirim yapilmali betona degil.
    maalesef insan kalitemizin buna izin vereceğini düşünmüyorum

• Toplu taşımayı bedava yapıp,halkı toplu taşıma kullanmaya şevk ederdim.

Çevre kirliliği,petrol, araba ithalatı,trafik azalır. Ulaşım hakkına herkes sahip olurdu. Kaybedenler galericiler ve otoparkçılar olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 18 Aralık 2018; 17:51:39 >
  • Milletin parasıyla kendime saraylar yaptırırım ki itibardan tasarruf olmayacağın tüm dünya görsün.
    Her köşebaşına İmam Hatip açarım ki eğitim seviyesi arttıkça kaçırdığım oyları geri kazanayım.
    Her seçim öncesi bir Avrupa ülkesi ile olay çıkartırım ki toplum benim ne kadar cesur olduğumu ve boyun eğmediğimi görsün.
    Damadımı bakan, şoförümü milletvekili, arkadaşımın kızını bakan yaparım ki, aile ve dostluğa verdiğim önem anlaşılsın.
    Çocuklarımı tüm vakıfların yönetim kuruluna sokarım ki gizli saklı işler dönmesin.
    Tüm medyayı güvendiğim adamların eline geçiririm ki yalan haberlerle toplum galeyana getirilmesin.
    Ülkede tarımın bitmesini sağlarım ki bu sayede insanlar teknoloji ile daha fazla uğraşsın.
    Ülkeyi Suriyelilerle doldururum ki tüm dünya insanlık nasıl yapılır, öğrensin.
    Ünlü FETÖ'cülerin damatlarını, manevi oğullarını milletvekili yaparım ki herkes kin tutmadığımı görsün.
    Bank Asya'ya zamanın devlet görevlilerinin zoruyla para yatıran sözleşmeli öğretmenlerin hepsini hapse atarım ki diğer teröristlerin göz korksun.
    Dışarıdan 550 milyar dolar borç alırım ki bu sayede dışarıdan aldığımız otomobiller, dışarıdan aldığımız akaryakıtla daha iyi yollarda gidebilsin.
    Köprülere ve hastanelere müşteri garantisi verir ve milyarlarca dolar parayı bu inşaatları yapan şirketlere aktarırım ki ekonomi canlansın.

Ülkeyi geliştirmek için daha ne yapayım ha; adam gibi eğitim kurumu mu açayım, milyarlarca doları gereksiz yere teknoloji firmalarını desteklemek için mi kullanayım?

Gözünüze, dizinize dursun nankörler!

• Söyleyecek çok şey var da bunları kapsamlı konuşmak lazım.

Bu forumda yazdıklarımın iki katı yazmadıklarım var, önce 10 satır yazı yazıyorum sonra silip 3 satıra düşünüyorum mümkün mertebe.

Eminim başka bir sürü insan da bunu yaşıyor.
  • -Tam bağımsızlık olmadan hiçbir şey olmaz.Önce 1945'lerden bugüne bu alanda verilen tavizleri geri almakla uğraşırım.

-Ekonomiyi dinamik yapılarla değil statik yapılarla büyütürüm. (Büyüme rakamlarım, bankacılık alanındaki büyümelerle değil üretim alanındaki üretimlerle olur)

-Eğitimde, sayısal alanda daha fazla öğretmeye sorgulatmaya çalışan bir sistem yaratmaya çalışırım.Sosyal alanda da milli şuurlu ve modern kültürlü bir nesil edinmeyi amaçlarım.
    Bugün toplumun bir kısmında milli şuur yok modern kültür var diğer kısmında modern kültür yok milli şuur var. (Genel olarak)

-Arapçılık ve tatlı su hümanistliğini azaltarak yok etmeyi amaçlarım.

Ne sağ ne sol demez Atatürk'ün yolundan gider, Başı Dik Devlet Onurlu Millet sloganını gerçek kılmaya uğraşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 18 Aralık 2018; 18:56:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.