|
Bir üniversite daha hacklendi: Öğrencilerin verileri sızdı
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ee var mı yaptırımı yok? Cehapeli belediye olsa belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xperince -- 6 Şubat 2025; 15:35:25 >
-
Ülke de ne sınır güvenliği, ne siber güvenliği ne de gıda güvenliği hiçbir şey yok maşallah. Allaha emanet yaşıyoruz hepimiz
-
"Daha önce çeşitli üniversitelerin veri sızıntısı haberlerine şahit olmuştuk."
Ben şahit olmadım, o yüzden gidip araştırdım buyrun liste
04 Şub 2025 – Afyon Kocatepe Üniversitesi
16 Oca 2025 – Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü
17 Eki 2024 – Lokman Hekim Üniversitesi
09 Eki 2024 – Kilis 7 Aralık Üniversitesi
09 Eki 2024 – Atılım Üniversitesi
08 Ağu 2024 – Maltepe Üniversitesi
12 Eki 2023 – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
17 Ağu 2023 – Atatürk Üniversitesi
22 Eyl 2022 – Marmara Üniversitesi
17 Şub 2022 – T.C. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
02 Ara 2021 – T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi
26 Eki 2021 – İzmir Bakırçay Üniversitesi
05 Oca 2021 – T.C. Özyeğin Üniversitesi
Kaynak: https://www.kvkk.gov.tr/Search?keyword=%C3%BCniversitesi
Bu arada 2000'lerde üniversitelerin dizinleri açık FTP ile cayır cayır kurcalardık kimse de bi şey demezdi (Ne yıllardı) (Şimdi soyadı görünen dava açıyor)
-
Bu iş iyice saçma bir hal almaya başladı. Asıl vahim olan herkesin bunları normal karşılayıp ne olacak kafasıyla bakması. Ciddi önlemler alınmalı diyeceğim de kim alacak devlet yönetilmiyor ki yönetiliyor muş gibi yapılıyor.
-
DB update 👌
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
KVKK denen bir şey varya hani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'nin en vasıfsız üniversitesi yemin ederim bildiğimi unutturdular bana. Sıfır abartı
veri tabanı ve güvenliğinde uzmanlaşmış insanlar gidip üniversitede 50-60 bin lira maaşla çalışmıyor tabi. özel sektörde üç beş katını alabilir iyi bir uzman ki yurt dışında 1500-2000 avro seviyesinden başlayıp üç beş yıla 5000 avro seviyesine kadar çıkıyormuş maaşları. bizim iki tanıdık bilgisayar mühendisi üniversiteden istifa etti, adamlar yurt dışına çalışıyor artık.
-
KVKK'nin en büyük numarası bence "aydınlatma"
Sürekli aydınlatıyorlar. Bi izin versek sabah akşam aydınlatma metni okuyacaklar. Aynı şekilde ihlal bildirimleri. O da çok güzel... Biz bi şey karıştırdık, bunlar bunlar oldu diyorlar.
O anlamda süper müthiş bi şey..
Biz bu yasadan dolayı sitede kim ne kadar aidat vermiş vermemiş göremiyoruz. Yönetici hep böyle imalı imalı konuşuyor.
KVKK çıktı delikanlılık bozuldu. Eskiden er meydanıydı. Neyse ne çıkardı.
Türk Telekom'un rehberi vardı böyle kütük gibi, isim adres telefon bilgisi olurdu. Hoşlandığım kızın ev telefonunu oradan bulmuş, ezberlemiştim (Sonunu bağlayamadım idare edin)
-
Memleketin her tarafı denetime tabi tutulmadı da unutulan şey şu eldeki malzeme bu, yanlış olan şeyleri sırayla milleti irite etmeden düzeltmeye kalksanız en az 20-30 sene sürer, o zamana kadar safha safha tüm devlet yapısı kurum ve kuruluşlarla denetim sistemi yeniden düzenlenmesi lazım.
Üniversiteler malesef berbat durumdalar, hepsini değil tabiki fakat genel olarak durum kötünün ötesinde, yine bir yatırım eksikliği yönetim yanlışı sebebiyle bir sıkıntıya düşülmüş, zamanında bir üniversitenin it kısmına destek veriyorduk, güvenlik diye yaptıkları şey tipik bunun imzası yok ondan imzalı mail alalım, cc'de bizi koysunlar vb türünden işlerdi. altyapıdaki eksiklikleri kötü olmasa da uğraşıldığından yetersiz kalacak durumdaydı, genel olarak it danışmanlık destek işlerinde müşterinizi irite etmemenin ekmeğinizi kazanmanız için birinci kuraldır diyebilirim, eksiklikleri hızlıca yapmamakta 2.sinir bozucu kural diyebiliriz. araştırılsa kimbilir ne tür açıkları vardır. afyon'da normaldir demeyin istanbul'da koca koca şirketlerde 9-10 karakterlik parolaları kullandırmak + 2fa doğrulamayı aktif etmek için yıllardır neler çekiyoruz, mail sistemlerindeki enayilikler mi desem ohooo say say bitmez, güvenlik önlemlerinin çoğunun temeli yapınızın ilk haline mahkum kaldığı için ilk kurulumdaki eksiklikleri düzeltmek çok zor oluyor... araştırılsa kim bilir ne gibi eksiklikler vardır göz yumulmuş mudur merak ediyorum.
Şu olaydan sonra bir soruşturma geçirilecek mi? soruşturmayı kıravatlı memurlar mı yapacak yoksa dışarıdan bir danışmanlık hizmeti mi alınarak işi çözecekler. bilgisi çalınan insanların hukuki olarak hak durumu ne olacak?
-
Yönetici ödediği her şeyin resmi faturasını isteyin hesaplayın. Bu yönetici meselesine ayrı bir uyuzum zaten.
Hani ceza yok mu sadece bilgilendirme yapmak mı bu kurumların görevi acaba?
Bu ülkede 100 milyon kişinin yedi ceddine kadar güncel e-devlet bilgileri elden ele dolaştı, önemsiz bir üniversitenin 28 bin kişilik verileri sızmış çok mu. Devletimiz yeni başlayanlar için hack'leme konusunda tam bir pratik sahası: Hack Öğreniyorum 101 Uygulamalı Eğitim, Panelcilik burada öğrenilir, çekirdekten.
quote:
İhlalin yetkisiz üçüncü kişi tarafından, uzaktan eğitim sistemi üzerinden yaptığı duyuruyla tespit edildiği,
Hack'leyen eleman mal gibi duyurmasa haberleri bile olmayacaktı yani.Belki de çok daha önceden sızmıştır, işlerini hallettikten ve işi bittikten sonra sıkılıp duyurmuştur kim bilir.
system_admin
qweWQ:EQW:QWR:WR:QWER
-
Rektör İl gazetesine şöyle bir açıklama yapmış. Bir sızıntı yok diyor sözde ama bilemedim...
afyon haber - son dakika afyon haberleri
AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş’tan ‘siber saldırı’ açıklaması: “Bizim sitemize değil, çalıştığımız firmanın sitesine..."https://www.afyonpostasi.com.tr/aku-rektoru-mehmet-karakastan-siber-saldiri-aciklamasi-bizim-sitemize-degil-calistigimiz-firmanin-sitesine-saldiri -
Diploma odaklı personel seçimi yapıldığında ortaya çıkan sonuç bu…
Sözde mühendislik diplomasına sahip kişileri de gördük. Kimlik bilgilerini not defterine yazıp sunucuya koyan, muhtemelen üniversite birincisi "zeki" kişi…
Şu an hâlâ mantıksız personel alımları devam ediyor. İş bilginiz olmasa da önemli değil… 3-5 soruyu ezberleyip yüksek puan alarak bir kağıt parçasıyla doğrudan müdür olarak başlamanız bile garanti. Nasıl olsa devlet işi, yan gelip yatma yeri…
Bir de ilan gördüm, çözümleyici programcı arıyorlardı. Başvurayım dedim, bir de ne göreyim? Adamlar havacılık mezunu istiyorlar… Sanırım sunucuların olduğu bölgeye ya uçakla bombardıman yapacaklar ya da paraşütle indirme yapacaklar.. Fıkra bu kadar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OttomanTurks -- 7 Şubat 2025; 7:51:51 > -
Hack mack yok anladığım kadarıyla direk system_admin şifresi ile giriş yapılmış
Şifre 12345678 ya da IT yöneticisinin adı ve doğum tarihiydi galiba Ahmet1983 gibi
-
Maaş skalasını artırmadıkları sürece böyle devam eder. Youtube'da da bir kanal üniversitelere yapay zeka bölümlerine yetişmiş hoca bulunamayacağından bahsediyordu, doğru.
4 katı maaşa global özel sektörde çalışmak varken kimse hayır işi olarak hocalık yapmak istemiyor. E her şehirde üniversite de olunca bütçe olmuyor.
Yani az olsun öz olsun mantığı yerine çok olsun kalitesiz olsun mantığı var şu an. 3-4 üniversiteyi birleştirip tek üniversite haline getirecekler bol bütçeleri olacak, anca öyle kaliteli olur.
-
Üniversitenin sitesine girdim baktım, bilgisayar mühendisliği var, yazılım mühendisliği var m.y.o programlarında yine yazılımla alakalı bölümler var ama dışarıdan hizmetle satın alınmış uzaktan eğitim programı yüzünden sistemlerine girilmiş yapma yav niye ki. Verilerin ele geçirildiğini duyurunca tüm sorumluluk kalktı değil mi? Ne ala memleket.
Ülke de ne sınır güvenliği, ne siber güvenliği ne de gıda güvenliği hiçbir şey yok maşallah. Allaha emanet yaşıyoruz hepimiz
|
"Daha önce çeşitli üniversitelerin veri sızıntısı haberlerine şahit olmuştuk." Ben şahit olmadım, o yüzden gidip araştırdım buyrun liste 04 Şub 2025 – Afyon Kocatepe Üniversitesi 16 Oca 2025 – Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü 17 Eki 2024 – Lokman Hekim Üniversitesi 09 Eki 2024 – Kilis 7 Aralık Üniversitesi 09 Eki 2024 – Atılım Üniversitesi 08 Ağu 2024 – Maltepe Üniversitesi 12 Eki 2023 – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 17 Ağu 2023 – Atatürk Üniversitesi 22 Eyl 2022 – Marmara Üniversitesi 17 Şub 2022 – T.C. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi 02 Ara 2021 – T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi 26 Eki 2021 – İzmir Bakırçay Üniversitesi 05 Oca 2021 – T.C. Özyeğin Üniversitesi Kaynak: https://www.kvkk.gov.tr/Search?keyword=%C3%BCniversitesi Bu arada 2000'lerde üniversitelerin dizinleri açık FTP ile cayır cayır kurcalardık kimse de bi şey demezdi (Ne yıllardı) (Şimdi soyadı görünen dava açıyor) |
Ee var mı yaptırımı yok? Cehapeli belediye olsa belki
|
KVKK denen bir şey varya hani |
KVKK'nin en büyük numarası bence "aydınlatma"
Sürekli aydınlatıyorlar. Bi izin versek sabah akşam aydınlatma metni okuyacaklar. Aynı şekilde ihlal bildirimleri. O da çok güzel... Biz bi şey karıştırdık, bunlar bunlar oldu diyorlar. O anlamda süper müthiş bi şey.. Biz bu yasadan dolayı sitede kim ne kadar aidat vermiş vermemiş göremiyoruz. Yönetici hep böyle imalı imalı konuşuyor. KVKK çıktı delikanlılık bozuldu. Eskiden er meydanıydı. Neyse ne çıkardı. Türk Telekom'un rehberi vardı böyle kütük gibi, isim adres telefon bilgisi olurdu. Hoşlandığım kızın ev telefonunu oradan bulmuş, ezberlemiştim (Sonunu bağlayamadım idare edin) |
Benzer içerikler
- instagram koyu tema
- whatsapp görüldü kapatma
- ea play pro fiyat
- netflix oyunları ücretli mi
- konumsal ses nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X