Arkadaslar merhabalar ilgili 14 yillik hesabimin banlandigi icin buraya yaziyorum. Biri benim forum donanimhaber hesabimi patlatip hesabima girmis ve ozelden mesaj atarak milleti dolandirmaya calismis. Sanirim dolandirdigi birileri de olmus. Sadece benim hesabim degil gerci baskalarinin hesabina da girip millete ozelden mesajlar atmis. Bunu bugun hesabima girince ozel mesajlara bakinca anladim. Uzun zamandir forum hesabima girmiyordum zaten. Yani konu hakkinda bir bilgisi olan varsa yazsin. Yakalandi mi o herif. Ozel mesajlarda kadir sağlam diye bir isim geciyordu. Ayrica birileri nasil bu kadar kolay milletin hesabinin sifresini ele gecirebiliyor. Acaba konu hakkinda bilgisi olan birileri var mi? Vay arkadas ayda yilda bir birsey olmaz diye foruma giriyoruz, lakin birileri illa ne yapip ne edip birsey olmasini sagliyorlar. Sonra acaba hesabimin banini bir sekilde kaldirmak mumkun mu? Son olarak da insanlar buranin uzerinde dolandirilmayi nasil basariyorlar. Allahtan bahsi gecen rakamlar cok yuksek meblag degildi. 300, 500, 700 tl leri gordum. Daha yuksek meblaglarin oldugunu zannetmiyorum. |
Biri Hesabımı Patlatıp Milleti Dolandırmaya Çalışmış
-
-
-
DH da çok yaygın bu olay özellikle PlayStation Xbox formlarında 2.el oyun alış satış da yapılıyor. Eski hesapları hackleyip milleti dolandırıyorlar yıllardır. Gel gör ki DH da yıllardır alınan bir güvenlik önlemi yok gözüküyor -
Sitenin giriş sayfasına xss yerleştirdilerse milletin şifreyi çekiyorlardır veya veritabanı açığı vardır sql injection yapıyorlardır. -
Sitenin giris sayfasi olabilir de site ara ara durup dururken hesabimdan kendiliginden cikis yapiyor. Tekrar giris yapma durumunda kaliyorum. Forumun kendisinden de killanmiyor degilim.
-
Warhammer satacaktı banada fakat yemedim ben bir şeylerin ters olduğunu anladım adamı kışkırtınca da küfür etmeye başladı banlattım bende dikkatli olun beyler çok arttı bu tarz elemanlar
-
Yani banlatman cok birsey degistirmedi bence illaki baska hesap bulup oradan islerine devam etmistir. Olan hesabina asil sahibine yani bana oldu. Dun benim hesabim calindi yarin seninki calinir. Burada asil dusunulmesi gereken sey bu herifler hesaplari nasil bu kadar kolay ele geciriyorlar. Ortada bir bokluk var.
-
Birader dua etki erkenden olayı anlayıp banlattırmışım yoksa daha kaç kişiyi senin nicki kullanıp dolandıracaktı. Fark ettiysen 2.elde konu açamıyor çünkü tel no doğrulama istiyor sadece konusu olanlara yazıp oltalama yapıyor. Sende hala burada hesap derdine düşmüşsün ne diyeyim sana. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Biraz zaten profile bakınca güvenilir biri olmadığı anlaşılıyordu. Zarar görenlere geçmiş olsun, herkes daha dikkatli olsun. Alım/satım yapacak kişiler özellikle konuştuğu kişinin varsa eski dükkan gönderilerindeki resimlerden yola çıkarak aynı mekandan aynı açıdan resimler isteyin ki hesabın asıl sahibi olduğunu anlarsınız böylelikle.
-
Ne alaka ben sana diyorumki adam farkli farkli kisilerin hesabini hackledi burada adamin baskasinin hesabimi hacklemis olabilecegini soylesen ve kendisi uslubunda yazan birinin dolandirici oldugunu soylemen gerekirdi. Oraya koskocaman ss koydum birden fazla kisinin hesabinin calindigina dair ss lere bakmamissin hesabi banlattim diye ovunuyorsun. Sen merak etme o adam baska bir hesap ile milleti dolandirmaya devam etti ki belki de halen daha dolandirmaya devam ediyor. Burada mesele hicbir ise yaramayan bir olayi milletten takdir bekleyerek anlatman. Hesabi banlatmissin bravo bir daha kimse bu forumda dolandirilmayacak. Goruyorsun bak ben burada konu aciyorum ekran goruntuleri ekliyorumki millet bir daha bu tongaya dusmesin diye. Gelmis bana hesabin derdine dustun diyorsun. Allah akil fikir versin. Zahmet edip adamin seklinde mesaj atan birilerinin dolandirici olabilecegini soyleseydin milleti ayik olmasini saglasaydin. Benim hesabi banlatti adam baska birinin hesabiyla milleti dolandirmaya devam ediyor. Cok buyuk is yapmissin. Sus halen daha sunun lafini yapma bari.
-
Usta sen rahatsız mısın 50kişiyi ekleyip özel mesaj atmışsın ve ilk mesajında yazmışsın olan benim 10 yıllık hesabıma oldu. Sonra konu açmışsın para kaptıranlar da zaten fazla bir meblağ kaptırmamış gibi bir yorumda bulunmuşsun sanki zararı sen karşılayacakmışsın gibi. Senin kafan nasıl çalışıyor anlamış değilim. Dolaylı yoldan sorumlusu sensin bu olayın. Adam bana küfür ettiği için banlattırıyorum teşekkür etmesi gereken yerde adam bana konu açıp milleti uyarman gerekirdi diyor sıkıntılı mısın kardeşim sen? Yönetici vasfım mı var benim bu forumda? Adam bana hesap soruyor kendi sorunu yüzünden ne değişik bir herifmişsin sen.
-
Yav tamam bos ver sen bu tip seyleri anlayabilecek kafa yapisinda degilsin. Daha okudugunu anlayamiyor sonra gelmis tanimadigi bir insana hakaret ediyor. Bak dalgana kardes.
-
-
Oğlum sen sıkıntılı mısın? Senin yediğin naneyi ben niye düzelteyim adam bana yazdıktan 8 saat sonra ban yedi zaten sen ne anlatıyosun? Benim konu açma gibi bir sorumluluğum mu var. Gir hesabını kontrol et bana sitem edeceğine. Adam benden sonra kimseye yazamamış ban yediği için gelip teşekkür etmesi gereken yerde benden hesap soruyor.
-
Ya evet haklisin biraz sucluyor gibi oldum bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok insallah bundan sonra herkes daha dikkatli olur.
-
Herkese selamlar hesabimin banini actirmayi basardim direkt sifreyi degistirdim. Yalniz soyle bir durum var. Maol hesabimi kontrol ettifimde ne zaman hesabima giris yaptigima siteden bana mail geldi ve hesabima giris yaptigim ip adresi ile beraber hangi cihazdan giris yaptigim yaziyordu mailde. Mesela ip xxx cihaz android opera tarayici gibi. Bu sarlatanlar ile ilgili hesabima giris yaptiklarina dair herhangi bir mail gelmemis bana. Bu da bana cok ilginc geldi. Belki de hesabima normal sekilde giris yaparak degil de sitenin bir yerinden guvenlik acigina yakalayarak hesaplari giris yapmadan bir sekilde uzaktan yonetiyor olabilirler. Gercekten ilginc bir durum.
Onun haricinde arkadaslar benim ikinci el bolumunde isim falan olmuyor. Eger bir daha bu hesaptan biri size ikinci el bolumunden veya baska bir yerden mesaj atip birsey satmaya calisirsa anlayin ki o ben degilim, biri sizi dolandirmaya calisiyor. Kesinlikle ve kesinlikle karsi tarafa para falan gondermeyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X