Şimdi Ara

>>> 'BİS' İLE İLGİLİ HERŞEY <<< (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
4
Favori
37.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alexdesouza

Bugün Vodafone çağrı merkezini arayıp BIS aboneligini başlatacağım, acaba bundan başka konfigüre etmem gereken bir durum var mıdır? Telefonu alalı 3-4 gün oldu hiç bir şey yapmadım henüz.

Değişiklik: Typo

başka yapmanız gereken bir şey yok. şöyle anlatıyım bu başlıkta da çok anlatıtım bi eski yazıları okursanız bilginiz olur. vodafone bis sınırsız fakat blackberry apn ile. yani ek fatura istemiyorsanız bis açtırırken m.h ne blackberry apn haricidiğer apn leri kapatmak istediğiniz belirtin.mail ayarlarınızıda bisi açtırınca yaptırın m.h.ne. bu kadar. bi de diğer apn ler ne işe yarar söyliyim. şimdi siz vodafone un bis ile sadece blackberry apn ile gireceğinizden internetten youtube yada herhangi birinden video izleyemeyeceksiniz izlerseniz ekstra ücret ve daha bir çok internet apn ile çalışan programlardan yararlanamayacaksınız. biraz araştırın bu konuyu derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lucifer_666tr

blackberry apn kullanımı ile face twitter mail app world ve diğer app world den inen programları kullanabilirsiniz. fakat örnek veriyorum video izlemek whatsupp ve 3.parti programlar internet apn wap apn gerektirebilir o yüzden bunları yapamaz. yani ekstra ücretlendirebilirsiniz. bu uyarıyı da verir youtube a girdiğinizde mesela. app world e girip program indirebilirsiniz bis ile radyo da indirebilirsiniz fakat radyo dinlerken internet apn ile dinleyebilirsiniz. yani ekstra ücret yansır. yada bise ilaveten net paketi alıcaksınız. vodafone için geçerli bu söylediklerim.

Acaba 100 mb ne kadarlık bir kullanıma tekabul eder? Gerçi buna cevap vermek zor olur ama düşüncem 6,90lık sınırlı paketi ve yanına normal internet paketi almak, sizce nasıl olur?

Bu arada dün bir vodafone bayisine sorduğumda sınırlı 16,90 sınırsız 29 TL diye yanıt verdi. Vodafone internet sitesinde ise faturalıda 16,90 faturasızda 6,90 TL gördüm. hepten karıştı ortalık, doğrusu nedir acaba?

şimdi doğrusu sınırsız ve hız düşmeden olan paket 29 tl.
    sınırsız fakat belli bi limit (sanıyor 100 mb) den sonra hızı 7 kpbs ile olan paket 17 tl.
    sadece 100 mb lık paket 6.90 .

işler karışık çünkü internet sayfasında yazan ile bayiilerin söylediği farklı. sebepde internet sayfasını güncellememişler.net sayfasında 30 tl lik paketin adı bile geçmiyor. sakın yanlış anlamayın ama fikir olarak söylüyorum ben aveadan numara taşırken çok araştırdım turkcell mi vodafone mu diye sırf bu bis ve internet olayları için turkcell tercih ettim. çünkü bir gb lık bis ( bütün apn ler dahil ) 16.90. yani kota aşmadıkça ekstra bi fiyatlandırma yada hız düşümü gibi saçma şeyler yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

Orijinalden alıntı: herminator

Sınırsız paket ayda 16,90 TL
    Sınırsız paket ayda 6,90 TL (100 mb'dan sonra hız duser)

Wap apn ve internet apn kullanımı ekstra ucretlendirilir. Video izlemek, radyo dinlemek ekstra ucrete tabi. Sadece blackberry apn kullanımı sınırsız ve ucretsız.

Teşekkürler dostum.

O zaman benimki sınırsız. hız önemli değil. bu daha güzel oldu.

Blackberry kurumsal kullanıcıyım. Blackberry apn kullanımı ücretsiz demek ne anlama geliyor. Örneğin Blackberry App World' e girip program indirmek (radio dahil) ve kullanmak mı ücretsiz?

tekrar çok saol

blackberry apn kullanımı ile face twitter mail app world ve diğer app world den inen programları kullanabilirsiniz. fakat örnek veriyorum video izlemek whatsupp ve 3.parti programlar internet apn wap apn gerektirebilir o yüzden bunları yapamaz. yani ekstra ücretlendirebilirsiniz. bu uyarıyı da verir youtube a girdiğinizde mesela. app world e girip program indirebilirsiniz bis ile radyo da indirebilirsiniz fakat radyo dinlerken internet apn ile dinleyebilirsiniz. yani ekstra ücret yansır. yada bise ilaveten net paketi alıcaksınız. vodafone için geçerli bu söylediklerim.

Tekrar saol dostum. Radyo dinlemem o zaman. Face programini indirdim, sanirim surekli online kalmam da bir sikinti olmaz degil mi?

Youtube uzerinden video izleyemiyorum. You tube player diye bir sey indirdim hala acamiyorum hicbir videoyu. Eskidan acardim, sanki bis aldiktan sonra bu acamama durumu olustu gibime geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sınırsız fakat belli bi limit (sanıyor 100 mb) den sonra hızı 7 kpbs ile olan paket 17 tl.

işler karışık çünkü internet sayfasında yazan ile bayiilerin söylediği farklı. sebepde internet sayfasını güncellememişler.net sayfasında 30 tl lik paketin adı bile geçmiyor. sakın yanlış anlamayın ama fikir olarak söylüyorum ben aveadan numara taşırken çok araştırdım turkcell mi vodafone mu diye sırf bu bis ve internet olayları için turkcell tercih ettim. çünkü bir gb lık bis ( bütün apn ler dahil ) 16.90. yani kota aşmadıkça ekstra bi fiyatlandırma yada hız düşümü gibi saçma şeyler yok.

Size katılıyorum, Turkcell'in internet paketi daha uygun, ancak işin içine konuşma vs girince ibre bence Vodafone'a dönüyor:

Vodafone:
    Konuşma: 20 TL (1000 Dakika - Kamu)
    BIS: 16,90
    büyük ihtimalle ikisi ile idare ederim, olmadı 9 TL ye bir internet alırım:
    Toplam: 37 - 46 TL

Turkcell:
    Konuşma: 29 TL (600 Dakika - Kamu - bunu az önce buldum aslında bayağı hesaplı hale geliyo bu durumda + telsiz vergisi)
    BIS: 16,90 TL
    Toplam: 47 + 2 TL

Avea:
    Konuşma: 19 TL (Her yöne 500)
    BIS: bulamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Wap apn ve internet apn kullanımı ekstra ucretlendirilir. Video izlemek, radyo dinlemek ekstra ucrete tabi. Sadece blackberry apn kullanımı sınırsız ve ucretsız.

Teşekkürler dostum.

Blackberry kurumsal kullanıcıyım. Blackberry apn kullanımı ücretsiz demek ne anlama geliyor. Örneğin Blackberry App World' e girip program indirmek (radio dahil) ve kullanmak mı ücretsiz?

tekrar çok saol

Tekrar saol dostum. Radyo dinlemem o zaman. Face programini indirdim, sanirim surekli online kalmam da bir sikinti olmaz degil mi?

Youtube uzerinden video izleyemiyorum. You tube player diye bir sey indirdim hala acamiyorum hicbir videoyu. Eskidan acardim, sanki bis aldiktan sonra bu acamama durumu olustu gibime geliyor?

face de sürekli online kalın hiçbir sorun işgal etmez zaten sınırsız sınırlı olsa bile o kadar data çekmez.youtube üzerinden izleyemezsiniz çünkü youtube wap apn internet apn ile çalışır o yüzden izleyemiyorsunuz.youtube player programını bilmiyorum hiç indirmedim. eskiden belki net paketiniz vardı yada wi-fi ile bağllanıyordunuz olabilir mi ?

• i
    quote:

quote:

Size katılıyorum, Turkcell'in internet paketi daha uygun, ancak işin içine konuşma vs girince ibre bence Vodafone'a dönüyor:

Vodafone:
    Konuşma: 20 TL (1000 Dakika - Kamu)
    BIS: 16,90
    büyük ihtimalle ikisi ile idare ederim, olmadı 9 TL ye bir internet alırım:
    Toplam: 37 - 46 TL

Turkcell:
    Konuşma: 29 TL (600 Dakika - Kamu - bunu az önce buldum aslında bayağı hesaplı hale geliyo bu durumda + telsiz vergisi)
    BIS: 16,90 TL
    Toplam: 47 + 2 TL

Avea:
    Konuşma: 19 TL (Her yöne 500)
    BIS: bulamadım.

avaea 'nın full bis paketi 32 tl
    birde 2mb lık (evet doğru 2mb) paketi 17 tl.

doğrudur söyledikleriniz artık sizin için hangi operatör uygun gelirse .
    ben turkcell de 35 tl ( 500dk 500 sms 500mb ) + 17tl ( full bis) kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler dostum.

tekrar çok saol

face de sürekli online kalın hiçbir sorun işgal etmez zaten sınırsız sınırlı olsa bile o kadar data çekmez.youtube üzerinden izleyemezsiniz çünkü youtube wap apn internet apn ile çalışır o yüzden izleyemiyorsunuz.youtube player programını bilmiyorum hiç indirmedim. eskiden belki net paketiniz vardı yada wi-fi ile bağllanıyordunuz olabilir mi ?

dostum bende hala internet 3G paketi var. yanında BİS' de var.

internet apn ile çalışır demişsin ama daha ne almam gerekiyor yaw. herşeyi aldım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler dostum.

tekrar çok saol

dostum bende hala internet 3G paketi var. yanında BİS' de var.

internet apn ile çalışır demişsin ama daha ne almam gerekiyor yaw. herşeyi aldım.

3g internet paketiniz olduğunuz siz söylemeden bilemem ben o yüzden ona göre yorum yaptım.sizde sadece bis var olarak cevap veriyorum ben. heee internet paketiniz varsa ne ala o zaman herşeyi yapabilirsiniz gönlünüzce.

• Giriş pakedinde internet kullanmama rağmen 100mb dolunca TL den düşmeye başlıyor . Acaba bi değişiklik mi var yoksa müşteri hizmetlerini aramam gerekiyor mu ?
  • quote:

quote:

Bugün Vodafone çağrı merkezini arayıp BIS aboneligini başlatacağım, acaba bundan başka konfigüre etmem gereken bir durum var mıdır? Telefonu alalı 3-4 gün oldu hiç bir şey yapmadım henüz.

başka yapmanız gereken bir şey yok. şöyle anlatıyım bu başlıkta da çok anlatıtım bi eski yazıları okursanız bilginiz olur. vodafone bis sınırsız fakat blackberry apn ile. yani ek fatura istemiyorsanız bis açtırırken m.h ne blackberry apn haricidiğer apn leri kapatmak istediğiniz belirtin.mail ayarlarınızıda bisi açtırınca yaptırın m.h.ne. bu kadar. bi de diğer apn ler ne işe yarar söyliyim. şimdi siz vodafone un bis ile sadece blackberry apn ile gireceğinizden internetten youtube yada herhangi birinden video izleyemeyeceksiniz izlerseniz ekstra ücret ve daha bir çok internet apn ile çalışan programlardan yararlanamayacaksınız. biraz araştırın bu konuyu derim.

Merhaba,

Vodafone BIS aboneliğimi başlattım, başlatırkende BB apn dışındakileri kapatın dedim. Acaba bunların kapalı olduğunu kontrol etmenin bir yolu var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Vodafone BIS aboneliğimi başlattım, başlatırkende BB apn dışındakileri kapatın dedim. Acaba bunların kapalı olduğunu kontrol etmenin bir yolu var mıdır?

bunları kontrol edemezsiniz. fakat herhangi bir uygulmada yada sitelerde ekstra ücretlendirebilirsiniz uyarısı çıktığında kabul etseniz bile giriş yapmaması lazım kapalı apn ile

• bende bugün 9900 alşdım vodafone kampanyasından sınırsız bis de geldi tabi cihazla. mh diyorki bis ile youtubeden video izleyebilir radyo dinleyebilirsiniz diğer apn leri kullanmanıza zaten gerek onları kapatalım dedi mh deki kadın.şimdi bis paketi ile video izlenemeiyor mu yani ,? o zaman bana yalan söylendi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: pot3nza

bende bugün 9900 alşdım vodafone kampanyasından sınırsız bis de geldi tabi cihazla. mh diyorki bis ile youtubeden video izleyebilir radyo dinleyebilirsiniz diğer apn leri kullanmanıza zaten gerek onları kapatalım dedi mh deki kadın.şimdi bis paketi ile video izlenemeiyor mu yani ,? o zaman bana yalan söylendi ??

şimdi vodafone un sitesinde blackberry paket ayrıntılarına bakarsanız blackberry apn ler hariç diğer apnleri kapsamaz yazıyor. ve telefonlarda youtube olsun radyo olsun çalıştırırken telefon uyarı verir ekstra ücretlendirme olabilir diye. bu da diğer apn lere giriş yapılacak anlama gelir. eğer vodafone giriş yapılır dediyse buyrun girin zaten ekstra ücretde yansımaz ise ne ala. fakat sonradan ücret yansıtırlarsa o kötü. eğer m.h. ın dedikleri doğru ise vodafone internet sayfasındaki açıklamalar yanlış.

• Vodafone BlackBerry Faturalı Data Tarifesine İlişkin Esaslar :

- Vodafone bayilerinden yapılacak olan bireysel abonelere yönelik tarifeden bireysel müşteriler BIS kullanıcı lisansına aylık 16,90 TL ödeme yaparak sahip olabililir.
    - Belirtilen Vodafone BlackBerry Data tarifesine ait BIS lisans kullanım ücretlerine tüm vergiler dahildir.
    - Vodafone BlackBerry Data Tarife seçenekleri kapsamında (BIS kullanıcı lisansı) aboneler BlackBerry APN üzerinden sınırsız data kullanımına sahiptir. Tarife fiyatı, cihaz üzerinden yurtiçinde gerçekleştirilen ve sadece BB APN'ini kapsayan data kullanımları için geçerlidir.
    - Tarife kapsamında yer alan abonelerin yapacağı görüşmeler ve/veya gönderilecek SMS'leri ve/veya WAP veya diğer APN kullanımları, her bir GSM hattına tanımlanmış olan tarife seçeneğine ait bedel haricinde, mevcut tarifesi üzerinden ücretlendirilecektir.
    - Taahhütname süresinin sonunda BIS hizmetinin iptal edilebilmesi için, Taahhütnamenin son ayında en geç hesap kesim tarihine kadar bu iptal bildiriminin yapılması gerekmektedir.
    - BlackBerry Data Tarifesi kapsamında, BIS paketi müşterilere sunulmaktadır. BIS paketinin içeriğinde BlackBerry APN'i üzerinden kullanılabilecek sınırsız internet, BlackBerry Messenger (BBM), 10 POP3 e-posta entegrasyonu, Internet Erişimi hizmetleri bulunmaktadır.
    - Aboneler görüşmeleri ve/veya gönderilecek SMS'leri için seçmiş oldukları tarife üzerinden ücretlendirilecektir. İlgili tarife ücretlerine satın alınan içerik ücretleri dahil değildir. İçerik hizmetleri ayrıca ücretlendirilir.
    - İnternet paketleri sadece yurt içinde geçerlidir. Yurtdışında kullanılan veri GPRS uluslararası dolaşım tarifesi üzerinden ücretlendirilir.
    -- Tarifeye özel internet paketlerinde dönem içerisinde yapılan iptal işlemleri fatura kesim tarihinde gerçekleşir. Abone iptal işlemi yaptığında fatura kesim tarihine kadar hizmetten yararlanmaya devam edip servis ücretini öder.
    - Tüm aboneler ilk girişlerde data paket ücreti ilk fatura döneminin kalan gününe göre hesaplanıp "eşit olarak bölünmüş" kullanıma sunulur.
    - Faturalı aboneliklerde kullanılan ay ifadesi ile abonenin fatura dönemi kastedilmektedir..
    - Vodafone'dan temin edilen BlackBerry BIS/BES servisi, patent sahibi Research in Motion (RIM) firmasınınhttp://www.rim.com/ adresli web sitesinde duyurduğu ülkelerde ve Vodafone'un veri dolaşım (roaming) anlaşmasının olduğu ülkelerde kullanılabilir ve bu ülkelerde gerçekleştirilecek data kullanımı, abonenin seçmiş olduğu tarife seçeneği bedeline ek olarak, mevcut data tarifesi üzerinden ayrıca ücretlendirilecektir.
    - Vodafone yayınladığı tarife paketleri ve avantajlarının geçerlilik tarihlerinde ve / veya ücretlendirmelerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    - Bu tarifeye tabi abonenin Vodafone süper hızlı mobil internet hizmetinden faydalanmak için 3G yazıp 3636 ya göndererek 3G aboneliğini başlatmış olması, 3G uyumlu cep telefona sahip olması ve Vodafone 3G kapsaması içersinde olması gerekmektedir. Vodafone 3G kapsaması coğrafi koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıntılar için Vodafone Cep Merkezlerini veyawww.vodafone.com.tr. adresini ziyaret edebilirsiniz.
    - Abonelerin bu tarifeyi 3G networkunde kullanmaları durumunda 7,2 Mbps ye kadar hız ile hizmet verilir. Abonelerin bu tarifeyi 2G networkunde kullanmaları durumunda (2G/edge) hızı ile hizmet verilir.
    - Aboneliğini 3G'ye açtırmayan aboneler mevcut data altyapısını (2G/edge) kullanacaklardır.
    - Internet kullanımında alınan ve gönderilen (download+upload edilen) veri limitten düşer.

4. seçenek dikkat

• Vodafone 16.90 lik BIS ile youtube uzerinden video izlenmiyor. Ben diger apn leri kapattirdim izleyemiyorum. Ancak 29 tl lik ile girilebiliyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman cihazı vodafondan almamızın bir anlamı kalmadı zaten vatanda 1500e bulunuyıordu cihaz indirim zamanlarında.birde 30 tllik pakete üye olmak gerekecek şimdi.55 tl fatura 80 tl blackberry ödemesi 3,5 tek dünya paketi 30 da internet paketi 170 tl aylık faturam gelecek smsler hariç
  • quote:

Vodafone 16.90 lik BIS ile youtube uzerinden video izlenmiyor. Ben diger apn leri kapattirdim izleyemiyorum. Ancak 29 tl lik ile girilebiliyor diye biliyorum.

youtube olmasa da, blackberry apn üzerinden video izlenebiliyor ---> m.vuclip.com

telefonun tarayıcısına yukarıdaki adresi yazın ve izleyin
  • Benim merak ettiğim konu yurtdışında BIS kullanımı nasıl olacak, daha doğrusu Vodafone TR'den BIS aldım, kısa süreli yurtdışına çıktığımda bu BIS'i kullanabilecek miyim, kullanabilecek isem ücretlendirme nasıl olacak?

Ayrıca BIS'i kapatmak gibi birşey mümkün müdür?
    Yani ben wireless internet olan yerde onu kullanmak isterim belki, bu seçimi nasıl yapabiliriz?
  • quote:

quote:

Vodafone 16.90 lik BIS ile youtube uzerinden video izlenmiyor. Ben diger apn leri kapattirdim izleyemiyorum. Ancak 29 tl lik ile girilebiliyor diye biliyorum.

youtube olmasa da, blackberry apn üzerinden video izlenebiliyor ---> m.vuclip.com

telefonun tarayıcısına yukarıdaki adresi yazın ve izleyin

teşekkürler dostum bende böyle bir şey arıyordum.

vuclip.com sitesine girdim (www yok)

pek anlayamadım. buradan neyi nasıl izleyebiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pot3nza

o zaman cihazı vodafondan almamızın bir anlamı kalmadı zaten vatanda 1500e bulunuyıordu cihaz indirim zamanlarında.birde 30 tllik pakete üye olmak gerekecek şimdi.55 tl fatura 80 tl blackberry ödemesi 3,5 tek dünya paketi 30 da internet paketi 170 tl aylık faturam gelecek smsler hariç

dediğim gibi vodafone kullanan arkadaşlar yada m.h daha iyi bilir konuyu.mesela üç bis paketi varmış vodafone un ama nette öyle bir bilgi yok . bi 29 tl lik ondan izlenebiliyor demiş arkadaş bi 17 tl llik bu da sınırsız diye geçiyor sonra hız yavaşlıyor bide mini paketi var. bence sizin taahhüt de bulunduğunuz bis paketi sanırsam 17 tl lik bunu 12 tl fark ile 29 tl lik pakete çevirebilirmiyim diye bi düşünün uyarsa m.h.den zorlayın.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.