Şimdi Ara

>>> 'BİS' İLE İLGİLİ HERŞEY <<< (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
649
Cevap
4
Favori
37.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bdurmus

Arkadaşlar görüyorumki bir çok kişi BİS nedir, ne işe yarar, olursa ne olur, olmazsa ne olur diye sorular soruyor.. Bu tür merakları gidermek ve yeni alacak kişilere bilgi vermek amaçlı düzenli bir yazı yazmak istedim..

Öncelikle BİS nedir onu açıklayalım, "Blackberry İnternet Service" in kısaltılmışıdır, bu servis sayesinde telefonunuzdan internete girebilir ve blackberry'nin kendine özgü uygulamalarını kullanabilirsiniz..

**Sadece BİS ile kullanılabilecek özellikler:

- Push mail
    - Blackberry Messenger (blackberryler arası ücretsiz mesajlaşmaya yarar)
    - Blackberry maps
    - Telefonun kendi üstündeki facebook uygulamasını kullanabilirsiniz (son sürüm wifi ilede kullanılabiliyor) (bu uygulama ile birşey paylaştığınızda blacberry logosu gözükür ve "blackberry aracılığıyla" yazar)
    - Telefonun kendi üstündeki twitter uygulamasını kullanabilirsiniz (son sürüm wifi ilede kullanılabiliyor)
    - Telefonun kendi üstündeki msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk gibi uygulamaları kullanabilirsiniz
    - Turcell'in bis hizmetini kullanıyorsanız 1gb, avea bis kullanıyorsanız 4gb kotanız dahilinde telefonu PC'nizde modem olarak kullanabilirsiniz (bu şekilde vınn kullanmaya gerek kalmıyor) vodafone da ekstra ücretlendiriliyor modem olarak kullanmak

**İnternet paketi ile yapılabilecek özellikler:

- Maillerinizi tarayıcıdan açıp kontrol edebilir, cevaplayabilirsiniz
    - Yada gmail uygulaması yükleyip push mail gibi kullanabilirsiniz (uygulamanın arka planda çalışır olması lazım, mailler yaklaşık 10dk geç düşüyor telefona)
    - BBM yerine WhatsApp indirebilir ve bu uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz mesajlaşabilirsiniz (sadece blackberryler ile değil, nokia, samsung, iphone vs. yani bu uygulama kimlerde varsa onlarla)
    - Google maps yada farklı ücretsiz navigasyon programları indirip kullanabilirsiniz.
    - Facebook'a tarayıcıdan girebilirsiniz, ama birşey paylaştığınızda bb logosu çıkmaz, mobil olarak gözükür. (hava atmak isteyenler için üzücü bi durum) resim yükleyebilirsiniz ama yine bb logosu çıkmaz.
    - Nimbuzz gibi bir uygulama indirip her türlü chat (msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk) uygulamalarını çalıştırabilirsiniz
    - Telefonun üstünde youtube uygulaması var bunun için bis gerekmiyor (wifi ile de açılabilir)
    - AppWorld'den uygulama indirmek için bis gerekmiyor
    - İndirilen uygulamalar internet paketi ile kullanılabiliyor
    - Kotanız dahilinde telefonunuzu pc de modem olarak kullanabiliyorsunuz.

DİKKAT:

Turkcell Faturalı ve Faturasız için:
    - Full paket: 1gb bis her çıkışı kapsıyor.. Yani ne yaparsanız yapın bu 1gb'lık kotadan düşüyor, kotayı geçmezseniz ekstra hiç bir ücret ödemiyorsunuz.. Bu bis ile telefonunuzu modem olarak kullanabiliyorsunuz, pc den internete turkcellin bis'i ile girebiliorsunuz, yine 1gb kotanız dahilinde.. (1gb kota telefon için çok yeterli diye düşünüyorum, yani kotanın yetmemesi gibi bir düşünceniz olmasın.. Ancak modem olarak kullanımda çok fazla video izlememeye dikkat edilmeli tabi) fiyatı 16,9tl
    - Giriş paketi: 100mb ama kota bitince internet hızı düşüyor ekstra ücret olmuyor.. msn yahoo messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamaları çalışmıyor.. mail olarak sadece 1 mail adresi tanımlanabiliyor onunda uzantısı turkcell.blackberry.com olabiliyor. fiyatı 6,9tl

Avea Faturalı:
    4gb kotalı, turkcell 1gb bisin tüm özelliklerini içeriyor tekrar yazmıyayım (aveada sadece faturalı hatlarda bis bulunmakta) fiyatı 32tl

İnternet paketi kullananlar ne yaparlarsa yapsınlar kotalarından düşüyor, kota aşılmadığı sürece ektra ücret olmuyor..

Edit: buradan uygulamalar ile ilgili açtığım konuyu inceleyebilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_47357200/tm.htm

Nasıllll ???

Edit : Gördüğümde heyecanlandım şimdi buldum nasıl olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |SkY..| -- 1 Ocak 2012; 22:35:31 >

• Beyler blackberry cihazım var ve 16.90 lık full paketi kullanıyorum.telefonu satıp htc sensation almayı düşünüyorum.şu anki bisi iptal ettirmeyip de o 16.90 lık paketin 1gb netini kullanmam mümkün müdür acaba yeni alacağım cihazda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Beyler blackberry cihazım var ve 16.90 lık full paketi kullanıyorum.telefonu satıp htc sensation almayı düşünüyorum.şu anki bisi iptal ettirmeyip de o 16.90 lık paketin 1gb netini kullanmam mümkün müdür acaba yeni alacağım cihazda?

operatörden operatöre değişebilir bunlar çünkü vodafone ve avea da verdikleri gb internet sadece blackberry apn ile geçerli olduğu için htc de farklılık yaratabilir. belki turkcellin paketinden giriş yapılabilir. siz herhalde bb taahhütü alıp telefon değişikliğine gittiniz. bunu en iyisi dediklerimi bir m.h ne sorunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucifer_666tr

quote:

Beyler blackberry cihazım var ve 16.90 lık full paketi kullanıyorum.telefonu satıp htc sensation almayı düşünüyorum.şu anki bisi iptal ettirmeyip de o 16.90 lık paketin 1gb netini kullanmam mümkün müdür acaba yeni alacağım cihazda?

operatörden operatöre değişebilir bunlar çünkü vodafone ve avea da verdikleri gb internet sadece blackberry apn ile geçerli olduğu için htc de farklılık yaratabilir. belki turkcellin paketinden giriş yapılabilir. siz herhalde bb taahhütü alıp telefon değişikliğine gittiniz. bunu en iyisi dediklerimi bir m.h ne sorunuz.

Böyle birşey mümkün olsa bile Turkcell olmaz der bana, 17 liraya 1 gb internet kullanmayayım 29 lira bayılıyım diye

Turkcell de 1 gb pakete tüm apn.ler dahil.bu yüzden olabileceğini düşünüyorum aslında.bis cihaza mı tanımlanıyor hatta mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lucifer_666tr

quote:

Böyle birşey mümkün olsa bile Turkcell olmaz der bana, 17 liraya 1 gb internet kullanmayayım 29 lira bayılıyım diye

Turkcell de 1 gb pakete tüm apn.ler dahil.bu yüzden olabileceğini düşünüyorum aslında.bis cihaza mı tanımlanıyor hatta mı?

bis cihaz pini ile tanımlı olduğu için cihaza tanımlanır diye düşünüyorum. ama o zamanda cihazı alıp sattığınızda satın alan kişide bis olur diye düşündüm oda saçma geldi. ve son kararım hata tanımlanacağı yönünde

• quote:

Arkadaşım Turkcell 4GB + BİS kullanıyordu, BB'yi satıp iPhone aldı, hattını taktı şuan 4GB internetini kullanmaya devam ediyor iPhone'da en az 8 aydır.
  • Teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Arkadaşım Turkcell 4GB + BİS kullanıyordu, BB'yi satıp iPhone aldı, hattını taktı şuan 4GB internetini kullanmaya devam ediyor iPhone'da en az 8 aydır.

iyide 4gb interneti zaten iphone da kullanır.. burda önemli olan 1gb bis kullanılabilirmi normal internet paketi gibi..

bana sorarsanız kullanılır ama kesin emin değilim sadece tahminim bu yönde (ama öyle ise de eğer, millet 1gb internet paketine 29tl vereceğine 1gb bis alıp 17tl öder ) karışık işler bunlar valla bilemiyorum

• Arkadaşlar telefonu ilk aldığım zamanlar çok sıkı takip ediyordum gelişmeleri ama şimdi takip edemiyorum malesef, bu yüzden de ilk mesajı güncel tutamıyorum.. lütfen değişiklikler olmuşsa konu içinde bahsedin yada bana pm atıp söyleyin ben ilk mesajı güncelliyeyim
  • Iphone kullanıyorum ama iş çevremde genelde BB kullanıldığı için BB ye geçmek istiyorum sormak istediğim ;

BIS servisi hattamı yoksa cihazamı tanımlanıyor ??

operatörüm Avea ama onda BB cihaz kampanyası yok cihazı ayrı BIS i ayrı almak maliyetli olacak

1 ) Turkcell den kampanyalı cihaz alsam avea hattımda BIS servisini kullanabilirmiyim??

2 ) Turkcell in giriş paketi 100 MB internet içeriyor = pushemaile tanımladığım emaillerin 100 MB dan mı düşer yoksa 100 MB ne kullanıldığında düşer ??

başlangıç için 8520 curve almayı düşünüyorum enazından direk tepeden başlamak istemiyorum önerilerinizi rica ediyorum
  • Merhaba,

Şirket hattı kullanıyorum ve BBM'den özel yazışmalar yapabiliyorum. Öğrenmek istediğim bu yazışmalarım kayıt ediliyor mudur ve şirketime raporlanıyor mudur? Veya talep edildiği taktirde ulaşılması mümkün mü?

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marqsavas

Merhaba,

Şirket hattı kullanıyorum ve BBM'den özel yazışmalar yapabiliyorum. Öğrenmek istediğim bu yazışmalarım kayıt ediliyor mudur ve şirketime raporlanıyor mudur? Veya talep edildiği taktirde ulaşılması mümkün mü?

Teşekkürler,

hayır şirketiniz ulaşamaz bbm yazışmalarınıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: boymar

Iphone kullanıyorum ama iş çevremde genelde BB kullanıldığı için BB ye geçmek istiyorum sormak istediğim ;

BIS servisi hattamı yoksa cihazamı tanımlanıyor ??

operatörüm Avea ama onda BB cihaz kampanyası yok cihazı ayrı BIS i ayrı almak maliyetli olacak

1 ) Turkcell den kampanyalı cihaz alsam avea hattımda BIS servisini kullanabilirmiyim??

2 ) Turkcell in giriş paketi 100 MB internet içeriyor = pushemaile tanımladığım emaillerin 100 MB dan mı düşer yoksa 100 MB ne kullanıldığında düşer ??

başlangıç için 8520 curve almayı düşünüyorum enazından direk tepeden başlamak istemiyorum önerilerinizi rica ediyorum

bis hatta tanımlanır, cihaza değil

1) turkcellden kampanyalı cihaz almanız için turkcell hattınız olması lazım.. 2.bi turkcell hattınız varsa alabilirsiniz ama o zamanda o turkcell hatıınıza bis tanımlanır yani avea ile kullanamazsınız.. bence avea numaranızı turkcell e taşıyın hem böylelikle belki daha uygun bi tarifeden yararlanırsınız, ayrı bi cihaz alırsınız ve turkcellden bisi yine ayrıca alarsınız hem bi kontrata bağlı kalmazsınız.. aveanın bisi pahalı olduğu için turcelle taşıyın dedim hattınızı, ben öyle yaptmıştım mesela..

2) valla bilmiyorum ama mail kotaya çok etki etmez, bir sıkıntı yaratmaz yani

9780 öneririm şahsen ama curve de fena değildir.. sizin tercihiniz..

• Hocam herkese iyi geceler.Ben de son birkaç haftadır BB Curve 9350 modelini almayı düşünüyordum ve aslında bugün alıcaktım ve bir aksilik çıktı birkaç gün sonrasına ertelendi ve ben de bu birkaç gün içinde daha fazla araştırmak istedim ve size kafamdaki soru işaretlerini sormak istedim.

Öncelikle 3 senelik faturasız Türkcell hat kullanıyorum.Sanırım Türkcell hatlar için Türkcell baayilerinde ama taahhütlü telefon almak istemiyorum.

Merak ettiğim şeylerden biri BIS denen olayın fiyatlandırması.Konuyu açan arkadaş 16.90 TL gibi bir fiyattan bahsetmiş ama yorumlarda 32-40 TL gibi bir fiyat gözüme çarptı tam olarak nedir ?

Ve BIS aboneliğinin kota sınırı kafamı karıştırdı.Diyelim 100mb'lık BIS paketi aldım.Bu 100 mb'lik paket BIS kullandığım zaman mı düşüyor yani facebook.com,twitter.com ve diğer tarzı internet sitelerini kullandığım zamanlarda mı 100mb'lik kotadan yiyor yoksa sadece cihazı modem olarak kullandığımız zamanlarda mı ? Ve bu paketler aylık mı haftalık mı yapılabiliyor ?

Ve ben BIS aboneliği yaptırmasam benim için BB'nin ne gibi özellikleri kalıyor yani o parayı internet kullanmıcağım bir telefon için ziyan etmiş olur muyum ?

Cevaplarınız için teşekkürler ve iyi geceler

• Şuan faturasız Turkcell BIS paketi kaç TL'dir arkadaşlar? 1gb'lık paket alsam bunu hem BIS hem de normal browserından kullanabilir miyim? Yoksa BIS için farklı net paketi mi var ? Eğer öyleyse nete wi-fi 'den BIS ise bb özellikleri için gibi bir mantık doğuyor. Tam çözemedim. Bu arada BB Bold 9900 düşünüyorum bugün yarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLBye

Şuan faturasız Turkcell BIS paketi kaç TL'dir arkadaşlar? 1gb'lık paket alsam bunu hem BIS hem de normal browserından kullanabilir miyim? Yoksa BIS için farklı net paketi mi var ? Eğer öyleyse nete wi-fi 'den BIS ise bb özellikleri için gibi bir mantık doğuyor. Tam çözemedim. Bu arada BB Bold 9900 düşünüyorum bugün yarın.

100mb 7tl 1gb 17 tl kontorluyle ayni bis paketi almassan bbm whatapp gibi uygulamalara giremezsin bis aldinmi hem tarayici hem bbm hepsini kullanirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZR1

quote:

Orijinalden alıntı: CooLBye

Şuan faturasız Turkcell BIS paketi kaç TL'dir arkadaşlar? 1gb'lık paket alsam bunu hem BIS hem de normal browserından kullanabilir miyim? Yoksa BIS için farklı net paketi mi var ? Eğer öyleyse nete wi-fi 'den BIS ise bb özellikleri için gibi bir mantık doğuyor. Tam çözemedim. Bu arada BB Bold 9900 düşünüyorum bugün yarın.

100mb 7tl 1gb 17 tl kontorluyle ayni bis paketi almassan bbm whatapp gibi uygulamalara giremezsin bis aldinmi hem tarayici hem bbm hepsini kullanirsin

9900'ümü alıp yanına 1gb lık BIS paketi (16,9 tl) aldım çok memnunum. Teşekkürler açıklamanız için.

• Turkcell'den bis almayı düşünüyorum ama cihazı ayrı alıcam (BB Curve 8520) sadece turkcell'den bis alıcam ve size birkaç sorum olucak;

1.Bis için ücreti bis kullandığımız sürece mi öderiz? Yoksa sadece 1 yıl mı?
    2.Peşin ödersem ne kadar öderim?

Acil bir konu lütfen cevap yazın,şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgisahbaz

Turkcell'den bis almayı düşünüyorum ama cihazı ayrı alıcam (BB Curve 8520) sadece turkcell'den bis alıcam ve size birkaç sorum olucak;

1.Bis için ücreti bis kullandığımız sürece mi öderiz? Yoksa sadece 1 yıl mı?
    2.Peşin ödersem ne kadar öderim?

Acil bir konu lütfen cevap yazın,şimdiden teşekkürler..

1- kullandığınız sürece ücret ödersin taahhüt yoktur istediğin zaman kapatabilirsin.
    2- peşi ödeme ne demek anlamadım ya faturana yansır ücreti yada kontör düşer. türkcell bayini gidip para verip eline bis paketi alamassın.
  • Ya arkadaşlar 2.el 9780 aldım. Benden önceki bis kullanmış. Ben aldım direk turkcell i arayıp bis açtırabilir myim? Yoksa o kişi kayıt oldu diye onun silmesi mi lazım.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.