Şimdi Ara

>>> 'BİS' İLE İLGİLİ HERŞEY <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
4
Favori
37.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar görüyorumki bir çok kişi BİS nedir, ne işe yarar, olursa ne olur, olmazsa ne olur diye sorular soruyor.. Bu tür merakları gidermek ve yeni alacak kişilere bilgi vermek amaçlı düzenli bir yazı yazmak istedim..

Öncelikle BİS nedir onu açıklayalım, "Blackberry İnternet Service" in kısaltılmışıdır, bu servis sayesinde telefonunuzdan internete girebilir ve blackberry'nin kendine özgü uygulamalarını kullanabilirsiniz..

**Sadece BİS ile kullanılabilecek özellikler:

- Push mail
    - Blackberry Messenger (blackberryler arası ücretsiz mesajlaşmaya yarar)
    - Blackberry maps
    - Telefonun kendi üstündeki facebook uygulamasını kullanabilirsiniz (son sürüm wifi ilede kullanılabiliyor) (bu uygulama ile birşey paylaştığınızda blacberry logosu gözükür ve "blackberry aracılığıyla" yazar)
    - Telefonun kendi üstündeki twitter uygulamasını kullanabilirsiniz (son sürüm wifi ilede kullanılabiliyor)
    - Telefonun kendi üstündeki msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk gibi uygulamaları kullanabilirsiniz
    - Turcell'in bis hizmetini kullanıyorsanız 1gb, avea bis kullanıyorsanız 4gb kotanız dahilinde telefonu PC'nizde modem olarak kullanabilirsiniz (bu şekilde vınn kullanmaya gerek kalmıyor) vodafone da ekstra ücretlendiriliyor modem olarak kullanmak

**İnternet paketi ile yapılabilecek özellikler:

- Maillerinizi tarayıcıdan açıp kontrol edebilir, cevaplayabilirsiniz
    - Yada gmail uygulaması yükleyip push mail gibi kullanabilirsiniz (uygulamanın arka planda çalışır olması lazım, mailler yaklaşık 10dk geç düşüyor telefona)
    - BBM yerine WhatsApp indirebilir ve bu uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz mesajlaşabilirsiniz (sadece blackberryler ile değil, nokia, samsung, iphone vs. yani bu uygulama kimlerde varsa onlarla)
    - Google maps yada farklı ücretsiz navigasyon programları indirip kullanabilirsiniz.
    - Facebook'a tarayıcıdan girebilirsiniz, ama birşey paylaştığınızda bb logosu çıkmaz, mobil olarak gözükür. (hava atmak isteyenler için üzücü bi durum) resim yükleyebilirsiniz ama yine bb logosu çıkmaz.
    - Nimbuzz gibi bir uygulama indirip her türlü chat (msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk) uygulamalarını çalıştırabilirsiniz
    - Telefonun üstünde youtube uygulaması var bunun için bis gerekmiyor (wifi ile de açılabilir)
    - AppWorld'den uygulama indirmek için bis gerekmiyor
    - İndirilen uygulamalar internet paketi ile kullanılabiliyor
    - Kotanız dahilinde telefonunuzu pc de modem olarak kullanabiliyorsunuz.

DİKKAT:

Turkcell Faturalı ve Faturasız için:
    - Full paket: 1gb bis her çıkışı kapsıyor.. Yani ne yaparsanız yapın bu 1gb'lık kotadan düşüyor, kotayı geçmezseniz ekstra hiç bir ücret ödemiyorsunuz.. Bu bis ile telefonunuzu modem olarak kullanabiliyorsunuz, pc den internete turkcellin bis'i ile girebiliorsunuz, yine 1gb kotanız dahilinde.. (1gb kota telefon için çok yeterli diye düşünüyorum, yani kotanın yetmemesi gibi bir düşünceniz olmasın.. Ancak modem olarak kullanımda çok fazla video izlememeye dikkat edilmeli tabi) fiyatı 16,9tl
    - Giriş paketi: 100mb ama kota bitince internet hızı düşüyor ekstra ücret olmuyor.. internet ve wap apn girişleri ekstra ücretlendiriliyor, 100mb sadece blackberry apnleri için geçerli.. msn yahoo messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamaları çalışmıyor.. mail olarak sadece 1 mail adresi tanımlanabiliyor onunda uzantısı turkcell.blackberry.com olabiliyor. kalan internet bakiyesi sorgulanamıyor fiyatı 6,9tl

Avea Faturalı:
    4gb kotalı, turkcell 1gb bisin tüm özelliklerini içeriyor tekrar yazmıyayım (aveada sadece faturalı hatlarda bis bulunmakta) fiyatı 30tl

Vodafone:
    sınırsız diyorlar fakat sadece blackberry apn lerini içeriyor.. yani internet ve wap apn kullanımlarında ekstra ücret yansıyor fiyatı 16tl

İnternet paketi kullananlar ne yaparlarsa yapsınlar kotalarından düşüyor, kota aşılmadığı sürece ektra ücret olmuyor..

Edit: buradan uygulamalar ile ilgili açtığım konuyu inceleyebilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_47357200/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 6 Mart 2012; 13:44:43 >

• güzel bilgiler, yararli, tesekkürler..

edit: yazim hatasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsieurje -- 23 Mart 2011; 1:12:22 >
  • bdurmus kardeş çok teşekkürler en açıklayıcı msj bu olmuş ama iphone a aynı parayı verip bis olmadan daha çok uygulamadan faydalanabiliyorken neden bb ile uğraşalım?? kafam da git gide iphone 3gs fikri oturuyor....
  • Valla evet iphone'da bi internet paketi ile herşey rahatça yapılabiliyor.. BB biraz meşakkatli bi cihaz Eğer ip ile bb arasında kaldıysanız ip alabilirsiniz.. bende ikisi arasında kalmıştım ama ip dokunmatik diye çok düşünmedim ve bb aldım
  • Vodafone'da ne kadar bu BIS? Bir türlü göremedim yada bulamadım
  • valla tam istediğim gibi bir bilgilendirme olmuş, çok mersi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobilya ile ilgili Herşey...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Vodafone'da ne kadar bu BIS? Bir türlü göremedim yada bulamadım

aylık yaklaşık 31 TL.
  • Peki kaç gb? İlgili sayfanın linki var mı acaba?

Çok teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Peki kaç gb? İlgili sayfanın linki var mı acaba?

Çok teşekkürler..

vadafone ve avea'nın bis'i sınırsız.. Turkcell'in 4gb
  • Arkadaşlar Appworld kullanamıyorum tam olarak arkadaşlarım maillerine bir şifre belirledikten sonra program indirme ve güncellemelerini yaparken bende hiç bir şey olmuyor hiç bir şey indiremiyorum kullanamıyorm bb 9700 ün güncellemelerini ilk başta yapamadığım içinde sorunlar yaşadım şimdi de kullanamıyorum pc den de gerçekleştiremiyorum bu işlemi orda da mail adresimi istiyor ama onaylamıyor ki '' bis '' le beraber hem mailimi hemde gerekli işlemleri vadofone call center da yaptırdım. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar bu arada yeni mail ve şifre denedim bu sefer de '' bis '' de kayıtlı olmadığı için onaylamadı allak bullak oldu yani ...
  • Paylasım ıcın tskler fakat bır sorum olacak kontorlu hatlarlada BIS alabılırmıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKY2STYLE

Paylasım ıcın tskler fakat bır sorum olacak kontorlu hatlarlada BIS alabılırmıyız?

avea kontorlüde yok, turkcellde 45tl sanırım.. vodafone'u hiç bilmiyorum
  • bb almaya niyetim yok ama bis ile ilgili güzel şeyler öğrendim güzel konu olmuş teşekkür ederim bilgiler için
  • Bis için şu anda en avantajlısı turkcell 4gb kota dahilinde herşey ücretsiz 4gb küçük gibi görünsede blackberry'ler özel bir verisi sıkıştırma yöntemi ile web sayfalarını görüntüledikleri için bu kotayı doldurmak çok zordur.
    Avea ve Vodafone'de ise sadece blackberry'den web sayfalarına girmek ücretsizdir. Video izleme radyo dinleme ve modem olarak kullanıldığında ekstra ücret ödenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9700
    Bis için şu anda en avantajlısı turkcell 4gb kota dahilinde herşey ücretsiz 4gb küçük gibi görünsede blackberry'ler özel bir verisi sıkıştırma yöntemi ile web sayfalarını görüntüledikleri için bu kotayı doldurmak çok zordur.
    Avea ve Vodafone'de ise sadece blackberry'den web sayfalarına girmek ücretsizdir. Video izleme radyo dinleme ve modem olarak kullanıldığında ekstra ücret ödenir.

Vodafone bis aboneligi ile metro fm uygulamasi sorunsuz calisiyor. Internet ve vodafone live apn kapali, blackberry apn uzerinden baglaniyor.
  • Birsey eklemek istiyorum:
    Internet paketiniz varsa m.google.com.tr adresinden gmail uygulamasini indirebilir ve push mail olarak kullanabilirsiniz. Her mail 15-20 dakika kadar sonra cep telefonunuzda olur. Diger mail adreslerinizi gmail'e yonlendirebilirsiniz. Mesela hotmail'i gmail'e yonlendirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathrow(+)

Birsey eklemek istiyorum:
    Internet paketiniz varsa m.google.com.tr adresinden gmail uygulamasini indirebilir ve push mail olarak kullanabilirsiniz. Her mail 15-20 dakika kadar sonra cep telefonunuzda olur. Diger mail adreslerinizi gmail'e yonlendirebilirsiniz. Mesela hotmail'i gmail'e yonlendirirsiniz.

ekledim bunuda ilk mesaja teşekkürler bilgi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 6 Nisan 2011; 20:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus
    quote:

şunu da ekleyebilirsiniz:

-internet paketi kullanirsaniz facebook'ta ileti yazdiginizda iletinin altinda "blackberry ile gonderildi" yazmaz. Bu sekilde yazmasi icin facebook uygulamasindan yazmaniz gerekir. Bunun icin de bis aboneligi gerekir.

-blackberry messenger, blackberry telefon sahipleri arasinda mesajlasmaya yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heathrow(+) -- 6 Nisan 2011; 21:15:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus
    quote:

şunu da ekleyebilirsiniz:

-internet paketi kullanirsaniz facebook'ta ileti yazdiginizda iletinin altinda "blackberry ile gonderildi" yazmaz. Bu sekilde yazmasi icin facebook uygulamasindan yazmaniz gerekir. Bunun icin de bis aboneligi gerekir.

-blackberry messenger, blackberry telefon sahipleri arasinda mesajlasmaya yarar.

onlar zaten biliniyodur diye yazmadım ama eklileyim, daha açıklayıcı olur

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.