Şimdi Ara

>>> 'BİS' İLE İLGİLİ HERŞEY <<< (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
4
Favori
37.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aRm

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim, iyi günler... (:

para versen bu bilgileri alamazdın

rica ederim
  • Wifi ile sorun çıkarmaz . Ayrıca Metro Fm ve Joy Fm ugularmarı Bis Apn yi kullanmakta
  • arkadaslar bende dun bis aboneligimi kapattirdim ama maalesef ne kendi tarayicisindan ne de opera ile internete baglanamiyorum. bi forumda su sekilde bi olay gordum denedim fakat sonuc olumsuz oraya yazan herkes oldu diyordu, deneyen varmi acaba? linkide burda:http://bit.ly/hjQ05O

-----Alinti-------

Arkadaşlar merhaba,

BIS / BES aboneliği , Wifi olmadan Blackberry browseri kullanabileceğiniz, OTA ve Barcode linklerinden yükleme yapabileceğiniz, Shangmail gibi uygulamalar ile mail alışverişi yapabileceğiniz daha önce denediğim ve çalışan bir yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle sistem yedeğinizi, en azından Servis kitaplarınızın yedeğini almanızı öneririm.

Blackberry cihazında;

Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > Servis Kitapları

Servis kitapları açık durumdayken,

[ALT] basılı tutarak sırasıyla "S B E B" tuşlandığında ve ekranda "Legacy SB Restore Enable" mesajı beliriyor.

Cihazı Blackberry Desktop Manager'a bağladıktan sonra,

Blackberry Desktop Software' de "Cihaz" sekmesinde "Geri Yükle" ye tıklayarak geri yükleme arayüzünü açıyoruz.

"Klasörü değiştir..." butonuna tıklayarak linkten indirmiş olduğumuz .ipd uzantılı Servis kitapları yedeğinin yükleneceği

konumu gösterdikten sonra "Geri Yükle" ye tıklayarak işlemin tamamlanmasını sağlıyoruz.
    "Wifi_Gprs_email.ipd" adlı servis kitabı cihaza kopyalanmış oluyor.

Daha sonra Cihaz ayarlarından APN ayarlarını yapacağız.
    Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > TCP IP ayarlarında,
    APN ayarlarını aktif duruma getirerek kullandığınız şebeke için geçerli olan APN' yi (Vodafone ve Avea için; "internet" ) girdikten sonra kayıt ederek çıkabilirsiniz.

Bunun ardından hemeen deneme yapabilir Blackberry Browserinizi Güle Güle Kullanabilirsiniz :)

NOT: Bu yöntem 9800 Torch modelinde ve Vodafone Hattında tarafımdan denenmiştir sağlıklı bir erişim Mümkün.

------Alinti ------

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: RevidaL

İnternet paketim olduğu halde BIS kullanmadan hâlâ internette gezemiyorum. çaresi yok mu bunun?

SAYGI DEĞER FORUM YÖNETİMİ BENİ FORUMDAN 4 GÜN UZAKLAŞTIRDIĞI İÇİN ANCA ŞİMDİ GİREBİLDİM FORUMA ARKADAŞLAR....

@RevidaL hocam APN:internet yazısı zaten varmıydı yoksa kendin mi yazdın oaraya?? internet yazdıktan sonra işlemin tamamlanması için pili çıkarıp takman gerekiyor yaptın mı onu da?

cevabınız için teşekkürler ama halelttim.

@vyc ben 9700'de denedim, hatta kullanıyorum. tavsiye ederim.
  • galiba bitek benim telefonda olmuyor baska hat takip deneyeyim.
  • Her seyi yazildigi gibi yaparsaniz sonuc alabilirsiniz. Puf nokta var. Servis kitaplari bolumundeyken telefonu kesinlikle pc ye baglamamaniz gerek. Dikkat ederek yaparsaniz sonuc alirsiniz. Eger hic birisi olmazsa ozel mesaj yoluyla size baska bir yedek atarim.
  • Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler , okudum ancak biraz karışık geldi özetle kısaca birşey sorayım cevaplarsanız çok iyi olur.

Ben şimdi 2. el bir Blackberry alıyorum , Vodafone faturalı hattım var, sınırsız internetim var ben şimdi bu Blackberry'yi
    bu haliyle kullanabilir miyim ? İnternete girebilir miyim ? Dışarıdan herhangi bir program kurup kullanabilir miyim ?
    Programın kendi sitesinden indirip kurmam gerekiyor bunu indirip kurabilirmiyim , bu program internet kullanıyor
    BIS olmadan kullanabilir miyim bu programı ??
  • herşeyi yapabilirsiniz internet paketinizle.. bir tek bisiniz olmadığı için bis gerektiren uygulamaları kullanamazsınız, onlarında neler olduğu ilk mesajda yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 30 Nisan 2011; 2:09:58 >
  • Anlaşılmıştır , teşekkürler konuyu biraz daha inceleyeyim güzel konu
  • Hazır kart kullanıyorum.Bıs uyelıgım var ve haftalık 11 tl cıvarı.Her hafta dusuyor ucret ama dun fark ettım tl kalmamıs.Ve mesaj geldı tl yuklemenız gerek.Ben yuklemedım basta ama bıs gıtmedı her seyı yapabıldım.Gece tl yukledım hala tl duruyor.Turkcell hala cekmedı tlyı.Ve bıs devam edıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

Arkadaşlar görüyorumki bir çok kişi BİS nedir, ne işe yarar, olursa ne olur, olmazsa ne olur diye sorular soruyor.. Bu tür merakları gidermek ve yeni alacak kişilere bilgi vermek amaçlı düzenli bir yazı yazmak istedim..

Öncelikle BİS nedir onu açıklayalım, "Blackberry İnternet Service" in kısaltılmışıdır, bu servis sayesinde telefonunuzdan internete girebilir ve blackberry'nin kendine özgü uygulamalarını kullanabilirsiniz..

**Sadece BİS ile kullanılabilecek özellikler:

- Push mail
    - Blackberry Messenger (blackberryler arası ücretsiz mesajlaşmaya yarar)
    - Blackberry maps
    - Telefonun kendi üstündeki facebook, twitter gibi uygulamaları kullanabilirsiniz (bu uygulamalar ile birşey paylaştığınızda blacberry logosu gözükür ve "blackberry aracılığıyla" yazar)
    - Telefonun kendi üstündeki msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk gibi uygulamaları kullanabilirsiniz
    - Turcell'in bis hizmetini kullanıyorsanız 4gb kotanız dahilinde telefonu PC'nizde modem olarak kullanabilirsiniz (bu şekilde vınn kullanmaya gerek kalmıyor) Avea ve vodafona da ekstra ücretlendiriliyor modem olarak kullanmak

**İnternet paketi ile yapılabilecek özellikler:

- Maillerinizi tarayıcıdan açıp kontrol edebilir, cevaplayabilirsiniz
    - Yada gmail uygulaması yükleyip push mail gibi kullanabilirsiniz
    - BBM yerine WhatsApp indirebilir ve bu uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz mesajlaşabilirsiniz (sadece blackberryler ile değil, nokia, samsung, iphone vs. yani bu uygulama kimlerde varsa onlarla)
    - Google maps yada farklı ücretsiz navigasyon programları indirip kullanabilirsiniz
    - Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine tarayıcıdan girebilirsiniz, ama birşey paylaştığınızda bb logosu çıkmaz, mobil olarak gözükür.. (hava atmak isteyenler için üzücü bi durum )
    - Snaptu yükleyip onun içindeki facebook aracılığıyla telefondan resim çekip ekleyebilirsiniz.
    - Nimbuzz gibi bir uygulama indirip her türlü chat (msn, facebook chat, yahoo messenger, google talk) uygulamalarını çalıştırabilirsiniz
    - Telefonun üstünde youtube uygulaması var bunun için bis gerekmiyor (wifi ile de açılabilir)
    - AppWorld'den uygulama indirmek için bis gerekmiyor
    - İndirilen uygulamalar internet paketi ile kullanılabiliyor

Benimde telefonu almadan önce hiç bir fikrim yoktu ve kafam acayip karışıktı; almam mı lazım, alırsam hangi operatörden alıcam falan diye.. Birde kontratlımı alayım yoksa kontratsız mı derken gittim kontratsız sadece cihazı aldım ve şimdi iyi ki kontratlı alarak kendimi bağlamamışım diyorum.. Eğer ilerde işim gereği sürekli maillerimi kontrol etmem vs. gerekirse o zaman BİS alabilirim ama şimdilik BİS değil internet paketi kullanıyorum ve benim işimi fazlasıyla görüyor.. Çünkü BİS ile kullanılan uygulamaları kullanmıyorum..

Benim bildiklerim bunlar.. Eğer yazmadığım veya unuttuğum başka farklar varsa lütfen sizlerde bilgilerinizi aktarın, ilk mesaja kopyalarım ve bu şekilde bütün bilgiler ilk mesajda bulunmuş olur..

Ayrıca; "Madem kullanmıcaktın bu özellilkeri neden BB aldın?", "BİS olmazsa BB işe yaramaz" gibi saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen..
    Bu tür yorumlar yüzünden bazı arkadaşların kafası o kadar karışmış ki "BİS olmadan WiFi ile internete girebilirmiyim?" gibi bir soru bile gördüm yani artık siz düşünün.. Hatta bi ara esprisi yapılıyordu BİS olmadan mesaj atamazsın, telefonla konuşamazsın falan diye..

DİKKAT:
    avea ve vodafone sınırsız bis veriyor ancak bunlara wap çıkışları ve internet çıkışları dahil değil, yani wap veya internet çıkışlı bir şey yapılırsa ektra ücret yazıyor.. Rim in kendi uygulamalarını bis paketi ile kullanabiliyorsunuz, ama başka uygulamaları bu paket dahilinde kullanamaya bilirsiniz.. (ör: video, tv izlemek veya internet üzerinden radyo dinlemek ekstra ücretlendirilir) Turkcell faturasız 4gb'lık bis de aynen bu şekilde..

Turkcell faturalı 4gb bis her çıkışı kapsıyor.. Yani ne yaparsanız yapın bu 4gb'lık kotadan düşüyor, kotayı geçmezseniz ekstra hiç bir ücret ödemiyorsunuz.. Bu bis ile telefonunuzu modem olarak kullanabiliyorsunuz, pc den internete turkcellin bis'i ile girebiliorsunuz, yine 4gb kotanız dahilinde.. (4gb kota telefon için çok yeterli diye düşünüyorum, yani kotanın yetmemesi gibi bir düşünceniz olmasın.. Ancak modem olarak kullanımda çok fazla video izlememeye dikkat edilmeli tabi)

İnternet paketi kullananlar ne yaparlarsa yapsınlar kotalarından düşüyor, kota aşılmadığı sürece ektra ücret olmuyor.. (Yalnız modem olarak kullanılırsa ekstra ücret oluyor diye biliyorum.. Belki o da kotadan düşüyordur ama pek sanmıyorum.. Bu konuda bilen biri yardım ederse iyi olur )

Yazınızdaki;
    - AppWorld'den uygulama indirmek için bis gerekmiyor

ifadenize göre WİFİ ile AppWorlde giriş yapılırmı?

• Valla ben kendi telefonumda wifi ile appworld u acamiyorum.. Ama açabilen arkadaslar varmis..
  • Arkadaslar birde unutmayin telefonun isletim sisteminide guncellemeniz gerekiyor yoksa girmiyor bissiz hicbirseye??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vyc
    arkadaslar bende dun bis aboneligimi kapattirdim ama maalesef ne kendi tarayicisindan ne de opera ile internete baglanamiyorum. bi forumda su sekilde bi olay gordum denedim fakat sonuc olumsuz oraya yazan herkes oldu diyordu, deneyen varmi acaba? linkide burda:http://bit.ly/hjQ05O

-----Alinti-------

Arkadaşlar merhaba,

BIS / BES aboneliği , Wifi olmadan Blackberry browseri kullanabileceğiniz, OTA ve Barcode linklerinden yükleme yapabileceğiniz, Shangmail gibi uygulamalar ile mail alışverişi yapabileceğiniz daha önce denediğim ve çalışan bir yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle sistem yedeğinizi, en azından Servis kitaplarınızın yedeğini almanızı öneririm.

Blackberry cihazında;

Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > Servis Kitapları

Servis kitapları açık durumdayken,

[ALT] basılı tutarak sırasıyla "S B E B" tuşlandığında ve ekranda "Legacy SB Restore Enable" mesajı beliriyor.

Cihazı Blackberry Desktop Manager'a bağladıktan sonra,

Blackberry Desktop Software' de "Cihaz" sekmesinde "Geri Yükle" ye tıklayarak geri yükleme arayüzünü açıyoruz.

"Klasörü değiştir..." butonuna tıklayarak linkten indirmiş olduğumuz .ipd uzantılı Servis kitapları yedeğinin yükleneceği

konumu gösterdikten sonra "Geri Yükle" ye tıklayarak işlemin tamamlanmasını sağlıyoruz.
    "Wifi_Gprs_email.ipd" adlı servis kitabı cihaza kopyalanmış oluyor.

Daha sonra Cihaz ayarlarından APN ayarlarını yapacağız.
    Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > TCP IP ayarlarında,
    APN ayarlarını aktif duruma getirerek kullandığınız şebeke için geçerli olan APN' yi (Vodafone ve Avea için; "internet" ) girdikten sonra kayıt ederek çıkabilirsiniz.

Bunun ardından hemeen deneme yapabilir Blackberry Browserinizi Güle Güle Kullanabilirsiniz :)

NOT: Bu yöntem 9800 Torch modelinde ve Vodafone Hattında tarafımdan denenmiştir sağlıklı bir erişim Mümkün.

------Alinti ------

Yukarida mesajda yazili olan seyleri yapin. Ek olarak yazilim guncellemesi yapin. Bis kapattirdiktan sonra yazilim guncellemesi yapilirsa telefon internete giriyor. Bis kapattigimda her turlu yolu denedim olmadi son care yazilim guncellemesi yapmistim, duzelmisti.

• Faturasız Turkcell hat kullanıyorum, cihazım da Bold 9780. Nasıl bis başvurusu yapabilirim ?
  • Mrb arkadaslar

BIS olmadan, bold 9780 ile wifi veya mobil internet paketi üzerinden internet sitelerinde dolaşıp facebook a felan girebiliyor muyum ?

bir de bold 9780 de felan facebook a girince facebook chat kısmı çıkıyor mu çıkmıyor mu ? -BIS olmadan- (mesela kuzenimde htc desire var çatır çatır facebook açıp facebook chat kullanıp arkadasları ile yazışabiliyor hem de wi fi ile yani internet paketi felan değil)

bu konuda net bir cevap alırsam bb alıp almayacağıma karar vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamstream

Mrb arkadaslar

BIS olmadan, bold 9780 ile wifi veya mobil internet paketi üzerinden internet sitelerinde dolaşıp facebook a felan girebiliyor muyum ?

bir de bold 9780 de felan facebook a girince facebook chat kısmı çıkıyor mu çıkmıyor mu ? -BIS olmadan- (mesela kuzenimde htc desire var çatır çatır facebook açıp facebook chat kullanıp arkadasları ile yazışabiliyor hem de wi fi ile yani internet paketi felan değil)

bu konuda net bir cevap alırsam bb alıp almayacağıma karar vereceğim.

zahmet edipte ilk mesajı okudunuz mu acaba?? bi okuyun sonra yine sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım

Edit: bağlantı için internet paketi öneririm, wifi sorun çıkarıyor genelde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 6 Mayıs 2011; 0:19:53 >
  • Arkadaşlar şimdi Tcell Faturasız Bis paketi alsam ;

Bbm , Facebook , Twittter gibi Bb apn kapsamında şeyleri açabiliyorum. Yukarıda da sorulmuş ama Tcell'in 4gb paketinin içinde şöyle bir olay olabilir mi?

Mesela sahilde oturuyorum sıkıldım BB tarayıcısından Donanımhaber'e girdim mesajlar attım sürekli dolaştım. Bu Bis kapsamında mı yer alır yoksa İnternet paketi içine dahil olup bana ekstra tl ye mi mal olur?

Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden
  • Hocam turkcell'in internet paketleri çok pahalı avea mobi internet olarak çok avantajlıymış . Ama turkcell aylık 3 tl ye 250 mb lık sadece facebook için bi paket çıkarmış. Bence bbleriyle sürekli face de online olmak isteyen arkadaşlar için çok avantajlı.
    incelemek isteyen arkadaşlar http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/avantajliinternet/cepteninternet/faturali/facebookpaketi buradan bilgi edinebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: KYgt

Arkadaşlar şimdi Tcell Faturasız Bis paketi alsam ;

Bbm , Facebook , Twittter gibi Bb apn kapsamında şeyleri açabiliyorum. Yukarıda da sorulmuş ama Tcell'in 4gb paketinin içinde şöyle bir olay olabilir mi?

Mesela sahilde oturuyorum sıkıldım BB tarayıcısından Donanımhaber'e girdim mesajlar attım sürekli dolaştım. Bu Bis kapsamında mı yer alır yoksa İnternet paketi içine dahil olup bana ekstra tl ye mi mal olur?

Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden

yok hocam sitede dolaşıp mesaj atmak için ücret yazmaz, bis in içinde olur onlar benim bildiğim kadarıyla.. bi tek video falan izlediğinde ücret yazar diye biliyorum ama çok kesin cevap vermiş olmayayım.. turkcell müşteri hizmetlerini arayıp net bi şeklide öğrenebilirsiniz sanırım..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.