Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.423
Cevap
15
Favori
89.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parca suları birleştirerek bisikletimi tamamlamak istiyorum
    Parca eşyaları nerden temin ederim marka vs önerimiz size kalmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdike kullanıcısına yanıt
    O tarz bisikletler ile ilgilenen ustalar var. Facebook'ta sayfaları var onlardan birini bulup irtibata geçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT
    quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

arkadaşlarımın yol bisikletini tavsiye etmemelerinin nedeni titreşim değil de vücudun öne yatık olması. o kambur ve ağırlığın kollara verildiği şekilde fazla kullanamasız diyorlar. yol bisikleti gideceğin yolu hızlı ve çabuk şekilde gitmek için tasarlanmış diyolar. yani akşama kadar kullanım için değil. tabi bunu bana söyleyen arkadaşım daha geçen gün anadolu feneri turumuzda yol bisikleti ile geldi saatlerce bize yol bisikleti ile eşlik etti ama söylediğine göre yorulmuş (mtb ye oranla)

bana sorsan ben aşığım bu bisikletlere, hemen almak istiyorum açıkçası bana kalsa

Hocam şimdi arkadaşınızın bisikletinin kadro boyunu,sele konumunu,gidon boğaz boyunu, en önemli kendi boy uzunluğunu bilmeden benim bir yorumda bulunmam doğru olmaz kendisi yorulduğunu beyan ediyor ise kimsenin diyecek bir şeyi olamaz ama bir kişinin yoruma dikkate alıp komple araştırmayı bence bırakmayın . Bana göre Yol bisikletinin en güzel yönü 3 farklı kullanım şekline imkan tanımasıdır heleki ultegra 6800 sette bulunan ön 36/52 arka 11/28 dişli oranı dişli oranı ile çıkılmayacak tepe bırakmazsınız.

artık kesin olarak bir yol bisikleti almaya karar verdim. bu bisikletlere aşığım. bu konuda siz deneyimli arkadaşlarıdan yardım bekliyorum.

CnkYgT hocam ultegra dişli oranlarının yokuş için de iyi olacağını söylemişsiniz, bu benim adıma önemli bir ayrıntı çünkü sonuçta yokuş da çıkacağım bu bisikletle. işe gidip geliyorum her gün. ama nette araştırdığım kadarıyla şöyle yokumlar okudum: "ultegra ile shimano 105'in performansları benzerdir, ultegra daha hafiftir" benim bu yorumlardan anladığım ultegra daha profesyonel-hafif ama daha çabuk açınan bir sistem olabilir. bu yüzden 105 daha mantıklı olabilir sanki ama 105'in dişli oranları farklı mıdır acaba?

bir de gördüğümkadarıyla üst grup setlerde vites göstergesi yok. yani tabiki ben de vitesi basma gücüne göre seçerim ama çapraz vitese geçmeyi engellemek için gösterge bana gerekli gibi geliyor. baktığında ultega ve 105'de gösterge yok ama tiagra'da var. tiagra alayım desem, tiagra dişli ölçüleri yokuşa uygun mu bilmiyorum. tiagra sete sahip bisiklet kullanan arkadaşım anadolu kavağı yokuşunda zorlanmıştı ama o yokuş inanılmaz dik idi.

önümde uzun bir araştırma süreci var. yol bisikletlerine çok yabancıyım. hangi göbek iyidir hangi jant iyidir hiç bilmiyorum. boyumda kısa olduğu için small kadro almam gerekiyor (52) ve bu kadro boyuna sahip yol bisikleti de fazla yok gibi piyasada. artık bulacaz bişeyler bakalım.. bütçe olarak sıkıntım yok ama çok para vermeye de acıyorum hani. yine de düzgün bi bisiklet almak için 3,5-4bin vermem gerekiyor sanırım ki bu paraları artık gözden çıkardım. dünyaya bir kez geliyoz abi, bir keyfimiz var bari onu yaşayalım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Tiagra kullanıyorum bendeki set daha çok yarış için tasarlanmış 53-39 dişli oranı ve 11-25 ruble oranı var. Bunlarla yokuş çıkılır fakat bacaklarınızın güçlü olması gerekir. Ama Tiagra'nın 50-34 aynakolu mevcuttur aynı zamanda 11-28 hatta ve hatta 11-32 rublesi bile vardır. 2 ayda yaklaşık 3 bin km yaptığım bunların 2 bin km'si antrenman sırasında yapıldı ve bisiklet hayli zorlandı ama Tiagra'nın performansı gayet iyiydi.Uzun ömür konusunda Tiagra diğerlerine göre daha uzun ömürlü. Takımda 50 bin km üstü yapan arkadaşlarım var sadece aynakol değiştirmişler ruble hala aynıydı diyorlar. Sram setler 10 binden sonra büyük oranda aşınıyor ama Shimano'lar Sram'a göre daha uzun ömürlü. Ayrıca Tiagra'da gösterge olması benim açımdan büyük bir avantaj.
  • Gösterge sadece sora ve tiagra'da mevcut diğer grup setlerde böyle bir opsiyon yok. Dişli oranı olarak yeni 11'li sistemlerle beraber ortaya çıkan 52-36 dişli oranı mevcut ama bunu toplama yapmadığınız takdirde Türkiye içinde bulabilmeniz zor yine 11'li sistemlerle beraber gelen 11-32 ruble oranı var ama bunun içinde arka aktarcının uzun bacak olması gerekiyor ki ben toplarken her ihtimale karşı uzun bacak alıp 11-28 ruble takmıştım. Performans olarak konuşmam gerekirse her grupset modelinin bir önceki nesle oranla %15-20 aralığında hafiflik ve performans vaadettiği söyleniyor .Direk ultegra 6800 ile yol bisikletine başladığım için diğer setlerin kullanım ve ömrü konusunda bilgi veremem ama arkadaşım'da tiagra setli bisiklet var 2'mizin frenlerde çok bariz fark olduğunu söyleyebilirim. 10'lu bir sistem ve 2'li aynakol kullanırsanız çapraz kullanımı çok kafaya takmanıza gerek yok 3'lü aynakollarda ortaya çıkan aktarıcı kasılması gibi bir görüntü ile karşılaşmıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnkYgT -- 15 Ağustos 2014; 11:22:12 >

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    @noktape CnkYgT yardımlarınız için teşekkürler.

CnkYgT hocam kafamı kurcalayan bir noktaya değinmişsiniz ben sormadan. kol mevzusu, frenlerde bariz fark demişsiniz ya bu mevzu. yani bahsettiğiniz fark nedir bilmiyorum ama tiagra da ilerde kol sertleşmesi olmaz inşallah diye umuyorum.

ultegra konusuna gelince, yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ultegra daha hafif ama daha çabk yıpranabilme ihtimali verilen bir sistem olarak anlatılmış. shimano 105 ise ultegra ile benzer performans, daha fazla ağırlık olarak gösterilmiş. ben açıkçası gene tiagra alamayı düşünüyorum. çünkü tiagra da hem gösterge var, hem de sanırım daha büyük kaset takılabiliyor.

herneyse; yol bisikletlerine biraz baktım. pek kafama yatan model bulamadım. sadece geotech air 28 3 olabilir gibi göründü gözüme yani hiç fena durmuyor, ama asıl specialized allez elite int c2'yi beğendim.

şu an için birincil tercihim allez olacak, bugün gidip kadro boyunu deneyeceğim. bisiklette full tiagra donanım var. ön dişli 50-34 (noktape hocam sizin 53-39 idi) ön dişliye bakınca diş sayısının kısmen az olması yokuş için iyi gibi. ama arka dişli 12-28. bunu genişletmek gerekecek. ama sorun şu ki arka arttırıcı buna izin verir mi, ne kadar izin verir bilmiyorum. en azından şöyle bir 30'lu kaset şart. bu mevzuyu da mağazaya gidince soracağım (büyük ihtimalle satıcı yok efendim gerek yok yaa diye kafa ütüleyecek ama neyse )

http://www.aktifpedal.com/specialized-bisiklet/yol-bisikleti/yol-bisikleti-allez?product_id=3214#.U-3qeURtw5B

bu da geotech:http://deltabisiklet.com/?_Args=_ProductInfo,6742,OdesisMc

Aynen bendeki aynakol 53-39 ruble 11-25. Şöyle söyleyeyim 50-34 aynakol 11-28 rublede 34-28 kombinasyonunda çok da zorlanacağını sanmam.Belki ilk başlarda yokuşlarda zorlanırsın ama bir ay içerisinde alışıyorsun. Değiştireceksen de hemen değiştirme. Önce biraz kullan dene. Baktın olmuyor ondan sonra değiştirirsin. Çünkü bacak zorlanmadan gelişmiyor.
  • merhaba arkadaşlar.bir sorum olacaktı.şehir içinde uzun mesafe yol yapmak için bir bisiklet almayı düşünüyorum.çift amortisörlü dağ bisikletim var ama artık ağır geliyor.bisiklet yolu genelde boş olduğu zaman yüksek hıza ulaşmak isterken ağırlık ciddi sıkıntı yaratıyor.hafif ve yüksek hıza rahat çıkabileceğim,mümkünse amortisörlü olmayan(şehir için gereksiz ağırlık) bir bisiklet tavsiye edebilir misiniz.300-350 gibi bir meblağa bulunur mu acaba
  • Arkadaşlar uzun süredir bisiklet araştırıyor tam hangi mtb yi alsam emin olamadım bir de size sormak istiyorum 2500 liraya kadar alınabilecek en iyi bisiklet hangisi beni pişman etmez kullanacağım yerler dağ ve genelde asfalt
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Aynen bendeki aynakol 53-39 ruble 11-25. Şöyle söyleyeyim 50-34 aynakol 11-28 rublede 34-28 kombinasyonunda çok da zorlanacağını sanmam.Belki ilk başlarda yokuşlarda zorlanırsın ama bir ay içerisinde alışıyorsun. Değiştireceksen de hemen değiştirme. Önce biraz kullan dene. Baktın olmuyor ondan sonra değiştirirsin. Çünkü bacak zorlanmadan gelişmiyor.

bacaklarım güçlendi aslında çünkü işe bisikletle gelip gidiyorum ve yokuş da çıkıyorum. 5 aydır kullanıyorum. 5 ay öncesine göre müthiş gelişme var.

allez'in arka arttıcısı uzun olmadığı için ne 32 ne de 30'luk kaset takılamıyormuş.

bugün aktif pedal'a gidip 52 kadroyu deneme şansım oldu. bana uygun gibi ama şu anda bisikleti almamdaki en büyük engel (biraz komik gelebilir ama ciddiyim) tasarım. allez'i almak istememin nedeni kadro tasarımının tam sevdiğim tarz olması idi. ama ne yazık ki alacağım modelin istediğim rengi yok. aslında ben beyaz da severim ama allez'in birkaç çeşit beyaz tasarımı var ve şu anda aktif pedal'da buluannı en sevmediğim tasarıma sahip olan beyaz renk. diğer beyazlardan biri olsa alırdım hani.

özel spariş ile getirtme şansım var ama yılda 3 kez natliye yapıyolarmış ve nakliyeye 2 ay var. yani istediğim modeli getirtmek istesem 2 ay beklemem gerekecek.

önümüzdeki hafta ankaraya gidecem iş için, bir de ordaki specialized satıcısı bayi ile görüşecem bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bahsettiğim bariz fark durma mesafesi,kollardaki tepkime olayı . Gösterge olayı gözünüzde büyüttüğünüz kadar kullanışlı bir şey değil açıkçası çünkü

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

Bisikleti sürerken viteslerin durumunu görebilmek için ya sürüş pozisyonunuzu değiştireceksiniz yada elinizi çekeceksiniz . Şahsi olarak konuşmak gerekirse bisikletin kaçıncı vites'de olduğunu çok takip etmiyorum. Dediğim gibi 2'li aynakollarda çapraz kullanmak daha zordur arka aktarıcı'nın kasılması gibi bir durum ortaya çıkmaz o yüzden çıkışlarda performans düşmediği sürece dönüp arkaya rubleye baktığım çok nadirdir . Yıpranma olarak bir şey diyemem daha 600-700 km sürebilme fırsatı bulabildim ama sağlıklı bir kullanım için bence 5.000 km de zincir 10.000 km ruble değiştirmek gerekir . Bisiklet almak için aceleniz satışa çıkan 11'li sisteme sahip 105 5800'ler var 2015 olarak satılacak bisikletlerde kullanılacaktır onuda düşünebilirsiniz

• bisiklet konusunda karacahilim.

bugün eymir gölünde 21 yıl sonra yeniden bisiklete bindim. en son bindiğimde 12 yaşındaydım.. bisiklet kiralıktı.. harbiden bisiklet sürmek unutulmuyor..
    yalnız o günden bugüne 35 kilo kadar fazlam olduğu için 1 saat kullandığım bisiklet el bileklerimi ağrıttı acıttı..

ama daha da önemlisi uyluk kemiğimin kalça kemiğimle birleştiği noktalar çok acıdı.. bisikleti teslim ederken elemana sele çok mu ince kalçam acıdı dedim.. evet inceymiş dedi..

daha kalın seleli bisikletler mi kullanmalıyım yoksa ince seleye alışır mıyım? bu arada boyum 175, kilom 80.. etine dolgun bir türk genciyim.. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helfgott -- 16 Ağustos 2014; 10:38:58 >
  • Değerli arkadaşlar

Ben evden işe iş den eve gibip gelmek için bisiklet almayı planlıyorum.
    Yol uzunluğu 5 ile 5,5 km olacak ve bunun yaklaşım 2 km yokuş olcak işe giderken
    Mağazada uzun süre ayakta kalcağım için herhangi sıkıntı yaratır mı.
    yorgunluk ayak ağrısı ve benzeri nedenler yaratır mı ?
  • Ben günlük hayatta ulaşım amaçlı kullanıyorum bisikleti öyle bir sorun olmadı bende. Yaşım 22.
  • Captain*** : NG650 alabilirsin.

mertua35_35 : Salcano Igman SLX alabilirsin.

helfgott : Arkaya doğru genişleyen seleler var Onlardan alarak rahat edebilirsin.

yunusyunus : 5 km kısa bir mesafe o yüzden sıkıntı olmaz. Hatta tam aksine kan dolaşımını düzenlediği için faydası olur.
  • arkadaşlar size bir sorum olacak.. konu açmıştık ama burada sanki daha fazla kişi var sizinde goruslerinizi almak istiyorum....bende Salcano ng 650 29 jant HD var... ben başka bir bisiklet almayacağım .. bisikletine biraz yatırım yapmak ve görüntüsünü güzelleştirmek istiyorum... benim bisiklette 160 mm lik rotor var bu rotorun çaplarını 200 mm veya 203 mm ye yukseltmek istiyorum.. bisikleti kullanım şeklim sakin sürüşler ve arasıra da 30 km lik asfalt sürüşleri.. yani kadroyu zorlayacak hiç bir şey yapmam kaldırıma bile elimle kaldırarak çıkartıyorum.. :) bu yukseltmeden sonra da ön maşayı gidondan kilitlemeli ön maşa ile degistircem ama bu maşayı 1 sene sonra degistircem.. sizce bu yapmak istediğim yükseltme işlemi nasıl olur.. sizin düşünceleriniz nedir..öneriniz nedir.. ilginiz için teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diego10ribas D kullanıcısına yanıt
    Rotoru büyütürsen maşayı eline alırsın. Onun yerine 160 mm 'lik şekli farklı olan rotorlardan takabilirsin.

Mesela aşağıdaki gibi.

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS
  • anladım, teşekkür ederim..
  • Merhaba, az çok anlıyorum bisikletlerden, 4 sene önce ümit evo vardı oldukça güzel yollar katettim kendimce tabi.
    Yiğene verdim, geçti gitti.

Şu günlerce dolmuş ve otobüsden oldukça sıkıldım, motor alayım diyorum koyacak yerim yok, kapalı veya açık garajımız yok.
    Arabayı şehir içi fazla kaldırmıyoruz, benzin'de malum.

Bütçe ve can dostu olan pedallamayı tercih ettim önümüzdeki günlerde ng650 tercih edeceğim bayağı bir yorum okudum hakkında,
    olumsuz yanı yok gibi birşey, tam f/p, mekanik disk bakım ve maliyet biraz zor onu kafadan eledim. Hidrolik düşünmüyorum
    arkadaşın kron marka bisikletini denemişdim fren mesafesi çok kısa ve korkuyor insan ters ivmeden. Başlangıç için gerek yok.
    boy 182, v fren 26'' düşünüyorum en uygun nereden temin edebilirim? Ankara'da.

Decathlon'da fazla aksesuar yokdu gittiğimde, en uygunlarını ebay, aliexpress, dx vs.. tedarik ederim diye düşünüyorum, ama sizce
    ne lazım gece-gündüz sürüşlerinde?
    Araçlardan bisiklet sürerker korkuyorum önüme kırıyor hayvanlar, ama motor sürerken yanıma bile yanaşamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 19 Ağustos 2014; 1:25:17 >

• 1. incelemede ki bisiklet 2,5 milyarmış , keşke fiyatı başa yazsaydınız da boşuna incelemeseydik
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.