Şimdi Ara

Bisiklet öğrenmek gibi bir şey...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
6
Favori
5.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar aramızda bisiklet sürmeyi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Peki nasıl öğrendiniz tak diye yokuş aşağı ellerini bırakabilidiniz mi ne bileyim ilk bindiğinizde hemen ön kaldırdınız mı veya efsane bir virajda ayağınızla sürtttürerek kaydınız mı hemencecik. ne yaptınız ilk ben bu işi yapacam diyerek yola çıktınız ilk 4 tekerlek gün geçtikçe ilk solu çıkarttınız 3 tekerlekle yola devam ettiniz sola dönerken düştünüz ama pes ettiniz mi sonra solu yakıp sağı çıkardınız sağa dönerken düştünüz ağladınız ama pes ettiniz mi hayır denediniz denemeye devam ettiniz ve o gün geldi sadece 2 tekerler bastınız ayağınıza kalbiniz 300 atıyor bismillah diyip başladınız ne oldu artık bisiklet sürüyorsunuz yokuş geldi hızlandınız kaydırdınız el bıraktınız ön kaldırdınız. Yks de böyle değil mi olum niye hemen 40 net yapmak istiyorsun matematikten niye hemen bitsin olsun istiyorsun. Bir bisiklet bile 4 tekerlekle başlarken kademe kademe inerken böyle bir sınavda neden hemen olsun istiyorsun? Bir oyun çıksın 3 günde öğrenip 5 günde ustalışıyorsun ama iş yksye gelince 63 gün az kalmış yav diyorsun. Ulan koskoca İstanbul 53 günde alınmış yetmemiş gemiler karadan yürütülmüş yetmemiş koskoca surlar asılmış sen diyorsun 63 gün az ulan azsa vaktini güzel kullansana eşşek. Ne yapıcam diyorsun ama derkende hiçbir şey yapmıyorsun günde 20 saat çalışmayı göze alamıyorsun sonra mezuna bırakacam temelim yok . Bak bu yolda başarısız olacaksın zaten biz fakiriz olum diğerleri gibi yatımız katımız yok kıracaksın dizini çalışacaksın biri cebini zengin etmek için çalışır biri gönlünü zengin etmek için çalışır o ayrı ama ikiside aynı yerden geçiyor çalışır. E peki nasıl çalışcaz? Alışkanlık alışkanlık alışkanlık. Sen 63 gün boyunca her gün anlayarak 10 problem çöz bak bakalım yksde ne yapacan. Ama sen nabıyn bugün problem kitabın hepsini birircem diye dalıyon bitiremiyon ayrıca yarında çalışamıyon böyle olmaz. Çok çalışcan öz çalışcan maksimum geri dönüt alcan her gün 3 saat geo çalış bakalım neler oluyo ama sen nabıyon bugün çember bitsin diyon bitmiyor sonra 1 hafta geo çalışmıyon. Böyle olmaz aklınızı başınıza toplayın. Ağlamak istiyorsanızda buyrun ağlayın. Kimse sizi oturduğunuz yerden kaldırmaz ama herkes sizi orada oturun diye çabalar. Sizde mal mal bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerekirse sandalyeye kendinizi bağlayında çalışın üstünüze kapıyı kitleyin silin telefonuzdaki her şeyi ama kendiniz için bir şey yapın kimse size altın tepsiyle o netleri sunmayacak.

• "ilk 4 tekerlek gün geçtikçe ilk solu çıkarttınız 3 tekerlekle yola devam ettiniz"

yani bunun belli bir hazırlık aşaması olması lazım, direkt 2 tekerlekle başlamıyor birçoğumuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok o net olur mu bu net olur mu. Ulan çalışmadan hiçbir şey olmaz. Ç A L I Ş A C A N. Çalışmayana ekmek yok. Babanız eşşek gibi çalışıyor hiç mi yüreğiniz sızlamıyor lan. Çalışın çalışın. Kırın dizinizi çalışın

• Temeliniz yok diye sızlanmak yerine buyrun başlayın gerekirse 25 gün ayırın tüm derslere hayvan gibi temel atın ama hayvan gibi çalışın bağlayın kendinizi sandalyeye bak ciddiyim. Uyumayın sonraki günlerde konu test deneme gidin bari kendiniz için bu hayatta bir şey yapmış olursunuz ve siz başlayın her gün kendinizi geliştireceğiniz için bugünüz ile yarınınız bir olmayacak bir konuyu 1 günde anlarken 10 dkda anlayacaksın.

• Gazalii kullanıcısına yanıt
    Neden bu üslupla konuşuyorsunuz, benim temelim düşük, bu kısa süreçte hangi hamleyi yapmak daha mantıklı onu sormuştum sadece :)

Siz de sağolun cevaplamıştınız fakat benim mantıksız bulduğum şey sürekli deneme çözmenin en azından benim durumumda deneme kaybı olacağıdır, benim kast ettiğim hangi dersten başlayayım tarzında

• uslübumdan dolayı özür dilerim ama bu birazda kendime de bağrışımdı. Yektuğ mat problem serisine , zafer öğretmen dil bilgisine , kenan kara geometri serisine, altuğ güneş veya özcan aykın fizik serisine bazı tyt fizik konuları özcan hocamızda eksik ama aytden özcan hoca sağlam baya veysel hoca fizikte deneme çözümü izlersin. Barış hoca biyolojide konu izlersin az ve öz sonra senin biyolojinde soru çözümü izlersin. Kimya paraksilen kimya ama kesinlikle TYT SOSYAL ÇALIŞIN her gün 1 deneme eeksiklerinizi kapatın tyt sosyal çok önemli ama sakın pes etmeyin. Ayt mat bıyıklı matematikten fonksiyonlara başlayın iyi temel atın devam edin artık nereye kadar giderseniz ama geometriyi asla bırakmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tyt mat da 49 gün tyt mat kamp var rehber matematiğin 49 gün ayır her gün o konuyla alakalı test çöz mat fatihi ik hoca matematik bilgi matematik, anıl hoca ile matematikten mat soru çözümleri izle bunlar seni geliştirir baya

• Paragraf ise paragrafik ile başlayın onu 10-15 günde bitirirsiniz 15 gün diyelim paragrafiks alırsınız o da 30 deneme 45 gün etti ondan sonra zafer hocayla dil bilgisi her gün 2 video 90 video var işte o sana ne yapmanı söylüyor uygulamalarla mesela zamir videosu sonunda git zamirden 1 test falan çöz diyor işte 45 günde paragraf ve dil bilgisi halledersm sonra denemelere geçersin halledersin inşallah.

• sen tekke tasavvuf edebiyatı yapmıyo muydun ya ne bu üslup .d

• Herkes hayallerinden ondan bundan bahsediyor ama kimse elini taşın altına sokmuyor. Bu yüzden sert bir üslupla yazdım .

• Güzel olmuş hocam elinize sağlık

• Gazalii kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun inşaAllah kardeşim teşekkür ederim, vakit ayırdın uzunca açıkladın, kırdıysam vs. hakkınızı helal edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 23 Nisan 2021; 16:1:56 >
  • Hiç arapça değişik kelimeler sıkıştırmamışsın ilginç

• amin hocam

• Ben direk yan tekerleri söküp 2 günde öğrenmiştim 2 teker sürmeyi ben ne yapayım şimdi

• Ben engeli atayım sana, bu paragraftan dolayı değil de eskiden dolayı unutmuşum

• Ne demis Oguz Sasi "Bakiyorsun ama gormuyorsun."

• 3 tekerleği geçiş mi varmış? Ben direkt 2sini söktürdukten sonra yokuş aşağı bir saldım bisikleti, her şey frenlemeye gelene kadar çok iyi gidiyordu.... yokuş aşağı bıraka bıraka öğrendim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.