Şimdi Ara

Bisiklet Sürmeyi Bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 26 yaşındayım. Bu yaşıma kadar 1 kez bile bisiklete binmedim. Çocukluğumda falan da hiç böyle bir fırsatım olmadı. Yani Bisikletin selesine oturmuşluğum yok. Ama bir çok şeyi çabuk kavrayıp öğrenebilen bir insanım. Kendime güvenim de var. Sizce bi bisiklet alıp kendi kendime öğrenebilir miyim yoksa yardım almam şart mı? Ve kaç gün içinde öğrenirim?

İkinci soru olarak da ben uzun yollarda bisiklet kullanmayı hayal ediyorum. Baya şehirler arası falan dinlene dinlene, belki kamp yaparak... Sizce acemi birinin bisiklet ile uzun yola gitmesinde sakınca var mıdır? Uzun yola gidebilmek için ne kadar alışmam lazım?

Son sorum da sizce nasıl bir bisiklet ile başlamalıyım. Yani hem yeni başlayan biri için uygun olmalı hem de uzun yolda sorun çıkarmayacak bir bisiklet olmalı. (Boyum 1.70 kilom 74)

Bu sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim :)

• Hocam hem bisiklet forum hem bura sakin olun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NicksizMami

Hocam hem bisiklet forum hem bura sakin olun :)

Ne kadar çok cevap okadar iyi diyerekten açtım ama istediğim cevapları aldım aslında gerek kalmadı pek buraya :)
  • Merhaba.
    Bisiklete binmeyi bilmeyenlere öğrenmeleri için yeni bir teknik geliştirilmiş. Son zamanlarda bisiklet sayfalarında sıkça rastlıyorum. Taktiği ise şu şekilde: seleyi olabildiğince alçaltılıyor ve iki pedalda sökülüyor. Sele üzerinde önce dengede durma sağlanıyor. Pedalsız önce ufak, sonrasında büyük adımlarla gidip geliyorsunuz. Sonrasında pedalların birini takıp tek pedal ile ilerliyorsunuz. Epey bir süre geçip alıştıktan sonra ikinci pedalıda takıp yavaş yavaş kendinize güveniniz artarak sürmeye başlıyorsunuz. Bu yöntemle dünya kadınlar gününde bir çok kadın bisiklet sürmeyi bir günde öğrendi. Sizde bu yöntemle yardım almadan 1-2 günde öğrenmeniz mümkün diye düşünüyorum. Detaylı yazıyı şu makalede bulabilirsiniz:http://www.bisikletizm.com/bisiklete-binmeyi-ogretmek/
    Bisikleti aldınız mı bilmiyorum fakat yaşadığınız yere sürdüğünüz yola göre bisikleti seçmeniz gerekiyor. Mesela şehirde mi ikamet ediyorsunuz ilçede mi ? Yollar asfatl mı yoksa benim gibi dağlık taşlık bir yerde mi oturuyorsunuz. Sadece şehir içi mi kullanacaksınız yoksa dediğim gibi dağ tırmanışlarınız doğayla iç içe sürüşleriniz olacak mı ? Buna göre alacağınız bisiklet şekillenmeli. Şehir mi, yol mu, dağ mı size hangisi uygun olmalı. Sonrasında boy ve kilonuza göre kadro seçimi yapmalısınız:https://www.youtube.com/watch?v=PSuKMn0nO-o
    Alacağınız bisiklet hangi cins hangi model olursa olsun fiyattan kaçmamaya özen gösterin. Çünkü öncesinde idareten aldığınız bisiklet size maalesef yeterli gelmiyor. Keşke üzerine daha fazla verip şu modeli alsaydım diyorsunuz. Kesinlikle çift amortisörlü bisikletlerden uzak durun. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat marka ve modeli belirledikten sonra yerinde gidip görüp elden ikinci el bisiklette düşünebilirsiniz.
    Diğer sorunuza gelecek olursak bisiklete binmeyi öğrenip form tuttuktan sonra uzun turlara kendinize güveniyorsanız neden olmasın. Facebookta bu turlar için bir çok sayfa var. Sayfalardan yaşadığınız yerde veya yere yakın kişiler ile tanışır onlarla birliktede çıkabilirsiniz.

• Hocam uzun turlar için öncelikle alıştırma yapmanız lazım. Sahile falan yakınsanız sahil boyu gidip gelebilirsiniz. Yoksa da trafiği az olan bi yerden başlayın. Kondisyonunuz yeni başladığınız için düşük olabilir, ama hemen toparlarsınız. Ben 5 kmlik ufak turlarla başlamıştım, şu an İzmir sahili boyunca haftada en az 1 kez 50 kmlik yol yapıyorum, 1 gram yorulmuyorum. Ayrıca trafiği iyi okumanız şart. Araba kullanırken sarf ettiğiniz dikkatin daha fazlasını sarf etmeniz gerekiyor bisikletle. Çünkü etrafta tehlikeli sürücüler var. Trafikte bisiklet kullanımı apayrı bir şeydir, googledan yapacağınız birkaç aramayla bir sürü güzel video ve yazı bulabilirsiniz.
    Öğrenmeye gelince, ben eskiden bisiklet sürmekten çok korkardım, babam beni çaktırmadan arkamdan itmişti ve korkumu yenip bisiklet sürmeye başlamıştım. Yani her şey kafada bitiyor. ama anladığım kadarıyla sizin böyle bir korkunuz yok, üstteki arkadaşın taktiğini uygulayarak bu işi çözebilirsiniz.
    Son olarak, kendinize iyi bir bisiklet alın, market bisikleti tarzı bir şey olmasın. Bu tür bisikletler sizi sürmekten soğutabilir. Ayrıca çok toprak yolda falan sürmeyecekseniz şehir bisikletiyle başlamanızı öneririm. Ben dağ bisikletinden şehir bisikletine geçtim, asfaltta dağ bisikleti kullanan kafama hala şaşıyorum. Hem şehir bisikletiyle kaldırımdan falan da zıplıyorum (pek önermiyorlar) daha bi sıkıntı çıkmadı. Ayrıca çok akıcı ve hızlı bisikletler.hızımı 25-30km/s sabitliyorum ve sürüşün keyfini çıkarıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.