Herkese merhaba donanımhaberciler.Ben 16 yaşındayım ve şuan atl biyomedikal öğrencisiyim.Bize bir toplantıda bölümümüzün 4 e ayrıldığını söylediler.Bölümler :
- Laborotuar hasta dışı malzemeleri ve cihazları - Tıbbı görüntüleme cihazları - Yaşam destek ve tedavi cihazlar - Fizyolojik ve sinyal sistemleri.
Bizim okulumuzda sadece tıbbı görüntüleme ile yaşam destek üniteleri var.Bölümlerimiz seneye belli olucak fakat ben çok sıkı araştırma yapıyorum bunun için.Sayısalım kuvvetli sayılır sizce hangisinde kendimi eğitebilirim veya hangisinde iş olanakları daha çoktur?
tıbbı görüntüleme cihazları;mr,totmografi gibi cihazlardır ve çok pahalı cihazlardır.bunların bakmıda bi o kadar pahalıdır.benim elimde böyle bir fırsat olsa hiç düşünmeden görüntülemeye giderim.
sanırım çevremdekilerde böyle söylüyo bende o alana gidicem büyük ihtimalle fakat işte not ortalamasına göre alınıyo bölümler bu yüzden bu sene çok çalışmam laızm ilk dönem kötüydüm..
Marmara ünv. Biyomedikal mezunuyum. - Laborotuar hasta dışı malzemeleri ve cihazları dışında hepsi güzel alanlardır. Bu alan ise çok basit ve medikalle en ilgisiz kısımdır.
kesinlikle tıbbı görüntülemeyi seçmelisin en geniş iş alanını bu dalda bulacaksınız,ben 10 yıldır böyle bir işte çalışıyorum işimiz tamamen radyolojik görüntüleme cihazları yani tomografi,mr,anjio,nükleer kameralar,pet ve petct,türkiyede son 5 yılda tıbbi görüntüleme merkezleri bir hayli çogaldı nerdeyse büyük kentlerde sokak başı mevcut ve bu merkezlerin cihazlarının bir çoğu çok eskidir orjinal servislerinden hizmet almazlar eğer kendini iyi yetiştirip geliştirirsen üretici firmalarada girmen kolaylaşır(bu sektörün en iyileri general electric,siemens,toshiba,philips) ancak en iyi tavsiyem ilk önce iyi derece ingilizceyi öğrenmen olacaktır
Dostum bende Kocaeli Üniversitesi Biyomedikal mezunuyum Bence hangi alan olduğu önemli değil senin hangi alanda çalışmak istediğin önemlidir.Ben olsam Tıbbi görüntüleme işine girerim