Şimdi Ara

Black Mirror (2011- ) | Netflix (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
37
Favori
40.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su an internetten 5 saatlik olanini izliyorum. 2.saatindeyim ve kafam bir milyon oldu biraktim. Sakin kafa ile devam ederim yarın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bandersnatch biraz uydurma bir senaryo olmuş havası sezdim, düşünce olarak güzel bir proje olsa bile daha çarpıcı bir konu üzerinden farklı bir hikaye yazılsaydı, Until Dawn oyunu gibi seçimlerinin farklı yollara çıktığı daha güzel bir film ortaya çıkabilirdi. Mr Nobody filmini de örnek verebiliriz buna. Bandersnatch'te çoklu seçenek dedikleri interaktif senaryoda sonunda dönüp dolaştırıp kendi istedikleri tek bir noktadan hikayeyi yürütmeye seni zorluyorlar eleştirisi çok doğru. Madem sonunu biz belirliyoruz seçenekler daha çeşitli olmalı sana tek bir şeyi geri dönüp seçtirip, tek bir yerden ilerlemeye seni zorlamamaları lazım. Farklı seçeneklerle filmin tamamen başka bir filme dönüşecek kadar değişmesi lazım, konuların, karakterin vs. Fikir güzel ama dizinin yapımcıları önce bir Until Dawn oyununu oynasınlar bence veya bu tarz yapımlara daha iyi çalışsınlar. Yani bu oyuncu çocuğun vasat hayatı beni açmadı. Eğlenceli bir bölüm ama hayranlık duymadım karaktere. Dizinin en iyi bölümlerini düşününce bu bölüm vasat kaldı benim için. Yeni sezonda yeni bölümleri ne zaman yayınlancak bilmiyorum ama dizinin devam bölümlerini daha çok merak ediyorum. Black Mirror bazen potansiyel olarak tüm dizileri gömecek bir efsaneye dönüşürken, bazen de ciddi saçmalayan overrated bir dizi havası veriyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FCBeliever -- 15 Ocak 2019; 5:11:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bandersnatch pek beni sarmadi nedense.Ortada ciddi kaliteli bir is var ona laf yok ancak belirli bir film-dizi izleme aliskanligi oldugu icin pek isinamadim.Iyi yada kotu oraya hic girmiyorum interaktif olmasi bana gore degildi.
  • Dün sıkılarak kapattım.Bir bölüm izlemek için de Netflix alınmaz.Bi oturuşta da 5 saatlik versiyonu izlemekte acayip sıkıcı.
    Düşünce güzel lakin imkanlarım olmadığından 10/6 veriyorum.Daha güzel bir bölüm umuduyla.
  • Film olmamış bence, sıkıldım ben baya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çöpü denemek için Çöpflix denemesi aldım. Senaryo çöp güzel başlıyor harika devam ediyor derken bir anda rezalet bir yere bağlanıyor. İçeriği geçip konsepte bakıyorum o içerikten de beter çoğu seçimin önemi yok aynı yere bağlıyor. Çoğu sonu denedim belki güzel bir şey çıkar ama yok sonlar çok dandik ve tatmin etmiyor "Netflix" sonunu beğenenler olmuş ben sadece "TOY" sonunu beğendim. Metalhead'in sonu bile bunlardan iyiydi o derece rezil bir şey yapılmış.

Gerçeklik sorgusu, özgür irade çelişkisi
    gibi kaliteli konulara girdiklerinde efsane bir şey olacak dedim kestane çıktı. House of Cards son sezon bile bundan iyiydi.

• Millet bu dizi ailecek çocuklarla izlenebilir mi? Erotizm ve eşcinsel öğeler mevcutmu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Millet bu dizi ailecek çocuklarla izlenebilir mi? Erotizm ve eşcinsel öğeler mevcutmu acaba?
    Bazı bölümlerinde mevcut

• Her bölüm bağımsız olduğu için bazen çok sıkıcı oluyormuş.

Başlamakta tereddüt ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 26 Ocak 2019; 10:51:17 >
  • Bu tarz interaktif oyunları oynamış ve black mirror hayranı birisi olarak Bandersnatch beklentimin çok altındaydı. Adamlar da yeni bir şey denemek istemişler sonuna kadar destekliyorum sadece blackmirror kalitesinin altında olmuş.
  • 3x5 ve 3x6 hakkında sorularım var

Acımadan öldürmek bölümünde son kısımda ne oluyor anlamadım zenci asker hafızasının silinmesini kabul mü ediyor ? Asker üniforması ile o zenci kadına gidiyor o kısmı anlamadım

Sosyal linç bölümünde de genç sarışın kadın o katilin izini buldum diyor onu öldürüyor mu (izini sürüyor ama ne olduğu belirsiz) ? Ve o yaşça büyük dedektif kadın neden suçlanıyor ? Adliye çıkışı herkes ona nefret pankartları açıyor neden ?
  • bandersnatch için beklentileri biraz yüksek tutmuşum sanırım, beni tatmin etmedi. dizi çok daha başarılı. yeni sezon çıksa da izlesek
  • Dizinin başlardaki konsepti, işlediği konular ve işleyiş tarzı eyvallahtı. Ama 2-3 bölümlük konuları sürekli sürekli işlediler. Bandersnatch'in de esprisi yoktu.

Bence dizi "eh"ten öteye gidemiyor. Mevcut haliyle oldukça overrated olduğunu düşünüyorum.
  • 1X1

Diziye dair beklentilerim çok yüksekti; üstelik HBO dizisi olarak biliyordum. Benim için en ilgi çekici nokta ise ''çok iyi kurgusu var'' iddiasıydı. Ancak ne var ki insanların kurgunun ne olduğun bilmediklerini Breaking Bad gibi kurgu düşmanı bir diziye ''kurgusu çok iyi abiii'' demeleri ile deneyimlemiş bir kişiyim. İnsanların algılayamadığı şey; eğer senaryonuzu dayandırığınız temeliniz çürükse, o zaman kurgunuzun da iyi olamayacağıdır. Örneğin Walter White'ın büyümesinde çok önemli bir adım olan ''CIVA BOMBASI'' gibi bir saçmalıkla senaryonun önü açılıyorsa, ve izleyenler de dönüp ''abi çok iyi bir kurgu beee'' diyorlarsa, o zaman bu kişiler, kimse kusura kalmasın, kör kütük cahildirler.

Tarihi Lost faciası kadar olmasa da bu dizi de henüz ilk bölümüyle bile beni büyük hayal kırıklığına uğratmayı başarmıştır. İlk bölümün ana mevzusu olan ''domuzla cinsel ilişki'' konusunda, sonuca varıp kılıfı uydurabilmek için ıkınırken, senarist, neredeyse sıçacakmış. Ben ömrü hayatımda bu kadar saçma sapan bir şey görmedim, duymadım.

1- Bu olayı öğrenen başbakan direk kesin bir dille bunu reddetmeliydi.
    2- Sonrasında halka soruluyor ve yüzde 25 olaya ''hayır'' diyor. Çünkü senarist de direk ''evet'' dedirtemiyor. Bu yüzden sıçarak bir şey uydurması gerekiyor:
    3- Parmak kesilip yollanıyor. Ve halk bir anda çıldırıyor. Başbakan Prensesi KURTARMAYA çalıştı diye halk kızıyor ve bir anda tam tersine dönüyor; halkın yüzde 86'sı ''evet'' diyor. OHAAA bari 50 küsürat bir oranda durdursaydın da sana inanabilseydik değişik senarist...
    4- Başbakan yine de hayır deyince, (Çünkü senarist evet dedirtemeyeceğini bildiğinden) senarist, dakkalarca beklediğim hamleyi yapıyor ve başbakanı ailesiyle tehdit ediyor. Yani başbakan sözde ailesi için yapıyor. Ama normalde olacak olan şuydu: ''dilerseniz 7 sülalemi öldürün, yapmayacağım.''
    5- Yapıyor. Ve işte o anda senarist bir bölüm boyunca vermek için yırtındığı mesajları veriyor.
    6- Hadi diyelim domuzla cinsel ilişkiye girdin. Abi istifa etsene Allah'ını seversen. Böyle bir adamın istifa etmeme gibi bir ihtimali var mı? Biraz aklınızı kullanın yav?

Ama ilginçtir, bir bölüm boyunca tek bir kez bile geçmeyen son derece kilit bir kavram var: ''Tecavüz.'' Yapılan olayda domuza tecavüz edilmektedir. Bunu kurguya sokarsa zaten saçma sapan olan kurgusunun iyice sıçacağını anlamış olacak ki dizi boyunca kimse ''tecavüz''den bahsetmiyor. Tr gibi her kesiminin birbirinde cahil olduğu bir ülkede bile o oylamada yüzde ''86'' gibi bir saçmalık ortaya çıkamayacaktır. Ama bu dizinin harika kurgusunda, Hukuki yapılanmasını diğer bütün ülkelerdeki hukukçuların KISKANDIĞI bir ülke olan İngiltere'de kimse tecavüzden bahsetmiyor.

Sonra ''abi bu dizinin kurgusu çok iyi'' ya bi gidin öte tarafa yav... Ben ömrü hayatımda bunun kadar ovarrated bir şey daha izlemedim.

Dizi kendisine devam edilmesini hak bile etmiyor. Çöpflix'in Narcos'dan başka ne başarısı var ki bu dizi iyi olsun? İnternet yayıncılığı kısa-orta vadede televizyon yayıncılığını sarsamaz. Zira gelirleri bir değil. Çöpflix'in dizilere çok az bütçe açtığı her tarafından belli. Oysa ki HBO dizileri güzel bile olmasalar sanat eseri gibi olurlar. Bakmaya doyamadığım bir Boardwalk Empire var örneğin. Peaky Blinders var mesela. Sırf bakmaya bile doyamıyorum. Kurguları ise farklı bir konu...

Neyse sinirimi biraz attım... Not: GOT'u günahım kadar sevmem; HBO dediğime bakmayın. GOT izlediğim en kötü HBO dizisidir. NET.

Edit. Ek:

Sesleri duyar gibiyim; ''sen bu senaryoyu anlayamamışsın cahil adam'' diyor sanki birileri bana..! Ama bu kişilerin anlayamadığı şey yukarı da yazıyor: Eğer mesajınızı temeli olmayan bir şeyin üzerine kurarsanız o zaman da mesajınız anlamsızlaşır. Söylediğinizin bir değeri olabilmesi için dayanak noktanızın akılcı olması gerekir. Oysa bu senaryo değil akılcı olmak, gerzekliğin ta kendisidir. Temeli olmayan kolonu olmayan bir ev en küçük sarsıntı da çökmeye mahkumdur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 21 Nisan 2019; 23:26:23 >

• S4 E5 için diyeceklerim..

en son bu gerilimi terminatör de hissetmiştim.. anca bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Her bölüm bağımsız olduğu için bazen çok sıkıcı oluyormuş.

Başlamakta tereddüt ediyorum.
    Evet ben de ilk sezonu izleyip bırakmıştım geçenlerde. (İk sezon 3 bölüm) Çok sıkıldım. Her bölümde bir mesaj verilecek diye çok zorlanmış. 2. bölüm hele ne kasmışlar öyle o ortamda midem bulanıyordu.

Ayrıca üstteki arkadaşa Breaking Bad konusunda çok katılıyorum onu da çok yeni bitirdim ilk kez izleyip. Özellikle ilk 2-3 sezonu bana göre o kadar yerden yere vurduğumuz yerli diziler kadar kötüydü kurgu ve işleniş olarak. Olayların birbirine bağlanma şekli bana oldukça zorlama ve saçma gelmişti. Şimdi bana çıkıp da drama sevmiyorsanız ... falan demesin kimse dizi baya baya kötü kurgulanmış ilk sezonları özellikle. Son sezonlar da aksiyonu ile işi götürmüş yoksa kurgu yine öyle pek iyi değil.

• 1. Dizinin ilk iki sezonunun netflix ile alakası yok. Dizi bitmişken netflix satın alıp devamını çekmeye başladı.
    2. Netflix'in tek iyi dizisi Narcos deyip komik duruma düşüyorsun. Bütçeden bahsetmişsin. Şu zamana kadar yapılan en yüksek bütçeli dizi Netflix dizisi The Crown, ama sen Narcos'tan başka netflix dizisi izlemediğin için tabi bunu nereden bileceksin.
    3. Dizi antoloji dizisi. Yani her bölüm farklı senaristler, farklı konular ve farklı oyuncular var. İlk bölümden boşuna yaygara koparmışsın.
    4. Peaky Blinders'ın, Boardwalk Empire ile yan yana yazılması bile Boardwalk Empire'a hakarettir.

• Farklı senaryolar olduğunu biliyorum zaten. İzledikten sonra dizi gözümde o kadar değer kaybetti ki hiç önemsemeden bütün spoiler butonlarını açıp okudum.

Peaky Blinders’da çok güzel dizi. Biri Amerikan biri İrlandalı kültürünü yansıtıyor. Kostümler ve sahneleme de ona göre değişecektir elbette ki. Ha hangisini tercih edersin dersen, bende Boardwalk Empire derim. Ama Peaky’den de vazgeçmemek için elimden geleni yaparım. Birinin daha iyi olması diğerini kötü yapmaz.

Doğrudur bi baktım netten yüksek bütçeli dizileri de varmış Netflix’in, ki doğaldır. Tersini iddia etmedim. Ama Netflix’in dizileri genel olarak düşük bütçeliler. Ama öne koyacakları, isim yapacakları eserlere elbette ki bütçe açacaklar. Yoksa lafımın arkasındayım; Netflix bütçe bakımından tv’lerle yarışamaz. Ki Netflix’in her sene zarar ettiğini duymuştum. Şuanki halleri bile sürdürülebilir değilmiş gibi duruyor.

Ben dünyadaki kaç yapımcının bütün eserlerini izledim ki Netflix’in bütün eserlerini izleyeyim? Hemen hemen her yapımcıyla eşit sayıda, 3-4 dizisini izledim o kadar. İşsiz değilim ki oturup sabah akşam dizi ve film izleyeyim... Kısıtlı zamanım için tercihimi dikkatli yapacağım tabi ki. Ama The Crown dikkatimi çekti. Şimdilik Westworld’ü izleyesim var, ki içimde o da ovarrated çıkacakmış gibi bir his var. Westworld bitince The Crown’a bakabilirim belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 24 Nisan 2019; 16:1:46 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Black Mirror beklemeye alındı o zaman.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.