Şimdi Ara

Black Mirror (2011- ) | Netflix (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
37
Favori
40.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir kaç farklı son gördüğümü düşünüyorum fakat beni tatmin etmedi bu interaktif seçim kısmı.

öncelikle interaktif seçim kısmını çok yanlış anlamış Netflix. bir seçim yaparsın ve o seçimin sonuçlarına katlanırsın. ama yok, belli bi noktada illa tek bir seçenek üzerinden gitmek gerekiyor. o zaman da bu seçimlerin hiç bir ağırlığı kalmıyor.

benim için Quantic Dreams bu interaktif seçim konusunda olayı zirveye taşımış firma. kulvar farkı olsa da Detroit become human gibi bir örneği gördükten sonra bu tür seçimlere burun kıvırıyorsun. misal Detroit'de bir seçim yaptığın an geri dönüşün yok! o seçimin ağırlığını taşıyorsun oyun boyunca.

Netflix sektörde denenmemiş bir işe imza atmış, bu yönü ile taktiri hak ediyor yapım fakat seçimlerin sona etkisi üzerinde hatta genel olarak senaryo üzerinde daha fazla uğraşmaları gerekiyor.

benim için hiç bir sonda tatmin edici olmadı. sanırım asıl son olan kısımda;

tavşanı bulup anne ile trene bindiğimiz ve doktorun ofisinde ölü bulunduğumuz kısım beni pek tatmin etmedi.

yani geçmişi değiştirip bu olaylar hiç yaşanmamış gibi mi oldu? bu mu yani? çok deneysel, basit bir içerik ve hikaye...

eğer bu tür içeriklere devam etmeyi düşünüyorlarsa bir Quantic Dreams örneklerine baksınlar. tabi gerçek mekanlarda bu tür içerikleri çekmek sanal ortamda çekmeye benzemeyecek ama her sene 1 tane örnek ortaya koy bu interaktif film anlamında adam gibi bir içerik olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 31 Aralık 2018; 0:20:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

5 yıldız almak isteyenler;

ilk başlarda patron ofiste çalışmanızı isteyecek HAYIR deyin. evet derseniz 0/5 alıyorsunuz.

psikolog annen hakkında konuşalım mı diyor EVET deyin.

bir yerde bilgisayara çay dök veya babaya bağır var. BABAYA BAĞIRIN

baba sizi psikoloğa götürecek. Colin'i sakın takip etmeyin, DOKTORA gidin.

Verdiği hapları TUVALETE DÖKÜN

fotoğraf mı kitap mı seçtirecek, KİTABI SEÇİN

kasanın şifresi; PAC

stephan sizden sinyal isteyecek, değişik bir işaret var onu seçin sağ taraftaki.

babayı öldür veya vazgeç çıkacak. BABAYI ÖLDÜRÜN

cesedini PARÇALAYIN

bu kadar.

arada atlatığım yok sanırım.
    colini takip etmiştim ben yine de 5yıldız aldım diğer seçenekler aynı

• arkadaşlar normal bölümlü sezon 2019 un sonunda mı yayınlanacak?
  • genelde beğenilmiş ama bence normal bir bölüm olsaydı daha iyi olurdu
    yılbaşı özel olunca white christmas geliyor aklıma yanına bile yaklaşamadı bence
  • Bir şey anlamadım Filmden. Anlayanlar benide aydınlatırsa sevinirim.

Sizde de filmin sonunda her şeyin bir film seti olduğu mu çıktı? İzledikten sonra bu muydu dedim yani. Başlarda oyun sektörünün doğduğu yılların işlenmesi çok hoştu. Ama bir yere bağlanmadı. Elemanın yaptığı oyun ne oldu? Oyun şirketindeki sarı saçlı adama ne oldu? Bunların hepsi aslında bir film senaryosuysa boşuna mı izledik, çok tırt bir final oldu.

Ayrıca yaptığım seçimlerdende bir şey anlamadım. Babasını öldürmesini seçmediğim halde her türlü öldürdü. Doktorla olan konuşmasında iki seçenek vardı. Evet/Kesinlikle diye. İkisinde de aynı aksiyonu yaptı. O zaman ne anladım seçimden? Bir de o bilgisayardan işaret verme kısmını sürekli sardı hikaye. İzlerken sıkıldım artık. Tüm işaretleri denicek miyiz dedim. (Hangi mesajı seçtiysem ondan devam et işte..) İlk Pac, sonra bir işaret en sonunda da Netflix yazdırdık. Amaç neydi cidden anlamadım.

Ayrıca hikayenin bir kısmında bebeği aldıktan sonra annesiyle gitme seçeneceği vardı. Onu seçince film bitiyor muydu? Çocuk ölecek miydi?

• hocam kimse birşey anlamadı bence, herkes kendince bisey seçip onu doğru bulabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıradan bir bölümdü. Daha iyi Black mirror bölümleri izledik.

Seçtiğimiz seçenekler bir yerden sonra başa döndürüyor. Bazı seçeneklerin amacı seni hikaye içinde tutmak. Böyle olmamalıydı. Seçtiğimiz seçeneğin sonuçlarını görebilseydik iyi olurdu.
  • Netflix de seçerek izledikten sonra birde internetten indirip izleyin , tüm alternatif seçimleri gösteriyor. dantel gibi işlemişler

• Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    hocam yanlışınız var heavy rain ps oyunu
  • black mirror özüne dönmeli playtest gibi müthiş bölümler istiyoruz
  • Bölümün sonundaki kodu gerçek ZX Spectrum'da çalıştırdım. Saatler süren karın ağrısı ve volume editleme ile çalıştırabildim. İlginç bir easter egg, bölümdeki hayali yazılım şirketi Tuckersoft'un gizli bir sayfasına gönderiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zergmahmut -- 2 Ocak 2019; 18:39:45 >
  • Black mirror olmamış diyenler mi dersin, sonunu beğenmeyenler mi dersin. bi kere black mirror çoğu bölümünde size bir son vadetmez. önemli olan mesaj vermektir. burada da mesaj, çoğu arkadaşın da dediği gibi, "seçimleri siz yaptığınızı zannetsenizde aslında sizin seçimlerinizin bir önemi yok" diyorlar.
    kötü yorum yapanların diziyi başka platformlardan izledikleri için veya anlamadıklarından olduğunu düşünüyorum. evet senaryo zayıf kalmış ama konsept bir ilk ve heyecan verici.

ilk başlarda interaktif olayına alışmanız için kolay seçimler yapıyorsunuz. hangi mısır gevreğini yesin, hangi müzik çalsın? vs. seçtiğiniz mısır gevreği ileride stefan video izlerken reklam olarak karşınıza çıkıyor. müzik ise collin, "hangi müzikleri dinliyorsun?" diye sorduğunda cevap olarak veriyor. yani filmin kaderine etki etmeyen ufak seçimler var.
    bir de tam tersi filmi yönlendiren seçimler var. mesela "annenden bahset" seçeneğini seçmediniz diyelim. ileride kitap/aile fotoğrafı seçtiğiniz bölümde aile fotoğrafını seçip yatağa gittiğinizde aynaya dokunduğunuzda sadece parçalanıyor ve uyanıyorsunuz. hikaye boyunca annesiyle hikayesi hakkında bir şey bilmeden hikaye bitiyor.
    iş görüşmesini ilk seferde kabul etmediniz diyelim tekrar geri döndüğünüzde diyaloglar değişiyor. colin stefana daha önceden tanışmışmıydık diyor. oyundaki hatayı ilk seferde colin söylemesine rağmen ikinci seferde stefan söylüyor. ama stefan bunu nerden bildiğinden emin değil. aslında başka bir boyutta zamanda atladıklarını düşünüyorum ben. balkondan atlayan colin'nin başka bir zamanda görüşürüz demesi gibi. öldüklerinde veya oyun bittiğinde başka zamana atlıyorlar. stefan iş teklifini reddeder. yılbaşı akşamı oyununun başarısız olduğunu görür ve bunu değiştireceğim der. aslında film(oyun) bitmiştir ama zamanda bir yolculukla işler başa sarar. ya da balkondan atlama sahnesinde colini atlatırssanız oyunun teslim günü sahnesinde colin olmaz ve jfk(kitabın yazarı) kasedinin kopyasını başka bir eleman verir. eğer oyunu pazartesi yetiştireceğim seçeneğini seçerseniz. evinize kity gelir.
    ama colini atlatmazsanız oyunun teslim günün de jfk kasedini size colin verir. ve parton arkanızdan colini gönderir. hatta ve hatta bir kere daha denerseniz eve patron geldiği söyleniyor onu daha görmedim:) jfk'nın stefanı bıçakladığı bir sahne varmış onuda göremedim..vs. daha bir çok örnek vermek mümkün. ama bu kadar yeter.
    ben hala kod yerine 20541 yerine başka bir sayı girersek başka bir son çıkarmıydı, gizli bir kod varmıydı? onu merak ediyorum ki söz konusu black mirror ise bu mümkün.
    bir de sonlardan sadece birinde jenerik aktıktan sonra stefan otobüste giderken kulaklığı takar , çantasında kasetini çıkarır kasetin üstünde"bandersnatch" yazıyordur. walkmanine takar ve dinlemeye başlar. bu da ek bir son. kimin dikkatini çekti acaba?

Edit:
    -filmin sonundan geri sarıp "ilaçları al" sahnesine geri dönerken geçen özet sahnesinde eğer iş görüşmesi sahnesine daha önce 2 kez gitmişseniz 3. sefer de collin stefana "daha önce tanışmıştık, sana başka bir zamanda görüşürüz demiştim" diyor.
    -stefan'ın mohan'ı(patron) öldürdüğü sahneyi gördüm sonunda. mohan stefanı arıyor, stefan telefonu açıp oyunu yetiştiremeyeceğini söylüyor. bunun üzerine mohan stefan'ın yanına gidiyor ve stefan mohan'ı öldürüyor. hatta bir kez daha aynı sahneye geri dönerseniz. mohan stefan'ı aradığında stefan telefonu açmıyor. direk meşgule atıyor. bu sahnede bir çok kombinasyon var. stefan; yerine göre colin, kity veya mohanı öldürüyor. ama sonuç hep aynı. yine de geri dönüşler de farklı sahneler görmek güzel.
    -jenerikten sonra gelen bölümde wolkmande bandersnatch kasedi dinlediği sahnede gelen sesleri redditte birisi qr koda çevirmiş ve sonuç:https://tuckersoft.net/ealing20541/history/ sitesine yönlendirmiş. sitede bandersnatch oyununa girip oyna dediğinizde sizi filme yönlendiriyor.
    -yine ilk seferinde doktora anneden bahsetmemeyi seçtim , ayna kırıldı. daha sonra tekrar geri geldiğimde bu sefer anneden bahsetmekten başka seçenek kalmıyor. devam edince stefan'ın pazartesiye kadar teslimatını ertelediği noktaya kadar atladı (diğer tüm seçenekler atlandı). o ve colin, tucker’ın odadan çıkmasından sonra ofiste oturuyorlar. konuşmaları (kısa da olsa) şöyle devam ediyor:
    colin: "bir sonraki sahneye geç." stefan: "ne?" colin: "ah, allah aşkına, senin için yapacağım." alkışlıyor ve stefan'ın kaseti koyarak bir sonraki sahnesine atlıyor.
    ondan sonra, bir sonraki seçimim kitap ile fotoğraf arasındaki seçim oldu ve sonunda aynadan geçtim.
    daha bunun gibi bir çok detay var aklıma gelmeyen.
    birde oyunu noele kadar yetiştrirmesi gerekiyor stefanın. peki dizi ne zaman vizyona girmişti? bu arada 1984 ve 2018 deki tarihler de aynı güne denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egoist84 -- 3 Ocak 2019; 16:22:23 >

• Yeni bölün ne zaman çıkacak bilen varmı?
  • Filmde hatalı bir sahne var beni çok irite etti bu kadar basit bir hata olmaması lazım,
    Stefanla Colin balkona çıkıyor ve Colin atlasın dediğinde eşi geliyor ve Colin nerede diyor Stefan cevap vermiyor eşi de balkondan aşağı bakıyor ve çığlık atıyor... Sonrasın da ise tuckersofta gidip Mohan'a Colin nerede diyor
    Ne olduğunu bildiği halde bu soruyu sorması bana senaryoda ki büyük bir hata olarak geliyor.
  • dizi güya seçimleriniz etki etmiyor mesajı verecek ama filmde seçimlerimize göre faklı sonlar var, ısrarla belirli bir seçeneği seçtirmek için geri döndürmesi bu işi bozmuş o tekrar seçtirme sahneleri olmasa film daha iyi olurdu senaryo zaten klasik hatta geçen sezonların karışımı olmuş.

life is strange oyunu vardı sinematik idi seçimlerimiz geri dönülemez bir biçimde senaryoyu etkiliordu akıcılık bozulmuyordu, bunda 2 seçim yaptım adamlar bizi neye zorlamış diye merak ettim saçma sapan bir sonla bitirdim(dizi seti) diğer sonları merak etmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişik bir bölüm olmuş bandersnatch. İlk sezonların tadı yok yine ama yinede izlettiriyor kendini. Normal 5. sezon ne zaman gelecek acaba bu sene gelir o da umarım.

• bandersnatch, telif hakkı cezası yiyebilir, 25 milyon dolar

https://www.digitalspy.com/tv/a25865222/netflix-black-mirror-bandersnatch-25-million-lawsuit-choose-your-own-adventure/

• Ağır çöptü senaryo. Konsept güzeldi ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı aldık ama senaryo tatmin etmedi.Daha karanlık bir dünya beklerdim hep aynı sona çıktık

• Bandersnatch'a bir de farklı bir açıdan bakmak lazım.

Önümüzdeki yıllarda dizi-film izleme alışkanlıklarımız bile değişecek gibi.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.