Şimdi Ara

blow off

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar blow off sadece turbo olan arabalara takılıyor diye biliyorum acaba TDI arabalarada takılıyormu?????????????????? (VW BORA TDI)

• taktıramıyorsan bile sanal bloe off lar var yanlız çok zor bulursun elektronik olarak üretilen ses bi nevi hoparlör yardımıyla dışarıya veriliyo bununda kötü yanı seside her devirde çıkartıyor olması çuf çuf gidiyosun kolpa olduğu anlaşılabilir ama bununda bi çözümü var ... varoğlu var yani
  • yaw bu subaru impreza sti larda varmış! blow off nedir???
  • maalesef arkadaşım.. TDI, multijet ve jtd lere takılamıyor...

ama şunu belirtmeden geçemicem...
    blow_off sesi için diesel arabadan vazgeç çünkü çok küçük turboları oluyo ve ses alamıyosun....
    arabadan güzel bi ses çıkması imkansız... subaru sti eksozu taksan bile(ki bu denenmiştir!!!) çok az bi eksoz homurtusu alırsın bence hiç gerek yok...
    kı kır kır krır çufff çufff .....
    hiç hoş olmaz... bizde cdi war bi ara düşündüm takmayı fakat turbo bayaa bi ufakmış blow_off kiti kadar fln böle baktım hks ismini karalıcaz, adamlar bana dava açar die takmadım :D

diesel aracın amacı ekonomidir, performans değil

vede arabanın kullanma klavuzuna göz atmalısın orada "spor kullanımdan kaçının" die bi uyarı fln olması lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: mussa

yaw bu subaru impreza sti larda varmış! blow off nedir???

hocam bu kitin amacını anlatmaktan ben sıkıldım kusra bakma...
    sana daha hevesli birisi anlatacaktır

basit mantıkla insanın geğirmesi gibi bişey bu
  • wites geçişlerinde oluşan turbonun hawa basıncını daha rahat bi şekilde dışarı atması diyelim kısaca

blow off
  • Ankara Eskişehir yolunda yarışan Subarıları izlerken(Yeni focusumla ) ağzımın suyunu akıtan, hayranlık verici ses çıkartıcı inanılmaz ötesi karizma şey diyorum ben Blow off a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 20 Eylül 2005, 0:20:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inverter vs on-off klima
    11 yıl önce açıldı
    Hand off kullanımı ?
    10 yıl önce açıldı
    Attack On Titan
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • blow off yakıt fazla yaktırırmı saab 200 175 BG e taktırsak ...
  • hepsiburada.com 'da 150 milyona satılıyo alın bitane takın içinizde kalmasın
  • Blow off bir adet wanadır

Bu sisitem su altı dalışlarında maske içindeki susyu boşaltmak için kullanılmaya başlandı

Günümüzde arabalarda kullanım amaçı ducting wede intercoolera dolar

Yuksek basıncı engellemek özellikler

Ball bearing yani bilyalı turbolar motor kapalı iken (ayağımız gazdan çekili iken yani subbaplar kapalı iken)

Motora hava basmaya devam eder ama hava basıncı çok yukselir wede

Motor açıldığında motor boğlur ikinci kötü etkisis

İntercoolerda wede ductingde dolan yuksek basınçlı hava turbonun tirbününü yavaşlatır

Yuksek başınçta bu iş kötü sonuçlar doğara bilir ama fabrikasyon bir arabaday blow off sadece ses amaçlı kullanılır

Arabanın turbo yada SS olması önemli değil

Arabada intercooler wede bunun bağlantıları ile bir charger warsa takılabilir

DİZELLEREDE TAKILIR !!!!!!!!!!

• kamyonlarda bile kullanılıyo, orjinalinde olan var diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: konqueror

kamyonlarda bile kullanılıyo, orjinalinde olan var diye biliyorum

orjinalinde yok ama taktırabiliyosun ama bildiyim kadarıyla yasak olması gerek
  • ya bu benm araban1n turbo basinci hakkinda bilgisi olan bir babayigit varm1 bana bilgi verebilecek volvos40 2.0t bide ben buna o HKS blow-off kiti uygularsam verim alabilirmiyim
  • DUMP VALVE / BLOW-OFF VALVE

Dump Valve nedir, ne işe yarar?
    Dump Valve, turbo beslemeli otomobillerde turbo basıncını sürekli yüksek tutarak gaz tepkisini arttırmak için üretilmiş bir parçadır.

Turbo beslemeli otomobillerde ayak gazdan çekildiğinde turbo hala dönmeye devam etmektedir, fakat turbonun bastığı havanın gideceği bir yer olmadığı için oluşan yüksek basınç turbo pervanesine büyük bir kuvvet uygulayarak pervaneyi aniden yavaşlatır. Gaza tekrar bastığınızda turbo basıncının tepe noktasına gelebilmesi için pervaneyi tekrar hızlandırmak gereklidir ve bu esnada istenilen turbo basıncı elde edilemediği için büyük bir performans kaybı yaşanır. Dump Valve işte bu performans kaybını önlemek için vardır.

Dump Valve vasıl çalışır?

Ayağınızı gazdan çektiğinizde Dump Valve hemen devreye girerek turbonun bastığı havayı dışarı verir, bu sayede turbonun önceden bastığı hava geri tepmeyeceği ve bir geri basınç uygulamayacağı için pervane yavaşlamaz, sizin de tekrar gaza bastığınız anda pervane yavaşlamamış olduğu için turbo basıncı hemen tepe noktasında ulaşır ve siz ani gazdan çekme ve basmalar arasında performans kaybı yaşamamış olursunuz.

Dump Valve'in faydaları?

* Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır.

* Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelir.

* Gazdan çekme ve gaza basma arasındaki eski ısınmış havayı dışarı verip yeni, soğuk havayı içeri aldığı için artı güç sağlar.

kaynak :http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet_modifiye/dokumanlar/dump.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

niye yasak olsun? dump valve turbonun aynı zamanda ömrünü uzatan bi parça ve dışarı hava üfleme sesi dışında motora takılı olduğunu gösterecek hiç bi etkisi yok. kimseye zararı yok, trafiği ya da araç ve insan güvenliğini de tehlikeye düşürmüyor. altı üstü bi hava vanası. yasak olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aya

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

niye yasak olsun? dump valve turbonun aynı zamanda ömrünü uzatan bi parça ve dışarı hava üfleme sesi dışında motora takılı olduğunu gösterecek hiç bi etkisi yok. kimseye zararı yok, trafiği ya da araç ve insan güvenliğini de tehlikeye düşürmüyor. altı üstü bi hava vanası. yasak olur mu?

tam bi bilgim yok ama bir çok kamyon şöförü tanıdığım var ve bunun yasak olduğunu söylediler ha polis pek takmıyomuş bun u ama ceza yazacak bişe bulamadığı zaman buna takabiliyomuş tam bi bilgim yok yani duyduğumu söylüyorum

• yok yok bi yanlışları vardır o konuda gibi geliyor bana. yani hoş polisler görse "bu ne" diye sorsa, sen "dump valve" desen, "turbo için iyi bişey" desen kimse bilmez. muhtemelen adama uzaydan gelmiş gibi bakarlar ama. dediğim gibi zaten polisin onu farketmesi için sesini duyması gerekir. seni durdurduğunda motor zaten rölanti devrine düşeceği için yani turbo kapatacağı için dump valve de üfleme yapmayacaktır. o zaman istese de bi şey bulup ceza yazamaz. ama dediğim gibi yani bu zaten bi aksesuar ya da rahatsızlık veren bi parça değil ki niye yasak olsun. kaldı ki bi çok tır çekicisinde zaten orjinal var. dikkat edin gaz verdikleri zaman çıkan sese, farkedersiniz. yasak olsa onlarda da yasak olurdu.
  • blow_off kitinden de performans alındığını sölemişlerya tamam abi ben bi daha bu konuda açıklama yapmamaya karalıyım

arkadaşım kaç hp güç verir ortalama onuda yazsaydın tam olcaktı
  • yani arabama blow off takamıycam arabamda zaten PERFORMANCE AİR FİLTER var ve biri REMUS biri YED iki adet baya büyük egzoz var birde dizel sesi bunlarla yetinecegiz artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.