Şimdi Ara

BLU-RAY YAZICI TAVSİYE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Henüz Yeni 1 Tb HDD Aldım İçinede Birkaç Mkv Remux Film Attım Daha 10 Filmde Doldu HDD Doğal Olarak.. Ve Artık HDD Yi Boşaltma Amaçlı Olarak Mkv Filmleri Blu-ray Boş Disklere Yazdırıp Arşivlemek İstiyorum.. Bana Acaba Fiyatı Ekonomik Bir Blu-ray Yazıcı Önerebilirmisiniz ? Ve Mkv Filmleri Yazdırmak Kolay Olurmu Yazıcı Sayensinde ?

• Takip
    Bende boyle bir yazici ariyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

http://www.hepsiburada.com/pioneer-bdr-209ebk-16x-blu-ray-128gb-multilayer-optik-yazici-p-BD804373?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMIkI-YwKbX1QIVSWYbCh0GbwzWEAQYASABEgKrb_D_BwE

Bir süredir kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. Fiyatı da düşmüş bence düşünebilirsiniz.

peki aldık diyelim benim elimde remux mkv filmler var nasıl yazdırabilirim ? elimde ps3 var .. ben yazdırdığımda hem ps3 ten hem ilerde bluray oynatıcı alırsam yazdırdığım film her 2 oynatıcıda oynarmı ?

• Açıkçası çok bilmiyorum o kısmı dostum ama bence yazdırıp kullanabilirsin diye düşünüyorum. Çünkü cihaz bluray okumak ve yazmak üzere üretilmiş. Ben genelde boş vakitimde bluray film izlemek için kullanıyorum cihazı henüz bluray yedekleme yapmadım filmler ve oyunlar nas cihazında ya da önceden yazılmış dvd lerde duruyor. PS kullanıcısı olmadığım için emin olamadım fakat nette ararsan cevap bulabilirsin diye düşünüyorum. Cihaz f/p olarak bence gayet yeterli yoksa çok daha pahalı modelleri de mevcut.
  • Hdd almanı tavsiye ederim.yazdırmak kolay değil.64 gb usb bu işi çözer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ELBA Blu-Ray Disk Nasıldır
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MNC78

Hdd almanı tavsiye ederim.yazdırmak kolay değil.64 gb usb bu işi çözer

1 TB HDD Aldım Daha 6 7 REMUX Filmde Doldu HDD .. Bluray Yazıcı + Boş Bluray Disk Almak Daha Mantıklı ..

NOT : Hala Sorum Çözülemedi :D
  • Pioneer Bdr-209Ebk 16X Blu-Ray 128Gb Multilayer Optik Yazıcı alabilirsin. Şuan vatan Fiyatı 110 TL neredeyse normal dvd yazıcı fiyatına
    ihtiyacın varsa mutlaka değerlendir

http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-bdr-209ebk-128gb-16x-blu-ray-dvd-cd-multilayer-yazici.html
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    bluray disk ile arşiv yapmak hiç akıllıca bi yöntem degil,o diskleri koruması kolay degil HDD ye nazaran tabi
    örnegin bluray diski çıkarır kenarı bi koyarsın birisi üstüne gelir bi oturur film felan kalmaz sonra
    en güzeli 8 tb HDD almak ve Filmleri mümkün Oldugunda H265 indirmek
    bluray remux diyorsun onun yerine direkt olarak bluray rip 1080p filmler var 10-15 mbit/sn bitrate oranları var,bu filmler'i atarsan hdd hem daha az yer kaplar hemde kalite olarak fazla kayıp yaşamazsın, normal bluray 50 gb ise bdrip'ler 15 gb civarı oluyor,zaten tv den izlerken fark etmezsin bile o uzaklıktan,belli bi kaliteden sonrakiler zaten plesebo etkisi gibi bişey oluyor fark etmese bile biz çok fark ediyor sanıyoruz
    h265 olarak indirirsen zaten çok daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 30 Ağustos 2017; 19:0:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

bluray disk ile arşiv yapmak hiç akıllıca bi yöntem degil,o diskleri koruması kolay degil HDD ye nazaran tabi
    örnegin bluray diski çıkarır kenarı bi koyarsın birisi üstüne gelir bi oturur film felan kalmaz sonra
    en güzeli 8 tb HDD almak ve Filmleri mümkün Oldugunda H265 indirmek
    bluray remux diyorsun onun yerine direkt olarak bluray rip 1080p filmler var 10-15 mbit/sn bitrate oranları var,bu filmler'i atarsan hdd hem daha az yer kaplar hemde kalite olarak fazla kayıp yaşamazsın, normal bluray 50 gb ise bdrip'ler 15 gb civarı oluyor,zaten tv den izlerken fark etmezsin bile o uzaklıktan,belli bi kaliteden sonrakiler zaten plesebo etkisi gibi bişey oluyor fark etmese bile biz çok fark ediyor sanıyoruz
    h265 olarak indirirsen zaten çok daha iyi olur

Boş Bluray Disk Alıp Yazdırıp Bluray Kutularından Muhafaza Etmek Amacım :) Yani Kıramaz Kimse Şuan Elimde Alternatif Yok Diye Remux İndiriyorum Bluray Yazıcı Vs Aldığım Zaman Zaten Direk Bluray Olarak İndiririm Ama Hadi Yazıcıyı Aldım Nasıl Yazdırabilirim Onu Bilmiyorum Yani Şuan Bende ps3 Var Diski Taktım Direk Oynatacakmı :D

• Ne yazık ki, bu güzel düşünce bir hayal olarak kalabilir. Sorun şu; anladığım kadarı ile elindeki tek bir MKV uzantılı film 100 GB boyuta sahip, hiç baktın mı 100 GB boş bluray diskleri kaç para ? Bakman gerekli ve 40-50 TL den aşağı görmedim.

Ayrıca boş blureay diskin kapasitesi arttıkça yazım hızı azalıyor, yani yazma işlemi uzuyor. Örneğin 4x hızında 100 gb disk: http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tdk-marka-100gb-bluray-disk-bd-xl-282213505

Ayrıca PS3 ün, 100 GB lık mkv dosyasının codeğini çözeceğini sanmam, bak mutlaka 5-10 GB lık mkv leri çözecektir ama 100 gb lık film de ne olur ciddi ciddi bunu denemen ve görmen gerekli.

Öte yandan PS3 ün bluray okuyucusu için 50 GB kapasiteye sahip olduğu belirtilmiş playstation sitesinde: http://us.playstation.com/ps3/features/ps_multimedia.html

50 GB lık diskler daha uygun n11 de 50 gb diski, 14 TL ye satan ahmetler, mehmetler var, onşardan alabilirsin :)

100 GB olan filmlerinide bir HD video kesici/bölücü (splitter) ile bölüp her bir filmi 2 disk haline getirebilirsin, tabii bu bölme kesme ve ps3 e uygun formata dönüştürme işlemleri bayağı bir görüntü kalitesini etkileyecektir, ama çoğu göz bunu fark edemez belki izlerken.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, dene dene ve dene, tabii bizlere de ne olup bittiğini yazabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARABASUKA

Ne yazık ki, bu güzel düşünce bir hayal olarak kalabilir. Sorun şu; anladığım kadarı ile elindeki tek bir MKV uzantılı film 100 GB boyuta sahip, hiç baktın mı 100 GB boş bluray diskleri kaç para ? Bakman gerekli ve 40-50 TL den aşağı görmedim.

Ayrıca boş blureay diskin kapasitesi arttıkça yazım hızı azalıyor, yani yazma işlemi uzuyor. Örneğin 4x hızında 100 gb disk: http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tdk-marka-100gb-bluray-disk-bd-xl-282213505

Ayrıca PS3 ün, 100 GB lık mkv dosyasının codeğini çözeceğini sanmam, bak mutlaka 5-10 GB lık mkv leri çözecektir ama 100 gb lık film de ne olur ciddi ciddi bunu denemen ve görmen gerekli.

Öte yandan PS3 ün bluray okuyucusu için 50 GB kapasiteye sahip olduğu belirtilmiş playstation sitesinde: http://us.playstation.com/ps3/features/ps_multimedia.html

50 GB lık diskler daha uygun n11 de 50 gb diski, 14 TL ye satan ahmetler, mehmetler var, onşardan alabilirsin :)

100 GB olan filmlerinide bir HD video kesici/bölücü (splitter) ile bölüp her bir filmi 2 disk haline getirebilirsin, tabii bu bölme kesme ve ps3 e uygun formata dönüştürme işlemleri bayağı bir görüntü kalitesini etkileyecektir, ama çoğu göz bunu fark edemez belki izlerken.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, dene dene ve dene, tabii bizlere de ne olup bittiğini yazabilirsin.

Elimdeki remuxlar 35 40 gb olarak değişiyor .. 100 gb gibi filmlerim yok yani 50 gb lik dickler uygun bence

• quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

quote:

Orijinalden alıntı: KARABASUKA

Ne yazık ki, bu güzel düşünce bir hayal olarak kalabilir. Sorun şu; anladığım kadarı ile elindeki tek bir MKV uzantılı film 100 GB boyuta sahip, hiç baktın mı 100 GB boş bluray diskleri kaç para ? Bakman gerekli ve 40-50 TL den aşağı görmedim.

Elimdeki remuxlar 35 40 gb olarak değişiyor .. 100 gb gibi filmlerim yok yani 50 gb lik dickler uygun bence

10 tane film yükledim, 1 TB HDD doldu diyince öyle anlaşılıyor.

Birde sizden istediğim filmleri depolama masrafı, hızlı download için ücretli üyelik, PC nin sürekli yada normalden daha fazla açık kalması ve elektirik tüketmesi gibi masraflarıda işin içine ekleyerek, söylesenize 1 adet kopya filmin maliyeti size kaça mal oluyor ? Peki indirilen aynı filmin orjinali kaç para ? Siz bir filmde yüzde kaç kar ediyorsunuz ? Birde kopya filmleri ikinci el sitelerinde satabilirmisiniz ? yoksa orjinal filmler satılır mı ? Birde buna göre bir kar - zarar karşılaştırması yapın, sonra sohbete devam edelim, hoşçakalın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.