Şimdi Ara

ELBA Blu-Ray Disk Nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar Verbatim kullanıyordum. Ancak aradığım hiçbir yerde bulamadım. Sanki piyasadan toplatılmış gibi. Alternatif olarak DMS var ki hakkında hep kötü yorumlar okudum. Piyasa da yaygın olarak bir de ELBA markası ile karşılaştım. Kullanan var mı? Kalitesi nasıldır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

• aynen dertten bende sıkıntıdayım verbatim 43812 hiç bir yerde yol bu elbaya bır turlu guvenemedım acaba nasıldır
  • Geçen süre zarfında Türkiye piyasalarında 50'lik Verbatim bulmak mümkün olmadı. En son sipariş verdiğim ve siparişimi iptal eden bir firmayla görüştüğümde Verbatim ürünlerinin gümrükte takılı kaldığını bu nedenle distribütörün dağıtım yapamadığını, sorunun ne kadar sürede çözülebileceğinin kesin olmadığını söyledi. Bir kaç sitede mevcut ancak 120-130 TL aralığında fahiş fiyat istiyorlar. Amazon'dan da aynı hatta daha pahalı fiyata geliyor. Üstelik kargo ücreti hariç. Daha üç ay öncesinde 50'lik paketi cd.com.tr'den 85 TL'ye alırken bu fiyatları vermek hiç içimden gelmiyor.
    Gelelim asıl yazmak istediklerime. Geçen süre içerisinde Verbatim bulamayınca yerel sitelerde alternatif markalar aradım. 50'lik pakette satılan neredeyse tek ürün ELBA. Nette hakkında yorum aradım ancak yardımcı olabilecek hiçbir görüşle karşılaşmadım. Bu nedenle ürünü deneyip aynı markayı almak isteyenler için bir fikir versin diye yorumlarımı yazayım dedim:

* Ürün Tayvanda üretilmiş. Bu, iyi kötü bir güven veriyor.
    * DVD yazarken genelde maksimum hızı kullanmam, garanti olsun diye. Ancak test etmek amacıyla ilk DVD'yi 10x hızla yazdım. 25 GB'lık veriyi 11d42s'de hatasız ve başarıyla yazdı. Verbatim paket üzerinde 6x yazmasına rağmen 12x yazım yapabiliyordu. Ancak maksimum hızda yazmak genelde sorunlara yol açtığı için her iki üründe de en iyisi ortalama 8x hız. Bu nedenle iki üründen birini diğerine üstün kılmaz bu durum.
    * DVD'deki verileri bilgisayarıma kopyaladığımda okuma hızının 45-52 MB/sn civarında olduğunu gördüm ki Blu Ray'lerin ortalama değeri de bu zaten.
    * DVD'ler Verbatim'e oranla biraz hafif gibi. Verbatim'in koyu mavi yüzeyine rağmen ELBA'da sarı yüzey kullanılmış.
    * Ürünün uzun ömürlü ve dayanıklı olup olmadığı konusunda bir şey diyemem ama Verbatim kadar güven vermiyor gibi geldi bana.
    * Ülkeye yeni girecek -o da girerse- Verbatim'lerin bu fiyattan satılacağına ihtimal dahi vermiyorum. Bu bakımdan fiyat/performans açısından alınabilecek en iyi ürün gibi görünüyor. Yine de 10-15 TL'lik bir fark olsa marka değeri nedeniyle Verbatim'i tercih ederdim.
    * n11.com'da 50'lik paket 70 ile 76 TL'lik fiyat aralığında temin edilebiliyor. (Şubat 2016 itibariyle)
    * İlk yazdığım DVD'deki okuma ve yazma hızı, ek olarak fiyat/performans başarısı nedeniyle gönül rahatlığı ile önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olricc -- 18 Şubat 2016; 19:34:44 >

• cok tesekkurler inceleme için acaba ömrü nasıl olacak o da ayrı bir muamma bekleyip göreceğiz
  • Bende Verbatim arıyorum ancak bulamadım. O yüzden n11 den 10 lu 25gb lık Hp aldım. Şimdilik sorun yok. Elbayı ilk kez duyduğum için güvenemedim. Bundan sonra 50 gb almayı düşünüyorum ama Elba dışında bir seçenek göremedim. bu konuda bir gelişme var mı?
  • 2 aydır yana yana Verbatim arıyorum.
    ELBA ve DMS'e de güvenmiyorum. Bunların haricinde de 50li paket göremedim.
    Umarım Verbatim en kısa zamanda geçer gümrükten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de son çare ELBA almayı düşünüyordum ama ''olricc'' SARI yüzey deyince iyi ki almamışım dedim. Sağol valla hocam...
    Vaktiyle 100 adet Singapur malı Verbatim bulmuştum, altı sarıydı. Bunlar atık malzemeden yapılıyormuş ucuz olsun diye ama sözde aynı kalitedeymiş. Bu disklerede LTH tip deniyor. Farkı da dıştan içe doğru, yani tersden yazım yapmasıymış. Koyu renk gibi yazım yapınca dalga dalga olmuyor... Başta hoşuma gitti, ama Verbatim olduğu ve 4x'de yazdığım halde yarısı yanınca çok araştırdım. Sonradan buldum ama geç oldu, baya bi çöpe gitti. Bu disklere oyun falan gibi kalabalık dosya yazınca yanıyormuş, full hd film gibi 3-5 dosya atmak gerekiyormuş. Ben de sadece film yazdım bi daha yanmadı.Sanırım -DVD +DVD gibi bişey.
    En son DMS bile 'altı sarı disklerimizde iade yoktur' deyince, tamam dedim sorun ben de değilmiş... Aşırı şikayetden dolayı bi daha da altı sarı üretmeyeceklermiş. Yani bu durumda Elba'da yakında patlar...
    İnşallah Verbatim bi an önce gelir... Yurtdışı sitelerde Sony,Panasonic,JVC,Maxell,TDK gibi binbir çeşit blu-ray var, biz bi tekini bile bulamıyoruz.... Getiren olsa şimdi iyi satardı valla Şahsen ben 150 TL bile verirdim, her şekilde DVD almak daha pahalıya geliyor, saklamasıda ayrı dert...
    Bi de şu disklerin niye hep printable olanını getiriyorlar, ona da ayrı kılım. Üstüne yazı yazılmıyor, kalemi bozuyor hemen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 24 Nisan 2016; 7:43:07 >

• Bende hep printable arıyorum,aksine asetat lı kalem daha iyi yazar,birde benim yazıcım var canon,onda bluray üstüne istediğim resmi yazıyı yazıyorum,cd orjinal gibi oluyor.
    Bu arada mayıs geldi hala verbatim yok piyasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frontoza -- 18 Mayıs 2016; 20:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

Ben de son çare ELBA almayı düşünüyordum ama ''olricc'' SARI yüzey deyince iyi ki almamışım dedim. Sağol valla hocam...
    Vaktiyle 100 adet Singapur malı Verbatim bulmuştum, altı sarıydı. Bunlar atık malzemeden yapılıyormuş ucuz olsun diye ama sözde aynı kalitedeymiş. Bu disklerede LTH tip deniyor. Farkı da dıştan içe doğru, yani tersden yazım yapmasıymış. Koyu renk gibi yazım yapınca dalga dalga olmuyor... Başta hoşuma gitti, ama Verbatim olduğu ve 4x'de yazdığım halde yarısı yanınca çok araştırdım. Sonradan buldum ama geç oldu, baya bi çöpe gitti. Bu disklere oyun falan gibi kalabalık dosya yazınca yanıyormuş, full hd film gibi 3-5 dosya atmak gerekiyormuş. Ben de sadece film yazdım bi daha yanmadı.Sanırım -DVD +DVD gibi bişey.
    En son DMS bile 'altı sarı disklerimizde iade yoktur' deyince, tamam dedim sorun ben de değilmiş... Aşırı şikayetden dolayı bi daha da altı sarı üretmeyeceklermiş. Yani bu durumda Elba'da yakında patlar...
    İnşallah Verbatim bi an önce gelir... Yurtdışı sitelerde Sony,Panasonic,JVC,Maxell,TDK gibi binbir çeşit blu-ray var, biz bi tekini bile bulamıyoruz.... Getiren olsa şimdi iyi satardı valla Şahsen ben 150 TL bile verirdim, her şekilde DVD almak daha pahalıya geliyor, saklamasıda ayrı dert...
    Bi de şu disklerin niye hep printable olanını getiriyorlar, ona da ayrı kılım. Üstüne yazı yazılmıyor, kalemi bozuyor hemen...

iyice kararsız kaldım sağol

• konu blu-ray konusu ama olsun. elba cd aldım printable, yazmasında ve yazma hızında sorun yok lakin okuma sorunlu, mesela 7 tane albüm olan mp3 cd oluşturuyorum, her seferinde ilk iki albümde okuma sorunu olmuyar genelde ama diğerlerini okumuyor. ne bilgisayar, ne araç cd çalar nede başka bişey. blu-ray konusunda ise genelde 20li 50gb verbatim blu-ray alıyordum ebay vasıtasıyla japonyadan bi elemandan. ama malum dolar uçtu ve elimdeki blu-ray disklerde bitti. 25gb dms var sorunsuz yazıp okuyor. hatta 2 yıldan fazla zaman önce yazdığım diskte bile okuma sorunu yok. konuyu takip edeyim. farklı markaları kullanan arkadaşlar yorum yazarsa bizde bilgi sahibi olabiliriz.
  • İyi günler tepki çekecek ama piyasada daha fazla yayılmadan Verbatimin 2 kez Türkiye stoğunu bitirmiştim. Distribütör arkadaşlar ilk başlarda ellerine ürün geldiğinde mail atıp teklif veriyorlardı. O zamanlar TDK fanatiğiydim. Hala zor günler için 10 tane TDK saklıyorum. 10 kadarda Verbatim kaldı. Üründen 4-5 firmada daha buldum fakat her siparişten sonra arayıp siparişi iptal ettiler. Ürün hasarlı diye bilgi verdiler ve sonrada sistemlerinden kaldırdılar. Gümrüğe takılmayacağını bilsem yurt dışından almayı düşünüyorum fakat yazıcıyı bile 2 ayda anca temin edebilmiştim. Onda bile uğraştırdılar. Kafalarına görede iyi vergi almışlardı. Postanedeki adamın keyfine kalıyor vergi hesaplama. 80 Euroya bulduğum yazıcıya 150 Euro fiyat belirleyip ona göre vergi aldılar. Medyalarda da aynı gıcıklığı yaparlar. Elimde 100 tane Verbatim varken araştırmaya başlamıştım hala bulamadım. Gene büyük kapasiteli HDD alıp bekleyişe geçeceğiz.
    Not : Verbatimleri enson 20 haziranda 100 adet satın almıştım. 1 Yıldır bulamadım diyen arkadaşlar nerede aradılar acaba N11 de satan bayağı bir firma vardı o zamanlar. İyi çalışmalar.

•  ELBA Blu-Ray Disk Nasıldır

PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY kullanıyorum. 20 boş blu-ray medyada 3yada4 tanesinde böyle yazdı. Yazma işlemini poweriso programından yaptım. 2x-10x arası hızları destekliyor. Tüm blu-ray medyaları 6x hazında yazdırdım. bu şekilde yazdırdığı blu-ray deki yüklü dosyaları denemek için bilgisayara kopyaladım sorun çıkmadı.
    Elba Blu-ray medyalar orta kalite yada orta kalitenin biraz altında kalıyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet20006 -- 18 Ocak 2017; 11:57:12 >
  • Ridata BD-R Blu-ray Disc hakkında bilgisi olan var mı? 50 tanesi 106 TL.
     ELBA Blu-Ray Disk Nasıldır ELBA Blu-Ray Disk Nasıldır

• caferseka C kullanıcısına yanıt
    Bu ürün yarın elime geçecek. Deneyip düşüncelerimi buraya yazarım. Disklerin Media ID (MID) 'sinin RITEK-BR2-000 olduğunu tahmin ediyorum. club.myce.com'deki testlere göre kalite olarak orta seviyede görünüyor. Amazon'da da ürün için iyi yorumlar var. HTL disk bunlar (altları sarı değil), o açıdan iyi.

DMS'nin ne kullandığını (HTL mi LTH mı) ve Media ID'sinin ne olduğunu bilen var mı? DMS'nin diskleri hakkında internette hiç bilgi bulamadım. ELBA'nın web sitesi bile yok.

Aşağıdaki sitede RITEK-BR2-000 'nin performansını inceleyebilirsiniz. RITEK-BR2-000'yi Maxell, Traxdata, Imation gibi markalar da kullanıyor.http://club.myce.com/f179/ritek-bd-r-sl-273812/

Görünüşe göre bu diskleri 4x'den yüksek hızlarda yazdırmak ciddi sorun yaratıyor. 4x yazımlar bile çok kaliteli değil. Deneyip göreceğiz bakalım

Edit: Disk elime ulaştı. Imgburn programında boş disk böyle görünüyor:
    PIONEER BD-RW BDR-209M 1.34 (SATA)
    Current Profile: BD-R

Disc Information:
    Status: Empty
    State of Last Session: Empty
    Erasable: No
    Free Sectors: 12.219.392
    Free Space: 25.025.314.816 bytes
    Free Time: 2715:27:17 (MM:SS:FF)
    Next Writable Address: 0
    MID: RITEK-BR2-000
    Supported Write Speeds: 2x; 4x; 6x; 8x; 10x

BD Disc Information:
    Disc ID: RITEK-BR2-000
    Disc Type: BD-R
    Disc Size: 120 mm
    Disc Class: 0
    Disc Version: 1
    Number of Layers: 1
    Layer Type: Writable
    DVD Layer Present: No
    CD Layer Present: No
    Channel Bit Length: 74.50 nm (25 GB Per Layer)
    Push-Pull Polarity: Positive
    Recorded Mark Polarity: HTL
    BCA Present: Yes
    Maximum Transfer Rate: Not Specified
    First PAA of Data Zone: 131.072
    Last PAA of Data Zone: 1.658.494

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 3 Şubat 2017; 21:12:18 >

• Çok teknik bilgiye girmişsiniz. Kısaca almaya değer mi? Linkte verilen test grafiklerine baktım birbirine yakın değerler gibi gözüküyor. Fakat bu değerlerin bir çoğunun ne anlama geldiğini bilmediğim için boş boş bakıyorum. İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caferseka -- 4 Şubat 2017; 15:50:28 >
  • caferseka C kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda RITEK/RIDATA disklerin normalden daha kısa bir zaman içinde deforme olup bozulduğunu söylüyorlar, bilginiz olsun. Kendi testlerimde şu an için yazmada ve okumada bir sorun yok.

Teknik kısmına meraklı olanlar için yazıyorum bunları. 25gb emanet edeceğimiz için hangisinin kaliteli olduğunu aşağı yukarı bilmemiz lazım. Zaten topu topu 3-4 marka var bizim piyasada. ELBA ve DMS'nin ne kullandığını bilmiyorum, bilmediğim bir ürüne para vermek istemedim. O nedenle bunu tercih ettim. MID bilgilerini yazan olursa hangisinin kaliteli ve almaya değer olduğunu anlamış oluruz.

Bir de piyasada satılan 10 lu paket HP marka 6x BD-R diskler var. Fiyatları biraz yüksek ama Türkiye'de bulabileceğiniz en kaliteli diskler sanırım bunlar. Verbatim ile aynı MID diskleri kullanıyor. Buradan HP'nin kalitesinin Verbatim'le aynı veya ona çok yakın olduğu gibi bir sonuç çıkarabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 5 Şubat 2017; 1:59:55 >
  • HP lerden 2 kere sipariş verdim mağaza iptal etti. Bugün tarafıma 10 adet 46 tl'den gelecek. Fiyat düşük buldukça alamaya çalışıyorum. Ridatanın 50 liklerinin fiyatı bugün 97 TL ye düşmüş Foruma eklediğimde 106 TL'ydi. Firma stok boşaltmaya çalışıyor sanırım.

İyi çalışmalar.

Not: Fiyat yazmam umarım sorun teşkil etmiyordur.
  • arkadaşlar bende remux mkv filmlerim için blu ray yazıcı almak istiyorum .. fakat daha önce hiç kullanmadığım için mesela aldım diyelim başka bir programa gerek varmı yazdırmak için ? vede bu blu ray yazıcı ile remux filmler yazdırabilirmiyim kolayca blu ray disklere ? filmleri ps3 ten ve blu ray sürücüden izleme imkanım var
  • Merhabalar,

Bu sıralarda hangi diskleri kullanıp nereden aldiginizi paylaşabilir mısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    mkv filmleri önce bluray formatına çevirmeniz lazım. Bunun için tsMuxer isimli programı kullanabilirsiniz.
    www.videohelp.com
    tsMuxeR 2.6.12 / 2.6.15 2020-01-27 Nightly Free Download - VideoHelp
    https://www.videohelp.com/software/tsMuxeR

---
    AfterDawn: Guides
    Convert MKV to AVCHD for PS3 and Blu-ray
    http://www.afterdawn.com/guides/archive/convert_mkv_to_avchd_for_ps3_and_blu-ray.cfm

Çıkan dosyaları herhangi bir programla diske yazdırabilirsiniz. Ücretsiz ImgBurn programını tavsiye ederim. Diski yazdırırken UDF 2.50 dosya sistemi formatını seçtiğinizden emin olun.

ImgBurn için izlenecek adımlar burada:
    ImgBurn Support Forum
    How to write a Blu-ray Video disc using ImgBurn
    http://forum.imgburn.com/index.php?showtopic=9512

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 21 Mart 2017; 16:6:4 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.