Şimdi Ara

Bluetooth 2.0 A2DP ile kablosuz stereo devri ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
51.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ..Stereo Bluetooth (Kablosuz) Kulaklıklar..

bluetooth A2DP teknolojisi zorlanma, kalite kaybı olmadan bluetooth üzerinden "stereo seslerin aktarımını kablosuz olarak" gerçekleştirmeye olanak tanıyor..

telefonunuzda bluetooth A2DP desteği varsa gerçek stereo müzik deneyimini kablosuz olarak yaşayabilirsiniz...

piyasada ( gittigidiyor.com ve benzer alışveriş siteleri, dh 2. el topikleri...vb) arandığı taktirde işinizi görebilecek bi kaç farklı markanın öne çıkan bazı modellerini bulabilmek mümkün.

en başda motorola, nokia , philips, sony jabra gibi markaların ürettiği kulaklıklar bu alanda liderliğe oynayan bazı modellere sahipler.

kuşkusuz biraz incelendiğinde en dikkat çekici ürünlerden biri motorola ht820... aynı şekilde nokia nın hs12w adındaki kulaklığı da farklı tasarımıyla motorola ht820 kadar albenili olmasada ilginç bi alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

bu topiği açmamdaki amaç, böyle bi teknolojinin alınabilir, ülkemizde ulaşılabilir olduğunu göstermek, sokaklarda kafasında kablosuz kulaklıklarla dünyadan habersiz dolaşan insan sayısının artmasına katkı sağlamaktır.

benim için de aslında çok yeni olan bu teknolojiden bi haber olan, kullanan, inceleme fırsatı olanlar ses kalitesi nasıldır, nasıl sarj olur, yeni modeller, fiyatlar, nerde bulunur gibi sorulara cvplar getirirse çok makbule geçer.

ben biraz araştırmayla bu iki modele ulaştım;

Motorola ht820:

Motorola'nın yeni HT820 isimli bluetoothlu kulaklığı kuşkusuz müzik severler için tasarlanmış. Bluetooth özelliği sayesinde kablosuz olarak müzik aletleriyle iletişim kurabilen bu kulaklık oldukça güzel. bir tuşla, (eğer telefonunuzla kullanıyorsanız) müziği dondurup, çağrınızı cevaplayabiliyorsunuz. üzerinde ayrıca 3,5mm giriş var, isterseniz normal kulaklık olarak kullanın . 12 saate kadar müzik dinleyebiliyorsnuz.

http://urun.gittigidiyor.com/MOTOROLA-HT820-BLUETOOTH-STEREO-KULAKLIK_W0QQidZZ4229671

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPUFqTTRRRlMrWkRNdzRYTndrRE0yNFhPd1l6TVA=

alacaksanız yada inceleyecekseniz google da daha çok sonuç var...

Nokia hs12w:

telefonu çantanıza yada cebinize atıp bunu boynunuza asıyorsunuz, ucundaki 3,5mm kulaklık girişi olduğunu düşündüğüm yere istediğiniz kulaklığı yada kendi kulaklığını takıp müzik dinliyorsunuz.. ne derece gerekli yada işe yarar tartışılır ?! dikkate değer özellikleri arasında gelen sms ler ekranda okunuyor. üzerinde entegre rds radyo var. üzerindeki tuşlarla sarkı seçim, kanal değiştirme... gibi bi çok işlem yapılabiliyor.arama geldiğinde otomatik müziği kesiyor..vb
    alacaklar yada daha fazla bilgi isteyenler için google.com...

kabaca olay bu şekilde, daha başka hangi modeller var, bunların performansı, kenarı köşesi nedir ne değildir...........
    zamanla bluetooth stereo kulaklıklar için kapsamlı bi topik olması dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 24 Haziran 2007; 22:57:53 >

• moto ht820;

•  Bluetooth 2.0 A2DP ile kablosuz stereo devri ..

dh anasayfada tanıtılan yeni modellerden bi tanesi;
    http://www.donanimhaber.com/Motorola_S9_Bluetooth_kulaklik_hafif_pili/4256/haber.htm
  • Bunların dışında SonyEricsson un da mavidiş (bluetooth) ses alıcısı mevcut. Bu sadece müzik cihazından ses bilgisini alıyor ve üzerindeki 3,5mm stereo prize aktarıyor. Yani istediğiniz kulaklığı kullanabilirsiniz. Özellikle panasonic RPHJE50 model kulaklık kısa kablosu ile bu cihazla kullanılabilecek iyi bir kulaklık. Keşke CX300 ün de kablosu kısa olsaydı (he tabi kutudan uzatıcı da çıkıyor, RPHJE50 de) çok güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 6 Nisan 2007; 23:06:53 >
  • link varmi?

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Bunların dışında SonyEricsson un da mavidiş (bluetooth) ses alıcısı mevcut. Bu sadece müzik cihazından ses bilgisini alıyor ve üzerindeki 3,5mm stereo prize aktarıyor. Yani istediğiniz kulaklığı kullanabilirsiniz. Özellikle panasonic RPHJE50 model kulaklık kısa kablosu ile bu cihazla kullanılabilecek iyi bir kulaklık. Keşke CX300 ün de kablosu kısa olsaydı (he tabi kutudan uzatıcı da çıkıyor, RPHJE50 de) çok güzel olurdu.

• Arkadaşlar ben bluetooth stereo kulaklığımı buldum,
    Nokia BH-500
    3.5 kulaklık girişi olan bir ana ünite, istediğiniz kulaklığı kullanabiliyorsunuz.
    Kutudan kulaklıkiçi kulaklık da çıkıyor ama çok kaliteli olacağını zannetmiyorum.
    Arnavutluktan getirteceğim bir aksilik olmazsa. BH-501- ve BH-600 modelleri de var ama o koca kulaklıkları kullanma fikri hiç hoşuma gitmiyor açıkçası.

İnceleme:
    http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Nokia_BH-500_Stereo_Bluetooth_Headset_Review.php

Uyumlu olduğu Nokia modelleri:

• enerjisini nerden alıyor bu kulaklık.. ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lityum poly pili var. 2. fotoğrafda cihazın alt kısmında hafif açılmış kapağın olduğun yerden şarj oluyor.

Düzenleme:
    Teknik özellikler:
    http://europe.nokia.com/accessorieslink?s=BH-500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 29 Mayıs 2007; 9:00:36 >
  • n91 4gb telefonu uyumluluk listesinde göremedim acaba bu konuda bir bilginiz var mı ?
    ve fiyatı ne durumda ? uygun ise sizin aracılığınız ile bizlerde satın alabiliriz ... neden olmasın
    saygılar
  • daha önce duymuştum bunları
    gerçekten güzel bir olay
  • asi_ , N91 4GB ın desteklediği stereo Bluetooth kulaklık yok maalesef. Enazından nokia avrupada öyle gözüküyor.

İşyerinden arkadaşım Arnavutlukta, ona aldırıyorum 65 Euro fiyat vermişler. Türkiyede olmadığı için İngiltere ve Amerika fiyatlarına baktım sonra kaçmaz bu fiyata diye düşündüm. İngilterede 70-75 Sterlin , Amerikada ise 130 dolar civarıydı. Türkiyede neden satılmadığı belli
    Hala kıllanıyorum adam satmaktan vazgeçecek diye çünkü fiyat çok iyi. Türkiyede pek çeşit yok, iyi olanlarda 180 Ytl üzerinde.

Şirketten bu sabah Arnavutluğa giden başka bir elemanla para gönderdim.
    Aldığı yerde kredi kartı geçmiyor. 31 inde dönecekti ama işim uzayabilir dedi. İsteyen olursa sorarım, parası yeterse belki 1 yada 2 tane ekstra alabilir.

EK:
    Bir de bluetooth olmasının dışında benim bütün fonksiyonların üzerinde olduğu 3.5 kulaklık girişi olan bir cihaza ihtiyacım vardı.
    AD-49 kullanıyorum, sadece şarkı değiştirme-arama cevaplama-sonlandırmaya yarayan tuş var.
    AD-46 da ses ayarı da var ama bulamadım bu adaptörü.
    Tüm kontrol tuşlarının olduğu bir kulaklık adaptörü için bile bu parayı vermeye razıydım.

Ürün gelsin de incelemesini yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 29 Mayıs 2007; 14:57:06 >

• sageminde kablosuz müzik kulaklığı var çok güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: iCe_SuNNY

sageminde kablosuz müzik kulaklığı var çok güzel

tek başına satılıyor mu ?

bu arada n91 4gb modelinde A2DP desteği yoktur, ne biçim müzik telefonuysa artık, varın gerisini siz düşünün...
  • evet satılıyor gittigidiyorda varhttp://urun.gittigidiyor.com/SAGEM-STREO-BT-KULAKLIK_W0QQidZZ3535135
    ama fiyatı biraz abartılı bende =(
  • Adam STREO yazmış, aramalarda çıkmıyor tabi.... Link için teşekkürler.
    Bu tip koca kulaklıkları sevmiyorum, Moto S9 gibi olmalı en fazla.
    Benim kulaklık yalan oldu bu arada, bir şekilde biryerlerden almam lazım acayip heveslenmiştim ....
  • sagem telefonu bu kulaklıla alırsan 550 kulaksızlık alırsan 300...Kulaklık fiyatı gittigidiyorda abartı değil bence :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: quicksand

sagem telefonu bu kulaklıla alırsan 550 kulaksızlık alırsan 300...Kulaklık fiyatı gittigidiyorda abartı değil bence :D

abi siz bana bi sortun o kulaklığın keyfini.
    otobüse binin 40 kişilik ama içinde 120 kişi olan otobusta 100 kişi kafasını çevirip şaşkın şaşkın zenci görmüş köylü gibi bakmassa bende başakakancıyım
    müzik dinlemek o kadar güzel bir olayki anlatamam.
    boyundan sarmalı olunda kullanmadıgım zaman çenemin altına indiriveriyorum sessiz sesiz duruyor orada
    ya otobüsta ya motorsiklette bir konuşması varki değömen keyfime

daha önce 3-4 çerşit bt kulaklık denedim ama bisiklet ve motorsiklette yandan geçen trafik sesi ve kendi mobiletimin sesinden asla konuşma alamamıştıım
    bunda dış dünya ile ilişiğiniz kesliyor son ses açarsanız

• quote:

Orjinalden alıntı: alperturgay

Adam STREO yazmış, aramalarda çıkmıyor tabi.... Link için teşekkürler.
    Bu tip koca kulaklıkları sevmiyorum, Moto S9 gibi olmalı en fazla.
    Benim kulaklık yalan oldu bu arada, bir şekilde biryerlerden almam lazım acayip heveslenmiştim ....

alper kardaş. uyarın için teşekkür ederim. hemen değiştirelim ilanı. o ilan bana ait. ne yazalım uygun olan nedir
    quote:

evet satılıyor gittigidiyorda varhttp://urun.gittigidiyor.com/SAGEM-STREO-BT-KULAKLIK_W0QQidZZ3535135
    ama fiyatı biraz abartılı bende =(

ice fiyat çok cazip. çünki o ürünündeki komisyonu ilan ücretini vs düşünce alış fiyatımdan aşağı geliyor.ben distrubutorun kotasını aşmama çok az kaldı. kotayı aşınca belarusa tatile veya son model bir hp laptop alcam bu sebeble karsız hatta 5-6 ytl zararına veriyorum sagem pantech ürünleri
    ürünün avrupa fiyatı bile 89euro
    yani 160 ytl. buna türkiyedeki ek vergileri katarsan 180-200 ytl olur.
    zaten rakipleri de bu fiyattan çok çok pahalı

quote:

sageminde kablosuz müzik kulaklığı var çok güzel

quote:

Orjinalden alıntı: alperturgay

asi_ , N91 4GB ın desteklediği stereo Bluetooth kulaklık yok maalesef. Enazından nokia avrupada öyle gözüküyor.

İşyerinden arkadaşım Arnavutlukta, ona aldırıyorum 65 Euro fiyat vermişler. Türkiyede olmadığı için İngiltere ve Amerika fiyatlarına baktım sonra kaçmaz bu fiyata diye düşündüm. İngilterede 70-75 Sterlin , Amerikada ise 130 dolar civarıydı. Türkiyede neden satılmadığı belli
    Hala kıllanıyorum adam satmaktan vazgeçecek diye çünkü fiyat çok iyi. Türkiyede pek çeşit yok, iyi olanlarda 180 Ytl üzerinde.

Şirketten bu sabah Arnavutluğa giden başka bir elemanla para gönderdim.
    Aldığı yerde kredi kartı geçmiyor. 31 inde dönecekti ama işim uzayabilir dedi. İsteyen olursa sorarım, parası yeterse belki 1 yada 2 tane ekstra alabilir.

EK:
    Bir de bluetooth olmasının dışında benim bütün fonksiyonların üzerinde olduğu 3.5 kulaklık girişi olan bir cihaza ihtiyacım vardı.
    AD-49 kullanıyorum, sadece şarkı değiştirme-arama cevaplama-sonlandırmaya yarayan tuş var.
    AD-46 da ses ayarı da var ama bulamadım bu adaptörü.
    Tüm kontrol tuşlarının olduğu bir kulaklık adaptörü için bile bu parayı vermeye razıydım.

Ürün gelsin de incelemesini yapayım.

ben bu kulaklığı lg m6100, lg kg300, asus v80, philips 960, motorola e398, nokia 6230i ile denedim uymuyordu. dedimki heralkde sagem my700x e uygun
    n serisi iledemi denemeliyim

• ekliyimmi buraya resim mesim. test edelimde bt den anlamam pek siz bana şunu yapın bunu yaprın diyer öneri de bulunun bu cihazı test edek beranbercenek
  • sagem müzik telefonu yaptı geçen sene yazın fransanın bütün sahillerinde turistik bölgelelerinde yarışmalar kampanyalar düzenledi böyle iddalı olduklarına göre ürünlerine güveniyorlar müzik bağlamında a2dp destekli kulaklıkta bu açıdan bakılıncaiyi olsa gerekir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.