Şimdi Ara

Bluetooth ve WİFİ ilişkisi Bluetooth WİFİ Çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araştırmalarım sonucu Bluetooth kulaklık aldım. Philips SHB3075
    Xiaomi A2 model telefon kullanıyorum. Evde Youtubeden video izlerken kabloyla uğraşmam diye aldığım bu kulaklık Telefonla eşleşince WİFİ O kadar yavaşlıyor ki anlatamam. Sadece benim değil. Bulunduğum odadaki Pcleride yavaşlatıyor. Bu konuyu çok araştırdım. Modemim 2.4 GHZ bazıları 5 GHZ'lık bir router alırsam sorunun ortadan kalkacağını söylüyorlar. Bu konuda bilen birisi bir yanıt verirse müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medcezir34 -- 6 Nisan 2019; 18:48:4 >

• Bilen biri yok mu?
  • UP
  • Yil 2020 olcak hala bu salak soruna bi cozum bulamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil 2020 olcak hala bu salak soruna bi cozum bulamadim.

• Bende de aynı sorun var. Telefon Samsung Galaxy a6 plus yaklaşık 1 yıldır xiaomi mi band 3 kullanıyorum (akıllı bileklik). Evdeki wifi diye ttnet müşteri hizmetlerini aradım. Ekip eve 3 kere geldi. Hatlar baştan kontrol edildi. Modem değiştirdim. Meğer sorun bluetooth'tan kaynaklanıyormuş. Daha bir kaç hafta önce fark ettim. Bluetooth kapanınca herşey normal ama açılırsa bağlantı duruyor resmen.

• Biraz önce modemden kanal değiştirdim. Bendeki modemde 1'den 13'e kadar kanal seçilebiliyor. Bikaç kanal değiştirdim en son 2. kanalda şu an sorun yaşamıyorum. Bluetooth açık mi band (akıllı bileklik) bağlı ve wifi hızı normal. Bilmiyorum herkeste aynı çözüm yolu işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manga_ -- 29 Aralık 2019; 0:8:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth ve wifi çakışması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi hız testi yaptım. Yok... Sorun aynen devam ediyor. Download hızı yerlerde geziyor. Yani kanal değiştirme de işe yaramamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: manga_

Şimdi hız testi yaptım. Yok... Sorun aynen devam ediyor. Download hızı yerlerde geziyor. Yani kanal değiştirme de işe yaramamış.
    Telefonu 5GHZ ile bağlama şansınız var mı?
  • bluetooth kulaklığın hangi kanaldan yayın yaptığını öğrenip modemi o kanal hariç bir kanala sabitlemek sorunu çözecektir.
  • Kulaklık değil akıllı bileklik ama diğer kanalları da denedim. Sonuç aynı. Hız testinde download yerlerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Telefonu 5GHZ ile bağlama şansınız var mı?

Alıntıları Göster
    Telefonu 5 ghz ile nasıl bağlayabilirim onu anlamadım.

• Konuyla ilgili ilginç bir detay aktarıyım. Modem içerideki çocuk odasında. Balkon ise bu odaya uzak mutfağın dışında. Balkondayken wifi kopmaları oluyor diye bir adet TP-Link marka repeater almıştım. Prize takılanlardan. Eğer telefon wifi'ye direkt modemden bağlanırsa internet hızı çok düşük oluyor. 1-2 mbps gibi. Eğer telefonu gidip bu repeater'ın dibinden bağlarsam hiç bir sorun yaşamıyorum ve İnternet hızım tavan yapıyor. Yani wifi'ye repeater üzerinden bağlandığımda bluetooth hıza engel olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manga_ -- 30 Aralık 2019; 23:57:30 >
  • arkadaslar sorunun nedeni bluetooth 2,4 ghz wifi ile çakışıyor.

• Medcezir34 kullanıcısına yanıt

benim x550 laptopda çakışıyor çünkü wifi kartı hem bluetooth hem wifi buda etkiliyor tabii

• hocam 5ghz modeme bağlanınca sorun olmuyor. ama her kartta 5 ghz görmüyor

• Bunu çözemezsin ikisi de aynı frekansta bire bir 2.4 ghz de aynı frekansı kullanıyorlar. yani işin yaş varsa kulaklığın yazılımı güncelle aynı şekilde modeminin yeni firmware güncellemesi var ise onu da güncelle . Modem ayarlarından da bazı ayarlar yapılabilir ama o konuya girmeyeceğim sadece farklı frekanslar denemeni önereceğim . Ve evet büyük olasılıkla 5ghz frekansını kullanan bir modeme yada router a geçersen sorunun ççözülecek tabi telefonunun da 5 ghz yi desteklediğinden emin olmalısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.