bmw 1.16 otomotik şansızam araba kullanıyorum. Normal yokuşlarda frenden ayağımı çektiğimde araba olduğu yerde duruyor geriye doğru kaydırmıyor.
Ama dik yokuşlarda (40 derece, garaj çıkışı gibi yerlerde) frenden ayağımı çektiğimde geriye doğru kayıyor.
Bu normal midir yoksa bir problem mi var?
3.20d de bile bu durum böyle. Çok anormal derece dik olan yokuşlarda fizik kuralları gereği araç geriye kayıyor. Auto hold sistemi araçta yok ise buna yapacak birşey yok. Arabanın itme kuvveti yokuşun ivme kuvvetinden az geldiği için araç geri kayıyor. Dikkat etmek gerekir :)
Aynen arkadaşın dediği gibi aracı tutan sistem (auto-hold) yoksa normaldir. El freninden yardım alabilirsiniz, şanzımana zarar gelmemesi açısından.
cevaplar için teşekkürler, ilginç olan bayadır kullanmama rağmen ilk defa denk geldi. auto hold özelliğini bir kontrol edim var mı yok mu. Var ise demek ki sorun onda. Ya da ben daha önce denk gelmediği için tuhafıma gitti.
Auto Hold F30 320d de var. Her yokusta da calisiyor. Bunun icin ayri bir paket de satin almadim.
quote:
Orijinalden alıntı: tradeaddict
Auto Hold F30 320d de var. Her yokusta da calisiyor. Bunun icin ayri bir paket de satin almadim.
Yeni kasa 320d ve 520d'de mevcut. Eski kasalarda malesef bu sorunun tek çözümü el freni :)
1.5 yıldır aracı kullanıyorum çok dik olmadıkça geri kaçmıyor.kaçarkende yavaş yavaş oldugu için sorun olmadı hiç