Bildirim
Bmw 1.16i-Alfa Romeo Giulietta-Opel Astra (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
Bildiğimiz arkadan itiş RWD adında sistem olmuş.ESP lisi var mı bunun
118i fiyatına da alfa var.Quadrifoglio verde 235hp.
Bomboş değil,o da ağzına kadar dolu.
Kim kimi kaça katlar görürsünüz otobana çıkarsınız
Beni kimin ne algısında olduğu zerre kadar ilgilendirmiyor arkadaşım.
Hiçbir üstün özelliği yokken BMW de BMW diye ortada gezmek alman fanatikliğidir.
Ayrıca alfanın elde kalan vites topuzu düğmesi falan da yok bu palavrasyon yakıştırmaları da geçiniz.
Ben objektif konuşurum,üstün olan araba neyse onu söylerim.
Üstün olan da alfa Romeo modelidir.Beni BMW nin alamanlığı falan da ZERRE KADAR İLGİLENDİRMEZ.
Ülkesine bakmam ben arabanın,bana sunduklarına bakarım.
Ayrıca o Jaguar fotoğrafını da kaldırıver oradaki araba E sınıfı 5 serisi,öteki ise D sınıfı x-type.
Ayrıca Jaguar otomotiv sektörünün elit klasmanındadır,piyasa klasmanında değil.
Jaguar alacak adam alamandan daha üstün diye almaz,Jaguar daha özel ve herkeste olmayan bir marka olduğu için alır.
BMW Jaguar'dan nitelik manasında ne kadar üstün olursa olsun gerçek budur.Zaten böyle bir gerçek olmasa BMW Rolls Royce firmasını almayıp 7 serisiyle durumu kurtarmaya çalışırdı.
İlkokul çocukları gibi konuşup konuşup kendinizce bir şeyler kanıtlama çabası içerisine girmekle hiçbir yere varamazsınız boşa uğraşmayın.
Gerçek kabak gibi ortada:
Alfa giuletta bmw 116i nin ağzına burnuna basar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 21 Haziran 2012; 11:03:13 >
-
Herkese tesekkur ederim vaktini harcayip cevap yazdigi icin @shadowgeist cok tesekkur ederim insallah hayirlisi ile kendime ait ilk aracimi alacagim agustos basinda almiskende 4 sene bineyim istiyorum sonucta para gokten yagmiyo para konusunda ise evin ilk arabasini satiyoruz ordan 20-25bin € gibi biseyde benim icin kalicak uzerinede koyucaz biraz. Dedigim gibi arabanin arkasinin pek genis olmamasi benim icin daha iyi(su anda B150 kullaniyorum ve arkada 3 yanci oluyor kesinlikle :D ve arac gaza bastiginizda gitmekle gitmemek arasinda gidip geliyor ve bu anda da 15litre ye kadar cikiyor anlik tuketim(2006 kasa)) bu yuzdende o aracida saticaz iki aractan gelen para ile almayi dusunuyorum yaklasik 35 bin€ gibi bi para gecicek elime. Hal boyleyken bende beni uzun sure memnun edicek(4-5 sene gibi bir sure) bu iki model arasinda kaldim. Kucuklugumuzden beri bmw-mercedes bir cogumuza ne olursa olsun en iyi diye gosterildiginden oturu ne yapsalar begeniyoruz bence :) peki son olarak bir soru gelsin [ turkiye+tekno+Basic+comfort+sportline paketli ekstra olarakta sunrooflu araca ne kadar fiyat verirler ? Benzer giulietta ya ne kadar fiyat verirler acaba]
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: shadowgeist
Hocam güzel yazmışsın eyvallah, bir şey demiyorum. Motor, şanzıman, donanım, konfor, tasarım vs. konularına hiç girmiyorum. Herhangi birinin diğerine üstünlüğünü de iddia etmiyorum.
Sana tek bir önerim var, müsait bir zamanında bir BMW bayisine git ve bomboş bir 1 serisini test et. Hemen akabinde fazla vakit geçirmeden bir Alfa bayisine git ve ağzına kadar dolu bir Giu test et.
Her iki aracı da sınırlarında kullanmaya çalış, zorla, sıkıştır, yatır, kaldır. Her yönüyle dene işte.
Saf SÜRÜŞ KEYFİ açısından Giu, 1 serisinin verdiği keyfin yarısını bile verebiliyorsa sana, kabulüm, sen haklısın diyeceğim. -
quote:
Orijinalden alıntı: shadowgeist
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
rwd'yi parantez uzamasin diye kisalttim
ayrica bmw'de uretim bandi genis m1 var ondan veririz bir tane degil qv brera'yi bile zorlar
ayrica vites topuzunun ust kisminin ciktigi resimler var tuslarin elinde kalmasi espiri idi.
ayrica o bir reklam e sinifi d sinifi algisi reklamlaradami bulasti.adam ozellik karsilastirmamis hangisini alayim dememis sadece jaguari laf sokmus jaguarda buna dayanamayarak o sembolu kaldirdi artik araclarinda o zarif jaguar yok tabi bas edemeyecegini anladi .ayrica elit klasman anlayisiniz cok satmamaktan geliyorsa amerikan araclarinin cogu turkiyede az satiyor onlarda elit.kalite olarak sinifindaki araclardan olan eksigini ben bulamadim ama banada jaguar elit olarak yer edinmis demekki toplumuzda algi bu sekilde aksini savunan elbet olacaktir.
ayrica RR ile jaguari mi karsilastirmissiniz o cumlenizi pek anlayamadim ama bu jaguar meselesine cok takilmayin o reklami bende sevmem ve bugun 5 serisi yerine jaguari tercih ederim.ama oradaki asil mesaji alfa ruhuna uyarladim.
son olarak fiyatlari goz ardi et ve bana alfada olan ama bmwde olmayan somut bir ornek verirmisin hani alfa daha ustunya o yuzden soruyorum simdi biliyorum bmw yerine bir vw olsaydi isin isine wikide
''Alfa Romeo, 1910 yılında İtalya'nın Milan şehrinde, Milan'lı aristokrat bir aile tarafından kurulmuş olan bir otomobil üreticisidir. Özellikle 1960'lı yıllarda Avrupa'da popüler bir marka haline gelen Alfa Romeo, 1986 yılında Fiat'a katılmıştır.Kendini Fiat'a devretmiştir. Yönetim'i Fiat'ın elindedir Ürettiği spor model otomobillerle dikkat çeken Alfa Romeo, ilk zamanlar kamyon, minibüs ve troleybüs gibi çeşitli vasıtaları da üretsede daha sonra sadece binek otomobil üretmeye karar vermiştir.''
paragrafini okuyanlar gelip isin icine ruh cin melek ayin gibi terimleri katacaklardi ama bmw olunca bir adim geri geliniyor.
herneyse ben soruma doneyim 118 ile alfa 1.4 tb arasindaki fiyat harici fark nedir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Paranız yetiyorsa hiç düşünmeden Bmw 1.16 alın tabi ki. Diğerleri yanına bile yaklaşamaz.
Kısa ve net bir cevap olmuş. -
Alfa Romeo Giulietta derim hem yol tutuşu hem performansı hemde konforu açısından yakıt konusundada daha avantajlıdır BMW 1.16i'de tercih edilebilir ancak az yakacağını sanmıyorum. -
Opel'i bastan sil. Giu ve 116i arasindan secin bence. Tarz meselesi ben olsam sirf amblemi icin BMW alirdim. Ama Gui'de baska bir tat, showrooma giderseniz daha net karar verirsiniz. -
para muhim değilse yorumlarına kısmen katılıyorum. sonucta aradaki 10-15 fark az değil. şahsen gulietta siparişi vermiş biri olarak 1.16 yı beğenmedim desem yalan olur. ote yandan aradaki fiyat farkı ve teslimatın 1-1,5 aya olması, kullanmayacağım özelliklere para vermeme isteğim bana guliettada karar kıldırdı. maalesef alfanın sorunluluk efsaneleri, bravonun aynısı muhabbetleri bmw tercihinin öne cıkmasına sebep. aradaki fiyat farkı da bundan kaynaklı zaten. bmw en guvenilir marka secilmis diye yazıyodu gecenlerde bir haber sitesinde. aradaki fiyat farkı da buradan geliyor. alfa romeo en guvenilir marka olsa zaten 1.16 parasına boşunu zor alırız, hatta alamayız. hatırlıyorum da sene 2002-2003 falandı ankara 5m migros(o zaman ankamall olmamıstı)ta 156 tanıtım aracı vardı. fiyatını sormustuk turkiyeye bilmem ne zaman gelir 75000 gibi de bir fiyatı olur diye cvp almıstık diye hatırlıyorum. son olarak arkadasa tavsiyem hangisi icine sinerse onu alsın. kalbinin sesini dinlesin. her fiat bayisi alfadan anlar diye de dusunmesin
-
quote:
Orijinalden alıntı: damtier
İyi günler herkese 1,5 ay sonrasında araba alacağım fakat bu 3 model arasında kalmış durumdayım alacağım arabayı 4 sene kullanmayı düşünüyorum.
Bmw 1.16i
Alfa Giulietta 1.4 Multi air TB 170 bg tct
Opel Astra 1.6T
Asıl önem verdiğim hatrı sayılır ya da üzeri konfor, gerektiğinde 6-7 litre aralığında yakması gibi şeyler. Şimdiden okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim
eskiden fizik derslerinde mi ne sürtünmesiz ortam diye bir kavram vardı. o ortam aslında var olmayan bir durumu ve koşulları simgelerdi. İkinci el kavramının olmadığı her ortamda bu üçlünün içinde Alfa alır yürür. Ama ne yazık ki burası Türkiye ve burada BMW'nin ikinci eli her daim Alfadan iyidir. Sen BMW'ye 15 bin fazla versen de zaten satarken o parayı çıkartırsın. Ama Alfayı satarken (tabi aylarca uğraşıp satabilirsen) oluşacak eziyeti bir düşün.
Opel Astra ise bu üçlü arasında tercih edilmemesi gereken bir araç gibi duruyor. Ama yine yedek parça ve bakım maliyeti, ikinci eli gibi kavramları ve bunun ilk araban olacağını düşünürsek astra alırsan da oturup ağlamazsın. İlk araba alırken uçuk paralar verip rezil olmak da var çünkü. Hani şu malum haberdeki spor arabayla markete giren ablalar gibi olmazsın astra ile kaza yaparsan. Ama bir BMW ile kaza yapınca çevrendeki insanların sana bakışı çok farklı olur.
bu nedenlerle istemeye istemeye git makul fiyata astra al derim. öğrencilik hayatında kullanacaksın büyük ihtimalle bu nedenle 4 sene diyorsun. gider kafan rahat binersin, içine bi sürü insan doldurursun, eşek gibi kullanırsın, üstüne acımazsın da. aradaki fiyat farkını da bankaya koy astrayı iyice eskittiğinde üstüne ekle ve bir BMW al.
-
Alfanin hic bir modelini sevmiyorum, ne Giulietta, ne 156.
Tasarim duskunu bir adam degilim,
ama tasarimi zerre kadar hosuma gitmeyen bir arabayi da, agzina kadar doluymus ya da bilmem su kadar beygiri yuksekmis diye almam. -
Urugakhina cok dogru bir tespit ilk arabam oluvak sayilir ondan dolayi zaten bmw ye biraz tereddutte kaldim bi kaza yapsam(allah korusun) 1/4 fiyatinda masrafi cikartirlar diye cekiniyorum sonucta 3 aracta ucuz sayilmaz okadar vermiskende sikinti cikarmasin istiyor insan. 2.el konusunda ise satacagim donemdeki piyasa fiyatinin cok altinda kalmadan aile dostumuz araciligi ile satarim en kotu galerisi oldugundan daha rahat ilgilenir o konuda zaten peki 3 aracinda dolusu ne kadar fiyata gelir
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence BMW daha konforludur -
BMW ye paranız yetiyorsa direk alın derim -
quote:
Urugakhina cok dogru bir tespit ilk arabam oluvak sayilir ondan dolayi zaten bmw ye biraz tereddutte kaldim bi kaza yapsam(allah korusun) 1/4 fiyatinda masrafi cikartirlar diye cekiniyorum sonucta 3 aracta ucuz sayilmaz okadar vermiskende sikinti cikarmasin istiyor insan. 2.el konusunda ise satacagim donemdeki piyasa fiyatinin cok altinda kalmadan aile dostumuz araciligi ile satarim en kotu galerisi oldugundan daha rahat ilgilenir o konuda zaten peki 3 aracinda dolusu ne kadar fiyata gelir
yeni astranın en dolusu 60 bin civarı;
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Edition 48.432 39.982
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Active Select Edition 51.691 44.941
Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95 HP Edition 53.526 47.476
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Enjoy Plus Paketi 51.633 45.383
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Active Select Enjoy Plus Paketi 54.600 48.350
Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95 HP Enjoy Plus Paketi 55.455 54.455
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Sport 53.935 47.685
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Active Select Sport 56.901 50.651
Yeni Astra HB 1.6 180 HP Active Select Sport 59.276 53.026
Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95 HP Sport 57.796 56.796
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Cosmo 58.428 52.178
Yeni Astra HB 1.4 140 HP Active Select Cosmo 61.394 55.144
Yeni Astra HB 1.6 180 HP Active Select Cosmo 63.769 57.519
Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95 HP Cosmo 62.316 61.316
BMW de asağı yukarı en dolusu fiyatına en bazı. kaldı ki dizel almadığını ve manuel olduğunu da hesaba kat.
BMW 116i Hatchback Manuel 1598 4 / 4 136 26.772 61.173
BMW 116i Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 29.843 68.192
BMW 118i Hatchback Manuel 1598 4 / 4 170 30.409 69.485
BMW 118i Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 170 33.481 76.503
BMW 116d ED Hatchback Manuel 1598 4 / 4 116 29.197 66.714
alfa için de durum BMW gibi. hatta onda fiyatlar daha da uçuk görünüyor.
-
Yukaridaki bmw fiyati tahminimce bos olan icin gecerli turkiye+basic+comfor+tekno+sportline+sunroofla ne kadar a gelir sizce
Astranin fiyatida iyiymis aslinda 1-2 ekstra eklendimi onunda fiyati 70 e yaklasiyor ama (flexride sasi+sunroof+dokunmatik ekran)
Alfanin fiyati ise eger bunlara birsey eklenmeden yakinsa biraz fazla kacmis...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence Bmw vebası yokta millete Alfa vebası bulaşmış. Benimde babamın fabrikası değil orası burda aracı savunarakta para almıyor kimse kimseden . Bmw şuanda c sınıfında en iyi araba. Benim anlamadığım guiletta ne zaman bu kadar iyi oldu? Aracın için bildigin fiat parçaları var içi tam bir rezalet kalitenin k si yok arabada. Motor -sanzıman tamam iyi de aracın verdiği zevk olmadıktan sonra ne farkedecek sürdükten keyif alamıyorsan neye yarıcak çift kavrama ve 170 ps. Bmw diyoruz prestij en düşük modeli olsa da Bmw Bmw dir. Her zaman alfadan üstündür üstün olur şu şartlarlada. Bmw daha konforludur ve emin olun yol tutuşunda 2-3 kat fark vardır. Bmw güzel olsun diyosan sport line palet +sunroof yeter ben 8 ay once 82 ye almıstım ama euro 2.55 falandı galiba suan ki kurla 75 bin tl ye alabilirsin ve gayette dolu araç. Çok açık söyluyorum sakın gidip Alfa alma pişman olursun araba 1 yıl sonra gıcırdamaya başlar anlarsın nedemek istediğimi. Eğer 75 bin tl kadar çıkamıyorsan git hiç düşünmeden scirocco al oda güzel bir araba Bmw den sonra en iyi seçenek. Coupe olması da ayrı bir avantaj
-
o tipsiz 1.16 ya bakma bence.... ödüllü motoru olan ,geçmişi olan, tarzı olan, ve sınıfının en güvenli aracı olan giu en iyisidir -
quote:
Orijinalden alıntı: mahmutkk
Bence Bmw vebası yokta millete Alfa vebası bulaşmış. Benimde babamın fabrikası değil orası burda aracı savunarakta para almıyor kimse kimseden . Bmw şuanda c sınıfında en iyi araba. Benim anlamadığım guiletta ne zaman bu kadar iyi oldu? Aracın için bildigin fiat parçaları var içi tam bir rezalet kalitenin k si yok arabada. Motor -sanzıman tamam iyi de aracın verdiği zevk olmadıktan sonra ne farkedecek sürdükten keyif alamıyorsan neye yarıcak çift kavrama ve 170 ps. Bmw diyoruz prestij en düşük modeli olsa da Bmw Bmw dir. Her zaman alfadan üstündür üstün olur şu şartlarlada. Bmw daha konforludur ve emin olun yol tutuşunda 2-3 kat fark vardır. Bmw güzel olsun diyosan sport line palet +sunroof yeter ben 8 ay once 82 ye almıstım ama euro 2.55 falandı galiba suan ki kurla 75 bin tl ye alabilirsin ve gayette dolu araç. Çok açık söyluyorum sakın gidip Alfa alma pişman olursun araba 1 yıl sonra gıcırdamaya başlar anlarsın nedemek istediğimi. Eğer 75 bin tl kadar çıkamıyorsan git hiç düşünmeden scirocco al oda güzel bir araba Bmw den sonra en iyi seçenek. Coupe olması da ayrı bir avantaj
Benim bildigim kadari ile scirocco daha pahali 1.16dan yaniliyorda olabilirim fakat degilse kesinlikle listeye onuda dahil ederim :)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mahmutkk
Benim bildigim kadari ile scirocco daha pahali 1.16dan yaniliyorda olabilirim fakat degilse kesinlikle listeye onuda dahil ederim :)
Scirocco daha pahalı değildi ben aldığım zaman 3-4 bin tl daha pahalıydı Bmw 2 sinden de fiyat almıştım. Bmw nin en fullu acayip bir paraya geliyordu sadece janları 2.500 euro ydu siz düşünün=)
Şuan scirocco da sabit kur var 2.09 galiba ama dsg sanzumanlı satmıyor suan bildiğim kadarıyla yeni dsg ler geldiği için. Manuel alcaksan hiç durma al iyi fiyata alabilirsin.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X