Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1337. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (2 Mobil) - 17 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26.854
Cevap
404
Favori
2.038.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
28. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 13351336133713381339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim de kafama yatmıyor ama korkudan gidip kışlıkları yine yıldızlı aldım. :) Dedikodu ise bile işe yarıyor gibi.

Bu arada rekabete vs. de aykırı değil midir belli marka ve modellere zorlamak?

Aslında böyle bir kuralın etrafından dolaşması da çok kolay aslında. Mesela ben kışlıkları yıldızsız alsaydım bile, bir sorun yaşadığımda yıldızlı yazlık lastiklerimle servise gidebilirdim.

• ankara da söğütözü civarında bmw prime ile araba yıkatan oldu mu acaba? sorun falan çıkıyor mu? selamın aleyküm diye mi gidiyorsunuz yoksa randevu alıp mı? daha yeni üyelik aldım da biraz yıkamacı tarafından sorun çıkartabilecek bir hizmet gibi geldi bu olay.

• fen0men0 kullanıcısına yanıt
    Arabanı bırakma başında bekle derim

Islak zeminde yanlar arkayı toplayamaz Antalya CarWax 2 vakası olur
  • fen0men0 kullanıcısına yanıt
    BMW prime in araç yıkması otomatik makinaylaysa aman diyorum sakın yıkatmayın. Aracınız çizikten geçilmez.
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    3 serisi için ön arka lastik mevcut ebatlarda yıldızlı 2 kış lastiği var
    Pirelli winter sottozero 3
    Continental TS860

Lastik testlerini epey bir inceledim Good year ultragrip performance 3 üstteki iki lastikten de iyi sonuçlar almıştı ama yıldızlı olmadığı için tercih etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 12 Aralık 2024; 17:36:11 >
  • Merhaba iyi günler, araç alma arifesindeyim. Teklif formunda tescil masrafı adı altında yaklaşık 25 binlik bir kısım var, bu ücrete neler dahil ? Trafik sigortasını bayi mi yapıyor
  • redand kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Evet. Trafik sigortasını bayi yapıyor. Ayrıca Mtv'yi sizin adınıza yatırıyor.  

• Anladım, peki aralık ayında alınca Ocak mtvsini ben mi ödüyorum @berkolo88

Evet.  

Aracı aldıktan sonra o 25 binden kalan miktarı öğrenip form doldurarak talep etmeyi atlamayın. İade ediyorlar kalanı
  • 4 coupe icin indirim orani gran coupeyle ayni mi acaba?
    Trafik sigortasını vs biraz üst fiyatlardan kesiyorlar gibi me geliyor, sigortaciniz vs varsa kendiniz yaptırın daha avantajlı olur
  • aycakir A kullanıcısına yanıt

Genel olarak amortisor sarf malzemesi gibi gorunuyor ve garantiye girmiyor. Benim aracimda havali suspansiyon var, uzatilmis garanti paketi aldigimda amortisorlerin garanti kapsaminda olmadigini soylemislerdi. Amortisor baska bir firmanin kasko benzeri bir uyeligini satin aldim. Yurtdisinda yasiyorum ama genel olarak Bmw amortisore garanti vermiyor diye biliyorum.

Yildiz olmayan lastik alirsaniz bazi konularda zorluk cikartabiliyorlar, mesela ben eski aracima yildiz olmayan run flat lastik almistim, araci degistirirken takasa verdim. Islemler baslamadan once bir fiyatta anlasmistik, yeni arac gelince eski araci teslim etmeye gittim. Incelediler, sonra aracin lastiginin yildizsiz oldugunu, bu nedenle Bmw onayli ikinci el garantisi veremeyeceklerini, lastik degistirip oyle satacaklarini soylediler ve anlastigimiz fiyatin biraz altinda takasa aldilar.

Bir arkadasim da rot/balans icin gitmisti, lastiklerde yildiz olmadigi icin Bmw musteri fiyatindan degil, yabanci marka araclara uygulanan fiyattan islemi yapmislar.

• Saylam06 kullanıcısına yanıt

Bmw’ye yeni geçtim. Öncesinde 6 yıl mercedes kullandım. O tarafta da her zaman MO/MOE etiketli lastik kullandım. Sadece bir defa ön amortisörler ses yapıyordu. Yağladıklarında düzeldi. O zaman sormuştum. Lastikler Moe olmasaydı ücretli olacaktı işlem. Bu durum mercedes kullanım kılavuzunda da yazıyordu. Eminim bmw’de de yazıyordur.

edit: kullanım kılavuzuna baktım ve zorunlu değil “önerilmektedir” ifadesi var:

”Özel olarak geliştirilen lastikler, lastik yana-

ğında bir yıldız ile işaretlenmiştir. Tekerlek ve

lastiklerin değiştirilmesinden sonra araç üreti-

cisi, yeniden yıldız işaretine sahip lastiklerin

kullanılmasını önermektedir. Araç üreticisi, aynı

marka ve aynı profil modeline sahip lastiklerin

kullanılmasını önermektedir.”

edit 2: Borusan Oto Garanti Uzatma Taahhütnamesinde garanti dışı olarak tanımlanan şu iki konu var:

1-Orijinal ve araca uygun olmayan parça kullanılması nedeniyle meydana gelen arızalar veya arızalanmış parçalar,

2-Her türlü kullanıcı hatası ile kötü bakım ve/veya orijinal veya eşdeğer olmayan parça kullanımı ve/veya Borusan Otomotiv Yetkili Servisleri’nden kaynaklanmayan kötü işçilik sonucu oluşan hasar ve/veya arızalar ile orijinal veya eşdeğer parça kullanımın tespit edilemediği/belgelenemediği durumlar (Borusan Otomotiv Yetkili Servisi, kullanılan bir parçanın orijinal veya eşdeğer parça olduğunun belgelenmesini istemeye yetkilidir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 12 Aralık 2024; 20:53:36 >

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Merhaba

Benim proformada 21.522 tl tescil masrafları var. Sigortayı ben yaptım. Bişey demedi bayii. Neyin parası oluyor bu ozaman bilen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatal_Blow -- 12 Aralık 2024; 21:35:38 >
  • Merhaba o zaten depozito olarak alınan azami tutar, araç teslim edildikten sonra bunun için ayrıca fatura kesilerek(tescil masrafı, varsa mtv&sigorta kesilerek) kalan tutar iade edilecek
  • Hiç öyle bişey demediler. İzmit ten aldım istanbula geldim. Ruhsatı ben çıkardım noterden. Onun ödemesini iade yapacağız dediler. Sigorta falan bahsetmediler. 3 hafta oldu

• Bazı bayiiler salağa yatabiliyormuş, hatırlatırsanız öderler
  • Burak IJQPA B kullanıcısına yanıt

Eyvallah.

• the_gunner kullanıcısına yanıt

Sırf yıldız işareti olmak zorunda diye istemediğim lastiği X1 aracıma takacaktım ki yıldız işaretli Michelin Pilot Sport 4S buldum. Son kasa X1 in üzerinde gelen lastikler yakıt tasarrufu odaklı olduğu için yol tutuş anlamında hiç memnun değildim. Şimdi PS4S ile nasıl bir tutuş olacak merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 13351336133713381339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.