Merhabalar, Benim f40 aracımdada harman kardon ses sitemi var ama bir türlü istediğim netlikte kalitede ses alamıyorum. Arka başlıkların üzerinde ilave kolonları,bagajda anfisi var ama ne yazıkki ses çok sıradan.İnternetteki bir çok ayarıda denedim bir türlü istediğim sesi alamıyorum.Alırken oysaki çok hevesle ekletmiştim harman kardonu bende tam bir hayal kırıklığı oldu. |
BMW 3 serisi (G20) (1374. sayfa)
-
-
Harman Kardon'un adından başka hiç bir artısı malesef yok. :/
-
1 ve 2 serisinde hifi ses sisteminden çok farkı yok diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni F70 kasa olanda da teknik föyünde HIFI-by harman kardon yazıyor bi kelime oyunu var gibi, tahminen sizdeki de öyle harman yazıyor ama aslında HıFı seviyesinde harman var araçta diğer arkadaşlarında dedi gibi.
-
Harman kalite çok düştü ses sistemcilere gidip çok daha kaliteli hoporlörlerle değiştirirseniz ses düzeliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Selamlar,
Hocam resimlere bakarken bilgiyasarı çevirmek zorunda kaldım. Ben de buna yakın bir şey geleceğini düşünüyorum.
-
Önceki aracım golf 7 idi.Stantard ses sistemi bundan çok ama çok iyiyiydi.
2023 haziranda 50bine yakın para vermiştim.
-
Ses akustik ,kaliteli sistemin tamamlayıcısı rolundedir ,harman oldukça kaliteli üst duzey ses sistemleri arasındadır fakat iyinin kötüsü derlerya , harman ile G20 deki iç akustik markanın nirvana ses akışını almaya elverişli değil. Boss olan araçlar daha iyi sonuçlar alınıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O kadar kolon var.Anfiside var ama anlamadım.
Görüntü var ses yok.Bu böyleyse hifi yada ses sistemi opsiyonsuz nasıldır acaba?
-
Bowers wilkins ne kadar oldu bilmiyorum ama takabilen olursa 😁 ses randıman uçak olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen gün makyajlı g20 deneme şansım oldu. F30 aracımda HiFi ses sistemi var ve onunla kıyasla vay be diyecek bir fark olmadığını düşünüyorum. Ses sistemi konusunda çok takıntı yapmıştım fakat g20 beklediğim ses kalitesini vermiyormuş. Ses sistemi konusunda BMW umarım yeni modellerinde gereken özeni gösterir.
-
Ses ayari icerisindeki Ses deneyimi demosunu dinleyince etkileyici oluyor. Resmen sinema efekti.. Dinlenen kaynagin kalitesinden oturu olabilecegini dusunuyorum.
Bir de EQ ayarlarinin yapilmasi sart. Default hali cok zayif. Cok farkediyor.
Vallahi hocam şöyle söyleyeyim
f32 428i'de vardı. Onu beğeniyordum. Sonra F97 X3M aldım, ama bundakini beğenmedim. Sonra g05 x5 aldım, bu dümdüz hifi, harman falan değil ama diğerlerinden çok da bir farkını hissetmedim. Yani neye göre değişiyor ben anlayamadım ama genel olarak ekstra bu paralara değecek bir ses veriyor mu diyorsanız, bence vermiyor.
-
Aracında connected drive olanlara aracın yerleşik spotify uygulamasını kullanmalarını tavsiye ederim. Çok belirgin kalite farkı var.
Forumda daha once de soylemistim, BMW ses sistemleri gercekten kotu, sinifinin belki en kotusu olabilir. Subaru gibi markalar da HK kullaniyor ve ses sistemleri BMW ye gore daha iyi. Bundan onceki iki aracimi Hifi ses sistemi ile aldim sonra aracin butun hoparlorlerini ve amfisini Bimmertech urunleri ile degistirdim. Mevcut aracim HK ile geldi, Covid nedeniyle B&W secenegi secilemiyordu, araba geldikten sonra B&W parcalarini servisten toplayip B&W ile degistirdim. Opsiyonlar olarak almaktan daha pahaliya geldi ama bana gore yapilmasi zorunluydu. Simdi i5 siparisi verdim, B&W ile gelecek ama bana gore biraz cakma B&W, arac gelince ne yapabilirim bakacagim. Su an i5 yeni oldugu icin aftermarket birsey bulmak zor gibi. Bir de elektrikli araclarin zemininde yer olmadigi icin koltuk alti basslari bagaja almislar sanirim.
www.bimmer-tech.netComplete Speaker Upgrade for BMW | Alpha Onehttps://www.bimmer-tech.net/speakers-and-audio-amplifier-for-bmw/complete-set-for-bmw
-
yeni araçlarda genel olarak hi-fi sistemin adı harman, harman'ın adı bowers and wilkins oldu. şahsen öyle hissediyorum
-
F30 ve F10'lar daki harman kardon ile g20 lerin alakası yok. Birinde 600 watt çıkış g20 lerde 400 watt civarı diye biliyorum.
G30 LCI de ise g20 den bir tık daha iyi ses alınıyor belki oda arabadaki yalıtımdan kaynaklı olabilir ama yinede eski harmanlarla alakası yok.
Yani adı harman kardon fakat kaliteden kısıyorlar maliyetleri düşürmek için.
Hatta şöyle diyeyim g60 lardaki bowers wilkins 655 watt ses çıkışı sunuyor yani ancak f30daki harman kardon ile eş değer diyebiliriz varın gerisini siz düşünün
Buda harman kardonun resmi sayfasında yazdığı değerler. Hatta şöyle ki g60 daki harman kardon (hifi by harman kardon) olarak geçen ses sitemi sadece 200 watt çıkış sunuyor. Şaka gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wapcep_scrol -- 13 Ocak 2025; 23:24:36 >
-
Bende de f30 var bahsettiğiniz 16hoparlör 2 subwooferlı sistem bence oldukca iyi ancak bizde radyo kanalları dba olmadığından kalitesi yerlerde, cdden veya harddikse atacağınız yüksek kaliteli dosyalarla ancak ortaya çıkıyor ses, spotify da bir nebze iyi. Arabayı değişeceğim için g20 test sürüşüne çıktım onda bir tık daha kötü denildiği gibi maliyet odaklı kısılmış.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X