Şimdi Ara

BMW 318i Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Kıbrısta yaşıyorum buradan bir 318i aldım 2001 model (E46). Normal şehiriçi sürüşte hiçbir sorunu yok yalnız araç 90-100km hızdan sonra yolda gezinme yapıyor yolda zor tutuyorum aracı ve ayrıca direksiyonu titremeye başlıyor. Birde uğultu geliyor altından aracın fakat ne olduğunu nereden geldiğini kestiremedim. Sizce sorun ne olabilir? Aldığım yere götürcem arabayı (Kombosa) perşembe günü, birde rot-balansa götürürüm fakat sanmıyorum rot-balans olduğunu çünkü uğultu beni çok rahatsız etti.

Not: Aracı aldığım yer Kıbrıs Mercedes ana bayisi olan Kombos Oto. ve arabayı alırken siz kontrol yapın biz ne masrafı varsa karşılayalım dediler bana ve sorunu anlattım onlara. Araç 6 gün serviste kaldı parça bekliyoruz falan dediler ve servisten salı günü aldığım zaman arabayı bir kontrol daha yaptım yine 100km den sonra başlıyor yolda tutamama, uğultu ve direksiyon titremesi sorunu. Araç 175000kmde bilgisayara bağlandığında sorunu çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitili -- 2 Mayıs 2013; 3:24:12 >

• Tahmini sorunlar bmwlerde gezinme yapıyorsa ön takımına baktıracaksın rot ayarı yapılsın.

titreme için balans olabilir ayrıca şaftta balans yapıyor olabilir.

uğultu içinde muhtemelen difransiyelden geliyor olabilir.

bende de bmw vardı bmwnin bakılacak yerlerini yazdım bunlar olabilirde olmayabilirde fikir vermesi açısından bir bmw ustasına götürüp baktırın.
  • Teşekkürler cevabınız için. Bütün sorunları halletmişler uğultu sorunu dışında oda dediğiniz gibi diferansiyel büyük ihtimal ama oda kalsın zararı yok 12 yaşında araç sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitili

Merhaba arkadaşlar ben Kıbrısta yaşıyorum buradan bir 318i aldım 2001 model (E46). Normal şehiriçi sürüşte hiçbir sorunu yok yalnız araç 90-100km hızdan sonra yolda gezinme yapıyor yolda zor tutuyorum aracı ve ayrıca direksiyonu titremeye başlıyor. Birde uğultu geliyor altından aracın fakat ne olduğunu nereden geldiğini kestiremedim. Sizce sorun ne olabilir? Aldığım yere götürcem arabayı (Kombosa) perşembe günü, birde rot-balansa götürürüm fakat sanmıyorum rot-balans olduğunu çünkü uğultu beni çok rahatsız etti.

Not: Aracı aldığım yer Kıbrıs Mercedes ana bayisi olan Kombos Oto. ve arabayı alırken siz kontrol yapın biz ne masrafı varsa karşılayalım dediler bana ve sorunu anlattım onlara. Araç 6 gün serviste kaldı parça bekliyoruz falan dediler ve servisten salı günü aldığım zaman arabayı bir kontrol daha yaptım yine 100km den sonra başlıyor yolda tutamama, uğultu ve direksiyon titremesi sorunu. Araç 175000kmde bilgisayara bağlandığında sorunu çıkmıyor.

uğultu dediğin tahminimce diferansiyelden geliyordur eğer öyle ise bayağı masraf yapar.. yolda geziniyor demişsin titreme var demişsin aracın önce bir rot ve balans ayarlarına kaster,kamber açılarına vs..bakılmalı..ve ön düzen tamamen kontrol edilmeli..ayrıca aracın direksiyon hidrolik pompası ,varsa elektirk desteği servosu vs kontrol edilmeli..bana göre ise hiçbirşey yapmadan önce aracın amörtisor kulelerine bakardım..eğer aracın kulelerinde ,şasesinde belli bir eğilme ,darbe vb.. işlem varsa araç daha önce bir kazaya karışmışsa o araca ne ayar çekersen çek düzen tutturamazsın..umarım sorunun basit bir sebebi vardır da düzelir..şuan biz burdan görmeden ne yazsak hikaye..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c180 w204 tekleme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.