Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 520d testim 1510 km 470 tl 1000km sehir içi 500 sehir dısı ortalam fiyat 4.30 kmde 31 kurus 100 km 7.2 kullanım orta agresif :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercandiler -- 8 Kasım 2014; 21:18:30 >
  • 320 benzınlı 9 lıtre yakıyor
    520 daha agır 10 lıtre yakar gıbıme gelıyor
    dızel ıle aralarında 2 lıtre fark var fark var ama bırı 4 bırı 4.6 dan hesaplayın.
    ortalama 10-15 kr arası fark
    değer mi?...
  • 5-6 hafta daha sabrederseniz ben fotoları eklerim Şirket aracı olacağı için fazla yaktı, az yaktı sorunum olmayacak, dolayısıyla objektif olarak yorumlarımı eklerim.
  • 3 gundur kullaniyorum 10.4 gosteriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce sıfır 5.20i aldım, araç şu an 1800 km ve 11.5 litre/100 km gibi bir ortalamam var. Daha önceki aracım Passat 1.6 manuel dizeldi ve aynı rotada 7 litre civarı yakıyordum. Rodajdan sonra 10 litrenin altına iner diye düşünüyorum. Tabi bu kadar prestijli ve kaliteli bir araç kullanırken 1 litre az 1 litre fazla çok takılmamak lazım. Ayrıca benzinli motor inanılmaz sessiz çalışıyor, dizel motorla aynı gürültü düzeyinin çok zor olduğunu düşünüyorum.
  • Dizeller tamam az yakıyor ama hepsi takur tukur,çakır çukr değişik sesler çıkartıyor.. Benzinli motorlar çok sessiz ve akıcı çalışıyor

• Ben arabayi alali 1.5 hafta oluyo istanbul trafiginde 10-11 lt yakanlari anlayamiyorum ben fatihten halkaliya 2 saatte gidiyorum ve arabanin ortalamasi 15lt arabayi ovucem derken insanlari yanlis yonlendirmemek lazim ortalama hiz 19km/s civarinda suan arabada ve 850 km oldu bi ara 14.4 e kadar dustu sonra 15 e geri cikti tuketim ben mi yanlis bisey yapiyorum anlamadim zaten araba ilk geldiginde 12kmdeydi ve 29 lt ortalamayla geldi anca yariladim ortalamayi ama bos yol bulup basmadikca 10ltleri imkansiz gormez dur kalk trafikte 15 bile hayal olabilir istanbul trafigi diyenler trafik gormemis bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S60 2.4 t5 260 hp aracımda bile yazdığınız ortalamaları hiç görmedim,kaldı ki konuştuğumuz araba 1.6 170 hp bir araç, yol bilgisayarını sıfırlayın yada depoyu doldururken kendiniz hesaplayın. 15 lt gibi bir değer yok

• 19 km ortalama ile o değerler görülebilir.Ancak araç yeni olduğundan bir süre sonra düşmesi beklenebilir.Denildiği gibi isterseniz yol bilgisayarını bir sıfırlayın.

• 4Crumby 4 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ..İki de bir yol bilgisayarını sıfırlamakla bu iş anlaşılmaz..3 ay dokunmayın bakalım o zaman gerçek tüketim çıkar ve bu 14 lt altına inmez..
    Kardeşim 116i kullanıyor ankara da ort hız 22 km.. tüketim 12,5..116i böyle olursa 520 ne olsun..KİMSELER İNANMAZ O 9 LT DEĞERLERE ..OLMAZ OLAMAZ..
    Kimse firma temsilcisi gibi konuşmasın burada.. @4Crumby
  • Bu Konuda 520d Den 1 litre fazla yakıyor sadece diyenler vardı.

• 3.20ied 200kg daha hafif bir Arac ve ortalama aşağıda

30 km ort hız ve 9.4 Lt tuketımvar. Arac 2900 de bunun 550 km uzun yol (8 lt otm)

Düz yol bılamazsak ortalama dusmuyor arkadaşlar. Gecen kalamıştan beykoz'a Acıbadem Çamlıca NATO yolu kavacıktam gıttık otm yıktım 12.5 gosterdı. Dönerken çevre yolunda döndüm genel ortalama 9 a düştü...

6-7 sene sonra aracı degıstırırsem keskinlikle Sıfır düşünmem ve 2. El 3.20 d veya gt oncelıgım olacaktır.

Araçtan çok memnunum fakat Altında canavar var basmak gelıyor ıcınden ve basarken hortumluyor :p . Ortalama standart Yakıt tuketımım 2 haftada 1 depo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 3 Ocak 2015; 9:59:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

3.20ied 200kg daha hafif bir Arac ve ortalama aşağıda

30 km ort hız ve 9.4 Lt tuketımvar. Arac 2900 de bunun 550 km uzun yol (8 lt otm)

Düz yol bılamazsak ortalama dusmuyor arkadaşlar. Gecen kalamıştan beykoz'a Acıbadem Çamlıca NATO yolu kavacıktam gıttık otm yıktım 12.5 gosterdı. Dönerken çevre yolunda döndüm genel ortalama 9 a düştü...

6-7 sene sonra aracı degıstırırsem keskinlikle Sıfır düşünmem ve 2. El 3.20 d veya gt oncelıgım olacaktır.

Araçtan çok memnunum fakat Altında canavar var basmak gelıyor ıcınden ve basarken hortumluyor :p . Ortalama standart Yakıt tuketımım 2 haftada 1 depo

Bende gecen hafta teslim aldigim m plus 3.20i ed aracimla yaptigim testlerde,

Trafikte 8-9 lt gibi bir tuketim ve duz yolda ise ortalama 6 lt yakaladim,

Onceki aracim a3 dizeldi surekli basan biriyim buyuk korkularla aldim ama aracimi gecen hafta cuma aldim ve 1000 kmye yakin yol gittim

Surekli istanbul ici %40 trfik gerisi duz yol eco pro hiz sabitleyerek,

Kesinlikle 60-70 ile gidebilen biri degilim ve eco proda limi minimum 90a ayarlayarak gidiyorum ve ortalama 4-6 lt arasi birsey yakiyor cevreyolunda e6da kesinlikle eco pro istanbuldayken buyuk bbir nimet

İlk depomda basarak kullandim biraz ve 600 km yol gittim 1 depoyla

2. Depomda ise 400 kmye yakin yol gittim ve menzil 380 km yaziyor ve gitmis oldugum 400 kmnin 120 kmsi full sport modda basarak gittim

Ben sahsen araci alirken buyuk korkularim vardi ama 90-120 gibi hizlarda eco pro ile cok cok trafikte kalmadan 700-850 km yol yapabilecegimi gordugum icin cok memnunum hatta rodaj suresinden sonra daha da iyi olur diye dusunuyorum.

Ve aracta 18 jant var onunda etkisi vardir biraz klimamda surekli acik

* kisacasi benzinlinin cok yakmasinin sebebi bana gore gaza cok basilmasidir basildiginda benzini resmen iciyor ama sadece hizinizi almaniza kadar yakiti iyi tuketiyor sonrasinda gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeak -- 3 Ocak 2015; 11:42:35 >

• Ecopro ayarını nereden yapyorsunuz 90 km diyorsunuz 90 dan sonra mı eco Pro oluyor önce mi? Kafam karıştı sımdı :P

• quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

Ecopro ayarını nereden yapyorsunuz 90 km diyorsunuz 90 dan sonra mı eco Pro oluyor önce mi? Kafam karıştı sımdı :P

yani vitesin son tarafindan comforttan eco proya geciyorum ve lim tusunu 90 veya 100-110a yolun durumuna gore ayarlayip ayagim hep gazda oluyor boyle gidiyorum genel olarak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Crumby

Ben arabayi alali 1.5 hafta oluyo istanbul trafiginde 10-11 lt yakanlari anlayamiyorum ben fatihten halkaliya 2 saatte gidiyorum ve arabanin ortalamasi 15lt arabayi ovucem derken insanlari yanlis yonlendirmemek lazim ortalama hiz 19km/s civarinda suan arabada ve 850 km oldu bi ara 14.4 e kadar dustu sonra 15 e geri cikti tuketim ben mi yanlis bisey yapiyorum anlamadim zaten araba ilk geldiginde 12kmdeydi ve 29 lt ortalamayla geldi anca yariladim ortalamayi ama bos yol bulup basmadikca 10ltleri imkansiz gormez dur kalk trafikte 15 bile hayal olabilir istanbul trafigi diyenler trafik gormemis bence.

3.20d ile ortalama tüketim 10 benim malum sürekli trafik. 5.20 1.6 ile trafikte 8-9 lara inanmak imkansız. Eğer ben boş yolda sakin gidersem evet 4-5 lere düşüyor. Uzun yolda full depo 1000 km yi geçiyorum. Ama istanbul trafiği dedin mi 3.20d bile 10 un altına zor iner.

• Uzun zamandır takip ettiğim bir araç F10 520i. Şöyle bir düşününce ikinci elde 1 yaşında 140-150.000tllere gerçekten dolu kmsi düşük (10.000kmde) temiz araçlar bulunabiliyor. 160.000tlye çıkınca hayalet göstergeli vakumlu araçlar tercihler arasına giriyor.

Dizel benim için vazgeçilemeyecek bir nimet yakıt tüketimi olarak ama 520dlerin de fiyatı ortada en az 40.000 50.000tl fazla vermek gerekiyor aynı araç için. Çoğu insanın psikolojik sınırını aşıyor. Açıkçası benim psikolojik sınırım şuanda 150.000tlleri geçme diyor alt tarafı bir araç için

Yakıt tüketimi Antalya için konuşursak şehiriçi kasarak 8-9 litrelerde çok rahat geziyor. Biraz daha dizel gibi binilirse yani korkmadan gaza titremeden basılırsa 10-11 litrelere çıkıyor. Şehirdışı ise 5 litre de 6 litre de 7 litre de yakabiliyor duruma göre. Yakıt tüketiminin bukadar çok tartışılması tabiki güzel ama biraz da gereksiz geliyor benzinli bukadar ağır bir araçta. Zira 1.2 tsi leonlarda bile şehiriçi aynı güzergahta 6litre yaktırabilen benim gibi insanların yanında arkadaşım gibi 8litrelerden bir gıdım düşüremeyen insanlar da mevcut. Kullanım stili çok etkiliyor.

Şuanda kullandığım araçla kıyaslarsam güncel yakıt fiyatlarıyla şehiriçinde 2 kata yaklaşan şehirdışında ise 1.5 kata yakın bir fiyat artışı olmakta yakıt tüketimim olarak. Açıkçası bu konfora bu sessizliğe bu kaliteye değer diye düşünüyorum. Özellikle dizelde az yakıyor diye heryere araçla gidildiği için zaten ister istemez yakıt tüketimi yükseliyor.

Açıkçası biraz daha konfor aramaya sessizlik peşinde koşmaya başlayan birisi olarak 520i benim için yakın bir tercih. Senede yaptığım gereksiz kmleri biraz düşürür kaskodan mtvden 520dye göre avantajım olduğunu da eklersem sessizliği ve konforu da koyarsam çok mantıklı oluyor.

Bir de şuvarki arabalara tapmayan bir insan olarak şu direk sıvı lpg kitlerinin yaygınlaştığını düşünürsek 1-2 seneye bu lpg kiti de takılabildiğinde (umarım yaygınlaşır) tadından yenmeyecek bir araç çıkacaktır ortaya. Ozaman yakıt tüketimi dizelle eşdeğer seviyelere çekilebilecektir. Gönül rahatlığıyla uzun seneler kullanılacak bir araç çıkacak ortaya.

En azından yeni kasa gelene ve 1.5 dizel motor 5 serisine takılana kadar sorunsuz binilebilir. Bi gaza gelip aracımı değiştirme zamanı geldi sanırım

Şöyle de bir vidyo var gerçi. Şehir dışı 100-120 bandında gidildiğinde 5.5 ile 6.5 litre arasında gezebildiğini gösteriyor. 5 litreye de düşebilir 7 litreye de çıkabilir ayak hassaslığına göre. Bu şehir dışı için benim için çok iyi bir değer. Şehiriçinde de 8-10 litre arasında gezeceğimi düşünürsem Antalyada ben bu aracı almalıyım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 8 Ocak 2015; 17:25:22 >

• aracımı alalı 1 hafta oldu 3 kere kullandım. bu arabayı alacak arkadaşlara naçizane tavsiyem İstanbul içinde trafikte kullanacağımız için 13-14 lt gözden kesinlikle çıkarın(3 kere de yoğun trafikte kullandım eco- comfort farketmiyor 12 den başlayıp 14 kadar çıkıyor yol biraz acılınca 13 düşüyor) bunun dışında aracın her şeyi benim için mükemmel zaten bu arabaya 170-200 in tl bandında bir para verip te yakıt ekonomisi bana saçma geliyor(kimse yanlış anlamasın bu benim şahsi fikrim)...
  • @makaratepe

Merhaba, arabayı yeni aldığına göre son güncel fiyatlardan bilgi verebilir misin?

Comfort paketli (0 km-2014 model) 520i'lerin fiyatı 153.000._TL'lere kadar inmiş diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architect72 -- 28 Ocak 2015; 17:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makaratepe

aracımı alalı 1 hafta oldu 3 kere kullandım. bu arabayı alacak arkadaşlara naçizane tavsiyem İstanbul içinde trafikte kullanacağımız için 13-14 lt gözden kesinlikle çıkarın(3 kere de yoğun trafikte kullandım eco- comfort farketmiyor 12 den başlayıp 14 kadar çıkıyor yol biraz acılınca 13 düşüyor) bunun dışında aracın her şeyi benim için mükemmel zaten bu arabaya 170-200 in tl bandında bir para verip te yakıt ekonomisi bana saçma geliyor(kimse yanlış anlamasın bu benim şahsi fikrim)...

İlk 1000-2000 km den sonra hızla düşecek yakıt tüketimin. Çabucak bu km leri bitirmeye bak.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.