Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara içi 8.6 lt/100 km şehiriçi verisidir. Kullanmayı bilen için dizelden daha rahat ortalama tutturulabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fm.karahan

İçinde bulundurduğu karbon sayısı gereği dizel daha az yakar. buna birde dizelim düşükdevirde verdiği fazla güç özelliği katılırsa dizel benzinliden %40a yakın daha az yakar.

Benzinli motorlar max tork ve beygir aralığını daha uzun tutabildği içi daha dizele göre çok daha seri hızlanabilirler.

Dizel motora fazladan o kadar para verilir mi demeyin çünkü satarken o parayı zaten alacaksınız.

Dizelin ömrü daha kısadır fazla km yapmaz bilgisi tamamen yanlıştır. Bir motorun ömrü km ile değil çevireceği devir sayısıyla sınırlıdır. Büyük hacimde benzinlilerin ömrü daha uzundur ama küçük hacimde aynı gücü dizel daha az devir çevirerek verebilir. Dolayısıyla küçük hacimli dizel motorların daha sağlam kalacağını göreveğemiz bir 10-20 sene bizi bekliyor.

Siz dizele fazladan o kadar para verilirmi demeyin çünkü satarken o parayı zaten alacaksınız demişsiniz ama, aynı aracın performans eksiği olmayan alternatifi olunca
    haliyle sizin satmaya çalıştığnız rakamdan daha da ucuza yeni kasa, sıfır i serisini bulacağından sizin beklentinizde artık satış zor olacaktır.

senede 20 bin km. yi geçmeyen çoktur. Yoğun kullananlar için dizel uygun olabilir. Diğerleri için kesinlikle benzinli araç her zaman avantajlıdır.

1.Alırken 520 i aracı diğerinden 70.000 TL. Ucuza alıyorsunuz. ( Kimse kusura bakmasın performansı çok yakın bir aracı aralarında 2 lt. Fark var diye aynı komfor ve aynı kasa araca fazladan vereceğime evime ikinci lüks bir araç daha alabilirim.)

2.Daha sessiz bir araba alıyorsunuz.

3.Bakım masrafları benzinli arabanın dizele göre daha uygun.

4.Araç bedeline orantılı olduğu için her sene yüzde 40 civarında fazladan kasko bedeli ödeniyor. 5000 yerine 7000 TL.

5.Yıllık vergilerde 2000 motor arabının vergisi 1600 benzinli araca göre sanırım 2,5 misli yanlış hatırlamıyorsam.

Birbirine yakın performansı olan, aralarında birkaç litre farkı olan bir araç için kim bunca fazladan parayı aktarmak ister bilemiyorum. Zaten genel düşünce ve yaklaşım böyle ki, satışlarda i serileri fark atmaya başladı.

• Kesinlikle katılıyorum, sessizlik olarak benzinli 520i , dizele göre çok ama çok sessiz bir araba,, bende 525xd alabilecekken sizin gibi düşündüm ve 520 i aldım, hiç pişman değilim performansı ve yakıtı makul seviyelerde,, sadece koltuğu rahat değil ama sonuçda 525xd de aynı koltuk var.

• kemalb K kullanıcısına yanıt
    Hocam her arabanın kullanıcısı var. Eğer piyasada 2.15 motorla mercedes dizel satabiliyorsa her araba bir şekilde satılır. Dizele alışan zaten benzine geçince psikolojisi bozulur. Dizelde basmazsan 7.5 yakar. Basarsan 9 olur ama benzinlide basmazsan 10 basarsam 13-14 yakar. Şehir içinde 7-8 litre yakıyorum diyenlere aldanmayın. Arabaya o kadar çok para veriyoruz ki övmek için bahane uyduruyoruz. Adam 2-3 ışık olan dur kalkı çok az sabit hızla gittiği yolada şehir için diyor. Özünde iyi niyetli olsada trafiğin nispeten bile yoğun olduğu yerlerde oturan insanları yanıltabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara trafiğinde 520i 11 lt/100km , son tüketim ortalamam budur.

• Ben düşüncemi belirtirken özellikle şunu belirttim. Dedimki iki araç arasında konfor ve performans açısından çok farklılık yok dedim. O nedenle de satışlarda bunu farkediyoruz, yani 70 bin lira parayı sadece dizel olacak diye veren varsa versin.

Ancak mercedes E serisi alacak olsam farklı düşünürdüm. E180 ile E250 arasında performans çok farklı.

İkinci olarak dizelde bastığın zaman 9 yakarken öbürüde bastığında 12 yaksın. Ya nerden toplayıp çıkarsan 70 bin TL yi geri getirmez bu araç. Zaten eskisi gibi değilki araç alan biri en fazla 4 sene kullanıp satıyor aracını. O zaman niye baştan 70 bin TL yi peşin ödeyip senelerce bekleyip geri dönüşünü bekleyesin.

Evet her aracın bir alıcısı vardır doğru ama 3 yıllık dizeli satarken isteyeceği fiyata ben o esnada aynı aracın yeni model sıfırını alabiliyorum. Kim tercih eder bilemiyorum .

Demişsinizki dizelde basmazsam 7,5 lt. basarsam 9 lt. Benzinli araçtada 10 olur isterse 12 olsun. Hesap ortada

Her iki aracıda ayda 1500 km. kullandığınızı düşünün.

Dizel araç 7,5 lt. ile ayda 113 lt. yakar

Benzinli araç 10 lt. ile ayda 150 lt. yakar

Dizel araç ayda 3,88 TL den 439 TL. harcar. Benzinli ise 4,48 TL: den 667 TL. harcar. Fark ne ayda 228 TL. yılda yapar 2800 TL.

Baştan verdiğin 70 bin TL yi kaç yılda geri alırsın bu durumda 25 yıl .

Oraya kadar gelmeye de gerek yok. Zaten her yıl oluşan bu 2800 TL. farkın yarısını vergi ile zaten ödüyorsunuz. Yani arada bir farkta kalmıyor.

Öyle düşünülürsede 70 bin TL. hiç geri dönmüyor gibi.

• ortalama şehir içi tüketimim şu diyenler çok mantıklı gelmiyor. e90 320d var, sabah gidiş yolu ile akşam dönüş güzergahları farklı,
    sabah yol boş trafik yok, şehir içi, bügün ortalama 4.5-5 i gördüm. akşam trafik dur kalk 11 in altına inemiyorum.
  • Selamlar
    e90 ı 2 sene kullandım....İşyerim Taksim-Beyoğlu bu trafikte 7.2 den yukarıyı görmedim.Üstelik çoğunlukla da 6.5 lar da gezdi.Kış aylarında 7.2 ler de gezindiği doğrudur.Aynı güzergahta 5.20i 11 den aşağıyı görmedi 1 hafta kullandım.Şu an CC var 9.2 ama bugünlerde devam ederse 10 un altına düşemeyecek kadar yükselecek muhtemelen.Öte yandan Seat Leon 2015 var henüz 1 aylık o 6.0 ve 5.5 larda geziniyor....
    Aynı sürüş şartlarımda 5.20 i yi ilk geldiğinde 151tl idi sanırım comfort paketli almadım.Keşke alsaymışım demiyormuyum?Kesinlikle diyorum.Nedenine gelince bu kadar para verip üçü-beşi aramayın derim....Hakikaten eğer ki büyüklüğü sizin için sorun değilse alınacak araç.Ama nedense ben büyüklüğü nedeni ile hala 3 serisi hayranıyım......
  • Dizel aracı alırken verilen farkı sadece harcanan akaryakıtı litre olarak hesaplanarak amorti etmeye çalışan hesabı hiç anlayamadım.. Sanırım benim bir zeka sıkıntım var.. Neden aynı araçları satarken ortaya çıkan farkı hiç kimse dikkate almıyor ?*
  • Hesap her yerde gerekli. Bu hesabı yapmadan araç alınmış olsaydı halen 520D daha çok satılıyor olurdu. Demekki bu hesapları herkes yapıyorki şimdi 520i satılıyor. Durumun özeti bu.

Ayda 200-300 TL. daha az ödeyeceğim diye baştan 70 bin TL. vermek doğrumu, yanlışmı hesabı bu

520D aracı kullanıp satarken bu paranın belki yarısını geri alabiliyorduk , 3-4 sene kullanıp satmaya kalkılan aracın karşısına şimdi daha fazla donanımla sıfır aynı aracın rakibi çıkıyor. Üstelik satmayı düşündüğünüz rakamın daha da altına.
  • Tamam dizel arabayı pahalı alıyorsun sonra pahalı satıyorsun, ama dizel yerine benzinli alarak aradaki farka 2. Bir araba alınabilir.. SahHibimnen . Coma bakın 2013 sonrası bmw 5 serisine bakın En çok araba 520i yani benzinli araba çıkıyor,, talebin benzinliye olduğu aşikar,, kim ne konuşursa konuşsun piyasa kendi içinde doğruya yöneliyor

• 520i sahibi olan arkadaşlar arada bir birkaç fotoğraf paylaşsalar hiç de fena olmaz aslında..

Hadi benim gibi araştırmış almayı kesin kafaya koymuş sadece uygun fırsat kollayan insanlar için çok önemli değil ama, almayı düşünen aşırı tükettiği varsayılan bir araçtan sırf buyüzden vazgeçen insanlar içinse bulunmaz nimet bana göre. Buyüzden hiç mi seyahat etmiyorsunuz yahu bikaç yakıt hız fotoğrafıyla renklendirseniz şurayı 2000tllik telefonları boşuna mı alıyoruz. Koyun şuraya ikiüç fotoğraf Yapabiliyorsanız vidyo koyun.. Sırf yazı oldu konu..
  • Arkadaşlar bu ilk msj. Hata yapabilirim. 2 ocak itibariyle 520i aldım. Gerçi çok kullanamadım ama araç çok iyi. Yakıt gn ort. 10 a düştü. Ilk kontağı açtığımda 18 lt civarındaydı. Otoban ortalamam ank. Ist. Arası 9 lt. Ama bu kadar yüksek olması benden kaynaklanıyor. Şöyleki 160-230 arası hızlarda kullandım. Ama tahammül edebilirseniz 7-8 arası çok rahat yakalanır. Bu arada ist trafiğindede ank. Trafiğindede kullandım. Genelortalamada Buda dahil. Muhtemel 9 Lara iner. Araba çok sessiz en güzel tarafı o ve otobanda resmen canavar oluyor😈
    Birkaç foto eklemeye çalışacam.
     BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

• 520i lerde start & stop var mı?

• 520ilerin piyasada bir anda artmasının sebebi araba alan insanların neredeyse tamamı kredi ile alıyor olması. Elinde 240 bin olan kişi gidip dizel alıyor. Sürekli 70.000 i kurtarmak diyorsunuzda satarken de o parayı alıyosunuz yani kurtarmak gerekmiyor. Eniştesim 520dsi ile kendi arabamla geziyormuş gibi seri kullanıyorum 8 litre yakıyor. O şelilde benzinlinin 12-13 den aşağı yakacağını sanmıyorum. Ben ayda 2000-2500 km yapan biriyim. Her arabaya bindiğimde kafamın yakıtta olmasını hiç istemem

• Ewet start/stop var

• Arkadaşlar fazladan verdiğiniz 70 bin tl ye gidin arsa alın, yatırım yapın hiçbir şey yapmasanız faize koysanız yılda 5000 tl getirir. Yılda 3000 tl benzin parası vermeyeceğim diyerek 5000 tl kaybetmek üstüne bir o kadar da kasko ve vergiden doğan farkı ödemek hangi mantığa sığıyor? Bu şekilde yüksek ÖTV ödeyerek devlet büyüklerimizi sırça köşklerde, siyah Mersolarda mı ağırlamak istiyorsunuz? Çünkü yapmış olduğunuz hesap ancak buna yarıyor.

• İsmail2190 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam en son kaç yaptınız? Benim araç yokuş aşağı otobanda 255 km/h gördü stock haliyle. Araç M paket arka lastikler 275 40 18.

• Araç comfort+premium. Lastik 225/17 araç daha rodajda. Otoban da düz yolda ( iniş çıkış yok) araçta 5 kişi (2 si 100 kg😄) sport modda 231 yaptım. Sonra ayağımı çektim. Sanki bassam daha gider gibiydi. Şu anda araç saha 1300 küsürlerde.

• Yakıt düşünmeden binmek isteyenler dizel biniyormuş :) bu çok iyiydi .. İsteyen dizel alsın isteyen benzinli ne yapıyorsanız yapın ., kendi adıma benzinli alarak aynı konforu , daha sessiz ve 70.000 tl ucuza yaşamak keyif veriyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.