Şimdi Ara

BMW çark etti: Koltuk ısıtmayı artık paralı abonelikle sunmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW kullanıcıları, üretici tarafından bazı ülkelerde aylık 18 dolara sunulan ısıtmalı koltuk aboneliğini hoş karşılamadı. BMW Yönetim Kurulu üyelerinden Pieter Nota, Autocar'a yaptığı açıklamada, koltuk ısıtma hizmetinin düzenli abonelik ücretiyle sunulmasının kullanıcılar arasında pek kabul görmediğini açıkladı.

Ayrıca Bkz.Türkiye, elektrikli araç şarj istasyonu sayısında Avrupa’da 2'nci sırada

Alman marka koltuk ısıtmayı abonelik ücreti karşılığında sunulan opsiyonlar listesinden çıkarıyor. Nota "BMW müşterileri bu durumda iki katı ödediklerini hissediyorlardı, ancak gerçekte durum böyle değil. Ama her zaman söylediğim gibi algı gerçekliktir. Bu yüzden bunu durdurduk" diyor.

Abonelik tabanlı hizmetler devam edecek

BMW, otomobillerinde zaten fiziksel olarak bulunan özellikleri düzenli bir ücret karşılığında sunmaktan vazgeçecek. Deneyimli yöneticiye göre bu tür özellikler araçta ya fabrika çıkışı olacak ya da hiç olmayacak. Yapılan girişim kullanıcı tarafında kabul görmediği için başarısızlıkla sonuçlandı.

Buna rağmen BMW, abonelik temelli hizmetler konseptinden vazgeçmeyi düşünmüyor ve bu yönde ilerlemeye devam edecek. Şirket otomobillerinde ek yazılım indirilerek etkinleştirilen abonelik tabanlı özellikler sunmaya devam edecek. Bunlar sürüş asistanları veya medya sistemiyle alakalı olacak. Şirket bu alandaki seçenekleri daha da genişletmeyi planlıyor.

Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/bmw-will-not-charge-extra-activate-existing-functions-cars

• Navigasyonu yap, araç giderken video izlemeyi yap, telefonla aracın bilgilerini görme vs gibi şeyleri yap ama adamın koltjk içine döşenmiş ısıtıcısını ki bununda parasını ödüyor aboneliğe bağlamak hangi aptalın fikti ? O zaman klima, radyo, farlar , sinyaller, sunroof hatta motor da abonelikle çalışsın ? Bu bmw gerçekten kafasıs çinliler dolduruyor radarlarla adamlar görsel şölen yapıyor ve bunu abonelik olmadan hem de daha ucuza yapıyor..
  • Neden kabul görsün aracın içine monte etmişsin vatandaş tekrardan neden her ay sana para vermeyi kabul etsin.

• "Çark etti" değil de, "geri adım attı" demek daha doğru olur. Baskılara ve şikayetlere dayanamayarak geri adım atmışlar.

• joven kullanıcısına yanıt
    Araç üreticileri için aracın içine bir opsyon koymak ile koymamak arasında çok büyük bir maliyet farkı doğmuyor üretim esnasında asıl onlar için büyük vakit kaybı ve maliyeti etkileyen şey bu opsyonunu eklenmesi veya eklen memesi noktasında ki işçilik ve vakit kaybı. ondanda araba üreticileri olabildiğince standar tek paket araç üretmeyi tercih ediyor. Madem ekledik bunun maliyetini abonelikle alalım diye uğraştılar olmadı. Muhtemelen gümbür gümbür çinliler gelirken yeni marka ittibarını etkiliyecek icatlar çıkarmazlar.

• Saçmalık yazılımla alakalı birşey olsa tamamda arabadaki koltuk ısıtıcıya da para verilmez.

• Klimayıda abonelikle sun bari ne saçma bir şeymiş

• Böyle bir şey olduğunu yeni öğrendim. Duyduğum en saçma şeylerden birisi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Navigasyonu yap, araç giderken video izlemeyi yap, telefonla aracın bilgilerini görme vs gibi şeyleri yap ama adamın koltjk içine döşenmiş ısıtıcısını ki bununda parasını ödüyor aboneliğe bağlamak hangi aptalın fikti ? O zaman klima, radyo, farlar , sinyaller, sunroof hatta motor da abonelikle çalışsın ? Bu bmw gerçekten kafasıs çinliler dolduruyor radarlarla adamlar görsel şölen yapıyor ve bunu abonelik olmadan hem de daha ucuza yapıyor..

• Ahaha bunu da duymamıştım iyi oldu. ısıtmaya bile abonelik :D Hız limitlerine abonelik vardı, işte self drive'lara var. Mercedes'in falan da efendim arka tekerleklerinde parkederken dönebilmesi özelliğine koymuşlardı :D İşe bak ya. Araba alıyorsun birde mevcut fiziksel özelliklerine para veriyorsun. Hadi yazılımı anlayalım diyeyim. Buluttan alıyor, arge si var sürekli gelişiyor vs. Ama fiziksel ya artık yuh. Zaten orada mevcut. Valla ben söyleyeyim bu akıllı arabalar öncesi epey değerlenir ha. Hani şimdi nasıl 64 model Mustang ler falan değerli. Şu son akıllı öncesi üyelik öncesi arabalar ateş değerlenir. Egea'ları saklayın beyler :D

• Bu ne saçmalık, eletriğini, yaktığı yakıtını bunlar mı karşılıyor? Yada koltuklar serverden data indirip ısıya falan mı dönüştürüyormuş?

Ev alıp, o evi boş bırakıp başka evde kirada kalmakla aynı şey bu, bunu bir amerikan firması yapsa şaşırmamda bmw nin yapması firmanın gözümdeki değerini epeyce düşürdü.

Aklını kaçırmış bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 9 Eylül 2023; 17:38:34 >
  • Bu BMW ne kadar para göz bir şirketmiş ya ! Aynı çakallığı Apple'dan da bekliyorum . Telefonda zaten olan bir özelliği aylık ücret ile kullanıma açarlar yakında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin kullanıcı açısından mantıklı açıklanacak bir tarafı yok. Üretici için özelliği koymak ve koymamak şeklinde farklı üretim bantları kurmanın maliyetli olması bu durumu haklı çıkarmaz. O zaman demek ki bu özellik artık standart olacak kadar ucuzlamış ve standart olacak hale gelmiş. Yoksa bu işin sonu yok.
    Tesla da aynısını bataryada yaptı. Hala yapıyor mu bilmiyorum ama aynı bataryayı koymasına rağmen iki farklı Kw kapasiteye sahip model gibi farklı fiyatlara satışa çıkarıyordu. Düşük kw kapasitede olan elektronik olarak sınırlandırılmıştı aslında. Kaliforniya’da yangın veya sel, tam hatırlamıyorum, bir felaket olmuştu yardım etmek adına düşük kapasitedeki modellerin sınırlamasını ota update ile kaldırmıştı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adamlar hassas noktayı biliyor 😄😄

Hayır şuna anlam veremiyorum. Arabada zaten bulunan bir donanımı 1 yıllığına tekrar satıyorsun. Abonelik bitince uzaktan bağlanıp disable butonu falan mı var? Nasıl müdahale ediyorsun. O zaman klimayı da ücretli yap emniyet kemeri mesela ücretli olsun her takmaya 1 lira falan kessin. Yok parayı vermezsen gece vakti farları falan yolda giderken kapat. Bu ne lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 9 Eylül 2023; 22:33:0 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Böbrek mevzusundan sonra intele dönecek bunlarda kafayı yedi demiştim. Haklı çıkacağım galiba 🤣

• Yakında arabamızda yolculuk yapabilmek için reklam izleyip kullanım süresi kasarız Spotify gibi ahahah 🤣🤣

• bu donanımı araç satışında fiyata zaten eklemiyor. Koltuk ısıtma da çok sık kullanılan birşey değil. Kendi aracımda sırf var demek için arada açtığım oluyor veya çok soğuk olduğunda kısa süreli açıyorum geri kalan zamanlarda işlevsiz birşeye baştan donanım ücreti ödemek yerine kullanacağın zaman donanım ücretinden çok daha az miktarı ödeyerek işini gör demek istemişler diye anladım. Lakin bizim ülkemizde ötv dilimine girmesin diye neredeyse farları koymayacaklar, bu şekilde ötv diliminden törpüleyerek daha donanımlı araçları da içeri sokabilirsin belki?

• tolgabes64 kullanıcısına yanıt

Hayır hocam donanım parasını satıyorlar. Yani alirken parasını verip alıyorsun. Ama kullanmak için abonelik istiyor. Tesla gibi. Tesla da da özellikler bu şekilde parayla satılıyor. Ona özendiler. Denediler. Tutmadı.

Ayrıca misal ben Hollanda'da yaşıyorum. Burada temmuz ayında bile sabahları 14-15 dereceydi. Bazı günler 9-10 bile oldu. Araba alirken en önemli kriterlerimden birisi koltuk ısıtmadir benim o yüzden. 3 saat filan oturunca sirtim agriyan da birisiyim. Uzun yolculuklarda sırtımı ısıtıp ağrısını da azaltabiliyorum. Herkesin bir şeyleri kullanma senaryosu farklı işte.

Yani hem para verip alıp hemde kullanmak için para ödemek çok mantıksızlikti. İnsanlar zaten ona tepki gösterdi. Donanim parasını almada zaten kimseden ses çıkmazdı. Kışın abone olurdum yazin durdururdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgabes64 kullanıcısına yanıt
    Nasıl eklenmiyor pardon? Paket içeriklerindeki fiyatlandırmalara baktınız mı hiç? Şu an BMW'cilerin razı olduğu çoğu özellik "Türkiye Paketi" adı altında araca eklenmiş oluyor zaten...

• Aracı kiralıyor olsan ek hizmetleri satmak tamam da, üst fiyat segmentinde araç satıyorsun zaten daha neyin parasını alacaksın?

• Koltuk ısıtma, Golf7 aracımda eklettiğim donanımlar arasında Sürüşe duyarlı Xenon farlardan sonra en çok beğendiğim 2. özelliktir. Evet Yaz aylarında hiç kullanmasınız ama havalar ısınana kadar her sabah kullanırım. Hemen ısıttığı için kısa süreli kullanıyorsunuz. Ama Keşke araçlar telefon ile entegre edilse ve ben evden aracıma ulaşana kadar koltuğum ısınmış olsa ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.