Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (286. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
335.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    Yüzde 90 gecikmiş yağ değişiminden yapar. Yüzde 5 silikonlardan. Yüzde 5 konvektörden yapar.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Gecikmiş yağdan yapmaz, Bmw nin şanzıman yağları life time dır. Silikon dediğiniz nedir ? Selenoid demek istediniz galiba.

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    Evet slenoid valfler silikon yazmışım 😱 genelde vuruntular ve kerkmeler bu şekilde düzeliyor. Türkiye şartlarında 50 bin kmde bir değişimi tavsiye ediliyor bunu söyleyenler servisler.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Gecikmiş yağdan yapmaz, Bmw nin şanzıman yağları life time dır. Silikon dediğiniz nedir ? Selenoid demek istediniz galiba.

Bu çok karışık bir konu.
    Yetkili ve tanıdığım özel servisler ömürlük diyor. Araçta problem varsa değişmeli diyorlar.

Bmw şanzumanı da yapan ve bu işe yıllarını vermiş referanslı usta ise her halukarda belli periyodlarda değişmeli diyor.

Yurt dışı bmw sitelerinde aracın şanzumanını açan, bu işleri garajlarında yapan insanlar var. Onların üstadları 100bin km de 1 kesin değişmeli diyor. Hatta ZF in web sitesinde yayınladığı yazıyı referans ta veriyorlar.

Ben gene ZF'le değiştim. Yağı da gördüm. Rengi tamamen değişmiş ve suya yakın kıvamdaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

quote:

Orijinalden alıntı: coviden

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Her zaman araç alacaksanız mutlaka makyajlı olanını alınız.

E39 ısrarınız yoksa size tavsiyem e46 3.25 192 hp alınız daha yeni bir araç gayet konforlu e39 her zaman aile ile uzun yola çıkanlar için daha mantıklı.

Vallahi doğrudur fakat, ben 3 serisi alacak olursam şayet 2006 ve üstü E60 oluyor sanırım o kasayı alırım. Daha aşağısı (çok çok kelepir düşmedikçe) ben ne yazık ki almam

Önerilerin için teşekkür ederim

makyajla kasa kodu değışmiyor.
    3 serisinde sedan 4 kapıda e46 sonra e90 geliyor sonra f30.

e60 ise e39 dan sonra gelen kasa. ama 4 kapı sedan model gene.

ben öyle biliyorum

Düzeltme için teşekkür ederim.
    Evet, sizin dediğiniz gibi. Ben yanlış yazmışım

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Bu çok karışık bir konu.
    Yetkili ve tanıdığım özel servisler ömürlük diyor. Araçta problem varsa değişmeli diyorlar.

Bmw şanzumanı da yapan ve bu işe yıllarını vermiş referanslı usta ise her halukarda belli periyodlarda değişmeli diyor.

Yurt dışı bmw sitelerinde aracın şanzumanını açan, bu işleri garajlarında yapan insanlar var. Onların üstadları 100bin km de 1 kesin değişmeli diyor. Hatta ZF in web sitesinde yayınladığı yazıyı referans ta veriyorlar.

Ben gene ZF'le değiştim. Yağı da gördüm. Rengi tamamen değişmiş ve suya yakın kıvamdaydı.

Değişmeli ama nasıl değişmeli bunu tartışmalıyız. Bizde şanzıman yağ değişimi araç lifte kaldırılarak şanzıman karteri sökülüp içindeki yağ boşaltılarak yapılıyor. Bu ne demek oluyor, yağın sadece 5-6 litresi değiştiriliyor.

Şanzıman yağı kan grubu gibidir, ve belirli bir km deki şanzımana müdahale etmek kanserli hücreye operasyon yapmak gibidir, ya kanser tamamen yok olur yada bütün hücrelere dağılır. Genelde ikinci dediğim oluyor ve şanzımanlar sıyırmaya başlıyor yağ değişiminden sonra.

Bende önceki E39 530i aracımı 140bin km de sırf bakım olsun diye değiştirmiştim, çok şükür bir sıkıntı olmadı siz de de olmamış. Şansımıza şanzımanların durumu iyiymiş. Sonuca gelecek olursak asıl sağlıklı olanı şanzımanı komple indirip içindeki bütün yağı değiştirmek. Bu şekilde yapan kaç kişi var?

@mevsimsiz_kar45

Selonoidler tıkalı olsa yada yağ eksik olsa şanzıman fail safe moduna alır kendini, arkadaşın sorunu türbin. Şanzıman yağının Türkiye şartı diye bir şey yok, motor yağı gibi değil kapalı bir sistem içerisinde çalışıyor. Zamanla oluşan metal talaşları için karterde mıknatıslar var. Sıkıntı mıknatıslar talaşları toplayamayıp filtre dolduğunda çıkıyor ortaya. Bu da çok yüksek km ler de meydana geliyor. 350-400bin km şanzıman yağı değişmeden sıkıntısız giden araçlar da var 100bin de bitende. Sanırım birazda kullanım ile alakalı.

• Tribun hatasi bahsi gecen mevzu ama zor is yağa da dikkat etmek lazim katalogdan tam isteneni orjinali bulmak lazim 2000 civari bir masraf tahminin

• Üstatlar bir ilan numarası daha versem yorumlasak
    Aracın içi beni bitirdi (konsol renk ve iç deri renk kombini)

365332286

Teşekkür ederim

• Arkadaslar arabayi aldim.

Rabbime guvendim. Baktirmadim. Oda baktirmadi aracimi karsilikli guven vererek. Aldik. Sattik.

Aracim 99 model 276 binde. 5.20ia m sport modeli. Koltuk baslari bel kirma sisirme hareketli koltuk var. Hafiza yok. Isitma yok. Orjinal.bmw alarm orjinal double ekran. Geri gorus kemarasi vs hepsi.

Kozmetigi olsukca guzel. Dosemeler felan yirtik yopranma yok.

Resimleri en kisa zamanda yüklerim. Aracta degisen yok belalti boyali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykutttdemirrr -- 18 Kasım 2016; 20:13:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykutttdemirrr

Arkadaslar arabayi aldim.

Rabbime guvendim. Baktirmadim. Oda baktirmadi aracimi karsilikli guven vererek. Aldik. Sattik.

Aracim 99 model 276 binde. 5.20ia m sport modeli. Koltuk baslari bel kirma sisirme hareketli koltuk var. Hafiza yok. Isitma yok. Orjinal.bmw alarm orjinal double ekran. Geri gorus kemarasi vs hepsi.

Hayırlı olsun.
    Kozmetik iyi olması önemli.

Fotoğrafları bekliyoruz.

Isıtmanın benim nazarında hiç bir önemi yok. Eski aracımda vardı. Deri koltuktu. 3.5 sene kadar sürdüm. Karda kışta da kullandım. Sadece çalışıyor mu diye test ettiğimi hatırlıyorum. O kadar. Hatta aynı araçtan arkadaşımda da vardı. Sırtını da ısıtıyor deyince, hadi ya deyip çok şaşırmıştım. Belki bel ağrısına iyi gelebilir. 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 18 Kasım 2016; 21:04:19 >

• quote:

hayirli olsun üstad

• quote:

Hakkınızda hayırlısı güzel günlerde binmek nasip olur inşallah
  • Aykutttdemirrr A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun muradına erdin yani :) Hevesini kaçırmayayım ama Orjinal M değildir, bel kırmalı koltuk varsa hafıza da olması lazım, o koltuğun manueli yok çünkü. Merakla resim bekliyorum.
    hayırlı olsun fotolarla besle bakalım konuyu görelim makinayı orjinal ekranda geri görüş olmaz , m sport diye bi modelde yok 99 larda biraz daha detay bilgi edinip işin içine girdinmi bidaha bmw den başkası yalan gelir
  • Oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim. 3 ay boyunca araştırdım. Baktitimi araclar oldu. Almadigimiz baskasinin aldigi ve satisa cikardigi elde patlayan bmwler vardi. Rabbim bize nasip etmedi cok sukur.

Belki çoğu kisinin yapmayacai bir deliligi yaptım ben. Saat 14.30 gibi araci gordum. Adami aradim. Ben en bos paket megane 2yi verip. Karsiliginda 99model 5.20i aldim.

3800tl fark verdim. Benim aracimda lastikler bitik on salincaktan ses geliyordu. Klima motoru degismesi gerekiyordu.

Aldigim araci 2 gun geçmesine ragmen. Halen bir ustaya gostermedim. Cunku o kadar guzel ki motor sesi felan o kadar guzelki anlatamam.

Bazi eksiklikleri ver. Sol katlanir ayna katlaniyor ama gidici. On yaylar kesik veya spor yay var. Arka sag cam iniyo kalkmiyor. Sag koltuk tuslari duzenlenecek. Angel xenon halkalaari sag far calismiyor. Orjinal xenon arka helle stoplar var. Kumandali eksoz var. Amerikan park var tuslu gizli. Mevcut ses tatmin edici ama brn tesisat koyucam. Atiker sirali var.

Sunrof ok gibi sikintisiz . Asc yi test ettim. Kapatinca g.t atiyor :) daha arabada bilmedigim o kadar cok sey varki zamanla oturacak...

Bazi sorunlari var sanki. Bazen anahtari cevirdigimde araba calismiyor bazen calisiyor mars aliyo bazen 2. Veya 4 kez deniyorum. Motorda uflemw vs hicbirsey yok. Bastimmi uçuyor. Pedalin altindaki dugmeye gazi tam badtigimda bazen gec fisekliyor. Spor mod da araba daha.horcin ve süratli. Arac biyle 30 km kadar felan bir hantal ama o hizdan sonra tabiri yerindeyse baya hizlaniyor :)

Onun disinda km hiz gostergesi skntili. Bir 2 ufak tefrk seyler var yani. Sanziman eger kiyaslarsam benim megane dan cok cok guzel. Vites gecisleri mukemmel. Orjinal.bmw alarmi var

Bende orjinal arac alsam . M tampon halkalar jant double ekran teyp. Navigasyonlu. Vs. Bunlari kesin kes yaptirirdim. Lastikleri cok iyi degil. Silwcek silikonlari iyi degil. Ve direksiyon kaplanmali.

Nitekim araba cok guzel ya :) hamdolsun rabbime simdilik bir sknti yok. Ne diyim Allah herkese nasip etsin. Bir kac foto cektim. Sonra daha detayli yüklerim

Sorunlarim icin fikir sunacak olan ustadlari dinlerim. Bmw bempar akrabamiz oraya goturecegim araci. Yinede istanbul avrupa yakasinda usta tavsiye edecek ben oraya gidiyorum diyecek bir abimiz var ise dinleyebilirim. Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tekrar hayırlı olsun.
    imkan oldukça yaptırır kullanırsınız.
    bmw ustası akrabanız olması iyi.
    güle güle kullanın. Hevesinizi alın. 🤗

hayırlı olsun tekrardan , bahsettiğin sıkıntıların hepsi kronik e39 sorunları ,
    cam krikosunu camcıya 20 30 tlye ayarlatrsın
    katlanır ayna için dişli tamir takımları satııyor nette el yatkınsa halledersiniz
    angelin içerde ampulu var o patladıysa orjinal angelse eğer onu değişince yanar , sonradan takılansa ayrca tesisata bakmak lazım
    ilk zaman yağ su durumunu sıklıkla takip edin ,
    geç marş alma olayı marş dinamosunun kömür sorunu gibi geldi bana o değilse kontak termiğide olabilir
    m tamponu sökmeyecekseniz orjinal yaya geçmeyin derim garip duruyor , arkaya da m tampon takıp çıta da takarsanız görünüm düzelir
    ayrıca bej velur paspas alırsanız içi daha orjinal görünür bej döşemeye siyah paspasmı olurmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

Nedense butun temiz bmwler sunroofsuz oluyor.araba sahane duruyor.cok temiz.192 bg ve manuel vites cok iyi.bir de sunroof olsaydi iyiydi.

aracı aldık geçen cuma ,gerçekten keyifli arabaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 20 Kasım 2016; 17:43:17 >
  • somet 16 kullanıcısına yanıt
    6 silindirin sesi 2.5 192 beygir motorun gucu manuel sanziman ve bu derece temiz 3 serisiyle bir araya gelince tadindan yenmez olmus.gule gule kullanin.arabayi temiz kullanirsaniz birkac yila kâr eder satarsiniz.ama satilacak araba degil o ayri mevzu

• 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.