Şimdi Ara

BMW /// E46 /// 318i /// 320i /// 325i /// 328i alacaklar ve ilgileneler için inceleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
3
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce E36 ve E39 hakkında yazmıştım.
    Şimdide E46 kasanın yukarıda bahsettiğim serileri hakkında yazacağım.

Not : Araçların hepsini bizzat kullandım. Zaten arkadaşımda olduğu için E46 ya sürekli biniyorum.

E46. 3 serileri içinde benim en sevdiğim kasadır . Bana göre mükemmel bir tasarımı var . Bu kasaya olan hayranlığım umarım yazacaklarımın objektif olmasına engel olmaz .

E46 nın iç dizaynı E39 ile hemen hemen aynıdır. Malzeme kalitesi iyi. Aşağıları indikçe malzeme kalitesinde düşüklükler görülüyor. Ama genel anlamda muhattap olduğunuz kısımlar kaliteli. Üzerinden yıllar geçse bile eğer araç bakımlı ise 0 kilometre bir otomobil gibi hiçbir tıkırtı olmadan binebileceğiniz bir araç. Mümkünse bu aracın makyajlı kasası alınmalı ve özellikle 3 kollu direksiyona sahip bir E46 bulunmalıdır . Ozaman E46 size spor bir otomobile biniyormuş hissi verir. Sürüş pozisyonu bütün BMW lerde olduğu gibi gayet rahat bulunabiliyor ve spor hissettiriyor .
    120 km gibi hızlardan sonra rüzgar sesi almaya başlıyor .
    Arka tarafta baş ve diz mesafesi iyi . Yinede ortada oturmak pek keyifli olmayabilir. Her ne kadar 5 kişilik gibi dursa bile aslında 3 seriside 5 seriside hatta 7 seriside 4 kişi için idealdir.
    Bu arada keyifli olmayabilir derken aslında deri koltuklu olanlarda biraz böyle durum . Her ne kadar rahat da olsa deri koltuk biraz kaygan olabiliyor.

Şimdi gelelim motor seçeneklerine ve ayrı ayrı her bir modele.

318i
    BMW nın oruç bozduğu araçlardan birisidir . Çünkü 318 yazmasına rağmen 2.0 litre 143 HP 4 silindirli bir motor kullanır . Performans olarak gayet tatminkardır. Yaklaşık 1350 kilo olan bu aracı çok rahat çeker .
    0-100 denememde 9.5 saniye gibi bir değe yakaladım ( LPG Ile )
    0-200 deneme imkanım olmadı.
    Yakıt olarak gayet ekonomik .
    Şehir Içinde LPG ile 12.5 litre yakıyor.
    Şehir dışında ise 110 sabit giderek 8.5 litre gibi bir değer yakaladım ben. LPG ile sorunsuz uyuyor .
    Aile için çok ideal bir araba . Yakıtı vs herşeyi uygun. Kronik sorunu varmı tam olarak bilmyorum ama , BMW ustasına sordum. Tavsiye etmem dedi. Adam aksi olunca neden diyemedim.

320i
    Benim kullandığım 2000 model bildiğimiz M50B20 motora sahip 6 silindirli olanıydı.
    150 HP güce ve 189 NM torka sahip. Daha önceki yazımda bu motordan bahsetmiştim.
    Malesef E36 da ki şanzuman sorunsalı burada da karşıma çıktı .
    218 km gibi bir hızda 5. Vites te kesiciye giriyor . Hızlanması vs gayet iyi.
    1.6 TDI 105 HP Jetta ile 0-200 arası denedik.
    0-100 e kadar BMW 2 boy önde .
    150 kilometreye doğru fark 5 boya yaklaşıyor .
    Asıl farkı ise 150 den sonra . Hiç kesilmeden hızlanmaya devam ediyor ve 180 km gibi bir hızda fark 10 boyu buluyor . 200 km de Jetta ortalıkta yok. Zaten 196 Jetta için son .

Yakıt olarak Şehir dışında LPG ile 10 litre gibi bir değer yakaladım ben.
    Şehir içinde ise 15 i gördüm. Ama birçok virajda yan verildiğimi unutmaz isek 14 litre diyebiliriz .
    Bence gayet makul.
    Ama 6 silindirin sesine hayran olmayan . Ve zaten sonu 218 diyen birisi iseniz . 318i daha mantıklı bir tercih olabilir . Ancak unutmayın. M50 motorların parçaları vs çok daha kolay bulunur ve kronik bir sorunları yoktur .

325i
    E46 ya aşık olduğum araç. 2.5 litre 6 silindir motor 192 HP güce ve yanlış hatırlamıyor isem 245 nM torka ulaşıyor. Sıcak havalarda asfaltta yapacağınız ani hamlelerde lastiklerden anında duman atmaya müsait . Jetta ile filan denemeye bile kalkmadık.
    Honda Civic VTI ile 60-230 denememiz oldu.
    Ilk anda Honda vtec altı kaldığı için BMW burun çıkardı. Ama sonra Vtec aça aça gitmeye başladı.
    160 km den sonra 3 boy olan fark birden sabit kaldı . Ve 200 e kadar 3 boy devam etti fark. 220 lerde BMW farkı kapatmaya başladı. Ve 230 da arka tampona kadar geldi.
    Honda ( Filtre Egzoz mevcut )
    325i ( Performansa olumlu yönde etkisinin olduğunu bildiğim bir Headers var )
    Bu denemeler benzinde yapıldı .
    Gelelim LPG ile yakıt tüketimine .
    Şehir içinde ben bu aracı çok sert kullandığım ve virajlı boş bir sürüş yolu bulup gazladığım için 18 litre gibi bşr değer yakaladım. Ama sahibi ben 15 yakıyorum diyor .
    Şehir dışında 130 km sabit 11 litre yaktı.

328i
    Otomatik vitesti , performans olarak gayet iyi. Otomatik olmasına karşın 325i ile aynı diyebilirim . Yan vermeyi seviyor ancak şanzuman arada dengesiz davranıp araç sarmış iken 2. Vitese atıyor ve birden kadrana bakınca 90-100 km aradıda gidip gelen bir çubuk görüyorsunuz . O yüzden dikkatli olmak gerek . 1 defa bu şekil Spin attım.
    Yakıta gelince .
    Uzun yolda 11 litre LPG ile
    Şehir içinde 16 litre yakıyor .

Diyeceklerim bu kadar .
    Ayrıyeten 320d de kullandım . Dizel Enjektör ustası olan kuzenim , BMW nin en iyi dizel motorları ürettiğini iddia ediyor. Yakıt olarak şehir dışı 7 litre , şehir içi 11 litre filan yakıyor. Ama sesi berbat . Bu yüzden ben hiç sevmedim , çok gürültülü.

Son olarak : 40.000 TL ye alabileceğiniz en mükemmel araç E46 dır . Bu aralar piyasası uçuk . 325i lere 60.000 isteyen bile var . Bu piyasada temizine 45.000 liraya kadar verilir .
    Temiz bir 320i yi 40.000 TL ye alıp binebilirsiniz. Eğer araç almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz uyuyorsa başka hiçbirşey alternatifi olamaz. Özelliklerini yazayım desem 1 sayfa olur.

Birde modifiye yapan arkadaşlar . Lütfen şu araçlara Karpuz Jant mıdır ne zıkkımsa o dandik jantı atmayın .
    Bakın size tavsiyem. BBS in yada O.Z nin adam akıllı bir jantını atın . İçinede uzman ellerde komple bir Alcantra kaplama . Arkadayada CSL de olan Spoiler benzeri şeyden yaptırın yeter . Ha birde ızgarayı karartın. İşte o zaman çok yakışıklı oluyor.

Haydi iyi geceler ✋ sormak istediğiniz yada atladığım yanlış söylediğim birşey olursa uyarın lütfen , malum saat gecenin körü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.

• E46 sanayiden çıkmayan bir araç 3 kere motor yaptıtan birisi olarak diyorum 35 binlik arabaya 25 bin masraf yaptım bmw nin eskisine bulaşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: saatbaba

E46 sanayiden çıkmayan bir araç 3 kere motor yaptıtan birisi olarak diyorum 35 binlik arabaya 25 bin masraf yaptım bmw nin eskisine bulaşmayın

Biz yıllarca E39 A bindik . Aracı almadan önce iyice baktırdık. Aldıktan sonra ise götürüp ustaya , değişmesi gereken , ileride sorun çıkabilecek ne varsa değiştir dedik. 1500 lira bir masrafı çıktı toplamda ama zaten uygun fiyata aldığımız için piyasa değerine anca yaklaşmış oldu.
    Ondan sonra sadece Yağ değişimine gittik. Bir defada ABS arızası verdi , gittik , sigortaga temassızlık olmuş. 10 liramıydı neydi bir port alınıp takıldı , sorun düzeldi.

Arkadaşım E46 sını almadan önce götürdü baktırdı. 2.000 lira filan masrafı var dendi. Fiyat üzerinden 2.000 TL düşüldü. Aracı aldı , 1700 lira masraf etti . 15 aydır bir kere bile herhangi bîr arıza çıkarmadı.

Yine yukarıda bahsettiğim 328i ye sahibi 4 yıl tepe tepe bindi , 4 yılda 80 bin kilometre filan yaptı. Araç birkez bile sorun çıkarmadı , 4 ay önce E90 almak için sattı . Alan adam 1 hafta sonra şanzumanı yedi. Ardından geçenlerde üst kapağı filan söktürüyorlardı.
    Biraz şans işi , birazda dikkat.

• güzel konu
  • saatbaba S kullanıcısına yanıt
    merak ettim aracı hangi yıl kaç paraya aldınız ?
  • 318i de motorla alakali sorun okumustum.devamli yag mi yakiyordu oyle birseydi.tamire randiman vermiyormus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 116i hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • takip edelim :D
  • E46 lar gercekten cok guzel bir tasarima sahip. Yuksek hacimli yuksek performansli tek kapi coupe bi modelini ikinci arababolarak alip kullanmak ve kafana gore oynamalar yapmak isterim. Yada e46 m3

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

318i de motorla alakali sorun okumustum.devamli yag mi yakiyordu oyle birseydi.tamire randiman vermiyormus

2005 ten sonrası için birşey diyemem ancak , ondan önceki yıllarda BMW nin abdest bozduğu bütün modeller sorunlu. Aynı problemleri bende okudum ama görmediğim için birşey diyemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

merak ettim aracı hangi yıl kaç paraya aldınız ?

Arkadaş büyük ihtimalle yanlış arabadan çok yanlış ustalara düşmüş . Sanırım bahsedilen araç 316i .
    Hangi serisi olursa olsun 25.000 e toparlanmayacak bir BMW yok.
    Komple motor yaptırsan 6-7 bin tutar . Belki tutmaz bile . Masraf 25.000 olduğuna göre defalarca yapılıp tekrar bozulmuş.

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Umarım birgün sahip olursunuz hocam .

• Aklıma, yakın bir abimin durduğu yerde yanan makyajlı E46'sı geldi. Bana kimse bu arabalara para verdiremez. İyidir vs. eyvallah fakat nerde ne yapacağı belli olmaz. Alıp masrafsızda binilebilir incir ağacıda dikebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdandi Urd Skuld

Umarım birgün sahip olursunuz hocam .

İyi dileginiz ve faydali bilgiler icin tesekkur ederim

• Güzel arabalar ama temiz tüp takılmamış 320i ve 325i buak zor birde iyi para istiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Aklıma, yakın bir abimin durduğu yerde yanan makyajlı E46'sı geldi. Bana kimse bu arabalara para verdiremez. İyidir vs. eyvallah fakat nerde ne yapacağı belli olmaz. Alıp masrafsızda binilebilir incir ağacıda dikebilir.

Kaba olmak istemem ama çok saçma bir gerekçe ve gereksiz bir yorum olmuş.

BMW e46 larda kendini ateşe veren bir sistem bir Opsiyon olduğunu bilmiyordum 😁

Bahsettiğiniz olay bir kaza ve her araçta gerçekleşebililir.

• quote:

quote:

Aklıma, yakın bir abimin durduğu yerde yanan makyajlı E46'sı geldi. Bana kimse bu arabalara para verdiremez. İyidir vs. eyvallah fakat nerde ne yapacağı belli olmaz. Alıp masrafsızda binilebilir incir ağacıda dikebilir.

Hayatımda sorunu çözülemeyen arabaya ilk defa bu arabada denk geldim buda opsiyondu sanırım. Neler çektiğini bir tek kendisi biliyor. En son durduğu yerde yandı kurtuldu.

Evet bu sorunlar her arabada olabilir. Fakat bu yaşta BMW alıp binmeye çalışmak kumarın büyüğünü oynamaktır. Bu ülkede BMW'lere nasıl binildiğini görüyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Hayatımda sorunu çözülemeyen arabaya ilk defa bu arabada denk geldim buda opsiyondu sanırım. Neler çektiğini bir tek kendisi biliyor. En son durduğu yerde yandı kurtuldu.

Evet bu sorunlar her arabada olabilir. Fakat bu yaşta BMW alıp binmeye çalışmak kumarın büyüğünü oynamaktır. Bu ülkede BMW'lere nasıl binildiğini görüyoruz.

Kendi aracım 1986 model E30
    Arkadaşımın aracı 1999 model e39
    Yine bir arkadaşımda 2000 model E46 ve etrafımda onlarca var .

Arkadaşımda bende maddi durumu çok iyi kişiler değiliz . Öğrenciyiz ve bu araçları yürütebiliyoruz.
    Ya ben ve etrafımdakiler şanslı , yada sizin abi çok şanssız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.