Şimdi Ara

BMW F30 320İ ve 316i karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
27.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler, İstanbulda üniversiteye gidip gelmek için hep favorim olan Bmw F30 serisini almaya bu ay karar verdim. Yılda aşağı yukarı 20.000 km yaparım ya da yapmam. Bende isterim 320d alıp kafamın rahat olmasını fakat fiyatlar malum 176.000 TL 100.000 km de olan araç etiket fiyat. Bende ise limit 150.000 TL. Tabi Araç için bazı zorunlu olmasını istediğim özellikler var M paket, Sunroof, Estoril Mavisi, Beyaz ya da Gümüş gri olmalı.

Geçen hafta bayiiyi aradım 316'nın artık 318i adında üretildiğini söyledi ayrıca 318i ya da 316i'nin 320i ED modellerinden az yaktığını bile söyledi bana pek inandırıcı gelmedi ama düşük güç dedi yakıt verimliliği çok dedi.

Dün ise bi galerici arkadaşın yanındaydım yine F30 konusu açıldı o ise tam tersini dile getirdi. 316i - 318i serisinin bayinin elinde kaldığını fazla yaktığını herkesin 320i ED aldığını söyledi. ED teknolojisi sayesinde az yaktığını söyledi o da bana mantıklı geldi. Fakat 1.6 TurboBenzinli motorun 170 Hp olması daha öncede 220 Km de yarım depoyu içen ve altına inen 1.4 Tsi 160 Hp Vw CC kullanıcısı olarak şüpheliyim. Ayrıca galerici arkadaş km de 50 krş'tan aşağı yakmaz dedi. Sizce bunlar doğrumu. Yerimde olsanız 316i mi 320i ED serisine mi girersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 316i ve 320i: Karşılaştırma ve Farklar

Giriş

BMW 3 Serisi, lüks sedan otomobiller arasında popüler bir seçimdir. 316i ve 320i modelleri, serinin giriş seviyesi seçenekleridir. Bu iki model arasında birkaç önemli fark vardır ve bu makale, seçim yapmanıza yardımcı olmak için bunları inceleyecektir.

Motor ve Performans

BMW 316i, 1.5 litrelik 3 silindirli bir motora sahiptir ve 136 beygir gücü üretir. 320i ise 2.0 litrelik 4 silindirli bir motora sahip ve 184 beygir gücü üretir. Bu güç farkı, performansta fark edilir bir fark yaratır. 320i, 0-100 km/s hızlanmasını 7,1 saniyede tamamlarken, 316i bu mesafeyi 8,8 saniyede tamamlar.

Yakıt Tüketimi

BMW 316i, 320i'ye kıyasla daha düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. 316i, ortalama 100 kilometrede 5,5 litre yakıt tüketirken, 320i ortalama 6,5 litre yakıt tüketir.

Donanım Seviyesi

BMW 316i, 320i'ye göre daha düşük bir donanım seviyesine sahiptir. 316i'de standart olarak sunulan özellikler arasında LED farlar, çift bölgeli klima kontrolü ve 8,8 inçlik dokunmatik ekran bulunur. 320i ise ek olarak sunroof, ısıtmalı ön koltuklar ve uydu navigasyonu gibi özelliklere sahiptir.

Fiyat

BMW 316i, 320i'den daha düşük bir fiyata sahiptir. 316i'nin başlangıç fiyatı yaklaşık 750.000 TL iken, 320i'nin başlangıç fiyatı yaklaşık 900.000 TL'dir.

Sonuç

BMW 316i ve 320i, farklı ihtiyaçları olan alıcılar için farklı seçenekler sunan iki mükemmel otomobildir. 316i, uygun fiyatlı ve yakıt tasarruflu bir seçenektir, 320i ise daha yüksek performans ve donanım seviyesi sunar. En iyi seçimin hangisi olduğu, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 320i ed diyorum ben gerçekten iyi araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C180 bakılabilir.2si arasından 320i.

• Yılda 20 bin km iyi bir rakam,3.20 ied te nispeten 3.16 iye oranla daha az yakan bir araç olmasına rağmen,sen ister istemez basacağın için yakan bir araç olacaktır. Belli limitleri geçmezsen trafikte 8 litre civarlarında yakarsın. Ama bu ne kadar tatmin eder seni bilemem. Eco pro mod bir zaman sonra sıkıcı olabilir. Ben 20 bin km yapsam dizeli tercih ederdim. Audi audi a4 veya a5 dizel otomatik düşünürdüm.ben f30 3.20 ied e de bindim 2.0 tdi a5 e..audinin farklı bir duruşu vardı.177 beygirdi sanırsam. Yada yeni f20 ye bakabilirsin ..istediğin gibide doldurursun.

• İlgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Hocam Audi A5 temiz bişey az km lisini 190.000'den aşağı bulamazsın. A4 için daha gencim A4 biraz daha orta yaş grubuna hitap. Ayrıca yeni kasası geliyormuş A4'ün. Bana özellikle benzinli lazım egzoz sesi için son susturucuyu kapattırmayı düşünüyorum. Tek şüphem yakıt konusunda şehir içinde 316i mi az yakar 320i mi

• Yakıt olarak bence aralarında çok bir fark olmaz çünkü motor aynı motor, 34 hp güç farkı var, ve BMW Efficient Dynamics diyerek 170lik PSA motoruna birkaç ufak tefek dokunuşlar yapmış olabilir. Ama fark sadece yazılım farkı da olabilir.

Sonuç olarak Ben 320i ED diyorum, yakıt aynı olur fakat daha güçlü bir aracınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrc.ertus

İlgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Hocam Audi A5 temiz bişey az km lisini 190.000'den aşağı bulamazsın. A4 için daha gencim A4 biraz daha orta yaş grubuna hitap. Ayrıca yeni kasası geliyormuş A4'ün. Bana özellikle benzinli lazım egzoz sesi için son susturucuyu kapattırmayı düşünüyorum. Tek şüphem yakıt konusunda şehir içinde 316i mi az yakar 320i mi

O zaman şöyle söyleyeyim..3.20 ied yakıt olarak her türlü daha az yakar. Ben senin yerinde olsam almadan kiralarım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten öyle yapacam Bmw nin premium kiralama hizmetide varmış ya ordan alırım ya da bi kiralama şirketinden bir hafta test eder öyle karar verecem. Bide kullanıcılarından bilgi almak istedim acaba memnunlar mı 320i den

• M pakette 18-19" jantlarla efficient dynamics olayı sadece lafta kalıyor. En az yakan kombinasyon 16" jantlı 316 i. 320 sadece kağıt üstünde az yakıyor. Arabayı eline geçiren çok basıyor o da çok yakıyor. Ama ben olsam ben de 320 alırdım . Performans olarak baya fark var ama daha az yakar diye beklemeyin hele M pakette unutun.

• Öğrenci adam ve 320i ülke zenginmiş cidden bizim haberimiz yokmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya 150 bin veriyosun ve aradaki 1-2 litre benzini mi dusunuyosun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

Öğrenci adam ve 320i ülke zenginmiş cidden bizim haberimiz yokmuş

Çekememezlik başlamış

• Eksileyecekler ama 316i alıp yazılım yaptırırım hem yakıt düşer hem performans artar

• Seçenek sunmuşsunuz ama 220d alın kafanız rahat olsun, 150.000 civarında az kilometre m paketler var. Herkes benzini mi düşünüyorsun diyorda dizeldeki psikolojik rahatlık başka.

• 2 serisi arka farlar berbat. 316i yazılım atınca yakıt düşmez ki bide o pistonlar bujiler krank miller vs. o beygire göre opsiyonlanmış. Zaten alman arabalarının motoruna yetkili servis ve çok iyi bir ustadan başka kimse oynayamaz Asya arabası değil ki ordan sök onu tak onu iptal et bunu tak gibi şeyler yapsan arıza lamba ikazı artık arızalanır o kadar yana yana :) Japon araba tutkumuz vardı o da kursağımızda kaldı. Ülkemiz ötv leri yükselttikten sonra meydanlar almanlara kaldı nerde o eski Accordlar Mazda 6 lar Mitsubishi Evolar. Yakıt fiyatları ve ötvler bu araçları öldürdü. Bende her tüketici gibi Japona hasret kalıp Alman almaya karar verdim. Hayırlısı bakalım sayın arkadaşlar :)

• Taklitçi karşıtı kullanıcısına yanıt
    Universitelerde ne araclar var,icinden kac tane 320i cikarir sayamazsin ;).Gercekten haberiniz yokmus :)

• EmreKaanYksl kullanıcısına yanıt
    Aracını kıskancak değilim 535d aracımız var

Tabiki benim değil annemin

• mrc.ertus M kullanıcısına yanıt
    mrc.ertus,

Söylediklerinden 2 şey çıkar.

1- Ya hocasın

2- Ya da heyecanlı bir genç.

Her iki ihtimalde de söylediklerin tutarsız.

Misal: " Yakıt fiyatları ve ötvler bu araçları öldürdü. Bende her tüketici gibi Japona hasret kalıp Alman almaya karar verdim"
    " Fakat 1.6 TurboBenzinli motorun 170 Hp olması daha öncede 220 Km de yarım depoyu içen ve altına inen 1.4 Tsi 160 Hp Vw CC kullanıcısı olarak şüpheliyim. Ayrıca galerici arkadaş km de 50 krş'tan aşağı yakmaz dedi."

Ayrıca üyeliğiniz 1 günlük. Bu söyledikleriniz maalesef havada kalmakla beraber doğru bir cevap alamazsınız.

Son olarak forumda arama butonu mevcut olup sorduğunuz soruları önce forumda aratmanız zaman açısından size konu yararlılığı bakımdan foruma yararı dokunacaktır.

Aracınız hayırlı olsun.

• F30 316i M paket sahibiydim. Aracı yaklaşık 20 bin km kullandım. Birçok forumdan arkadaşta tanır beni.
    316i, 320i ed'den normal kullanımda 1 litre kadar fazla yakıyordu. Bunun temel nedeni alaşımlı subap kullanmaması, egzoz yapısının biraz daha farklı olması buna bağlı olarak Etg sıcaklığının değişikliğinden artan verimsizliği.
    Araca yazılım yapacaksanız Down pipe ve intercooler değişimi ile birlikte 316i çok daha sağlıklı bir veriye ulaşıyor.(230 hp, 350 nm tork civarı)
    Gelelim makyajlı kasa ile gelen 1.5 litrelik 136 hp gücünde olan 318i modeline. Bu motoru bmw kendi mühendisliği ile üretti. 316i de kullanılan motor bloğu Peugeot Rcz-R ile kullanılan ile aynı bu yüzden blok modifiyeye daha yatkın. Neyse 318i, 3 silindir bir motordur ve egzoz sistemi ile motor sesi makyajsız kasadaki 3 serisiden daha keyiflidir ve devir çevirme karakteri daha başarılıdır. Şöyleki 316i 5800 - 6000 devirde vites atarken. 318i 6200 - 6500 devir arasında vites atar. Sakin kullanımda da hemen hemen 0.5 - 1 litre arasında az yakar. Zaten fabrikasyon verilerine baktığınızda da bunu desteklemektedir. Bu motor Bmw I8'deki benzinli ünitenin motor bloğudur. I8'de 231 hp güç üretiyor ama 318i de kısıtlaması çok fazla o yüzden box takarsanız +30 hp gibi bir güç anca alabilirsiniz. Zaten yazılımı daha çıkmadı. Yani kafanızda ben bu aracı alırım yazılımla 320i ed gibi giderim hem de cebimde param kalır. diye düşünmeyin
    Uzun uzun yazacağım çok şey var ama vaktim yok, sorunuz olursa yazarsınız müsait vakit cevaplarım.
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem.05 -- 22 Ekim 2015; 8:22:12 >

• 212444 kullanıcısına yanıt
    Üyelik süreleriyle bilgi değerlendirmesi yapılıyorsa işimiz var demektir. MitsubishiTeam Club Turkey sayfasında ismimi aramanı önerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.