Şimdi Ara

BMW f30 320i vs Audi A4 2.0 tfsi quattro makyajsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ne kadar motor olarak, çekiş olarak farklı araçlar olsa da filtreye nedense ikisi takıldı. Yeni lansman 320i (sunroof, comfort, tekno, paketler, suni deri koltuk) yada Doğuşun elinde az sayıda kalan A4 2.0 tfsi quattro Sline (epey dolu bir araç). ikisinin fiyatları hemen hemen aynı. A4 makyajsız kasa olduğu için epey indirim yapılıyor. Ancak sürüş zevki, kalite, görüntü, yanyana koyunca karar vermekte yardım gerekebiliyor. İkisininde kaliteli markalar olduğunun farkındayım. Ancak dikkate ederseniz ben gayet spesifik iki modeli kıyaslıyorum. BMW mi Audi mi demiyorum. Yardımınıza biraz acil ihtiyacım var. Ortalama araç kullanmam 3 sene. 3 sene sonra 75bini bulunca elden çıkarıyorum. Şuanki GOLF 1.4TSI DSG 66bin aracıma yapmayı planladığım gibi.

• BMW kesinlikle. Ama geçenlerde audi a4 2.0 tfsi quattoraya bindim. Yüklüydü araba. 290 bg mi neydi. Fena gidiyordu ve çok tatlı yanlanıyordu abartılmadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

BMW kesinlikle. Ama geçenlerde audi a4 2.0 tfsi quattoraya bindim. Yüklüydü araba. 290 bg mi neydi. Fena gidiyordu ve çok tatlı yanlanıyordu abartılmadan.
    Audinin yeni kasasının çıkmış olması ve f30un sürüş dinamikleri açısından sınıfının en iyisi olduğu gerçeği göz önüne alınarak BMW daha uygun bir seçenek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Audinin yeni kasasının çıkmış olması ve f30un sürüş dinamikleri açısından sınıfının en iyisi olduğu gerçeği göz önüne alınarak BMW daha uygun bir seçenek olur.

Alıntıları Göster
    Sakıncası yoksa ne kadar fiyatları, paylaşabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM

Alıntıları Göster
    audi nin yerine volvo s60 R t5 daha iyi tercih bence . tabi baktıgınız arabaların fıyatları veya sızın butcenızı bılmeden yazıyorum bunları belırtırsenız daha iyi yorumlar okursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM

Alıntıları Göster
    Daha keyif verecek olan A4.Buna karşılık daha fazla yakıt tüketecek.
    320i için de yeni sipariş veremezsiniz,ancak elde kalan varsa alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Daha keyif verecek olan A4.Buna karşılık daha fazla yakıt tüketecek.
    320i için de yeni sipariş veremezsiniz,ancak elde kalan varsa alabilirsin.

Alıntıları Göster
    320i icin 4 teklif aldim. (comfort+tekno+sunroof+arka kol dayama+metalik renk).Indirimsiz 123 bin. Sanirim fiks 4% indirim alinir. Ustunu bilmiyorum. Hemen teslim dedigin gibi. Tek soru isaretleri on kol dayama opsiyonlarda yok gorunuyor. Sanirim on kol dayamasiz 320 vermezler :) Mineral Grimi Imperial mavimi onuda bilemedim ama imperial maviye yakin duruyorum.
    Audiye gelince 126 bin teklif ettiler ana indirimden sonra. Ama bu fiyat kur 2.29 ikende bu sekildeydi. Kur 2.21. sanirim ordada 120bin seviyesine ineriz ekstra indirimle. Tabi arac kalirsa. Tek secenek siyah yada gri. Ama renkten ziyade aracin motor, full donanim, Sline ve performansi beni heveslendiriyor.
    BMW hem 320d hem 320i denemesi yaptim. Fikrim olustu. Ama durust olmak gerekirse hic quattro kullanmadim ama epey met edildigini duydum.
    Butce 120 bine kadar.
    En buyuk derdimiz kararsizlik olsun. Cok sukur 3 gunluk dunyada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikisi de iyi araç gözüne hangisi hoş geliyosa onu al ama quattro bence 4ceker olmasıyla daha bir önde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f30 daha atak

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

f30 daha atak
    2.0 211 hp quattro Audi A4 126 bin Tl mi?
    Nasıl yani bu araç şimdi 320i dengine mi geldi? Çok şaşırdım.

Lakin quattro 2.0T A4 ler her zaman Top Model olmuştur ve bu yüzden genelde fiyatları bir hayli pahalı oluyordu. Bence 126 bin TL çok iyi fiyat.
    Ancak ben yine de BMW alırdım. Sürüş keyfi bambaşka aletin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme11

Her ne kadar motor olarak, çekiş olarak farklı araçlar olsa da filtreye nedense ikisi takıldı. Yeni lansman 320i (sunroof, comfort, tekno, paketler, suni deri koltuk) yada Doğuşun elinde az sayıda kalan A4 2.0 tfsi quattro Sline (epey dolu bir araç). ikisinin fiyatları hemen hemen aynı. A4 makyajsız kasa olduğu için epey indirim yapılıyor. Ancak sürüş zevki, kalite, görüntü, yanyana koyunca karar vermekte yardım gerekebiliyor. İkisininde kaliteli markalar olduğunun farkındayım. Ancak dikkate ederseniz ben gayet spesifik iki modeli kıyaslıyorum. BMW mi Audi mi demiyorum. Yardımınıza biraz acil ihtiyacım var. Ortalama araç kullanmam 3 sene. 3 sene sonra 75bini bulunca elden çıkarıyorum. Şuanki GOLF 1.4TSI DSG 66bin aracıma yapmayı planladığım gibi.

2.0 TFSI 211 hp motorların yağ yakma problemi var. 2000-3000 km'de bir 0.5-1 litre arası yağ ister. Tercih ederken bunu aklınızda bulundurun. Yağ yakma problemi hariç motor gücü ve çekiş sistemi çok iyi. Ama bu problem varken f30 320i daha mantıklı tercih.

...aynı mesajı diğer açtığınız başlığa da yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 31 Temmuz 2012; 17:27:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

quote:

Her ne kadar motor olarak, çekiş olarak farklı araçlar olsa da filtreye nedense ikisi takıldı. Yeni lansman 320i (sunroof, comfort, tekno, paketler, suni deri koltuk) yada Doğuşun elinde az sayıda kalan A4 2.0 tfsi quattro Sline (epey dolu bir araç). ikisinin fiyatları hemen hemen aynı. A4 makyajsız kasa olduğu için epey indirim yapılıyor. Ancak sürüş zevki, kalite, görüntü, yanyana koyunca karar vermekte yardım gerekebiliyor. İkisininde kaliteli markalar olduğunun farkındayım. Ancak dikkate ederseniz ben gayet spesifik iki modeli kıyaslıyorum. BMW mi Audi mi demiyorum. Yardımınıza biraz acil ihtiyacım var. Ortalama araç kullanmam 3 sene. 3 sene sonra 75bini bulunca elden çıkarıyorum. Şuanki GOLF 1.4TSI DSG 66bin aracıma yapmayı planladığım gibi.

2.0 TFSI 211 hp motorların yağ yakma problemi var. 2000-3000 km'de bir 0.5-1 litre arası yağ ister. Tercih ederken bunu aklınızda bulundurun. Yağ yakma problemi hariç motor gücü ve çekiş sistemi çok iyi. Ama bu problem varken f30 320i daha mantıklı tercih.

...aynı mesajı diğer açtığınız başlığa da yazmıştım.
    @playumb bahsi gecen a4 bir elin parmagini gecmeyecek sayida 2011 model depoda bekleyen makyajsiz araclar. Yeniler lanse oldu ve dedigin gibi epey daha pahali. 180bin civari.

• quote:

@playumb bahsi gecen a4 bir elin parmagini gecmeyecek sayida 2011 model depoda bekleyen makyajsiz araclar. Yeniler lanse oldu ve dedigin gibi epey daha pahali. 180bin civari.

Alıntıları Göster
    Şöyle bi gerçek varki bir 3-4 sene sonra A4 kasa değiştirecektir.Sonuçta makyajlı kasa ömrü genellikle 4 yıl oluyor.Bmw ise büyük ihtimal makyaj operasyonu geçiricektir.Audi daha fazla değer kaybedicek.Bence yeni kasa F30 alın.Herşey donanım değil sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atatürk_1881

Şöyle bi gerçek varki bir 3-4 sene sonra A4 kasa değiştirecektir.Sonuçta makyajlı kasa ömrü genellikle 4 yıl oluyor.Bmw ise büyük ihtimal makyaj operasyonu geçiricektir.Audi daha fazla değer kaybedicek.Bence yeni kasa F30 alın.Herşey donanım değil sonuçta.

Alıntıları Göster
    gönül audi der, mantık bmw

bmw alınır, konu kapanır :)
  • Bmw yeni olması sebebiyle kesin tercih sebebidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Bmw yeni olması sebebiyle kesin tercih sebebidir.
    Bence audi ile BMW kıyaslanmamalı yeterince açık olmuşumdur diye düşünüyorum
  • acil cevaplara ihtiyacim oldugundan iki konu altinda sorularimi soruyorum kusur bakmayin. borusan f30 a 4% indirimi her kosulda (kredi, pesin) uyguluyormu. yada soruyu soyle sorsam, pesin para versem 4% uzerine bir iskonto daha olurmu. bilen yasayan varmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falatas

Bence audi ile BMW kıyaslanmamalı yeterince açık olmuşumdur diye düşünüyorum

Valla ben anlamadım neden kıyaslanmamalı? Bence kafa kafaya çarpışacak 2 marka varsa oda audi ve bmw.
  • quote:

acil cevaplara ihtiyacim oldugundan iki konu altinda sorularimi soruyorum kusur bakmayin. borusan f30 a 4% indirimi her kosulda (kredi, pesin) uyguluyormu. yada soruyu soyle sorsam, pesin para versem 4% uzerine bir iskonto daha olurmu. bilen yasayan varmi.

Ben 316i için %4 indirim aldım ki bu modelde kar marji çok yüksek. Daha fazlasıni vermiyorlar. Sadece 1 serisi için%7 indirim var o da almanya destekli imis. Tercih konusunda quattro makyajsiz da olsa tercih edilir hele ki s line. Ama bagajda yağ taşırsınız o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

quote:

acil cevaplara ihtiyacim oldugundan iki konu altinda sorularimi soruyorum kusur bakmayin. borusan f30 a 4% indirimi her kosulda (kredi, pesin) uyguluyormu. yada soruyu soyle sorsam, pesin para versem 4% uzerine bir iskonto daha olurmu. bilen yasayan varmi.

Ben 316i için %4 indirim aldım ki bu modelde kar marji çok yüksek. Daha fazlasıni vermiyorlar. Sadece 1 serisi için%7 indirim var o da almanya destekli imis. Tercih konusunda quattro makyajsiz da olsa tercih edilir hele ki s line. Ama bagajda yağ taşırsınız o ayrı.

Alıntıları Göster
    Ben olsam Audi alırdım ... tasarım olarak bence BMW den daha hoş geliyor gözüme... turbo ve quatroda çabası...
    BMW den çok farklı tüketimi olacağıı sanmıyorum ...

Bu arada tüm modern arabalar az çok yağ eksiltir.. bunu problem yapmanın bir anlamı yok.. bakım zamanında kalan yağ değişir, yerine tam, yeni yağ konur...
    zaten bu araçları heralde periyodik bakıma fazla düşünmeden götürürsünüz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.