Şimdi Ara

BMW fabrikalarında üretim durdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yedek parçaların ulaşmamasından dolayı BMW fabrikalarında üretim sıkıntısı yaşanıyor. Firma Almanya ve Çin'deki fabrikalarında üretimi durdurdu.

Bloomberg’ün haberine göre şirket Almanya’dan Çin’e, Çin’den Güney Afrika’ya kadar pek çok üretim tesisinde faaliyetleri durdurdu.

BMW basın sözcüsü Michael Rebstock’un yaptığı açıklamaya göre firmanın Leipzig fabrikasında yedek parça sıkıntısından dolayı cuma gününden bu yana üretim yapılamazken Münih fabrikası da İtalyan bir yedek parça üreticisinin teslimat yapmamasından dolayı faaliyete başlayamıyor.

‘UZMANLARIMIZ KONUYU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR’

Çin’deki Shenyang fabrikasında da üretim dururken konuyla ilgili açıklama yapan BMW sözcüsü Rebstock şunları söyledi: Üretimin ne zaman başlayabileceğini söyleyemiyorum. Uzmanlarımız konuyu çözmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

http://mobil.hurriyet.com.tr/bmw-fabrikalarinda-uretim-durdu-40473419

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sorun degil , borusan stoklari saglamdir

• O zaman uzmanları konuyu çözsünler. Ya da burda bir fabrika açsınlar her türlü yedek parçayı bakkaldan bile tedarik ederler.

• aha gitti satınalmacılar
    bmw nin satınalma departmanı çalışanları artık yeni iş bakmaya başlarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut467 -- 29 Mayıs 2017; 15:9:16 >
  • Hangi parça acaba. Tüm modellerde ortak olan bir parça olmalı. İtalyan üretici diyor.
    Magnetti Marelli olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 29 Mayıs 2017; 15:31:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

aha gitti satınalmacılar

otomobil fabrikalarında 2-3 yıl sonraki satınalmalar bile şimdiden bellidir. sürekli tahminleme yöntemiyle siparişleri güncellerler. sorun beklenmeyen tedarikçi kaynaklıdır.
  • Vw'nin bitmedi de bunun nasıl bitti arkadaş?

Mersoya bakarız artık sorun değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

aha gitti satınalmacılar

otomobil fabrikalarında 2-3 yıl sonraki satınalmalar bile şimdiden bellidir. sürekli tahminleme yöntemiyle siparişleri güncellerler. sorun beklenmeyen tedarikçi kaynaklıdır.

satınalma departmanının görevi sadece talebi tahmin edip siparişi vermekle bitmez hiç bir firmada
    o malzeme/ürün teslimat noktasına varıncaya kadar sorumludur, yani ürün/malzeme ile ilgili tedarikçinin sürekli ensesinde olmak zorundalar ve olası bir problem için de alternatif planları olmak zorunda
    böyle bir durumda ben siparişi verdim suçlu tedarikçi diyerek hiç bir satınalmacı Türkiye'de bile kurtaramaz kaldı ki bir Alman firması

• C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    C4'ünüzü hala kullanıyor musunuz hocam ?

• Kullanmıyorum. Geçen yıl C4'ü bayiye verip Sportage aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Kullanmıyorum. Geçen yıl C4'ü bayiye verip Sportage aldım.

Kazası belasız kullanın İnşallah.

C3 ün 3.nesli çıktı C5 in de 3.nesli çıktı geriye C4 kaldı yakında gelir, belki nostalji yapıp tekrar robotlu reklam yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Kullanmıyorum. Geçen yıl C4'ü bayiye verip Sportage aldım.

Kazası belasız kullanın İnşallah.

C3 ün 3.nesli çıktı C5 in de 3.nesli çıktı geriye C4 kaldı yakında gelir, belki nostalji yapıp tekrar robotlu reklam yaparlar.

Sağ ol hocam.
    Ben 11 yıl kullandım o arabayı. Çok memnun kaldım. Ben onu çok üzdüm ama o hiç üzmedi.
  • SCM önemli, bir basamağı sekteye uğrarsa hepsi etkileniyor işte.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

aha gitti satınalmacılar

satınalma departmanının görevi sadece talebi tahmin edip siparişi vermekle bitmez hiç bir firmada
    o malzeme/ürün teslimat noktasına varıncaya kadar sorumludur, yani ürün/malzeme ile ilgili tedarikçinin sürekli ensesinde olmak zorundalar ve olası bir problem için de alternatif planları olmak zorunda
    böyle bir durumda ben siparişi verdim suçlu tedarikçi diyerek hiç bir satınalmacı Türkiye'de bile kurtaramaz kaldı ki bir Alman firması

bu koca dünyada hala alternatifsiz o kadar çok ürün var ki. vakti zamanında ram reçinesi üreten bir fabrika yanmıştı. dünyada sadece 2 fabrika varmış o reçineyi üreten. bir süre ramda kıtlık olmuştu. ya da mesela rezistans. rezistans üreten dünyada 4 fabrika var. biri yansa sen istediğin planlamayı yap mutlaka tedarik sorunu yaşarsın.
    demem o ki otomobil firmaları bu tedarik süreçlerini en iyi yönetenlerdendir. ama onlarda da elde olmayan sebeplerden sorunlar yaşanabiliyor. her şeyi kontrol edemezsin. mutlaka birşeyler kontrolünden çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 29 Mayıs 2017; 17:49:34 >

• Tüh be. Bende tam 760li siparişi vermiştim, demekki gecikecek.

• BMW ve Bosch birbirine düştü

Dünyanın en büyük otomobil parçaları tedarikçisi olan Bosch’ta yaşanan aksama, dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden BMW’yi zora soktu.

EKONOMİ - BMW, bir süredir otomobil üretiminde sorun yaşıyor; Almanya, Çin ve Güney Afrika'daki BMW fabrikaları durdu. Otomobil devi, yedek parça tedarikçisi Bosch'tan tazminat istemeye hazırlanıyor. Tüm bu hikayenin ardında ise Bosch’un yedek parça tedariğinde çalıştığı İtalyan bir üretici etkili. BMW basın sözcüsü Michael Rebstock’un yaptığı açıklamaya göre, yedek parça sıkıntısı nedeniyle firmanın farklı kıtalara yayılan fabrikalarında cuma gününden bu yana üretim yapılamıyor.

BOSCH: İTALYAN ŞİRKET DARBOĞAZA GİRDİ

Yedek parça üreticisi ise Robert Bosch GmbH. Dünyanın en büyük otomobil parçaları tedarikçisi olan Bosch, etkiyi en aza indirgemek için BMW ile yoğun bir şekilde çalıştığını açıkladı. Şirket, aksamaya Bosch'un elektronik direksiyon sistemleri için kasaları tedarik eden bir İtalyan şirketindeki darboğazdan kaynaklandığını kaydediyor. Buna karşın BMW'nin üretimdeki aksaklık nedeniyle tazminatını her iki şirkete de yönelteceği bilgisi basına yansıyor. Üretim sorununun BMW'nin en çok sattığı model olan 3 serisinde yoğunlaşması konunun hassasiyetini artırıyor.

https://www.artigercek.com/bmw-ve-bosch-birbirine-dustu

• BMW nin derdi tasası bize mi düştü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.