Şimdi Ara

Boğaziçi Kimya mı ITÜ kimya mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru başlıkta,sizce hangisini okumak daha avantajlı olur nedenleriyle yanıtlarsanız çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• kimya bölümü ile kimya mühendisliği çok ayrı disiplinler.senin ilerden ne yapmak istediğinle alakalı eğer bogazicine gidersen yurt dışı imkanları çok ama çalışacağın alanlar değişir kimya bölümünde akademisyen olabilirsin büyük şirketlerde arge bölümüne girebilirsin mühendislik biraz daha farklı
  • Oncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.ben ikisinin arasındaki farkı tam anlayamıyorum. Kimyayi seviyorum ve bu alanda başarılı olacağımi düşünüyorum fakat açıkçası meslek seçerken önceliğim işsiz kalmamak ve iyi bi maaş almak. Boğaziçiye daha yakın gibiyim. Ana dil düzeyinde ingilizce biliyorum ve yurtdışında master yapıp istanbuldaki yabancı firmalarda çalışmak istiyorum

• marieanne M kullanıcısına yanıt
    Kimya mı okumak istersin kimya mühendisliği mi seçmen gereken şey bu.İkisinede gitsin iyi şeyler olabilirsin.
  • Hocam kimya okursan parfüm yaparsın, deterjan geliştirirsin, boya geliştirirsin, havuz temizlenmesinden diş macunana seçicrğin bir alanda arge kısmında olursun (normalde olması gereken). Kimya bilirsin herşeyiyle. Kimya mühendisi olursan bunların üretiminden sorumlu olursun, bütün üretim hattını ayarlarsın, en ucuz en verimli şekilde üretmek için yapmadığın dalavere kalmaz, hatta fabrikanın kuruluşu konumu özellikleri için bile sorumlu olabilirsin duruma göre. Ama kğmyager kadar kimya bilgisine kesinlikle sahip olmazsın işin daha fabrika kısmıyla ilgilenirsin. Hangisini istediğine iyi karar ver ona göre seç

Ytü kimya mühenfisliğindeyim bu arada. Bir iki derse girdim anca ama iki meslektende insanlarla baya konuşma fırsatım oldu.

• Ambale A kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Is imkanı olarak kimya daha iyi sanırım. Siz ne dersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ytü kimya müh mezunu var mı?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam öyle motamot bir şey yok boun kimya müh yazıcaksan mba yapip p&g, unilever, mckinsey'e bile girersin finans ya da pazarlama departmanlarina ama bu tabii ki boun oldugu icin

• Nereye gittiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.