Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Matematik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce Boğaziçi Matematik+Bilgisayar Mühendisliği Çift diploması(ÇAP) mı daha mantıklı yoksa Odtü Bilgisayar Mühendisliği mi?
    Cevaplarınız için teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu anlamadım. Neden bir tarafta ekstra çap var diğer tarafta sadece tek alan ? Neye göre karşılaştırma istiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü sıralamam 1000 lerde bu yüzden Boğaziçi Bilgisyar tutmuyor ancak Mat’a girip çap yapabilirsem Boun bilgisayar müh. diplomasına sahip olabiliyorum :/

• 23xZeuSx23 kullanıcısına yanıt
    Çap yapmak kolay mı ki üstelik zor bölümler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Göze aldım onu hocam ama planım bitirdikten sonra Amerika da hem bölümümle ilgili bir iş bulmak hem de o sırada master yapmak hangisi daha mantıklı olur sizce?

• Hocam gonlunuzdeki asil alan Bilgisayar Muhendisligi ise tabii ki ODTU'ye gitmek daha mantikli. Bogazici'nde Matematik okurken Bilgisayar Muhendisligi'ne CAP ile kabul edileceginizin garantisi var mi? Eminim ki cok zekisiniz ve cok calisacaksiniz ama bu karar varsayimlar uzerine alinacak bir karar degil. Bircok insan bu dusunceyle istemedigi bolume girip, CAP isi olmayinca ortada kaliyor. Bence ODTU'ye gidip, gonlunuzdeki bolumu saglama almak daha onemli. Sonra vaktiniz el verirse Matematik CAP'i yaparsiniz ODTU'de (doktora falan dusunuyorsaniz cok mantikli). Zaten Edirne'nin batisinda okullarimizin pek esamesi okunmuyor (size referans olacak hocalarin bir sekilde bulundugu universiteler haric). Kaldi ki ODTU de cok cok iyi bir okul. Su an doktora yaptigim okulda hem ODTU (CENG) hem de Bogazici (IE)'nden mezun olan arkadaslarim var, birbirlerinden entelektuel birikim anlaminda cok da farklari yok. Saglicakla.
  • Master Splinter M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için hocam.

Peki Boun kurumlar arası yatay geçişi nasıl değerlendiriyor ( not ortalaması ile yapılan ) ,

Sadece ortalamayı mı hesaba katıyor yoksa yerleştirme puanı ile birlikte bir değerlendirmeye mi tabi tutuyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Sosyoloji/Felsefe?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben de zamaninda basvurmayi dusunmustum, o yuzden Bogazici'nin yatay gecis yonetmeligini az cok hatirliyorum. Benim zamanimda not ortalamasi ve bilim sinavi adi altinda yapilan sinavin belli agirlikli ortalamasi aliniyordu. Simdi degismis olabilir, yanlis yonlendirmek istemem. Bogazici Universitesi'nin yonetmeliklerinde arama yaparak daha guncel bilgiye ulasabilirsin. Ancak sunu net hatirliyorum, Bogazici Bilgisayar Muhendisligi'ne yatay gecis yapanlarin cogu ITU ve ODTU ogrencileriydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Splinter -- 22 Ekim 2018; 2:59:50 >
    Sıralama yapılırken, GNO, TNO, üniversiteye yerleştirmede kullanılan sınavların puanı (ÖSYM, SAT gibi), yazılı/sözlü sınav puanı gibi ilgili bölüm tarafından önerilen ve ÜYK tarafından onaylanarak ilan edilen ölçütler kullanılır.

Bu maddeyi buldum ama net bir şey yazmıyor sanırım %kaçını alıyor vs net bir şey yok ama kullanıyor galiba :/

Evet malesef degerlendirme olcutunu belirtmemisler. Ayrica, universitenin belirledigi genel sartlarin uzerine bolumun belirledigi bazi ekstralar da var.

Kurumlararasi icin:
    Kurum ici icin:

3.90 biraz agir olmus.

3.90 ağır hakkaten bi de Odtü de bayağı kasmak lazım

• Odtu bilgisayar muh+matematik çap yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.