Şimdi Ara

Bolu'da Araplara satılmak için yapılan ve 13 yıldır boş duran Şato Villalara ABDli şirket talip oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bolu'da Araplara satılmak için yapılan ve 13 yıldır boş duran Şato Villalara ABDli şirket talip oldu

Bolu'da, 13 yıl önce inşaatı yapan Sarot Grup'un mali sorunları nedeniyle yılan hikayesine dönen 'Şato Villalar' olarak bilinen Burj Al Babas projesine, ABD merkezli Nova Grup Holding, yatırımcı olmak için girişimde bulundu.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 2011'de Araplara satılmak amacıyla yapımına başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı proje kapsamında şato tipindeki villalardan 580'inin kaba inşaatı tamamlandı. Villalardan 350'si Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldı. Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 Haziran'da konkordato için başvurdu.

İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle dikkat çeken proje durdu. Proje özellikle mimarisiyle dünya çapında ünlendi. Yapıların Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı alan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Mudurnu'nun tarihi dokusuna yakışmadığı yönünde çok sayıda eleştiri yapıldı.

İFLAS VE KONKORDATO KARARI KALDIRILDI

Daha sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Hukuk Dairesi, geçen yıl Sarot Grup'a ait 3 şirket hakkında verilen iflas kararını kaldırdı. İlerleyen hukuki süreçte konkordato başvurusu da kaldırılan şirket hakkında satış izni verildi.

"EKONOMİYE VE TÜRKİYE TURİZMİNE KAZANDIRILACAK"

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Nova Grup Holding şirketi, yarım kalan Burj Al Babas'ı tamamlamak adına yatırımcı olmak için girişimde bulundu. Nova Grup ve Sarot Grup'un temsilcileri projenin tamamlanması için Ankara'da görüşme yaptı. DHA'ya konuşan Nova Grup Holding Türkiye CEO'su Müjdat Güler, projenin eski sahipleri ve taşınmaz satın alan hak sahipleri açısından hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi. Satışla ilgili hukuksal sürecin devam ettiğini aktaran Güler, yarım kalan proje için, "Burada bir yatırım var, burası tekrar ekonomiye ve Türkiye turizmine kazandırılacak. Bazı ufak hukuki sorunlar var. Oranın ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Tadilatı yapılmadan geçen her gün, yapılar daha fazla zarar görüyor" dedi. Güler, sürecin tamamlanmasının ardından gerekli açıklamayı yapacaklarını vurguladı.

"GÖRÜŞME AŞAMASINDAYIZ"

Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen de sürecin devam ettiğini belirterek, "Şu anda bu konuyla alakalı görüşme aşamasındayız. İnşallah hayırlı haberler vereceğim" ifadelerini kullandı.

DHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Ağustos 2024; 23:7:36 >

• İhraç fazlası..

• Çöp olmadan satın da o kadar emek boşa gitmesin. Benim amerikalım bir yolunu bulur adam eder orayı.

• Disney, warner bros falan film çeker

Demek burj al babas

Ne oldu arablar almadı mı?

O zaman Alındı mı babas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içleri leş gibi para verseler kalınmaz ama dışarıdan güzel görünüyor diye insan merak ediyor. camları ufak, bahçe yok, evin için ferah değil tavanlar alçak

• Çadır kent gibi bir proje. Oradan ev alanın aklına şaşarım.

• Aralarına biraz boşluk bırakmak için belki yarısı yıkılıp bahçe vs yapılırsa evlere iş yapar onun dışında beş para etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belediye bizim buradaki aoç parkı gibi çüremeye terk etmiş.Bolu'da Araplara satılmak için yapılan ve 13 yıldır boş duran Şato Villalara ABDli şirket talip oldu 

• Kız Kulesi ve Gala Kulesi ile yapılmış her biri :) Bu kadar da İsrail kültür yanlısı mı olunur muşş ? Olmuş olmuş :)

Peki estetik peyzaj filan .. Tam bir felaket :

Bolu'da Araplara satılmak için yapılan ve 13 yıldır boş duran Şato Villalara ABDli şirket talip olduGezgin Erolyoutube
    Mudurnu Burj Al Babas Villa ve Şato Evleri 4K 60fps Havadan Görünüş ve İnşaatın Son Durumu. #mudurnuşatoevleri #mudurnu #burjalbabas 😊 Videom hoşunuza gittiyse videomu beğenmeyi, arkadaşlarınızla paylaşmayı ve hemen altta bulunan yorum kısmına görüşlerinizi yazarak benimle paylaşmayı unutmayınız. 😊Yeni Videoları Kaçırmamak İçin Abone Olmayı Unutmayınız: https://www.youtube.com/channel/UCGKx6lMV_L66uiUYw3Pdq0w/?sub_confirmation=1 😊 Sosyal Medya Linklerim ✅ Ingilizce Dilindeki Youtube kanalım : Youtube.com/TravellerErol ✅ Beni Instagramdan Takip Edebilirsiniz : @TravellerErol ✅ Kişisel facebook hesabım : Facebook.com/Erol.Avanoglu ✅ Kişisel facebook sayfam : Gezgin Erol ✅ Email : Fotografcinet@gmail.com 😊 Ben Kimim : Adım Erol Avanoğlu : Youtube kanalımda elimden geldiğince tatil ve gezi videoları ve ara sıra da eğitim videoları ve ürün inceleme videoları çekerek sizlerle paylaşıyorum. Sehahat ağırlıklı videolarım Hong Kong ve Filipinler üzerinde yoğunlaşmaktadır. 😊 Tabiki bilgi paylaşınca güzeldir. Bilgilerimi sizlerle paylaşmaya devam edebilmek için kanalıma abone olarak bana destek olmayı unutmayınız. İzlediğiniz için ve destekleriniz için Kocaman Teşekkürler...
    https://www.youtube.com/watch?v=HxnqTyMf1nA&feature=youtu.be

Osmanlı Emperyali, malum Doğu Roma nın devamıdır ve Doğu Roma dan kalma Kız Kulesi in de beraber ele alırsak : Doğu Roma ve Yahudi Kültürü temelli olsalar da peyzaj olarak tam bir facia ...

Son alıcı/ sahibi de yüksek ihtimalle Araplara bu yapılar filan satılır :) ....

Araplar farkında bile değiller :) ...

• sıfırdan bir bölgede böyle bir imar planı uygulanıyor ve buna izin veriliyor ise esas buna şaşılması lazım. üzerinde konuşmaya bile gerek yok. ben olsam burayı dümdüz eder, ya doğaya geri kazandırırdım ya da olması gerektiği gibi bir imar planı ile yeniden yapılaşma başlatırdım. buradan birilerinin ev alacağını düşünemiyorum.

• Berbat planlama gibi görünüyor onu geçtim he amerika birlesik kasarovlari he karap çok fark yok aslinda, sağ cepten sola gibi durum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.