Arkadaşlar mesleğim gereği yıllardır birçok ülke gezdim, zilyon tane insan tanıdım. Şöyle bi fark gördüm: Batılı kadınlar evliyken uçuk kaçık fikirler üretip marjinal davranıyor, ama boşandıklarında dinginleniyorlar. Bizim Türkiye'deki kadınlar ise tam tersi. Evlendiklerinde hanım hanımcık moddalar, boşandıklarında ise garip garip hareketler, saçma sapan instagram pozları, yazıları vs.. Bu neden böyle anlamadım. Bakın 1-2 gözlem değil bu, en az 10 yılda yaptığım onlarcasını yakından tanıdığım boşanmış kadınları göz önüne alarak söylüyorum bunları. Hayır yani öyle görücü usulü ile evlenen kişiler de değildi hiçbiri. Hepsi anlaşarak, severek vs. evlendi.. Evet Freud'luğunu görelim, yapıştırın analizleri.. NOT: Kendi analizimi yazayım: Türkiye'de boşanmanın çok olumsuz bir durum olarak karşılandığı, boşanan kadının mutsuz ve depresyonda olduğu önyargısı hakim ve yurdum kadını da numaradan ''hayır aslında hiçbir sorun yok, çok mutluyum, bakın paso geziyorum tozuyorum, istediğimi giyiyorum ve içiyorum, kimse bana karışmıyor'' moduna giriyor.. Yani bilinçli yapılan bir şey kanımca. Doğal değil. |
Bildirim