Şimdi Ara

BOŞTA GİTMEK SAKINCALI MI ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
2
Favori
29.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senin şimdi söylemk istediğin.... otomotiv sektöründe herşeyi bildiğinmi yoksa emrindeki mühendislere iş verdiğini emrettiğini ve hatta tornavida bile sıkamadıkları için kızdığını mı söylemek istiyorsun.

bu arada tekniker olarak bütün mühendislerden daha üst bir seviyede olduğunu firmanın üst düzey yönetimi biliyormu?
    yani sana daha geniş yetki verip müdürlük hatta genel müdürlük verip tüm mühendisleri sana bağlamayı düşünüyormu?

mühendislere öğreteceklerini burda bizle paylaşmak istermisin

http://forum.donanimhaber.com/m_4992965/tm.htm

bakalım ne kadar mühendisden ötesin bizde görelim.
    ama mümkünse çelişkili yazılarla bizim kafamızı bulandırma.

• YUH DİYORUM ARTIK................. TAMAM MÜHENDİSTEN ÇOK ŞEY BİLİYORSUN DİYELİM.HADİ MÜHENDİSLERDE SENİN EMRİNDE LAFIM YOKTA KARDEŞİM SEN NASIL KÜÇÜMSÜYORSUN MÜHENDİSLERİ? BAK SANA DİYORUMKİ PİYASADAKİ ÇOĞU MÜHENDİS GELİPTE BENİM TOPLADIĞIM ŞEKİLDE ARAÇ TOPLAYAMAZ. AL SANA EN GÜZEL ÖRNEK FİAT ABARTH KOCA FİAT FABRİKASI 1600 CC BESLEMESİZ YARIŞ MOTORUNU 225 HP YE ÇIKARDI SORUN YAŞADI YARIŞLARDA 220 YE DÜŞTÜ BEN AYNI MOTORU 230 HP YE ÇIKARDIM VE O ARABA İKİ YARIŞ GÖRDÜ YARIŞ SIRASINDA MİLLET ARABANIN BAŞINA TOPLANDI MÜHENDİSİ İŞÇİSİ BEN SENİN GİBİ KÜÇÜMSEMEDİM TAM TERSİ NE YAPTIĞIMI ANLATTIM ONLARDANDA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUM VE BENDE ONLARDAN Bİ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM.... EE O ZAMAN SENİN MANTIĞINA GÖRE BENİM ONLARI İPLEMEMEM YÜZLERİNE BAKMAMAM LAZIM ONLARDAN İYİ YAPTIM SONUÇTA AMA BAK ONLARDAN İYİDE OLSAM O GÜN Bİ ÇOK YENİ ŞEY ÖĞRENDİM..........

BU BUDUR MÜHENDİSİDE TEKNİSYENİDE ÇIRAĞIDA BİRBİRİYLE BAĞIMLIDIR.KÜÇÜMSEYENE KADAR Bİ FİKİRLERİNİ AL ÇÜNKİ O ADAMLAR BURADA PRATİK YAPAMAYACAĞINA GÖRE TEORİDE SENİ ALT EDERLER........

VE HİTAP TARZINDAN DOLAYI ÖZÜR DİLE.....

• Aykut arkadaşım sinir yapmış belli.
    Yanlız gözden kaçırdığı bir nokta var. Mühendisler herşeyi bilirler herkese emir verirler diye birşey yok.
    Fabrikada çalışmamışsın belli zira fazla çalışamazdın
    Kendini zincirin bir halkası gibi düşün. Mühendisler de, teknikerler de hatta temizlik işçileri de o zincirin bir halkasıdır ve zincir bir halkası dahi olmazsa bir işe yaramaz.
    Çok şey bilmen insanlardan üstün olduğun anlamına gelmez zira herkesin başkalarından öğrenecek mutlaka birşeyler vardır (Bunun için ODTÜ'de herkes birbirine hocam der)
    Burası bir forum sitesi ister bilgini paylaşırsın ister sadece birşeyler öğrenirsin. Bilgiyle dahi olsa üstünlük taslamaya çalışmakla lütfen komik olma

• Açıkçası arkadaşlar bende bundan önce yokuş aşağı falan inerken boşa alıyodum demek ki almayacaz
  • EN İYİSİ BOŞA ALMAMAK. KAZA YAPMA RİSKİ YÜKSEK VE ARACIN KONTROLÜ AZALIYOR.... İNSAN KENDİNİ HUZURSUZ HİSSEDİYOR
  • konu boşa almak değil, konu mühendis.

• kasıt ve hakaret içeren sözlerinden herkes bıktı
    bu tarz sataşmaları kendine yakıştırıyormusun bilmiyorum ama eminimki senin meslektaşların bu yazdıklarını pekte takdir etmiyordur.

paylaşacak konun varsa yardım et veya yardım edelim ama mümkünse bu forumda paylaşım adabını bozma...

bunca kişinin uyarısına rağmen halendaha gereksiz gerginlik çıkarmıyacağını umud ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: aykut119

konu boşa almak değil, konu mühendis.
  • ARKADAŞLAR BEN DE MÜHENDİSİM. LİSEDE TEKNİSYEN LİKLE BAŞLADIĞIM YOLCULUĞUMU TEKNİKER LİKLE DEVAM ETTİRİP MÜHENDİS OLDUM. HALADA ÇOK ÇALIŞTIĞIMA İNANIYORUM. LÜTFEN KIRICI KONUŞMAYALIM. TEKNİKER TEKNİSYEN MÜHENDİS DOKTOR..... HEPSİ AYNI HEDEFE YÖNELMİŞTİR. BİZ BURDA SORUNLARIMIZI PAYLAŞALIM, ÇÖZÜM BULALIM, MÜMKÜNSE BİRBİRİMİZE SATAŞMAYALI LÜTFEN, HATTA PLEASE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MULTIJET13 -- 23 Haziran 2006; 15:29:19 >
  • tabiki vardır abi bi araştırma yapmışlar boşa atmanın yakıt tasarrufu yokmuş öle diyola rama yol bilgisayarında araba hiç yakmıyo olarak gözüküyo ben anlamadım ama zaralı
  • http://forum.donanimhaber.com/m_7749729/mpage_1/key_//tm.htm#7749933

BUNU YAPAN AYNI ŞEYLERİN KENDİ AKRABALARINA YAPILDIĞINI DÜŞÜNSÜN...........
  • şüphelendiğin birimi var..
    quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

http://forum.donanimhaber.com/m_7749729/mpage_1/key_//tm.htm#7749933

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes

şüphelendiğin birimi var..
    quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

http://forum.donanimhaber.com/m_7749729/mpage_1/key_//tm.htm#7749933

Çıkar bi yerden maksat birisine küfür resim giderse benden veya diğer arkadaşlardan giderse mirazdan nadirgureceden onların suçu olmadığı bilinisn diye yazdım.................

Eee bu arada tartışma nereye bağlandı? naptık herkes hemfikirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: worldwar

Açıkçası arkadaşlar bende bundan önce yokuş aşağı falan inerken boşa alıyodum demek ki almayacaz

bu topikten bu sonuçları çıkaran arkadaşlar LÜTFEN TEKRAR OKUSUN.

boşta gitmek sakıncalı diye bir genelleme yapılamaz.
  • EMRE BİR LAF VARDIR...
    "AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK" DİYE...
    ARAÇ YA BOŞTA YA DA VİTESTE OLACAKTIR. BAŞKA SEÇENEK OLMADIĞINA GÖRE...

BOŞTA GİTMEK SAKINCALIDIR ŞEKLİNDE BİR GENELLEME YAPILAMAZ...

AMA,
    HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN (DÜZ/EĞİMLİ YOL, YÜKLÜ/YÜKSÜZ ARAÇ, ESKİ/YENİ ARAÇ, DÜŞÜK/YÜKSEK HIZ, ACEMİ/USTA SÜRÜCÜ, YAĞMURLU/GÜNEŞLİ/KARLI HAVA, GECE/GÜNDÜZ YOLCULUĞU, VS.) ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ...

"BOŞTA GİTMEK YERİNE HER ZAMAN VİTESTE GİTMEYİ TERCİH ETMELİYİZ..."

quote:

Orjinalden alıntı: emre.

bu topikten bu sonuçları çıkaran arkadaşlar LÜTFEN TEKRAR OKUSUN.
    boşta gitmek sakıncalı diye bir genelleme yapılamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

EMRE BİR LAF VARDIR...
    "AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK" DİYE...
    ARAÇ YA BOŞTA YA DA VİTESTE OLACAKTIR. BAŞKA SEÇENEK OLMADIĞINA GÖRE...

BOŞTA GİTMEK SAKINCALIDIR ŞEKLİNDE BİR GENELLEME YAPILAMAZ...

AMA,
    HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN (DÜZ/EĞİMLİ YOL, YÜKLÜ/YÜKSÜZ ARAÇ, ESKİ/YENİ ARAÇ, DÜŞÜK/YÜKSEK HIZ, ACEMİ/USTA SÜRÜCÜ, YAĞMURLU/GÜNEŞLİ/KARLI HAVA, GECE/GÜNDÜZ YOLCULUĞU, VS.) ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ...

doğru.

ama kırmızı kısım da genellemedir bence.

bence yakıttan tasarruf için yol şartlarına göre zaman zaman,hatta şehir içinde birçok zaman tercih etmeliyiz.

şimdiye kadar bunu uyguladım,fabrika verilerinin altına da indim,en ufak da sorun yaşamadım.yerine göre kompresyonu da kullanarak balatalarımı da bitirmedim.

hatta eski reno 9umla yüksek hızlarda birçok kere bayır aşağı boş vitese atarak daha doğru araba solladım.

bu tamamen yol şartlarına göre kullanılmalıdır.

edit :yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 24 Haziran 2006; 1:03:00 >

• EMRE,
    PEKİ GENELLEMEYE BİR ŞERH DÜŞEREK ŞÖYLE DÜZELTELİM...
    ŞERH: KARBÜRATÖRLÜ ARAÇLARDA SADECE YAKITTAN TASARRUF İÇİN UYGUN YOL ŞARTLARINDA BOŞTA GİDİLEBİLİR...
    ŞERHİN ŞERHİ: ÖNCE GÜVENLİK DİYORSANIZ, VİTESTE GİTMEYE DEVAM EDİN...

YAZDIKLARINDAN BİR ŞEYE TAKILDIM ŞİMDİ...
    YÜKSEK HIZ DEDİĞİNE GÖRE, RENO 9 İÇİN 160-170 KM GİBİ ALGILAYARAK, SORMAK İSTİYORUM...
    RENO 9, YOKUŞ AŞAĞI YOLDA BU HIZLARA 5. VİTESTE ÇIKAMIYOR MU?
    YA DA ANCAK BOŞTA MI ÇIKABİLİYOR?

quote:

hatta eski reno 9umla yüksek hızlarda bayır aşağı boş vitese atarak daha rahat araba solladım.

• birde bazı araçlarda vitesi boşada alsan,ayağını gazdan çekip vitestede gitsen anlık yakıt tüketimi 0 lt oluyor.

ancak güvenlik ön planda olduğu için bencede viteste gitmek daha mantıklı..
  • YOL BİLGİSAYARI "0" GÖSTERSE BİLE, ASLA RÖLANTİDE TÜKETİM "0" OLAMAZ...

quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

birde bazı araçlarda vitesi boşada alsan,ayağını gazdan çekip vitestede gitsen anlık yakıt tüketimi 0 lt oluyor.

ancak güvenlik ön planda olduğu için bencede viteste gitmek daha mantıklı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

EMRE,
    PEKİ GENELLEMEYE BİR ŞERH DÜŞEREK ŞÖYLE DÜZELTELİM...
    ŞERH: KARBÜRATÖRLÜ ARAÇLARDA SADECE YAKITTAN TASARRUF İÇİN UYGUN YOL ŞARTLARINDA BOŞTA GİDİLEBİLİR...
    ŞERHİN ŞERHİ: ÖNCE GÜVENLİK DİYORSANIZ, VİTESTE GİTMEYE DEVAM EDİN...

YAZDIKLARINDAN BİR ŞEYE TAKILDIM ŞİMDİ...
    YÜKSEK HIZ DEDİĞİNE GÖRE, RENO 9 İÇİN 160-170 KM GİBİ ALGILAYARAK, SORMAK İSTİYORUM...
    RENO 9, YOKUŞ AŞAĞI YOLDA BU HIZLARA 5. VİTESTE ÇIKAMIYOR MU?
    YA DA ANCAK BOŞTA MI ÇIKABİLİYOR?

1.cisi şu karbüratörlü araç diye de genelleme yapılamaz bence."yerine göre kompresyonu kullandığında"kısmı zaten enjeksiyonlu araçları da içine alması için söyledim.

güvenlik konusunda haklısın ama yine her zaman denemez çünkü kimi zaman düşük devirdeysen yine debiraja basarak aracı boşa almak zorundasın.yoksa stop eder.

o araç çıkıyor ama yol müsaitse gerek yakıt tüketimi için,gerekse aracın o hızlardaki ivmelenmesi için,gerekse güvenlik için bu şekilde yapmak daha doğruydu.hız olarak da 150 civarı diyeyim.

• İYİ DE ENJEKSİYONLU ARAÇLARDA SÜRÜKLENME SIRASINDAKİ TÜKETİM OLAYINI BİLİYORSUN...
    HAREKET HALİNDE DÜŞÜK DEVİRLERDE ARACI BOŞA ALMAK YERİNE BİR ALT VİTESE ALMALISIN... DURUYORSAN ELBETTE BOŞA ALMAK LAZIM...

EĞER DURUYORSAK VE ARACIMIZINDA ÇALIŞMASI GEREKİYORSA BOŞA ALABİLİRİZ. EĞER GİTMEMİZ GEREKİYORSA HEP VİTESTE OLMALIYIZ...

BİR FUTBOLCU DÜŞÜNELİM...
    EĞER TATİLDEYSE SAĞA SOLA BOŞ BOŞ BAKABİLİR...
    EĞER İŞİNİ YAPIYORSA HEP KOŞMALI YA DA KOŞMAYA HAZIR OLMALIDIR. MAÇ DEVAM EDERKEN, OYUN İÇİNDE BOŞ BOŞ SAĞA SOLA BAKINIP GEZİNEMEZ. GÜCÜNÜ EKONOMİK KULLANMAK İÇİN BİLE KOŞMASI GEREKMEDİĞİ BÖLÜMLERDE DE YAVAŞ YAVAŞ HAREKET ETMELİDİR....

BOŞ BOŞ BAKMAK, BOŞ ADAM İŞİ...
    ÇALIŞAN ADAM HEP VİTESTE OLMALI...
    ŞARJÖRÜ BOŞ TABANCAYI BEN NEYLEYİM...
    BENİMKİ DE BOŞ LAF İŞTE...

EDİT: OLAMAYIZ / OLMALIYIZ.

quote:

1.cisi şu karbüratörlü araç diye de genelleme yapılamaz bence."yerine göre kompresyonu kullandığında"kısmı zaten enjeksiyonlu araçları da içine alması için söyledim.

güvenlik konusunda haklısın ama yine her zaman denemez çünkü kimi zaman düşük devirdeysen yine debiraja basarak aracı boşa almak zorundasın.yoksa stop eder.

o araç çıkıyor ama yol müsaitse gerek yakıt tüketimi için,gerekse aracın o hızlardaki ivmelenmesi için,gerekse güvenlik için bu şekilde yapmak daha doğruydu.hız olarak da 150 civarı diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 24 Haziran 2006; 2:48:48 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.