Şimdi Ara

Boya olunca niye fiyat düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
27.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sormak istediğim "ARABA KOMPLE BOYALI" durumu değil tabiiki komple boya olan arabada bir husumet vardir fiyat dusmesi normaldir ama mesela benim onceki aracımda uzun yola cok cıkmamdan oturu on tamponda tas vuruk izleri vardi beyaz beyaz ve arac gumus metalik oldugundan cok siritiyordu ve metalik renkte lokal boya cok sirittiği için tamponu komple boyatmıstım. Arabayi satarken tampon boyalı denilince burun kıvırlıyor ve fiyati dusuruyolardı. Sadece meraktan soruyorum boya olunca arabaya noluyor ? Yani dezavantajı nedir? Sonucta 5-6 yıllık arabada elbet tas izleri yada cizikler olucaktır ve bunu gidermeninde baska bir yolu yok ciziklerle ve tas izleriyle araba satsam alan kişide sonucta onları gidermek icin boyatmıcak mı?

Not: Bu arada yapılan boya işleminin kaliteli olmasını goz onunde bulundurarak soyluyorum bunlar tabii.

• bizim milletin görüntüye verdiği önemin yansıması sadece. Boya olmayan arabayı wooow nasılda temiz araba düşürdüm diye bayıla bayıla alırlar sonra 3 bin lira şanzuman masrafı çıkınca otururlar popo üstü.
  • Sizin gibi sebeplerden boyanmış olsa sorun olmaz;fakat insanlara artık güvenilmiyor haklı olarak. Tatlı kazası var denilen araçlar pert çıkıyor,el kadar boya denen arabaların direkler yamuk çıkıyor bu durumda da göz görmeyince ister istemez bir güvensizlik oluyor. Sizin gibi durumda olanlar için en iyisi boyanmadan önceki resimlerini çekip isterseniz gösterebilirim demektir.
  • Genelde arabalar kazali oldugu icin boyanir diye bir mantik var ulkemizde. Cok ekstrem durumlar haric. Milletimizde boyaliysa kazalidir veya aracin basindan birsey gecmistir diye pek sicak bakmaz. Bu yuzden olsa gerek.
  • Takinti defaktoya donusmus. Baska bir sey degil.
  • Şu açıdan bak, hiç boya olmayanı ile az veya birkaç parça boyası olanın satış değeri aynı mı olmalı?

A3 Almak istiyorsun ve fiyatlar şu şekilde; ilanlarda 4 tane a3 var.

1. 50bin lira sağ kapısında minik çizikten dolayı sağ kapı boyalı
    2. 49bin lira sağ iki kapısı boyalı
    3. 52bin lira hiç boyası yok
    4. 46bin lira komple boyalı

ortalama km birbirine yakın aynı model, işte sorunun cevabı bu şıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 9 Eylül 2011; 11:00:19 >
  • şahsen ben cok pimpirikli bir insanım arabamın tamponu yada kapısı herangi bir yeri çizilsin yani yamulmasını bırak çizilsin komple boyatırım o parcayı hatta öyle çizik hali ile araca binmem hemen gidip boyatırım. benden sonra alıcak kişi isterse alır isterse almaz o kendi bilecegi iş benden sonraki arabada boya yok diye alıcak diye ben çizik arabayla gezmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurt dışında normal sevis bakımlarına gittiğinizde O bahsettiğiniz boyalarda yapılan işlemlerin içerisinde.

Adamlar tertemiz yapıp veriyor arabayı.

Bizim burdada arabalara damgalı eşşek gibi biniyoruz satamayız diye boyatamıyoruz arabayı.
  • o kadar çakal mevcut ki,milletin birbirine güvenini yitirmesi gayet doğal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Şu açıdan bak, hiç boya olmayanı ile az veya birkaç parça boyası olanın satış değeri aynı mı olmalı?

A3 Almak istiyorsun ve fiyatlar şu şekilde; ilanlarda 4 tane a3 var.

1. 50bin lira sağ kapısında minik çizikten dolayı sağ kapı boyalı
    2. 49bin lira sağ iki kapısı boyalı
    3. 52bin lira hiç boyası yok
    4. 46bin lira komple boyalı

ortalama km birbirine yakın aynı model, işte sorunun cevabı bu şıklar

Tamam da benim sordugum soru bu zaten ben diyorum ki simdi arac kaza yaparsa fiyat duser eyvallah dolayısıyla boya falan yapılır . Dikkat ederseniz burda boya sebebi kazadir belki yuruyen aksamda zarar gormus olabilir vs. vs. sonucta kaza noldugu belli olmaz ama şimdi soyle dusunun birisi geldi sag kapınızı cizdi ve arabanız metalik renkse buna gidip lokal boya yapmak olmaz cok sırıtır ve siz gidip komple kapıyı boyatiyorsunuz aynı tonda kaliteli bi işçilikle. Şimdi bu işlem üzerine niye araba 2 milyar değer kaybediyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: skunk2.

şahsen ben cok pimpirikli bir insanım arabamın tamponu yada kapısı herangi bir yeri çizilsin yani yamulmasını bırak çizilsin komple boyatırım o parcayı hatta öyle çizik hali ile araca binmem hemen gidip boyatırım. benden sonra alıcak kişi isterse alır isterse almaz o kendi bilecegi iş benden sonraki arabada boya yok diye alıcak diye ben çizik arabayla gezmem.

aynen abi bende oyleyim ilk taş çizikleri cogaldıgında dedim ki komple boyatıyım ama babam olmaz boyatma ikince elde sorun olur en fazla 1 ay dayanıp sonra boyatmıstım cok gozume batiyodu en ufak tas vurugu bile
  • Ben şu anki aracımı tavan hariç komple boyatmıştım. 3 sene sonra komple tekrar tavan dahil boyattım, hatta rengini de değiştirttim. 99 Accord 3.0 V6

Boyalı diye almayacak olan benim arabama bakmasın gitsin başka araba alsın.
    Ama iddia ediyorum ki, benimkinin yaşında benim arabanın modelini daha temiz bulması çok ama çok zor.

Önceki aracımı da iki kere boyatmıştım, ilkinde belaltı, ikincide tavan dahil. Biri geldi, baktırdı, ustalar "dıştan boyalı" dediler ve adam memnun bir şekildealdı gitti.

Her malın bir alıcısı vardır.

Ayrıca satacağım günü düşünerek, çizikler içinde boyası solmuş bir arabaya binmem. Varsın 1-2 ucuza gitsin...
  • Tabii ki bence de gereksiz. Zaten her araba garaja girerken sag tarafi komple cizilmistir, kapputa tas geldigi icin boyalidir. Marspiyeli mantara ya da kaldirima surtmuslerdir.

Komple boyali olmasinin sebebi de boya farki olmasin diyedir.

Butun arabalar temizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten değeri düşmesin diye araba boyatmayan tek millet biziz sanırım
    adam arabanın tavanı bagajı solmuş gitmiş renk kalmamış güneş yanığı her tarafı sırf orjınalliği bozulmasın diye boyatmıyo ne orjınalliği ise sac görünüyo nerdeyse
    ilginçtir bu araçlar orjınal adı altında cillop gibi boyanmış bi araçtan daha kıymetli oluyo alanların gözünde
    ulen zaten boyası atmış arabayı alınca boyatıcan kullanıcan niye fazla para veriyosun boşu boşuna üsütüne bide boya masrafı

imzamdaki aracımı alırken servise dedimki boya takıntım yok
    şase sağlamsa değişen yoksa tmm dır ufak tefek boyalar önemli değil

sadece marşbiyeller boyalı çıktı zaten aldıktan 3 gün sonra marşbiyeli kardeşim boydan boya çizdi gene boyanıcak sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 9 Eylül 2011; 11:44:23 >
  • Bizim memlekette sırf aracın satarken boyalı denmemesi için komple güneşten yanmış, hatta aracın sacı ortaya çıkmış arabalara binenler var. Adam gibi boyatırım, satarkende fiyatım bellidir isteyen alır istemeyen almaz. Çakallık yapacak olduktan sonra kapıyı boyatacağıma hurdacıdan aynı renk orjinal kapı alır takarım, araç yandan yemiştir bir ALLAH'ın kulu bilemez. Bunu yapanlarda yok değil bu arada ;)
  • Bu konular forumda çok tartışıldı,konuşuldu.Önceki mesajları biraz karıştırınca cevabı bulabilirsiniz.
  • ufak tefek cızıklerden dolayı arabamın sagında solunda boyalar mevcut , hasarlar anahtarla , arabaların surtmesıyle olusan cızıkler hepsının fotograflarını arsıvledım satarken sıkıntı olmasın dıye saklıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

zaten değeri düşmesin diye araba boyatmayan tek millet biziz sanırım
    adam arabanın tavanı bagajı solmuş gitmiş renk kalmamış güneş yanığı her tarafı sırf orjınalliği bozulmasın diye boyatmıyo ne orjınalliği ise sac görünüyo nerdeyse
    ilginçtir bu araçlar orjınal adı altında cillop gibi boyanmış bi araçtan daha kıymetli oluyo alanların gözünde
    ulen zaten boyası atmış arabayı alınca boyatıcan kullanıcan niye fazla para veriyosun boşu boşuna üsütüne bide boya masrafı

imzamdaki aracımı alırken servise dedimki boya takıntım yok
    şase sağlamsa değişen yoksa tmm dır ufak tefek boyalar önemli değil

sadece marşbiyeller boyalı çıktı zaten aldıktan 3 gün sonra marşbiyeli kardeşim boydan boya çizdi gene boyanıcak sorun yok

Aynen katılıyorum bu yoruma...

+1 deniyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Bizim memlekette sırf aracın satarken boyalı denmemesi için komple güneşten yanmış, hatta aracın sacı ortaya çıkmış arabalara binenler var. Adam gibi boyatırım, satarkende fiyatım bellidir isteyen alır istemeyen almaz. Çakallık yapacak olduktan sonra kapıyı boyatacağıma hurdacıdan aynı renk orjinal kapı alır takarım, araç yandan yemiştir bir ALLAH'ın kulu bilemez. Bunu yapanlarda yok değil bu arada ;)

benim eniştem var. kendisi 20 yıllık taksicidir. "boyalı araba" ibaresini duyar duymaz delleniyor. 2 sene önce ostim'e oto pazarına gittik. 98 model corsa gördük. kırmızı renk. arabanın her yeri güneş yanığı. kaporta perişan halde. "bu arabayı alalım. kaçırmayalım" dedi. aracın sahibi de epey yüksek rakam çekmiş. "boyasız darbesiz araç" diyor. burnundan kıl aldırmıyor. ben beğenmedim ama o adamın bu artiz tavrını referans vererek, "adamın aracı temiz. hemen satacağını bildiği için pazarlığa yanaşmıyor" dedi.

güneş yanığıyla gezmek bize göre utanç, onlara göre kıvanç

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Bizim memlekette sırf aracın satarken boyalı denmemesi için komple güneşten yanmış, hatta aracın sacı ortaya çıkmış arabalara binenler var. Adam gibi boyatırım, satarkende fiyatım bellidir isteyen alır istemeyen almaz. Çakallık yapacak olduktan sonra kapıyı boyatacağıma hurdacıdan aynı renk orjinal kapı alır takarım, araç yandan yemiştir bir ALLAH'ın kulu bilemez. Bunu yapanlarda yok değil bu arada ;)

benim eniştem var. kendisi 20 yıllık taksicidir. "boyalı araba" ibaresini duyar duymaz delleniyor. 2 sene önce ostim'e oto pazarına gittik. 98 model corsa gördük. kırmızı renk. arabanın her yeri güneş yanığı. kaporta perişan halde. "bu arabayı alalım. kaçırmayalım" dedi. aracın sahibi de epey yüksek rakam çekmiş. "boyasız darbesiz araç" diyor. burnundan kıl aldırmıyor. ben beğenmedim ama o adamın bu artiz tavrını referans vererek, "adamın aracı temiz. hemen satacağını bildiği için pazarlığa yanaşmıyor" dedi.

güneş yanığıyla gezmek bize göre utanç, onlara göre kıvanç

Yanlış anlaşılma olmasın ben utanç demedim, bir seçimdir sadece güneş yanığı ile mutlu olmak. İlgiç olanda bu ya, boyasız diye boyası yanık bir araca daha yüksek fiyat ödeyeceğime büyük kazası olmayan ama parça boya olan araca hak ettiği rakamı öder fıstık gibi binerim. Ben de böyle düşünüyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.