Şimdi Ara

Boyada sigara yanığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam dönüşü araca bir bakayım dedim ve tavanda bir leke gördüm. Kuş pisliğidir diye biraz su döküp bez ile sildim. Uzun süre uğraştıktan sonra çıkmadığı için daha yakından baktım aracın tavanında bir yanık olduğunu gördüm.

Yanığın fotoğrafı aşağıda.

Boyada sigara yanığı

Sanırım sevgili komşularımdan biri sigarasını söndürmeden camdan atmış. Boyada sigara yanığı 

Bilen, anlayan arkadaşlar sizce bunun için yapılabilecek bir şey var mı ?

Sorun tavanda olduğu için pek boyatmak istemiyorum, farklı bir şekilde düzelebilir mi ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyr -- 18 Haziran 2021; 10:25:11 >

• Fotoğraf olmamış abi düzeltiyorum.

Boyada sigara yanığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Haziran 2021; 10:23:2 >
  • Teşekkürler, ben de düzeltecektim de araya işler girdi Boyada sigara yanığı 

• bu sigara falan değil. bildiğin asit ya da boya sökücü.

• Kuş pisliği uzun süre kalınca böyle olur
  • Kuş pisliği olamaz çünkü geçen hafta böyle bir şey yoktu. Aracın yanından geçerken de genelde bakarım üzerinde kuş pisliği vs var mı diye.

Araç binanın önünde, etrafında başka yapı da yok. Yani asit veya boya sökücü bir yerlerden damlayamaz birinin özellikle damlatması lazım.

Bana yanık gibi geldi çünkü ortadaki kısımda bir siyahlık var, sanki sıcaklığın merkezi orasıymış gibi ayrıca o kısımda bir yükselti de var, plastik yanınca biraz kabarır ya ona benziyor.

• Bu arada internette biraz sigara yanığı fotoğraflarına baktım gerçekten hiç benim duruma benzemiyor. Nedir acaba bunun sebebi ?

• Güneş yanığına benzettim. Çünkü tinerle aracın boyasını yanlışlıkla sokmus biri olarak ona benzemiyor.

Daha çok vernik yanmış sanki kabarmış ondan dolayı, altındaki boyada sorun yok gibi.

Birisi kasıtlı birşey dokse, cizgi şeklinde iz oluşur. Akar giderkende yakar boyayi yani. Tek nokta gözüküyor ondan ap açık güneş yanığı geçmiş olsun.

Not ilerler zamanla öyle gözüküyor.
  • Anlıyorum hocam fakat araç iki haftadır sabit duruyor onun da yarısından fazlası yağışlı geçti. Bu kadar sürede bu derecede bir yanık normal mi ?

İnce zımpara sonrası pasta ile deneyeceğiz, düzelmezse de boya yaptırır mıyım olduğu gibi bırakır mıyım bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyr

Anlıyorum hocam fakat araç iki haftadır sabit duruyor onun da yarısından fazlası yağışlı geçti. Bu kadar sürede bu derecede bir yanık normal mi ?

İnce zımpara sonrası pasta ile deneyeceğiz, düzelmezse de boya yaptırır mıyım olduğu gibi bırakır mıyım bilemiyorum.

Boya yaptırılcak bişey değil her araçta olan kuş pisliği yada reçine vernik kabarmış hiç dokunmayın. Pastayla daha çok alırsınız verniği.

• bu sigara yanıgı değil hocam,sigara yanıgı olsa etrafında sarı siyah yanık rengi oluşur,arkadaşlar söylemiş zaten kuru reçine lekesine benziyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.