Şimdi Ara

BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
6.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 gun bile boykot edilemedi kafe ve restoranlar

Çünkü bu ülkede insanlar aşırı bencil

"Ben yiyip iceyim kalanlar gebersin bana ne" kafası mevcut

Avrupadan bile pahaliya yiyip icmeye başladık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülke ekonomisinin sorumlusu tabii ki restaurant ve cafeler değil, ama onların içinde de bir çok fırsatçı var fiyatları gereksiz yere arttıran.

O yüzden bu boykotu desteklemekle birlikle, asıl boykotun iktidara yapılması gerekir.

Ayrıca konu sahibinin söylediği gibi " bana dokunmayan yılan bin yaşasın " anlayışı olduktan sonra hiçbir boykot amacına ulaşamayacaktır.

Bugünkü ekonomik krizin sorumları bu cafeler ve restorantlar değil ki...Hani ülkede enflasyon normal seviyelerde olur,döviz düşük olur,vergiler az olur ama buna rağmen her şey pahalıdır işte o zaman cafeler ve restorantlar halkı kazıklıyor deriz...Ama böyle bir ülkede yaşamıyoruz..Enflasyonun fırladığı ve gerçek oranının gizlendiği,dövizin yükseldiği,vergilerin arttırıldığı bir ülkede her şey pahalı olur...Çok değil daha iki-üç yıl önce büfelerden 50 kuruşa satın aldığımız sular bile 5-10 lira oldu...Ekmeğin tanesi bile 15-20 liraya çıktı..Günde sadece bir şişe su (o da küçük) ve bir ekmek yesek bile 30 lira kafadan gidiyor..Böyle bir ekonomide cafelerin ve restorantların pahalı olması normal...Bu pahalılığı bu milletin başına bela edenlerde belli..

kerimcem dışarda yemek yiyebilmek bir barşarı ölçütü değildir

başarı orta seviye maaşla evini arabanı alıp aileni rahat ettirebilmektir

bu maaşlarla birşeylerden vazgeçmeden herşeye sahip olamayız

artık herkes kendi kararını kendi verecek

benim sözüm parası çok olana değil o istediğini yapsın

"tencere pişmeyen evde bereket olmaz"

Ekonomi kötü ve sandıkta cevabını verdi halk. Geçen sene "oyu verin, düzelteceğiz" dediler ve halk tamam dedi verdi oyu. Ama aradan geçen zamanda iyileşme olmadı. En azından tabanda hissedilen bir iyileşme yok. Haliyle 3 hafta önce Afyon, Adıyaman bile gitti elden. Akp tarihinde ilk defa 2. parti oldu. Yani sandıkta gösterdi tepkisini halk gayet güzel.

Diğer taraftan bariz bir esnaf silkelemesi var. Esnaf tarihinin en iyi zamanlarını yaşıyor. Halkın fiyat algısı kaybolduğu için geçirdikçe geçiriyor. Çok yüksek kâr oranları kazanır oldu. Normalde % 20 kâr eden adamlar % 200 kâr ediyor artık. Çünkü ekonomi kötü ve insanların fiyat algısı yok oldu.

Ailenizde ya da arkadaşlarınızda hiç esnaf yok mu? Lokanta işleten, restaurant gibi bir yerde çalışan hiç arkadaşınız yok mu? Hepiniz mi beyaz yakasınız?

İşletme sahipleri için altın dönem. Pandemi dönemi tekstil atölyeleri maske basarak paraya para demedi. Aynen öyle bir dönem. 10 liraya mal ettiğini 200 liraya satıyor adam.

Arkadaş insanlar normal nasıl karşılıyor onu anlamıyorum. Boyoz bizim buradaki odun fırınında 7 liraya satılıyor. Adamlar odun fırınında yapıyor üstelik. Pideci gibi kürekle pişiriyorlar. Ama 11'de git boyoz yok. Bitiyor 10 11 gibi.

Az ileride pastane-fırın var. 24 saat boyoz bulursun. 20 lira boyoz. 7 nere 20 nere? 7 liraya satan zararına yapmıyor bu işi. Arkadaşım çalışıyor orada 45 bin lira maaşı. İlkokul mezunu adam bu arada. Çocukken okula gitmeyince babası fırına çırak verdi oldu şimdi usta.

1 dilim traliçe alıyorum pastaneden 20 lira. Harika traliçesi var, soğuk soğuk en sevdiğim tatlı olabilir. Geçen arkadaşın yanına gittik bizi Buca'da bir pastaneye götürdü. Traliçe 85 lira. Ohaa dedim. Oha ya. 85 lira traliçe olur mu?

Buca'da kızarmış tavuğu meşhur bir kasap var, ismini vermeye gerek yok. Yılların kasabı. Şu son 2 senede öyle bir para kazandı ki yandaki binayı kökünden nakit para vererek satın aldı. Yetmedi Şirinyer'de bir tane daha bina satın aldı. Arabaları görseniz bu adam Koç, Sabancı ailesinden biri dersiniz. SUV tonla, spor arabalar, kamyonlar. Bir de öyle dinciler ki kredi falan asla çekmezler ha. Nakit çalışıyor adamlar. 7 milyonu şak diye koyup alıyor arabayı. Günde 300 bin lira ciro yapıyor adam. 100 bini net kâr. Tipini görün, yolda görün var ya dersin bu fukaraya vereyim fitremi. Kurbanda et yollayayım dersin. Öyle de bir hayat yaşıyorlar.

Tarihe geçecek bu zamanlar. Mekan sahiplerinin astronomik zenginleştiği, borsadan çok kazandığı zamanlar olarak hatırlanacak. 20 sene sonra "ya 2 3 sene öyle iyiydi ki işler, öyle para kazanıyorduk ki ayda bir yeni araba alıyordum" diyecekler.

ülkenin durumu ve enflasyon bir yana insan olarak aşırı fırsatçı genetiği bozuk bir milletiz bilhassa gıda sektöründe hile hurda tonla fabrikasyon ürünler ve restaurantlar hepsi dahil buna misal kremalı bisküvi (püskevit ) 😂 bozuk 25 kuruş boyutuna geldi gramajı eksildi paket içerisinde adet eksildi fiyat katlandıkça katlandı bu örnek tüm gıda ürünleri için geçerli asıl konumuza dönelim restaurantlar, lokantalar, büfeler vb yemek sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler maliyet ve giderleri bahane ederek yüksek kira, vergi,stopaj, personel giderleri vs çeşitli kalemlerin aşırı yüksek olmasından dert yanıyor ama çoğu işletme asgari ücretin bir tık üzerini verip 12 saat çalıştırıyor her türlü vergi dalaveresi çalışanın ssk, kendi bağkuru falan doğu illerinden gösterip ayrı muhasebeci ayrı söğüşlüyor devleti arka planda suriyeli,afgan,özbek,kırgız personel çalıştırıyor eskisi gibi paket servis için motokurye ve motor filosu almıyor bu işi trendyol,yemeksepeti,bbk,vigo,pakettaxi,getir,götür tarzı milyon tane firma yapıyor motokurye maaşı ödemiyor, sigorta ödemiyor,yakıt gideri yok zaten üstüne üstlük artık paket servislerde müşteriye geçiriliyor komisyon en baba lokasyonda 50-100 k kira versin bugün bir et döner 500₺ den başlıyor içecek,salata, garnitür ayrı para ortalama paket siparişlerde 80-100 bin günlük toplam ciro 300-400 bin arasında değişen işletmeler var fiyatları sapıkça maliyet kısmı hikaye gıda sektöründe yolunda giderse işlerin kısa sürede köşesin..
  • Her geçen gün ağırlaşan ekonominin sorumluları bellidir , boşuna başka yerlerde aramaya gerek yok.Boykot sandıkta olur

• bencil mi? yani sen bu boykotun mantıklı olduğunu mu düşünüyorsun Hamza hocam? yapma gözünü seveyim ya.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Neden mantıksız olsun omg 1 2 hafta sürse neler olurdu neler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Malum kitle cami koy kahvesi ve Ocak arasında gidip geliyor zaten omg

• boykotu kimseye cezalandırmak için yapmayın kendi bütçeniz için yapın

dışarıda yeme içmeye alışmayın tabiki hepten kesmeyin özel günlerde elbette gidilir

birikim yapmak iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boykot yok ki başarılı-başarısız olsun 

• Markete gelen teyzelerin "Bu İsrail malı mı?" boykotu etkiliydi...

• Bugünkü ekonomik krizin sorumları bu cafeler ve restorantlar değil ki...Hani ülkede enflasyon normal seviyelerde olur,döviz düşük olur,vergiler az olur ama buna rağmen her şey pahalıdır işte o zaman cafeler ve restorantlar halkı kazıklıyor deriz...Ama böyle bir ülkede yaşamıyoruz..Enflasyonun fırladığı ve gerçek oranının gizlendiği,dövizin yükseldiği,vergilerin arttırıldığı bir ülkede her şey pahalı olur...Çok değil daha iki-üç yıl önce büfelerden 50 kuruşa satın aldığımız sular bile 5-10 lira oldu...Ekmeğin tanesi bile 15-20 liraya çıktı..Günde sadece bir şişe su (o da küçük) ve bir ekmek yesek bile 30 lira kafadan gidiyor..Böyle bir ekonomide cafelerin ve restorantların pahalı olması normal...Bu pahalılığı bu milletin başına bela edenlerde belli..

• Boykotun tek zararı restoran çalışanlarına olur küçülmeye giderler. istihdamı etkiler. Boykot moykot hikaye. Pahalılığın sebebi belli. Ekonominin sorumlusu belli.

• Herkesin keyfi yerinde boykot fln hikaye mekanlar dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the__executioner__ -- 22 Nisan 2024; 9:32:2 >
  • Ülke ekonomisinin sorumlusu restoranlar mı?

• Ülke ekonomisinin sorumlusu tabii ki restaurant ve cafeler değil, ama onların içinde de bir çok fırsatçı var fiyatları gereksiz yere arttıran.

O yüzden bu boykotu desteklemekle birlikle, asıl boykotun iktidara yapılması gerekir.

Ayrıca konu sahibinin söylediği gibi " bana dokunmayan yılan bin yaşasın " anlayışı olduktan sonra hiçbir boykot amacına ulaşamayacaktır.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

AKP'nin "Yeni zenginleri"ni saymıyorsunuz galiba? Çukurambar kafe ve restoranlarından çıkmayan, Mercedes, Q7, Porsche jiplerden inmeyen bir AKP gençliği var. Ha bunlara para köy çeşmesi gibi sürekli aktığı için boykot filan etmezler.

• Yooo boykot gayet de güzel işledi. Ben %50 ye yakın yoğunluk azalması gördüm.

Turistik mekanlara bakmayın.

• Boykot sadece istanbul ve ankara da kısmi olarak başarılı oldu. Ama Anadolu da tam başarılı oldu.

• Haklılar veya değiller masum insanlar ölüyor. İnsani ve islami duygu ve düşünceler ile ben o vebala girmek istemeyerek boykot ürünlerini istisnasız kullanmıyorum. Mesela kfc çok severdim hala canım çekiyor ama yemiyorum. Bulaşık makinesinde fairy gibi yıkayan yok ama kullanmıyorum. Herkesin kendi özgür düşüncesi. Şu an boykot ürünlerini kullanmak ülkemize doğrudan bir tehdit, bölücülük oluşturmadığı için kullanan insanlara da hain gözüyle bakmayı da yanlış buluyorum.

Edit: Konuda bahsedilen boykot İsrail-abd ürünleri boykotu diye düşünerek yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 21 Nisan 2024; 12:48:35 >
  • 2023 de sandıkta boykot edilmesi gerekenler belliydi. Kimse boşuna vah tüh demesin. Durumu bugüne bu kadar vahim kılan nas nus olmasaydı şuan %20-30 lu enflasyonu dizginlemeye çalışıyor olacaktık. 1 ne fazla 2 yılada tek haneli rakamları görürdük. Bekleyin 2030 ları bunlar bu kafayla giderse 2050 bile kurtarmaz.

• Boykot başarısız olsaydı şu açıklmayı yapmazlardı:

x (formerly twitter)
    Ramazan Bingöl (@RamazanBingol) on X
    https://twitter.com/RamazanBingol/status/1781285595597148605

Elbette henüz sonuç alınmış değil. O yüzden henüz başarılı da diyemeyiz. Ama boykot şimdilik ulaşması gereken noktalara ulaştı. Bundan sonra ne olacağı önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 21 Nisan 2024; 13:10:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.