Şimdi Ara

Bozuk yollar ve araç kullanımı.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba nezamandır aklımda sorayım diyorum bir türlü fırsat bulamıyordum. Sorum şu:

Türkiye yolları malum, yaması çukuru eksik olmuyor. Örneğin yama yapılmış veya yapılmaya çalışılmış bir yolda, hafif çöküntü olmuş yollarda , yada ufak kasislerden normal seyir ile gidildiği zaman araçta tak tuk vurmalar meydana geliyor, bu atip yollar aracın alt takımını (özelikle amortisör) hemen bozulmasına neden olur mu?

soru yanlış anlaşılmasın çukurlardan ve büyük kasislerden hızlı bir şekilde gidilmesini sormuyorum. Örnek vermek adına 2 resim ekledim dediğim yollar bu tip olanlar.
     Bozuk yollar ve araç kullanımı.! Bozuk yollar ve araç kullanımı.!

• Hemen derken öyle sağlam amortisörün ertesi günü bozulmaz ancak ileriki zamanlara elbette zararı vardır ama o kadar korkulacak kadar değil içiniz rahat olsun.YALNIZ bu dediklerim çukurların, kasislerin üzerinden delicesine geçerek değil; kasislerin çukurların tam üzerindeyken ayağınızı frenden çekerek ve dikkatli kullandığın sürece pek fazla sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • aynen hocam öyle çukur kasis dinlemeden pat küt sürülecek olursa 1 günde yine dağılır, ama ortalama 60-70 km hızla sakince gidilirse sorun olmaz diye düşünüyorum
  • mühendisler onuda düşünmüştür rahat olun.

istediğiniz çukura aşırı hızlı olmamak kaydıyla girebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

mühendisler onuda düşünmüştür rahat olun.

sağol hocam, ama insan çukura pat küt düşünce o iki kelime dilinin ucuna geliyor :) yolu yapanları anıyoruz yani :) ne bileyim hemen bozulacak alt takım ses yapacak diye korkar oldum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chic-c

quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

mühendisler onuda düşünmüştür rahat olun.

sağol hocam, ama insan çukura pat küt düşünce o iki kelime dilinin ucuna geliyor :) yolu yapanları anıyoruz yani :) ne bileyim hemen bozulacak alt takım ses yapacak diye korkar oldum artık.

Ben o çukurları araba değiştikten sonra dahada etkilendiğimi anladım. Bildiğim sebepleri ise şunlar yeni aldığımız aracın helezonlar kesik çok sert oluyo araba fazla esnemiyo , bir diğeride lastikler çok kötü durumda ise düz yolda bile bi titreme oluyo.

• Fotoğrafdaki çukur,tümseklerden kaçayım dersen kaza yapma olasılığın yüksek.Gaza yüklenip geçiyorum,yavaş gidince çin işkencesi gibi oluyor.
    Eskiden İstanbul içinde jeep kullananları anlamazdım,adamlar haklıymış yollar delik deşik.

Birde bu yetmezmiş gibi zemine hız kesici çizgi kaplaması yapıyorlar.

Arkadaş yol bozuk ayran yok içmeye ama adamlar o şerit kaplamayı yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nıghtman -- 7 Aralık 2013; 19:06:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.