Şimdi Ara

Bozulan harici diskten veri kurtarımı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir harici disk(320gb) aldım içindede önemli dosyalarım mevcuttu disk bozuldu ve benim için hayati önemi olan dosyalarımda gitti. veri kurtarma işlemi için servise bıraktım diskimi. ve diskte hem program olarak hemde donanım olarak problem olduğunu verilerin kurtulabildiğini bunun ücretinin ise minumum 500 dolar olacağı söylendi bana.

ben bu parayı hayatta veremem başka bi düşüncesi olan var mı bu konuda???

disk codegen marka ve 320 gb lik

• bu kadar pahalı bir iş mi bu veri kurtarma olayı???
  • Evet hatta daha pahalı... Bu işi prof. yapan yerler var. Ancak sanki burda bi hinlik var gibi.. Normalde teknik servisler veri kurtarma işi yapmıyorlar. Onlar bozuksa ya değişim ya da onarım yaparlar. Benim tahminimce bu işi bizim veri kurtarmada kullandığımız recorvy my filesi..gibi amatör programlarla yapacakalrdır.

Harici HDD nizdeki sorun neydi? Ufak bir sorunsa müdahale edilebilir.
  • hocam usb girişinten taktiktan sonra bilgisayar görmüyordu aleti. hangi bilgisayara takarsan tak. disk çalışmak için gayret gösteriyordu ama tık yoktu.
    yani hiç bi şekilde ulaşılamıyordu diskin içine.
    bunu yapan yer ise vega bilgisayar codegen ithalatcısı ve servisi...
    bi yönden taktir ettim servisi diski götürür götürmez yenisi verdiler ama bilgiler gitti...
    ama bu kadar pahalı bir iş olduğunu tahmin etmemiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: netman

hocam usb girişinten taktiktan sonra bilgisayar görmüyordu aleti. hangi bilgisayara takarsan tak. disk çalışmak için gayret gösteriyordu ama tık yoktu.
    yani hiç bi şekilde ulaşılamıyordu diskin içine.
    bunu yapan yer ise vega bilgisayar codegen ithalatcısı ve servisi...
    bi yönden taktir ettim servisi diski götürür götürmez yenisi verdiler ama bilgiler gitti...
    ama bu kadar pahalı bir iş olduğunu tahmin etmemiştim.

Sen yine şanslıymışın 1 günde değişim yapmışlar. Ben de codegende aynı sorunu yaşamıştım. Beni 30 gün süründürmüşlerdi (vega bilgisayar) 60gb lık çok önemli kamera kayıtlarım yalan olmuştu.

O nedenle verilerimi artık birkaç ayrı yerde yedek tutuyorum ve yeni diskimi bölümlendirdim. Mutlaka sen de bölümlendirme yap.

Geçmiş olsun..

• teşşekkür ederim hocam paylaşımın için.
    diski bölümlemek işe yarar bir çözümmüdür böyle durumlar için?

oldukça yararlı bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: netman

teşşekkür ederim hocam paylaşımın için.
    diski bölümlemek işe yarar bir çözümmüdür böyle durumlar için?

oldukça yararlı bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim

Bölümlendirme yapmak için burayı,
    http://forum.donanimhaber.com/m_17650885/tm.htm

Harici disk kullanımı içinse burayı, (bölümlendirmenin faydalarına da değindim)
    http://forum.donanimhaber.com/m_22818217/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli arkadaşlar.WESTERN Digital 640 GB. harici Hard diskim bozuldu.Hiç çalışmıyor, ne yapmalıyım, bilgisi, tecrübesi olan varsa yardımcı olabilirmi.İçindeki verileri nasıl kurtaracağım sorun o...Bütün çizim arşivim gitti...Ürünün Ankara söğütözü vatan bilgisayardan almıştım daha 14 ay garantsi var.Ne yapacağım bilmiiyorum, karasızım, benim korkum aldığım yerin bilgileri kurtarıp kurtarmaması yani bunun için uğraşırmı bilmem.Yani veri aktarmaya zaman ayırırmı ne bileyim aslında garantiyede bir anlamda güvenemiyorum.Umarım içindeki veriler için çaba sarf ederler...yani nebileyim ben olaya biraz daha vicdan meselesi olarak yaklaşıyorum, yani duygusal olarak.Kısaca düşüncem şu..'yaa adamın işi gücü yokta senin 500 GB verini kurtarmayamı uğraşacak hadi onuda geç 1 gün boyunca senin verilerini aktarmaklamı uğraşacak.Verir yenisini kurtulur onlamı uğraşacak..'' özet olarak ne yalan söyleyim şu anda içimden geçen düşünceler bunlar...
    Daha öncede 250 GB lık vardı o bozulmuştu garantiiye gönderdiğimde bana ürünü yenisini verdiler ama içindeki 200 GB lık bilgilerim gitti.Şimdi aynısını bunada yaparalar diye korkuyorum.Bildiğim kadarıyla bu tür cihazların tamiriyle garanti pek uğraşmıyormuş direk yenisini veriyormuş.Bazı arkadaşlarda aletin içini aç hard diski bilgisayar direk bağla diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum...lütfen yardım edin bunalıma girdim...bütün birikimlerim gitti mahvoldum..

• Diskiniz garanti kapsamındaysa yenisiyle değiştirirler ama verilerinizi kurtarmayla uğraşmazlar. Aslında uğraşamazlar demek daha doğru. Zira orada ne buna uygun cihaz, ne de bu işi yapabilecek teknik bilgiye sahip eleman vardır. Eğer bu iş için gözden çıkarabileceğiniz minimum 300 dolarınız varsa diski bir veri kurtarma firmasına vereceksiniz, verilerinize ancak öyle kavuşursunuz.
  • Profesyonel destek almanız gerekebilirwww.acilverikurtarma.com size yardımcı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veri kurtarma ciddi bir iş, dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer kendim kurtarmak istiyorum dersenizhttps://www.tahlis.com diye bir veri kurtarma yazılımı var. Türkçe dil desteği ve Türkçe teknisyen desteği mevcut. Eğer daha ciddi bir veri kaybı yaşıyorsanız profesyonel destek almanız gerekiyor. O durumda dahttps://www.goldverikurtarma.com adresini önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.