Şimdi Ara

BTK AKN Uygulaması 1 Mayıs İtibari ile Yenileniyor (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
12
Favori
90.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında şaşırabilirsiniz ama bu iyi bir şey.

Mesela 25mbps hız paketini satın aldınız, AKN sonrası hızınız 16'ya düşecek.

Sizin ulaşabildiğiniz "gerçek hız" 15 ya da 20 bile olsa fark etmeyecek hızınız yine 25'ten hesaplanıp 16'ya düşecek. ISSler çakallık edip verilen hızı düşürüp dolayısıyla AKN hızını da düşüremesin diye.

Bu tüketiciyi korumak için eklenmiş bir kelime. Biliyorum inanması zor ancak öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Üst kaynaktan aldıgım bilgiye göre kesinlik yok. İssler kullanım şartlarının keyfiyetlerince değişime sokma haklarını elde bulundurduklarından çogu uygulamayacak ve uygulayanların da 25 mbit paketleri 24 mbite indirileck.

Mevcut taahhüdün hızını 25 ten 24 çekerse dava konusu olur.. Yeni tarifeler için yapabilirler
  • Allah bizim ülkemizi korusun git gide bize yaklaşıyor olaylar hedefledikleri tiyatrolar bir bir sahneleniyor..
  • harce74 kullanıcısına yanıt
    Aynen benimde ayın 16sında yenileniyor kotam ama merak ettigim konu asıl hızlar kaça düşecek?çünkü turknet 100mbite kadar alabildigin hızı veriyor kota aşımı sonrası 100mbit üzerinden mi hızlar düşürülcek yoksa aldıgın hız üzerinden mi?kafalar çok karışık
  • Lookmania kullanıcısına yanıt
    Hocam pakette ne yaziyorsa ona gore dusurulur. 100 mbps yaziyorsa ona gore bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Paketim alırken 76 Mb/sn 76 megabit yani buda lansman paketi oluyor ve 76 tekabül ediyor.
    AKN dolunca 24 megabite düşeceğim.
    gece 2-8 arası download yaparken bu akn dahil edilmeyecek . AKN aşsam bile gece 2-8 arasında LANSMAN da duyurulan hız olan 76 kullanmaya devam edeceğim.

Yukarıda herşey açık ve belirgin bir şekilde yazılmış farklı yorumlamaya çalışan firmalar hakkında işlem yapılmalı bence

Aynen katılıyorum.

• Lookmania kullanıcısına yanıt
    BTK bu yazıyı yazmadan önce, ISS lerle fikir alışverişi yapmış ve onaylarını almıştır diye umut ediyorum. Arka planda herşey hazırdır umarım.
  • Konuyla biraz alakasız ama bir şey sormak istiyorum.. Upload hızları hakkında herhangi bir bilgi yok. ISS ler upload hızını dipte tutarak çakallık yapmaları mümkün müdür ?
  • Evet arkadaşlar, BTK sitesindeki aramalarım sonucunda Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığının 27.12.2016 tarihinde alıp 30.12.2016 tarihinde yayınladığı 2016/DK-THD/518
    sayılı kararı buldum:

Bu kararın 7. maddesinde yoruma yer vermeyecek şekilde açık bir biçimde "02:00 - 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının AKN’ye dâhil
    edilmemesi ve AKN’nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde AKN sonrası indirme hızı kısıtlarının uygulanmaması,"
    yazıyor.

Fakat 1 gün sonra, 31.12.2016 tarihinde Basın açıklaması olarak "AKN’li paketlerde 02:00-08:00 saatleri arasındaki internet kullanımları AKN’ye dâhil edilmeyecek ve anılan saatlerde internet kullanımlarında hızın AKN paket lansmanında duyurulan hızda olacak." denildiği zaman yoruma açık hale geliyor ve tüketicinin aklı karışıyor.

Şunu ilk kararda olduğu gibi yazmak çok mu zordu?
    Buyrun, yorum ve takdir size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 7 Nisan 2017; 16:20:47 >

• alt sınır üst sınır kafa karıştırıyo
    mesela benim netim 24 e kadar fiber
    eğer 24 üst sınır sayarlarsa 16 ya değil 8 e düşecek hız
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    , Taşlar yerine oturuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzemm

alt sınır üst sınır kafa karıştırıyo

hızın 24'se 8'e düşecek.25 mbps ise 16'ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

25 mbps ye kadar
    diye bi paket mi var
    8 16 24 diye gitmiyomu tarifeler
  • quote:

quote:

quote:

25 mbps ye kadar
    diye bi paket mi var

kablonette 25 vardı 2 ay önceye kadar turkcell'de de vardı hattı belki başka iss'lerde de vardı ama şimdi hepsi kalktı 25'lik tarifelerin hepsini 24'e düşürdüler.Ama ben sözleşme yapalı 7-8 ay olduğu için 25 mbps 'ten sözleşme yapanların ki öyle kalacak 24'e düşmeyecek yani

• Cevizli.Lokum kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba ben 35 mb hız ile 100 GB AKN kullanıyorum...yani benim için de geçerli di mi?ttnet kullanıyorum..

1 mayıstan itibaren gece belirttiğiniz saatlerde kotadan yemeyecek öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutkulu420

hocam merhaba ben 35 mb hız ile 100 GB AKN kullanıyorum...yani benim için de geçerli di mi?ttnet kullanıyorum..

1 mayıstan itibaren gece belirttiğiniz saatlerde kotadan yemeyecek öyle mi?

herkes için geçerli
    evet yemeyecek gece 2 8 arası
    akk aşınca da hızın 16 mbpsye düşecek
  • quote:

quote:

quote:

quote:

25 mbps ye kadar
    diye bi paket mi var

kablonette 25 vardı 2 ay önceye kadar turkcell'de de vardı hattı belki başka iss'lerde de vardı ama şimdi hepsi kalktı 25'lik tarifelerin hepsini 24'e düşürdüler.Ama ben sözleşme yapalı 7-8 ay olduğu için 25 mbps 'ten sözleşme yapanların ki öyle kalacak 24'e düşmeyecek yani

işte yine belirsizlik...

• kafanı karıştıracak durum yok .apaçık ortada genelde hızlar minhız<dahilihız<=maxhız olarak verilmiş (XX,XXX] 24 kullanıyorsan 16<XX<=24 olan aralıktasın.
  • 1 mbpsten dolayi 8 mbpsten olacagiz

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Benim tarife hızım 35 mbit lansman hızım ise tabloya göre en düşük 25 en yüksek 50 diye yazılmış, bu durumda İss bana tarife hızımi değil o saatlerde isterse 25 mbit verme keyfine sahip oluyor? Doğru mu dur???

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.