Şimdi Ara

BTK Başkanı: Upload hızlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ICT Media'nın BTK başkanıyla yaptığı 13 Ekim 2021 tarihli videoyu şimdi izledim. En önemli gördüğüm noktaları paylaşayım:

• BTK'nın yüksek hızlı tarife çalışmaları yaptığını söylüyor. Gibirnet, Netspeed gibi firmaların yayınlamaya başladığı 200+ Mbps tarifelerini zannediyorum yakında Telekom altyapısında kullanabileceğiz.
    • Upload ile ilgili çalışma yapıldığından 2 kez bahsediyor. ISP'lere BTK tarafından yaptırım getirilerek daha yüksek upload hızlarını sunmaları sağlanabilir mi sorusu geliyor. Cevap olarak: ISP'lerin ticari kaygı güderek düşük upload verdiklerini, yüksek uploadlu internet isteyenlere operatörlerin metro ethernet gibi (fahiş fiyatla) ürün satmak istediğini, BTK'nın bu konuda kullanıcı lehine bir çalışma yaptığını söylüyor. Dünyadaki örnekleri inceliyorlarmış.
    • Ülkedeki asıl sorunun download değil upload yönünde olduğundan bahsediyor.

Yorumuma gelirsek:

1. Eğer BTK bir şekilde upload sorununu çözer ve Türk Telekom fiberinin gittiği evler artık olması gerektiği gibi simetrik internet kullanabilir hale gelirse "bu ülkede düzgün şeyler de olabiliyormuş" diyebileceğim. BTK sansürle ve sosyal medya yasaklarıyla bozduğu imajını düzeltmek istiyorsa bunu yapmalı. Sürekli olarak evden çalışan, Youtuber/streamer olan milyonlarca insan var ve herkes upload istiyor!
    2. Netspeed, Gibirnet gibi Telekom altyapısı kullanan ISP'lerin birkaç aydır yayınladıkları tarifeler düzenlenerek yakında gelecek. Tahminimce duyurdukları fahiş fiyatlarla satış yapmayacaklar, daha erişilebilir olacak ve olmalı. Telekom'un da 200, 500 ve 1000 Mbps tarifelerini satmaya başladığını göreceğiz ve upload hızları "komik" 10-20 mbps yerine umuyorum ki çok daha yüksek olacak.
    3. Türkiye'de internet o kadar saçma ki, LTE üzerinden cep telefonları 50 Mbps üzerinde hızlarda upload yapabilirken Türk Telekom FTTH fiber ile 8 Mbps upload yapabiliyoruz. Bunun sebebini hep düşünmüşümdür ve 2 noktaya vardım: Mobil tarifeler kotalı, upload yapılması da kotadan düşüp kullanıcılardan daha çok para koparılmasına sebep oluyor. Diğeri de, telefonlarda Instagram story'si atmak, WhatsApp'tan foto/video göndermek için upload hızı çok çok önemli ve bunlar sıradan insanların hayatını önemli derecede etkiliyor. Pandemi sağolsun(!) ev internetinde de upload hızının önemli olduğunu (Zoom için upload hızının şart olması) bu vampir ISP'lerin kafasına vurdu. Bastıralım, upload için sürekli arıza kaydı açalım, BTK'ya ŞİKAYET yazalım ki bu sorun çözüme yaklaşmışken gerçekten çözülsün.

İzlemek isteyenler için önemli noktalar:

55:30 ortak altyapı

1:02:20 ortak altyapı

1:05:00 farklı tarife çalışmaları var (zannediyorum 200+ Mbps paketler)

1:06:20 internet hızlanacak mı? tarife çalışmaları var. internet deneyimi iyileşecek.

1:10:30 upload artsın: çalışıyoruz.

1:57:50 mesele download değil upload

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 11 Şubat 2022; 22:15:40 >

• BTK ülkenin en işeyaramaz kurumudur sadece website engeller vatandaş yararına hiçbir şey yapmıyorlar.

Bir kararla her şeyi yapıyor hükümet ama vatandaş yararına gelince çalışıyor iyileşecek falan filan ...

BTKdan açıkça kanıt ile şikayette bulunuyorum yasal haklarımın hiçe sayıldığını kanıtlayarak karşı taraf kapatıyor BTK ne işe yarıyor o zaman zaten ben firma ile sorunumu çözemediğimden dolayı btkya başvuruyorum BTK hiçbir şey yapmıyor

VDSL 20-30-40mbit uploadlara izin veriyor bu bizim kullandığımız VDSL hat değerin iyiyse

VDSL2+ 100 mbite kadar çıkartıyor uploadları ama TTnet 8mbite zor çıkarttı upload hızları birde övündü bunla 2 katına çıkarttık diye zaten modemden gözüküyor hattın nekadar izin verdiği ona rağmen vermiyorlar hız tek khk ile her şeyi değiştiriyorlar buna da btk yasa getirsin çözülsün

ADSLde hala türktelekom 800kbit upload açıyor unutmayın üstüne ttnet altyapısını kullanan diğer şirketler 1mbit açıyor ama ADSL bile 1.5 2mbitlere izin veriyor

• hadi olsa olsa 15 yapalım der 20 yapmazlar :) metro internet alan kişiler yüksek fiyat ödüyor sonra demezlermi uploadlar madem 100 veriyorsunuz biz neden 10-20bin ödüyoruz

• BTK ülkenin en işeyaramaz kurumudur sadece website engeller vatandaş yararına hiçbir şey yapmıyorlar.

Bir kararla her şeyi yapıyor hükümet ama vatandaş yararına gelince çalışıyor iyileşecek falan filan ...

BTKdan açıkça kanıt ile şikayette bulunuyorum yasal haklarımın hiçe sayıldığını kanıtlayarak karşı taraf kapatıyor BTK ne işe yarıyor o zaman zaten ben firma ile sorunumu çözemediğimden dolayı btkya başvuruyorum BTK hiçbir şey yapmıyor

VDSL 20-30-40mbit uploadlara izin veriyor bu bizim kullandığımız VDSL hat değerin iyiyse

VDSL2+ 100 mbite kadar çıkartıyor uploadları ama TTnet 8mbite zor çıkarttı upload hızları birde övündü bunla 2 katına çıkarttık diye zaten modemden gözüküyor hattın nekadar izin verdiği ona rağmen vermiyorlar hız tek khk ile her şeyi değiştiriyorlar buna da btk yasa getirsin çözülsün

ADSLde hala türktelekom 800kbit upload açıyor unutmayın üstüne ttnet altyapısını kullanan diğer şirketler 1mbit açıyor ama ADSL bile 1.5 2mbitlere izin veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 6 Kasım 2021; 8:56:56 >

• vdsl2 17a da gelen downloadın yarısı kadar upload verilebiliyor .

vdsl paketlerde en azından downloadın 4te 1 i kadar upload verilmeli.

100/25

50/12

24/6 (zaten bu şekilde)

şeklinde.

• Metro ethernet kullanan kurumsal aboneler upload yükseldi diye bireysel paketlere geçmez ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok beklersiniz BTK Başkanı: Upload hızlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz 

• Simetrik olmasın hadi uploada downloadin yarısını versinler gene hiç fena olmaz. Benim tek umutsuz olduğum şirket kablonet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelişme olur mu olmaz mı bilmem ama çalışma yaptıkları bir gerçek. Benim TTNet fiber altyapısıyla Turknet'te 2 haftadır durum bu.

BTK Başkanı: Upload hızlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK Başkanı: Upload hızlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruzPoll Productionyoutube
    Abone Olmak için Tıklayınız(Subscribe to Channel): http://bit.ly/28R8iGZ iTunes: https://geo.itunes.apple.com/tr/album/tatlıses-klasiği/1450277956?mt=1&app=music Spotify: https://open.spotify.com/album/1j8PrIF0UarqDtWeAqw2Rc?si=4tUoFY6RSAyR55RhUL-e0Q
    https://www.youtube.com/watch?v=xdF-gX84Rp0&ab_channel=PollProduction
  • Bunu duyan kullanıcılar :

Erol Egemenyoutube
    Cem Yılmaz Vizontele Düğün Halay
    https://www.youtube.com/watch?v=SNAWecoeWQM&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 6 Kasım 2021; 16:28:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • medcezir55 kullanıcısına yanıt

Kapa aç yaptığında da aynı durum devam ediyor mu?

• Evet

• medcezir55 kullanıcısına yanıt

Komşularınızda durum nedir biliyor musunuz? Sizin binadaki herkes mi böyle acaba. Türknet kullanmanızdan bağımsız olarak belki TT kullananlarda da limitler kalkmış olabilir.

• Maalesef bilgim yok. Zaten bunda Turknet'in katkısı olduğunu düşünmüyorum. Ne yapıyorsa TTNet yapıyordur.

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Hocam 100mbitte 30-40 upload olabilir bence upload hızı hat değerine kadar çıkartılmalı 100mbitte 30-40 olması lazım

• yine bir üstü kapalı cevap upload en az 50 olmalı…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BTK ve KULLANICI LEHİNE çözüm mü? Bu iki kelimenin yan yana gelmesi bile hata. Ben daha bir sorunumu çözdüklerini görmedim. 3 kere işletmeciye itiraz ediyosun en son btk dahil oluyor. Cevap olarak da işletmeci ağzıyla cevap veriliyor.

• 6-7 ay önce oris kullanırken bir hız güncelemesi talebinden sonra 1-2 saat paketim 100 mbit down/40 mbit upload oldu. Hatta şaşırdım hemen upload test yaptım anlık 3.8 mb'la upload edebiliyordum. Hiçbir sıkıntıda yoktu.

Yani vdsl şu kadar kaldırıyor bu kadar kaldırıyor geçiniz. 50 mbit upload rahat alınır vdsl'de.

• Yazıyı okumadım muhtemelen boş yapıp durmuşlardır.

Elin oğlu bir yayın açıyor 1080p 60FPS cam gibi görüntüde, biz en fazla bulanık 720p o da bazılarımız. Hâlen daha ADSL interneti olan vatandaşlarımız mevcut. Şu upload'ların adam edilmesi lazım. Yetmiyor.

• SAYE işi ne oldu???

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.