Şimdi Ara

Bu araç alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba , annemin 2011 model lineası var zamanında 0 alınmıştı 75000 km de. Ancak kendisi 70 yaşında ve artık manuel kullanmada zorlanıyor o yüzden otomatik vites bir araç alalım dedik. Bütçe çok sınırlı. Galerici arkadaşımız bize bu aracı söyledi. Sizce nasıl , alınır mı ? 2013 pololarda yokuş kalkış desteği yokmuş galiba. Zorlanılır mı acaba. Polonun bakımları falan çok mu pahalıdır. Kafamızda deli sorular. Bilenler yeşillendirebilirse sevinirim.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-volkswagen-polo-1.4-chrome-edition-otomatik-bakimli-1067870402/detay

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Dsg şanzıman hele hele dönemin dsg şanzımanı, hem çift kavrama bir şanzımanın doğası gereği hem de dediğim gibi o dönemin dsg problemleri olmak üzere masraf açmaya baya yatkın şanzımanlar. Değişmesi gereken kavrama, mekatronik problemler vs

Üstelik kullanırken de dikkat gerektirir, gaza frene bas gerisini unut bir şanzıman değil. Işıklarda sonuna kadar frene bas, park ederken hele yokuşlarda önce boşa al, sonra el freni çekip parka al, sıkışık trafikte manuele al gibi uğraşlar gerektirebilir. CVT şanzıman da ise herhangi bir kavrama, vites geçişi vs olmadığı için daha pratik kullanması.

Ben de olsam o model yılında o Polo'yu hele o fiyata almazdım.

• İlandaki benim aracım. Düşünürseniz özelden yazabilirsiniz. Hem daha modelli hem daha geniş hemde daha donanımlı bir araç.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-astra-station-wagon-aile-arabasi-1067721096/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVT şanzımanlı bir Yaris bence daha uygun olur.

Yokuş kalkış desteği ve 7 adet hava yastığı var. CVT şanzıman çift kavramalı gibi sorunlara sahip değildir.

Aşağıya örnek ilan linki ekliyorum. Tamamen sarı sitede ilk bulduğum ilan. Etraflıca araştırırsanız daha uygun fiyatlı veya daha az km.li isine denk gelebilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sali-gunune-kadar-98.000-km-cool-double-ekran-pazarliksiz-1019086688/detay

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Merhaba , teşekkürler öneriniz için. Bu arkadaşımız bize ödeme kolaylığı sağlayacak arabamızı alacak o satılınca biz üstünü tamamlayacağız ve indirim yapacak. O yüzden şu an sadece buna bakıyoruz. Ben sadece bu araç hakkındaki yorumlarınızı duymak istedim. Açıkçası çok motordan falan anlamıyorum CVT şanzımanlı dediğinizle bu polonun şanzımanı arasında nasıl bir fark var ? Annem sadece şehir içinde kullanacak , yılda 1000 km yapar anca

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozgeg kullanıcısına yanıt

Dsg şanzıman hele hele dönemin dsg şanzımanı, hem çift kavrama bir şanzımanın doğası gereği hem de dediğim gibi o dönemin dsg problemleri olmak üzere masraf açmaya baya yatkın şanzımanlar. Değişmesi gereken kavrama, mekatronik problemler vs

Üstelik kullanırken de dikkat gerektirir, gaza frene bas gerisini unut bir şanzıman değil. Işıklarda sonuna kadar frene bas, park ederken hele yokuşlarda önce boşa al, sonra el freni çekip parka al, sıkışık trafikte manuele al gibi uğraşlar gerektirebilir. CVT şanzıman da ise herhangi bir kavrama, vites geçişi vs olmadığı için daha pratik kullanması.

Ben de olsam o model yılında o Polo'yu hele o fiyata almazdım.

• Alınmaz tabii ki ama başa bela aranıyirsa alınabilir. Dsg hele birde 2.el dsg valla 1000 değil 1000000 defa düşünülmeli.

Yukardaki arkadaşa katılıyorum en iyisi 2015 üstü 1.2 motorlu ve cvt li Match paket bir Nissan Micra.

Dsg ye kıyasla brlki bir miktar fazla yakabilir, istanbulda Nissan Micra yı 3 ay kadar kullandım ortalama yakıt tüketimi 6.0 - 6.5lt arasındaydı. Fotografta çekmisim

Bu araç alınır mı ?

Yarislerde yokuş kalkış desteği yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim hatirladigim kadariyla 2013 model dsg artik kronik sorunlarindan kurtulmus bir sanziman, ha sorun cikartirmi cikartabilir tabii ki ancak ciddi bir risk gormuyorum ben, poloda uygun bir arac. bence temiz duzgun bir arac gibi gorunuyor. bakim durumu ile ilgili de birsey yazilmamis ilanda, mesela triger vs yapildi mi ne zaman yapildi gibi. birde lastik basinc uyarisi neden yaniyor anlamadim, sifirlansa soner heralde ama neden yapmamislar? emsalleri ile fiyat karsilastirmasi yapmadim.

Ancak eger yatirim amacli da dusunmuyorsaniz bence annenizin araba almasina ihtiyac yok. 1000km taksiye binse daha mantikli ve ekonomik olur.

• ozgeg kullanıcısına yanıt

DSG şanzımanın zaten en büyük sorunu şehir içi kullanımı. Yoğun trafikte bu şanzıman arızaya daha yatkın oluyor.

Bir takım kullanma seçenekleri var. Araba durduğunda "N" Boş konumuna alıp, frende beklerken bu konumu muhafaza etmek. Devam edileceği zaman "D" ye alıp ilerleyip, trafik durunca tekrar "N" ye almak. Bu şekilde kullanıldığında şanzıman daha az ısınıp arıza çıkarma olasılığı azalıyor.

Oysaki tam otomatik veya CVT'de böyle bir kullanma durumuna gerek yok. Al "D" ye varacağın yere kadar bir daha uğraşma.

Yukarıda bahsedildiği gibi 10 yıllık DSG saatli bomba gibidir. Belki de daha önce patladı ve onarıldı. Ayrıca manuel şanzıman gibi baskı balata değişimi de yapılacak. Ancak bu değişim, manuel şanzımanın masrafının bir kaç katına yapılıyor.

Yukarıda Micra tavsiye edilmiş ama, Fransızın eli değmiş Micra'ların bir dönemindeki CVT şanzıman arızaları da var. Hangi yıllar arasıydı tam bilemiyorum. Almayı düşünürseniz bunu iyi araştırmak lazım.

Yılda 1000 km. yapılacaksa Hyundai İ10 veya İ20'ye de bakılabilir. Yerli üretim. Yetkili servisi, yedek parçası, sanayide ustası bol bol bulunur.

• Japon veya kore grubu bir araç alın fazla km yapmayacağı için yakıt sorun olmaz hyundai i10-i20 toyota yaris honda jazz

• Stronic kullanıcısı olarak kesinlikle yaşlı birine tavsiye etmem.
    Hassas, narin ve bilinçli şekilde kullanılması gereken bir şanzıman.Bu noktada yaşlı ve performans ile işi olmayan birisi için kesinlikle Cvt şanzımanlı japon seçenekleri öneririm.Ayrıca aracınız ile alakalı özelden yazabilirsiniz dilerseniz talip olabilirim.

Hocam sorunlu olanlar 2012-2013 arası üretilen farklı far tasarımına sahip olan kasaydı (K13 facelift öncesi)

Bahsettiğiniz fransız olan ve clio ile birebir platform kardeşi olan K14 kasa.

Benim bahsettiğim K13 Facelift olan. Kadınların en çok sevdiği kasa (kardeşim ve kuzenim aşık resmen   )

Polodan daha dolu Match pakette yağmur ve far sensörüne ek bluetooth, hız sabitleme ve limitleme, yokuş kalkış desteği , esp vs vardı.

Erkekleri tatmin etmez ama, aynı elektirikli araç gibi motor sesi gelmiyor, manuel, tork konvertör ya da yarı otomatik dsg tipi şanzımanlarda yüksek devirin verdiği tahrik edici sesi alamazsın. Bildiğin git gel yapacak az yakan , kardeşimin deyişiyle ponçik bir araba  

• khanstern kullanıcısına yanıt

2012-2013 cevabınız için teşekkür ederim.

Güle güle kullansınlar. Hatta sarı sitede sadece Micra satan galerilere denk gelmiştim.

Halen bayanlar tarafından rağbet gören bir araç. Güzel bir tercih olur konu sahibi için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.