Şimdi Ara

bu bekçiler ne işe yarıyor? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
1
Favori
50.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bekçiler geldi artık geceleri hiç suç işlenmiyor, arabaların aynaları farları çalınmıyor, evlere hırsız giremiyor................................................ yersen
  • Çoğu artık üniversite mezunu.Yani gelecekte mezun olup işsiz kalırsan kendini bekçi veya polis olarak bulman kaçınılmaz.Ne yazık ki bekçiliğe ve polisliğe kadro açan devlet diğer alanlarda kadro açamıyor.Doğal olarak işsiz kalan binlerce üniversite mezunu gencinde başvurduğu başlıca alanlar ya polislik ya bekçilik.Nerden mi biliyorum?Üniversiteden mezun olan çoğu arkadaşım iş bulamadığı için şuan ya polis oldu ya da bekçi...Çoğunun okurken böyle hedefi yoktu fakat hayat işte...

Ayrıca bekçilerin geceleri sokaklarda dolaşıyor olması benim huzurlu olmamı sağlıyor.Buralarda eskiden ciddi oranda hırsızlık olayları yaşanırdı.Bekçilerin sokaklarda dolaşmasıyla birlikte ciddi oranda bu tür suçlarda azalmalar meydana geldi.Dahası dikkatimi de çekiyor eskiden bu terör örgütleri geceleri milletin dükkanlarını,araçlarını vs kundaklardı fakat artık pek bu tür haberler duymuyoruz.Bunda bekçilerin önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum.Eskisi gibi sokaklar boş değil...

Son olarak ülkenin içinde bulunduğu durum güvenlik alanlarına istihdamın yaratılmasını zaruri kılıyor.Ülkede beş milyona yakın sığınmacı var.Daha dün sınır kapısına dayanan Suriyelileri gördük.Ülkede ciddi oranda güvenlik açığı oluşmaya başladı.Bu nedenle canlarını ortaya koyarak para kazanmaya çalışan bu insanları küçük görmeyin.Başınız sıkıştığında aradığınız ilk yer nedense aşağladığınız bu insanlar.Madem polisleri/bekçileri sevmiyorsunuz yarın öbür gün başınıza birşey geldi mi de onları arayıp uğraştırmayın...

• saka gibi insanlar var su forumda.. hicbirseye faydasi olmadan su ne ise yariyor, bu ne ise yariyor diyen .. konuyu acan bunlardan midir bilmem, anca bekcilerin ise yaradigini kendi mahallemde goruyorum .. aldiklari parayi hak etmediklerini dusunen ve soyleyen arkadaslar, aclik siniri ile ilgili olarak bir yorumunuz olur mu acaba ?
  • Bekcilik mulakatlarinda naptiriyorlar beyler bilen varmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin ilginç hırsızlık neden arttı uyuşturucu neden bu kadar yaygın demiyorda bekçi geldi azaldı şak şak 👏diyorlar.

Ülke 1 gram ilerlemiyorsa bu şakşakçılar yüzünden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

24 saat polis, bekçi her yerde iyi bir şey değil, her an başınızda bekçi. Polis olsun, ama bekçi hem gereksiz hem de normal vatandaşin cok zarar görebileceği, huzurunu kaçıracak bir uygulama.

Alıntıları Göster
    Ya ben daha bir zararını görmedim bekçi çok gördüm ama öyle zırt pırt kimlik sormadılar :) ama yine de gereksiz bir uygulama bekçi çünkü polis zaten var bekçinin yapması gerekenleri polisin yapması gerekiyor
  • geronimoooooo kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi ülkede öğretmensiniz siz, benim ücretli yaptığım okulda benim gibi 30 saat derse giren öğretmen beş binden fazla maaş alıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

- Gördüğüm kadarıyla söyleyeyim. O beğenmediğiniz bekçiler belirli bölgelerde görev alıyorlar ve kimin normal vatandaş, kimin tehlikeli tip olduğunu kolaylıkla anlayabiliyor. Bazen rastgele kimlik sorgularlar ki gizlenen ya da kaçak suçlular varsa açığa çıkartmak için yapıyorlar. Eskiden yaşadığım bölgede uyuşturucu, kalpazanlık, kadın ticareti, fuhuş, silahlı kavgalar, küçük çaplı serseri örgütlenmeleri, 50 şer kişi ve daha büyük grupların döner bıçaklı silahlı kavgaları olurdu. Harabe yerlerde sürekli fuhuş olurdu, polis bile uğraşmak istemez çekinirdi bu tiplerden adamlar hangi biriyle ilgilensin, ki defalarca kez polis doğramışlıkları vardı. Yaklaşık 4 senedir tam teçhizatlı bekçiler kol geziyor bütün bölgede eskiden belirli bir saatten sonra mahallenden çıkmaya çekinirdin, şimdi bütün bölge tertemiz olmuş, kimse yan gözle dahi bakamıyor o kadar iyileşme var yani.

- Beğenmediğiniz ve lise mezunu diye küçümsediğiniz güvenlik güçleri sizin için canları pahasına görev alırken aldıkları parayı ve eğitim durumlarını öne sürmek yerine ne kadar pislik ve tehlike var ise onlarla mücadele ediyorlar bunu göz önünde bulundurun. Gece vakti "höt" desen altına sıçacak tipler oturmuş burada devletin güvenlik güçlerini aşağılıyor. Bu kadar ağır bir işi icra ederken ve hayati tehlikesi varken 5 bin lirayı da çok görmeyin adamlara. Yıpranma payını da göz önünde bulundurun.
    Hocam sen nasıl bir yerde oturuyorsun ya, vallahi merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: arnold_

Hocam sen nasıl bir yerde oturuyorsun ya, vallahi merak ettim

Alıntıları Göster
    2003-2010 zamanları bahsettiğim durum, önceleri bildiğin kuş uçmaz kervan göçmez çamurluk alanmış sonra bu tipler bir şekilde ucuz diye yer alıp apartman dikip, kendi bölgeleri ilan etmiş bir nevi ve bahsettiğim yer İstanbul, Küçükçekmece, Sefaköy, İnönü mahallesi, o zamanlar 8-13 yaşlarındaydım, oradan pay biç işte

• Vayanasını sayınseyirciler, güvenlikgüçleri neişeyarıyor ?
  • Bekciler 5000tl aliyor. Benim kuzen bekci, bizzat kendisi soyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Bi haltada yaramiyorlar
    Sabaha kadar sokaklarda bos bos geziyorlar
    Sen önce "-de/-da" yazımını öğren, sonra gel bekçiler ile ilgili konuş. "bi haltada yaramıyorlar" dediğin bekçiler: Emniyet Genel Müdürlüğüne mensup polis ile birlikte çalışarak, gerek sokakların gerekse de gece veya gündüz huzuru ve güvenliği sağlamak için çalışan insanlar. Oturduğunuz yerden bu insanlara laf atmak sizin ne kadar abes birisi olduğunuzu da ortaya koyuyor. Sahi ya, siz ne yapıyorsunuz peki ? sizin deyiminizle "bir halta" yarıyor musunuz ?
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Dedik ama inanmıyorlar işte,öğretmenden,hemşireden hatta hatta günümüzde yeni işe başlayan inş mühendislerinden bile fazla kazanıyor bekçiler.
    Boşuna üni falan okuyup para ve vakit kaybetmeyin bakın cumhurbaşkanı bile bugün ne dedi her üni mezununu iş bulacak diye birşey yok.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.