Şimdi Ara

bu bekçiler ne işe yarıyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
1
Favori
50.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4400 TL maaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coobain

Tipe bak gidip deseydin o zaman bekçilerin yüzüne siz ne işe yarıyorsunuz diye Forumda konu açarak ses çıkardığını sanıyor

Alıntıları Göster
    :) fiziksel şiddete maruz kalırdım,polise giderdim ondan da bir netice elde edemezdim.

benim amacım ses çıkarmak değilki sadece insanların fikirlerini öğrenmek istedim ki gördüğüm kadarıyla da çoğu kişi benimle hemfikir.birde kafamda soru işaretleri vardı,konu sayesinde aydınlandım,haklı olduğumu gördüm. ha son olarak sosyal platformların günümüzdeki gücünü hiçe sayma bence,malum günümüzde birilerinin gerçekten ceza alması için olayın birçok kitleye ulaşması gerekiyor ve bu konuda da sosyal platformlar 1 numara.adalet sisteminin mükemmeliği sağolsun (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramsarDoc -- 30 Ağustos 2019; 16:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

küçümsemek değil ki mantıksız hocam bu :D üniversite sınavı zamanını hatırlıyordum da hiçbir vasfım yoktu yani,5bin lira maaş bağlanması komik görünürdü ki ben de bunu belirtiyorum zaten. saçma bir şey hocam bu,gerçekten bu adamların hiçbir vasfı yok,bunlara sıra gelene kadar çok şey yapılabilir.
    hep artniyetli düşünüyorsunuz,sonda yazmışım şaka gibi bir ülkeyiz ki gerçekten öyle.
    mühendis adam okadar çabalıyor git ona istihdam yarat mesela,asgari ücretle iş bulurlarsa anca çalışabiliyor.
    ülkede psikologa çok ihtiyaç var mesela,yeni nesil gençlerin klasik hastalığı depresyon,herkes madep ülkede.
    git işçilerin maaşını yükselt,aileleri var,asgari ücretin biraz üstü anca alıyorlar...
    bak benim alanım,mesela kimse tıp okuyanlardan cerrahi branş seçmiyor,seçmek istemiyor.dermatolog ile cerrah aynı parayı alıyor mesela,biri diğerinden 3-4 kat daha zor bir şey yapıyor ve 2kat daha fazla çalışıyor ama maaşları aynı.kimse cerrahi branş seçmiyor ki uzun vadede gene kimse istemeyecek,şartları düzeltilmedikçe(benim alanım olduğu için bunu detaylı belirtiyorum)böyle bir şey hiçbir gelişmiş ülkede yoktur mesela.
    yani lazım olan şey bekçi mi? belediyelerde torpille girmiş olan ve keza hiçbir iş yapmayan çok insan var,bu bekçilik de benim gözümde aynı. ama siz bunları düşünmek yerine,hemen saldırıya geçiyorsunuz.
    bak benim de saldırıya geçeceğimi düşünüp yüksek lisans mezunuyum diye belirtmişsiniz,bu kafa yapısından kurtulmak lazım.

Alıntıları Göster
    tüm konularda hem fikirim sizinle sadece "lise mezunları" kısmından rahatsız oldum ve dürüstçe paylaşmak istedim.

• Tamamen fuzulü bişey kimlik sormaktan başka hiç bişey yaptıkları yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalıştığım şirkette güvenlik görevlisi olan bir arkadaşım, 4-5 ay kadar önce bekçi oldu. Geçenlerde gördüm elemanın şekli bile değişmiş, yüzüne renk gelmiş işinden memnun olduğunu söyledi. Maaşını hiç sormadım.

2 hafta önce İstanbul Caddebostan sahilinde takılıyorduk, gece 23:00 sularında 5 tane bekçi yanımıza gelip kimlik kontrolü yaparak gitti. Eve dönerken aynı bekçiler yol kenarında duran bir şarapçı abimizi, plastik kelepçe ile ters kelepçelemiş bekliyorlardı. Faydalı mı değil mi tartışılır. Bence polis'in yapmadığı veya yapamadığı işi bekçilere yaptırıyorlar!
  • Bekçilerine yarısı lisans veya önlisans mezunu hatta benim bölgede yüksek lisans mezunu bekçi bile var

• Senin benim vergilerimizi malum saadet zincirinin müritlerine aktarmaya yarıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EBB0330C

Tamamen fuzulü bişey kimlik sormaktan başka hiç bişey yaptıkları yok
    Ne işe yaradıklarını farkedemeyen ya kördür yada bulunduğu bölgede bekçi sayıları az olduğu için etkilerini henüz farkedememişlerdir Bizim bölgede piyasada aranması olan adam bırakmadılar Eskiden çok kolay aranması olan insan bulurduk şimdi eskisine göre çok fazla efor sarfediyor olmamıza rağmen nadiren denk geliyor Parklar bahçeler alkol hatta madde kullananlar kaynıyordu Şuan o eski parklardan eser yok Kimlik sorma işine gelirsek onlarda eminim hoşlanmıyor sürekli insanlara tutulmaya ama yukarıdan gelen emirler böyle

• Seni nasıl memnun etsinler istersin? Şimdi de böyle tipler türedi

• Doğuda 6000 tl alıyorlar. Hepsi siyasilerin yakınları. İlk alımları iller komisyonlar marifeti ile yaptıkları için çok kayırmacılık yapıldı. İleride eğitimli olanları başka mesleklere geçecek yada müdür olacak. Siz daha kpss ye çalışın. Adamlar devlete giriş kapısı yapmışlar bekçiliği.

• Bak şimdi gece dediğin saatlerde anneni kız kardeşinin sokağa çıktığını düşün , orada bekçi görürse içi rahat eder.
    -Bekçinin polis kadar yetkisi vardır.
    -Sabah 05 te bekçi düdüğü duyarsa güvende hissedersin.
    -Sanah işten geliyorsun gaspa uğradın veya kötü bi olay geldi.Polis belki 20 dk içinde gelecek fakat bekçi en fazl a2-3 arka sokaktadır.
    -Devletin memuruna saygı duyacaksın.5 bin tlye laf ediyorsan gir sende bekçi ol kardeşim.

• Klasik hiçbir halta yaramayan bıyıkları yeni terlemiş ergen,asosyal ve korkak konusuna hoşgeldiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Klasik hiçbir halta yaramayan bıyıkları yeni terlemiş ergen,asosyal ve korkak konusuna hoşgeldiniz.
    :D tamam kibirli davranmayayım falan diyorum da,ulan karşıma geçsen 2cümle kuramazsın bana asosyal falan diyorsun.
    sizdeki bu nefret nerden geliyor ya :D kudurmuşsun bildiğin.

discord gel konuşalım,derdin ne anlat.hiçbir halta yaramayan mı? senin sahip olamayacağın bir hayata,başarılara sahibim ve hayalini kuramayacağın şeyleri yapabilecek birisiyim büyük ihtimal ama sokaktaki serseriden hallice olan senin gibi bir çomarı kafaya takabiliyorum,sosyal platformlar gerçekten ilginç.

hadi diğer ergen,asosyal laflarını anladım,klasiktir de korkak nerden çıktı :D gider derim adamlar beni döver,bunu yapmamak korkaklık mı akıllılık mı? güçlü biri değilim,konuşma taraftarıyım fakat bunu ordaki eğitimsiz herifler de anlamaz.tabi medeniyetsiz senin gibi insanlara bunu anlatamıyorsun,adam mağarada yaşıyor çünkü,çevresi de belli yani.seni direkt korkak diye yaftalayabiliyor, trajik gerçekten.

tam tımarhane bu ülke ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Bana bir müdahale etsin bakayım, izle ondan sonra filmi.
    Adamlar haklı ne öpüşüyorsun elin adamlarıyla elalemin içinde

• Vasıfsız adamlar. Tahsili, sınavı beceremeyen destekçilerin de işe alınması gerek :)
    -Ne iş yapıyorsun? Bekçiyim
    Neyi bekliyorsun? Kimi bekliyorsun? Yazık devletin kaynağına

• Bütün sorunlar bitti de güvenlik icin sokakta bekleyen adamlara mı takıldın?Senin kadar işe yarıyorlarsa ne mutlu bizlere işte...

• Ülke maalesef iyice polis devleti oldu, ne demek istediğim 1 sene sonra anlaşılır. Artık kimse gece arabasında oturamaz, hemen gelir bu bekciler, kimlik sorarlar, huzurunuzu kaçırırlar, kiz arkadaşınız ya da eşiniz varsa gidin, burada durmayın derler, kimlik kontrolü vs, yaşınız 20- 25 ise o zaman işiniz çok zor, Allah yardımcınız olsun.
    Bu bekçi uygulamasının en büyük zararını normal vatandaş çekecek, yol yakınken bu yanlıştan dönülmesi lazım.
    Suçlular, hırsızlar hiçbir şekilde etkilenmez bekçilerden emin olun, binde bir ihtimal belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 30 Ağustos 2019; 21:8:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bekçi lazım ama 5 bin Mayış çok.2.5 versinler iki katı bekçi olsun.Her mahalleye bir bekçi diksinler sabaha kadar beklesin.Keko itler gezmez hiç olmazsa.
    1,25 versinler bari de 4 katı olsun abi nasıl bir mantıkla yaşıyor bu millet ya. Kolluk görevinin her zaman riski olduğu için o paralar verilir adı üstünde canı ile para kazanılan meslek olunca mühendis maaşlarına yakın ya da eşit derece de para verilir bunu aklınıza yazın artık. 2500 tl özel sektör de alabilecek insan gidip canını riske atıp bu işe giriyorsa bir zahmet iki katı almayı hak etsin, imdaaaaat bekçi polis yok mu diye bağırdığında polis bekçi geldiğinde sen kenara çekildiğinde sana saldıran sana zarar vermeye çalışan kişiyi durduracak olan bekçi polistir, ve emin ol durdurma esnasında o sana zarar vermeye çalışan kişinin üzerinde silah ya da bıçak ya da herhangi yaralayıcı bir şey olabilir şakkk diye polis bekçi ye zarar verebilir bu yüzden bu işin riski olduğu içinde bu maaşlar hak olarak görülüyor devlet nazarında.

• Bekçiyi geçtik polis ne işe yarıyor ben çözemedim gitti. Her yer seyyar satıcı dilenci, hırsız, katil polis sadece makam aracı geçerken ortaya çıkıyor

• Gecenin bi körü düdük çalıyorlar ama faydalı gibi hırsızlara caydırıcı olmuştur biraz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.