Şimdi Ara

bu bekçiler ne işe yarıyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
1
Favori
50.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi ifşalamanın çokta meraklısı değilim ama neyse bir Bekçi olarak 1.5 senedir ifa ettiğim görevi sana bir nebze anlatayım güzel kardeşim.

Herşeyden önce siz geçerken oturduğunu sohbet ettiğini gördüğünüz kişi devamlı orda oturamaz çünkü teknolojik imkanlarla takip edilip uyarılıyor.

Maaşa laf eden olmuş bununla ilgili geçen yaşadığımız bir olayın tutanığını ve olayı gerçekleştiren kişinin, savcının huzurunda nasıl korkusuzca tehditler ettiğini okusanız adalet kavramının herkes için yetersiz olduğunu ve hayati tehlikenin sokak aralarında yayan dolaşan bizler için ne kadar yüksek olduğunu görürdünüz.Ayrıca haftanın 6 günü gece çalışan bir insanım ve eşiminde çalıştığını düşünün? Sosyal hayatı falan geçtim eşinizi göremiyorsunuz arkadaşlar ki bunun ne olduğunu yaşayan bilir.

İşini kötüye kullanan sizin deyiminizle, karı kız kesen, bütün gün oturan(mümkün olamaz ama), suçu görüp müdahale etmeyen(ihraç sebebi) ve en önemlisi vatandaşla konuşmasını bilmeyen kendisi vatandaştan üstün görüp terbiyesizlik yapan kişiler için ben şahsım adına özür diliyorum.Ne yazık ki her meslekte olduğu gibi bu meslekte de çürük elmalar var.Mühim olan ayıklayabilmek.

Ara sokaklara girmiyorlar demişsiniz.İzmir de çalışıyorum Alsancak'ta görev yaptım peşinden Tepecik ve 1 11 aydır da Ballıkuyu da tam da ara sokaktayım.Hatta torba tutulan bir noktada sabit görev yapıyorum. Kimse kafasına göre orası ara sokak girmeyelim demiyor diyemez emir neyse verilen görev neyse o uygulanır.Terör açısında çok müsait durumda olduğumuz için bazı yerlerde geride tutuluyoruz doğru ama bizlik bir durum yok.

Soracağınız sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım.

• İti var uğursuzu var, dinamik ve karizma bekçilerimiz biz sıcacık yatağımızda uyurken geceleri güvenliğimizi sağlıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakuk

Istanbulda polisler yogunmu hakketten. Mesai saatleri esnek tamam ama mesai saatleri icerisinde ne yapiyorlar merak ediyorum.
    12 24 çalışıp ayda 4 ya da5 gün 12 12 çalışıyor istanbulda polisler. O kadar çok ihbar geliyor ki sıraya koyuyorlar ihbarları o sebeple sürekli geç geliyorlar.
  • bekçilerden birisi bizim apartmanda oturuyor ve evin önünde park var. adam 2 tane daha bekçi arkadaşıyla akşam 10-11 parktaki çardağa gidiyorlar. sonra yandaki marketten kola çekirdek falan alıp sabaha kadar güle güle muhabbet ediyorlar. insanın bekçi olası geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

ya sen nasıl bir cinssin arkadaşım :D birde herhangi bir şeyi eleştirince sen olsaydın,yiyorsa sen ol falan diyen var.

şu kafa yapılarından kurtulun bi,hiçbir şeye söz etmiyorsunuz,bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda yaşıyorsunuz,bir şeylere ses çıkarıp eleştirenleri de engellemeye çalışıyorsunuz.

son olarak ben subaylığı kazandım gitmedim boş iş olarak gördüğümden,şuan okuduğum bölümden memnunum.

Alıntıları Göster
    Tipe bak gidip deseydin o zaman bekçilerin yüzüne siz ne işe yarıyorsunuz diye Forumda konu açarak ses çıkardığını sanıyor

• çekirdek-kola yaparak halkın vergisini yiyorlar, ve bunu yaparken havalı görünüyorlar. tek işleri bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Itachi.

Kendimi ifşalamanın çokta meraklısı değilim ama neyse bir Bekçi olarak 1.5 senedir ifa ettiğim görevi sana bir nebze anlatayım güzel kardeşim.

Herşeyden önce siz geçerken oturduğunu sohbet ettiğini gördüğünüz kişi devamlı orda oturamaz çünkü teknolojik imkanlarla takip edilip uyarılıyor.

Maaşa laf eden olmuş bununla ilgili geçen yaşadığımız bir olayın tutanığını ve olayı gerçekleştiren kişinin, savcının huzurunda nasıl korkusuzca tehditler ettiğini okusanız adalet kavramının herkes için yetersiz olduğunu ve hayati tehlikenin sokak aralarında yayan dolaşan bizler için ne kadar yüksek olduğunu görürdünüz.Ayrıca haftanın 6 günü gece çalışan bir insanım ve eşiminde çalıştığını düşünün? Sosyal hayatı falan geçtim eşinizi göremiyorsunuz arkadaşlar ki bunun ne olduğunu yaşayan bilir.

İşini kötüye kullanan sizin deyiminizle, karı kız kesen, bütün gün oturan(mümkün olamaz ama), suçu görüp müdahale etmeyen(ihraç sebebi) ve en önemlisi vatandaşla konuşmasını bilmeyen kendisi vatandaştan üstün görüp terbiyesizlik yapan kişiler için ben şahsım adına özür diliyorum.Ne yazık ki her meslekte olduğu gibi bu meslekte de çürük elmalar var.Mühim olan ayıklayabilmek.

Ara sokaklara girmiyorlar demişsiniz.İzmir de çalışıyorum Alsancak'ta görev yaptım peşinden Tepecik ve 1 11 aydır da Ballıkuyu da tam da ara sokaktayım.Hatta torba tutulan bir noktada sabit görev yapıyorum. Kimse kafasına göre orası ara sokak girmeyelim demiyor diyemez emir neyse verilen görev neyse o uygulanır.Terör açısında çok müsait durumda olduğumuz için bazı yerlerde geride tutuluyoruz doğru ama bizlik bir durum yok.

Soracağınız sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım.
    Askerlik olsaydı basvurcaktim. Inşallah 2020de alırlar da askerden gelince başvururum.

Dikkat et reis bu arada.

• Onların da bildiğinden emin değilim.
  • thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    Bana bir müdahale etsin bakayım, izle ondan sonra filmi.
  • Bizim mahalledekiler bir işe yaramıyor. Belediyenin yaptığı halı sahada gece 1.30'da 10 tane adam böğürerek maç yapabiliyorsa bekçi işini yapmıyor demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her mesleğin hakkını veremeyen bir dolu insan olduğu gibi bu meslekte de hakkını vermeyenler vardır illaki.
    İstanbul'da Balat gibi bir semtte oturuyorum, şu ara çok popüler gözüksede, hava karardığında tekin olmayan sokaklar diyebilirim. (Eskiye nazaran iyi şuan aslında)
    Ancak ne doğru düzgün bir bekçi gördüm ne de başka bişi. Kaldıki buralarda olaylar çok olur, bir anda fırlarsın cama ne olduğunu anlayamadan.

5bin TL gibi bir rakamı ise biraz araştırınca nette göremedim. Hatta şuan 2020 Ocak ayında Bekçi maaşı 3430TL olarak gözüküyor. Şuan ise 3298 TL, öyle 5bin TL gibi bir rakam alan varsa delillerle ortaya koymak gerekli, topluluğa hitaben yazıyorsunuz bunu.

Bazı konularda haklısınız, ancak olay bekçiden ziyade kaliteli insan yetiştirmek, bu da eğitime gider..
    Sonra durum uzarr gider.

Sözün özü işe yaradıkları noktalar illaki vardır, ancak verimli kullanılıyorlar mı, bu tartışılır.

• bunlar ne zaman nasıl bir sınavla hangi sorularla bekçi seçildiler koca bir boşluk
  • Eskiden vatandaş bekçi mi o ne a** derdi. Şimdi daha ciddi bir birim olmuş otomatik silahlı kevlarlı falan geziyorlar. Böyle büyük bir şehire lazımdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

bunlar ne zaman nasıl bir sınavla hangi sorularla bekçi seçildiler koca bir boşluk
    Ohoo hocam. Adamlar yazılı, spor, sağlık sözlü mulakatlarina girdiler. Hatta başvuru ücreti vardı, ülkenin yarısı başvurmuştu. Askerlik şartı vardı. Yapmış olsaydım basvurcaktim bende

• Bek-çi Bek oyuncusu

• Devlet doldurdu bekçiyi 4 bin tl maaş alıyolar istanbul dışındada bi işe yaramıyolar onun yerine bin tl daha fazla verip polis alsalardı daha mantıklı sanki amaç lise mezunu vasıfsız yandaş insanları memur yapabilmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pajalusta -- 30 Ağustos 2019; 13:55:20 >
  • Bekçilerden rahatsız olan kitle genelde sokakta içen, ipe sapa gelmez tiplerden kaynaklanıyor. Kimlik sormalarından rahatsız olanlar varsa bir karın ağrıları vardır. Ben böyle kontrollere girince mutlu oluyorum.

Ayrıca maaş konusuna gelirsek, sabahtan akşama kadar 12 saat çalışıp ayyaşı, uyuşturucusu, hırsızı, aranan kaçak adamları toplayıp üstüne mesai ücreti almayan, bayramı, seyranı olmayan, kışın girip ısınacak yeri olmayan bu arkadaşların asgari ücret almasını istemek yedirememezlik değil de nedir ?

Şu adamlarla oturup, bir konuşun görüşün. Ön yargılarınızdan kısa sürede kurtulursunuz.
  • Chaos1562 C kullanıcısına yanıt
    Hocam çok basite kaçmışsınız dayanamadım yazmak durumunda kaldım.

Bekçiliğin gerekli olduğuna inanıyorum önleyici tedbir olarak. Kızılayda yoğun olarak denk geldim toplu gezmeleri dışında sadece terminatör gibi elini gögsüme koyup "kimlik" demeleri biraz yanlış, ikişerli gruplar halinde gezerek kesinlikle çok faydaları olur diye düşünüyorum. Ne kadar maaş aldıklarını bilmiyorum ama kesinlikle 5 bin de olsa çok değil. Ülkemizde insana verilen değer düşük. Bu ülke asgari ücretlilerin sırtından dönüyor o adamların aldığı para çok az ama bekçilerinki de çok değil.

Uzman çavuş konusuna gelince evet her personel hatta her birlik tam profesyonel denemez şu durumda lakin özellikle doğuda çalışma şartları resmen insanlığın gerisinde. O mesleği yapıp sırtında 40 kg yük ile dağ bayır dolaşırken ayağının altına toplanan suyu enjektör ile aldırıp yürümeye devam eden tanıdıklarım vardı. Bir hafta açlığın ardından 1 yaşındaki bebeğini 4 aydır görmemişken şehit oldu Allah rahmet eylesin. Her durumda gülebilen ne yapalım devletin imkanı bu kadar demekki diyen adamdı. O adam 9 bin alsa ne olur almasa ne olur. Karşılığında ortaya koyduğu canıydı evet uzaya gitmemizi sağlamayacak,bir ya da birkaç diploma sahibi değil ama... Bu adamların maaşları çok değil bence, ülkemizde asgari ücretliler başta olmak üzere çalışan insana verilen değer verilen maaş, layık görülen hayat berbat..

• Vallahi arkadaşlar bende siz gibi düşünüyordum , Bu bekçiler ne işe yarıyor , boşuna maaş alıyorlar vs diyerek her ortamda konuşurdum. Taa ki dün geceye kadar

-Dün gece yarısından sonra evime doğru giderken baktım iki bekçi bir tane tas kafalı , yüzüne kadar dövmeli , kara-kuru , eşofmanlı keko yakalamış tokatlıyorlardı. Ama nasıl bir tokat ''şap,şap'' sesleri arabanın içine kadar geldi. Ve o kadar keyif aldım ki arkadaşlar , o kadar keyif aldım kii ... Hemen bir keyif sigarası yaktım vallahi ben o dakikadan sonra işe yaramaya başladıklarını düşündüm

• Bu bekçiler ileride farklı yaşam tarzları olan vatandaşları rahatsız edecekler. Yok açık giyindin, yok burada alkol alamazsın. Kızlı erkekli oturan grup görürlerse, şikayet var, çok gürültü yapıyorsunuz, dağılın. Görün bu dediklerim yaşanacak. Hatta yaşanıyordur bile. Akp bunları kendi sünni ideolojilerinin takipçisi, dayatmacısı olarak kullanacak. İran'daki Besiç milisleri gibi bir oluşum olurlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.