Şimdi Ara

Bu bios problemini çözebilir miyiz acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, bende bir Abit VL-6 anakart bulunuyor. Bununla beraber çalışması için (test için) 256 sd ram, isa ekran kartı ve cel 900 işlemci kullandım. Açılışta ekrana görüntü geliyor ve üstte "Award bios bootlock v1.0" gibi bir ibare yazıyor.
    Ayrıca alt tarafta "bios rom checksum error" yazıyor.
    Alt tarafta ise "dedetecting floppy drive..." yazıyor ve "insert a system disk" yazıyor.
    Buraya kadar herşey anlaşılıyor (ya da bana öyle geldi), bu durumda yapılması gereken bir sistem disketi ile makinayı açmak ve benim Abit'in ana sayfasından indirdiğim "awdflash.exe" ile birlikte .bin uzantılı biosu flashlamak. Ancak iki farklı sistem disketini denememe rağmen herhangi bir değişiklik olmadı(disketleri başka makinada test ettim, açılış yapıyorlar). Benden sistem disketi takmamı istemesine rağmen neden herhangi birşey olmuyor? Floppyden sanki okuyacakmış gibi bir ses çıkıyor ancak 1 sn sonra duruyor ve gerisi uzun bir sessizlik...(bu floppy yi de bşka yerde denedim sorunsuz)... Bios tamamen mi gitti? Yapabileceğim hiçbirşey yokmudur? Sonuçta ekranda görüntü, flash-bios içeren bir sistem disketim var, ancak ben birşey yapamıyorum, bu sorunu çözebilirseniz şimdiden çok teşekkür ederim...

Not : Lütfen bios flashlamanın nasıl olacağını anlatmayın, girmediğim site kalmadı, autoexec.bat ın içine bile birsürü şey yazarak otomatik hale getirerek bile denedim :)

• Bios pilini Cikartip bios u Resetle ardindan Bios' a Girip Boot acilisinda birinci sirayi Floopy e Getir. Daha sonra kaydedip cik. Ve Makinen Yeniden basLadiginda Kafasi Yerine Gelmiş Olur
  • Hocam baska bir Floppy ile dene bir floppY de Gitmis Olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu bir sorun mudur?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.