Şimdi Ara

BU DA HIRSIZIN İYİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam çok sayıda ziynet eşyasını arasından sadece 2 bilezik çalmış
    sizce bu hırsıza iyi diyebir miyiz, bence hırsızın iyisi olmaz
    http://www.samanyoluhaber.com/h_435506_bu-da-hirsizin-iyisi.html

• Söz konusu haberde kinaye yapmışlar
    Bir çöp bile alsa işin niteliği değişmez

Önemli olan nicelik değil, niteliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackfear -- 18 Temmuz 2010; 18:36:36 >
  • zor durumda çaresiz kalmış olabilir ki durumda onu gösteriyor evet iyi niyetlidir nicelik nasıl önemli olmaz bence önemli ve bariz fark var
  • Bizim mahalle len
  • Geri getirecektir bence.
  • O birşey mi ? 3-4 sene önce arkadaşların evine hırsız girmiş buzdolabında ki 2.5 kilo kıymayı almış sadece ...
  • Adam ihtiyaçı kadar çalmış
  • İyi hırsıza rastlamışlar adamın demekkı çok ihtiyacı vardı ve ihtiyacı olan kadarını aldı diğerlerine dokunmadı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

zor durumda çaresiz kalmış olabilir ki durumda onu gösteriyor evet iyi niyetlidir nicelik nasıl önemli olmaz bence önemli ve bariz fark var

O zaman her zor durumda kalan hırsızlık yapsın, bu mudur yani? Bi kahraman yapmadığınız kaldı hırsızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Six Four

quote:

zor durumda çaresiz kalmış olabilir ki durumda onu gösteriyor evet iyi niyetlidir nicelik nasıl önemli olmaz bence önemli ve bariz fark var

O zaman her zor durumda kalan hırsızlık yapsın, bu mudur yani? Bi kahraman yapmadığınız kaldı hırsızı.

nicelik önemli değil diyen arkadaşa göre yazdım evet yaptığıyla iyi niyet göstermiş bu da normal cezadan daha az ceza almasını gerektir yoksa hırsızlık yaparak doğru yapmış demedim
  • Bir toplu iğne dahi çalsa hırsızlıktır, kul hakkıdır. Foruma yazanlar için demiyorum kimse üzerine alınmasın ama "onun da ihtiyacı olmasaydı çalmazdı onu da düşünmek lazım" diye empati kurup hümanist davrandıklarını zannedenlerin de başına bir hırsızlık gelse eminim aynı empatiyi kurmayacaklardır.

Ekleme: Bir de şu var tabi; akşam sofrasına bir kuru ekmek koymaya çalışan, bunu çalmadan çırpmadan alnının teriyle kazananla hırsızın farkı ne? İkisinin de ihtiyacı var ama birisi şerefiyle kazanıyor diğeri ise hakkı olmayan mala, alın terine, emeğe elini uzatıp şerefine leke sürüyor boğazına haram lokma sokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 18 Temmuz 2010; 21:09:22 >
  • quote:

Üniversitede Gelişim Psikolojisi dersinde Ahlak kuramları konusunu işlerken bu habere benzer örnekler üzerinde tartışmıştık. Ben kanunları ve düzen eğilimini savunuyorum. Bu yazılı(Kanun, yönetmelik vb.) ve yazısız kurallar(Din ,ahlak, gelenk, görenek vb.) toplumun düzenini korumak amaçlıdır. Yoksa;

quote:

Orijinalden alıntı: Razor Six Four

O zaman her zor durumda kalan hırsızlık yapsın, bu mudur yani?

Ayrıca gerçekten çok ihtiyacı varsa Her il ve ilçede valiliğe/kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mevcuttur. Oradan maddi yardım talep edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackfear -- 19 Temmuz 2010; 8:58:18 >

• belkide taktıgını geri aldı
  • belliki adam zor durumda ve başka çaresi yok 2 bilezik işini görücektir ve sonra onu telafi edecektir diye düşünüyorum yoksa hepsini alırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

belkide taktıgını geri aldı

• düşünceli hırsız
  • hırsızın iyisi olmaz. iyi olacak olsa hırsız olmaz...
  • Bi akrabanın evine hırsız girmişti. Adam arabanın anahtarlarını almış. Bi de mutfaktan elma yemiş öyle gitmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.